Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Critic_JM

#2626 Re: Odg: Satovi

Post by Critic_JM »

romeomoraprezivjeti wrote:
Gdje ce muzu polovan sat za poklon,ima li smisla???

poslano s moga sonija ze

Zavisi...

...ako mi zena pokloni nakav polovan "geneva" sat;
Image

...ako mi zena pokloni vintage Omega Seamaster 600;
Image

/edit

Omega Seamaster 600 je inace sat koji sam danas nosio. :thumbup:
Image
shin

#2627 Re: Satovi

Post by shin »

Baš bi volio vidjeti facu mužu kada bi mu donjeli sat od 36-38mm :D
Critic_JM

#2628 Re: Satovi

Post by Critic_JM »

shin wrote:Baš bi volio vidjeti facu mužu kada bi mu donjeli sat od 36-38mm :D
Ako voli one over-oversized satovi, onda nista :P
Nego hajd ti meni pokazi taj tvoj 300bar sat, bas me zanima kakav je to monster. :thumbup:

Speaking of.. MONDAY=MONSTERDAY!

Danas nosim svoja 2 modificirana monstera :)
Image
anonimni clan

#2629 Re: Satovi

Post by anonimni clan »

Dwndler wrote: Ja se opet malo ponovio, tj. odradio zamjenu jednog JLC Memovoxa bosanskih korijena i jos jednog JLC s rucnim navijanjem za Datejust-a ref. 1601 iz 1977/78.
Bravo ........neumoran si. :thumbup: :thumbup:
Norm

#2630 Re: Odg: Satovi

Post by Norm »

Critic_JM wrote:

poslano s moga sonija ze
Nema smisla zaista ako joj muz nije 'frik' za mehanicke stare, a neko ce reci polovne, satove...
Za obicne ljude kojima je sat samo modni detalj, ide nov sat za poklon...
E sad sto ima nas koji vise volimo tu neku vrstu 'starina' barem sto se tice satova i mehanike u istima ne mora nuzno da znaci da nemamo love za nove satove (mada, ruku na srce, za ono sto bih ja zelio morao bih raditi jedno 100 godina a da niti jedem niti pijem)...
Ja licno imam neki 'fetis' popravljanja starih 'napustenih' satova i vracanja istih u 'zivot' i nesto su mi ljepsi i drazi od nekih tamo novih fosila ili gb-ova ili sta ti ja znam...a inace uopste ne nosim ili jako rijetko nosim sat na ruci...
Norm

#2631 Re: Satovi

Post by Norm »

Critic_JM wrote:
Nego hajd ti meni pokazi taj tvoj 300bar sat, bas me zanima kakav je to monster. :thumbup:

Image
Jel to nosis oba istovremeno?... ;-)
Critic_JM

#2632 Re: Satovi

Post by Critic_JM »

Norm wrote:
Jasta radim :lol:
janje_

#2633 Re: Satovi

Post by janje_ »

Critic_JM wrote:
Norm wrote:
ovo je ko onaj oglas u novinama.. ne trazim nista, samo se kurcim.. ;)
Norm

#2634 Re: Satovi

Post by Norm »

Critic_JM wrote:
Norm wrote:
Ma ja to je ona stara: Sve se nema a dva sata se nose... :thumbup:
Nego sta se ono vozi?
shin

#2635 Re: Satovi

Post by shin »

Critic_JM wrote:

Image
Ne moramo odmah u oversized prozivku, ali danas je 40mm neki blagi minimum, dok je 42mm idealno.

Evo mog deep dive zlikovca
Image
Dwndler

#2636 Re: Satovi

Post by Dwndler »

romeomoraprezivjeti wrote:Gdje ce muzu polovan sat za poklon,ima li smisla???

poslano s moga sonija ze
Norm wrote:
Critic_JM wrote:

poslano s moga sonija ze
Nema smisla zaista ako joj muz nije 'frik' za mehanicke stare, a neko ce reci polovne, satove...
E sad sto ima nas koji vise volimo tu neku vrstu 'starina' barem sto se tice satova i mehanike u istima ne mora nuzno da znaci da nemamo love za nove satove (mada, ruku na srce, za ono sto bih ja zelio morao bih raditi jedno 100 godina a da niti jedem niti pijem)...
Ja licno imam neki 'fetis' popravljanja starih 'napustenih' satova i vracanja istih u 'zivot' i nesto su mi ljepsi i drazi od nekih tamo novih fosila ili gb-ova ili sta ti ja znam...a inace uopste ne nosim ili jako rijetko nosim sat na ruci...
anida_s wrote:Nov samo dolazi u obzir, nije neki fanatik za satove, bitno je da lijepo izgleda a i da nije neki ž klase. Morat cu u obilazak pa sta mi se svidi. Mene je interesovalo koju pristojnu marku sata mogu dobiti za 500 KM? I gdje konkretno da gledam jer zaista nemam iskustva sa kupovinom satova?
Ja se izvinjavam. Inace ja izmedju ostalog i prodajem te stare i polovne satove, a kupci su vecinom muskarci do nekih 30, maks 35 godina koji kupuju sebi stariji i samim tim polovan mehanicki sat, rucno navijanje ili automatik. A nekidan dan je otisao i jedan za poklon klincu koji puni 14 i za svoju krizmanje ili pricest (nisam siguran kako se tacno zove vjerski obicaj) hoce mehanicki sat, pa su mu starci kupili jednu Omegu Seamaster De Ville iz 60'ih. Zna se desiti da momak curi kupuje ili cura momku, muz zeni i obratno.
Ali to je mozda furka ovdje na sjeveru. :wink:
Dwndler

#2637 Re: Satovi

Post by Dwndler »

Critic_JM wrote:

poslano s moga sonija ze

Zavisi...

Image

Image

/edit

Image
Ako ne grijesim puno auto je BMW M3 ili 5.

Seamaster 600 nazalost ima redone/prefarban(neorginalan) brojcanik.
Mogao si ganjat Railmaster ili Ranchero koji su se rodili s ovim designom brojcanika 8-)
Dwndler

#2638 Re: Satovi

Post by Dwndler »

anonimni clan wrote:
Dwndler wrote: Ja se opet malo ponovio, tj. odradio zamjenu jednog JLC Memovoxa bosanskih korijena i jos jednog JLC s rucnim navijanjem za Datejust-a ref. 1601 iz 1977/78.
Bravo ........neumoran si. :thumbup: :thumbup:
Hvala.
Ganjao sam 1601 i opet je bila zamjena u opciji koja mi je odgovarala. Nekidan su stigli Certina Chronolympic sa Valjoux 726 i ova Lemania ch27.
Ima li kod tebe sta novo?

Image

Image

Image

Image
vatrogasac

#2639 Re: Satovi

Post by vatrogasac »

Dwndler wrote: Ali to je mozda furka ovdje na sjeveru. :wink:
Ako tako nastavite kada će ovi aktuelni biti oldtimeri?
Dwndler

#2640 Re: Satovi

Post by Dwndler »

vatrogasac wrote:
Dwndler wrote: Ali to je mozda furka ovdje na sjeveru. :wink:
Ako tako nastavite kada će ovi aktuelni biti oldtimeri?
Gledano cisto iz vremenske perspektive za nekih 25-30 godina.
Ali nije samo do godina. Ima i dizajna, kvalitete mehanizma, popularnosti, itd.
Ja, licno recimo preferiram satove iz druge polovine 40'ih, 50'ih i 60'ih. Sto zbog dizajna, sto zbog kvaliteta mehanizma, kucista i ostalog, a i zbog recimo cijene, koja je dosta manja u odnosu na nove satove, koji u mojim ocima ne nude bas pretjerano puno, a kostaju dosta vise. Ali svaka budala ima svoje veselje :D
Last edited by Dwndler on 13/05/2014 12:03, edited 1 time in total.
Critic_JM

#2641 Re: Satovi

Post by Critic_JM »

Norm wrote:
Critic_JM wrote:
Norm wrote:
Ma ja to je ona stara: Sve se nema a dva sata se nose... :thumbup:
Nego sta se ono vozi?
Ma ja tada za neke male pare mogao kupiti dva SKX779 pa sam
samo dodao im chapterring od SKX781 i watchadoo narukvicu. ;)
Auto je moj bivsi Z4 E89 mille miglia. 1 od 99 pravljeni.
Bolja slika: http://i.imgur.com/Uog0j.jpg
shin wrote: Evo mog deep dive zlikovca
Image
:thumbup: Image :thumbup:
Jaooo, daj wristshot bogati Image
Dwndler wrote:
Mogao si ganjat Railmaster ili Ranchero koji su se rodili s ovim designom brojcanika 8-)
Ma ovaj Seamaster sam vec jedno vreme imao ali je bio bez stakla, brojcanika, kazaljki i sa
nenormalno prljavim i ostecenim mehanizmom. Mehanizam sam ocistio, a ostale stvari sam
kupio sa ebay-a. Jedino sto nisam mogao daci brojcanika u orginalnu boju pa sam uzeo ovog
prefarbanog sa 'military'-look. Meni licno fakat nesmeta, nisam ti ja bas neki purista. ;)
Image

Anyway, jutros malo bio aktvan na biciklu pa nosim Festinu ' chrono bike'. :thumbup:
Image
Dwndler

#2642 Re: Satovi

Post by Dwndler »

Critic_JM wrote:Ma ovaj Seamaster sam vec jedno vreme imao ali je bio bez stakla, brojcanika, kazaljki i sa
nenormalno prljavim i ostecenim mehanizmom. Mehanizam sam ocistio, a ostale stvari sam
kupio sa ebay-a. Jedino sto nisam mogao daci brojcanika u orginalnu boju pa sam uzeo ovog
prefarbanog sa 'military'-look. Meni licno fakat nesmeta, nisam ti ja bas neki purista. ;)
Popularnijii je od orginalnog. Nisam ni ja neki veliki purista, ali nisam veliki ljubitelj neorginalnih brojcanika.
romeomoraprezivjeti

#2643 Re: Odg: Satovi

Post by romeomoraprezivjeti »

Dwndler wrote:
romeomoraprezivjeti wrote:Gdje ce muzu polovan sat za poklon,ima li smisla???

poslano s moga sonija ze
Norm wrote:
Critic_JM wrote:
anida_s wrote:Nov samo dolazi u obzir, nije neki fanatik za satove, bitno je da lijepo izgleda a i da nije neki ž klase. Morat cu u obilazak pa sta mi se svidi. Mene je interesovalo koju pristojnu marku sata mogu dobiti za 500 KM? I gdje konkretno da gledam jer zaista nemam iskustva sa kupovinom satova?
Ja se izvinjavam. Inace ja izmedju ostalog i prodajem te stare i polovne satove, a kupci su vecinom muskarci do nekih 30, maks 35 godina koji kupuju sebi stariji i samim tim polovan mehanicki sat, rucno navijanje ili automatik. A nekidan dan je otisao i jedan za poklon klincu koji puni 14 i za svoju krizmanje ili pricest (nisam siguran kako se tacno zove vjerski obicaj) hoce mehanicki sat, pa su mu starci kupili jednu Omegu Seamaster De Ville iz 60'ih. Zna se desiti da momak curi kupuje ili cura momku, muz zeni i obratno.
Ali to je mozda furka ovdje na sjeveru. :wink:
Mozes ti prodavati,ali za poklon kupiti polovnu stvar,ne hvala!!!! Pogotovo sat, i nikad necu razumjeti likove koji daju hiljade ili desetine hiljada maraka za neke sega mega ultra satove,koji su vise izvikani nego sto vrijede toliko. Ja imama najobicnije satove,marki casio i fossil i svoj posao obavljaju bez greske,i to duzi niz godina.

poslano s moga sonija ze
medjutim

#2644 Re: Satovi

Post by medjutim »

@Romeomoraprezivjeti Ne razumijes ljude koji daju hiljade i desetine hiljada maraka na satove kao sto ti rece izvikane, ali ces dati do 500 maraka za sat :-) :roll: . Kupi mu onda sat na pijaci za cvaju, kupi kutiju i sta te briga, radit ce mu i taj sat mozda i 5 godina, a mozda i vise.
Dwndler

#2645 Re: Satovi

Post by Dwndler »

Mozes ti prodavati,ali za poklon kupiti polovnu stvar,ne hvala!!!! Pogotovo sat, i nikad necu razumjeti likove koji daju hiljade ili desetine hiljada maraka za neke sega mega ultra satove,koji su vise izvikani nego sto vrijede toliko. Ja imama najobicnije satove,marki casio i fossil i svoj posao obavljaju bez greske,i to duzi niz godina.

poslano s moga sonija ze
Ako ja prodajem, znaci da neko kupuje, a po slikama mojih satova se da zakljuciti da ponekad kupim i za sebe koji polovan, koristen i iznosan sat. Ali hvala Bogu, pa niti mene tjeraju da kupujem nove satove, nit' tebe neko tjera da kupujes polovne. :-)
O'zone
Globalni moderator

#2646 Re: Satovi

Post by O'zone »

Ovo mi ispadne kao ono što ljudi kupuju Porsche-e ili Ferrarije kad ih i Dacija prebacuje iz tačke A u tačku B za bruku manje para :lol: :lol: :lol: :lol:

Jbmga ljudi daju 100 000 Eura na poštanske markice, komadić papira koji je neko već polizO i lijepio na kovertu :lol: a kolega @romeo se čudi što neko kupi polovan sat.

Imal ko da mi kupi polovan Zenith bio bih mu jako zahvalan :mrgreen:
medjutim

#2647 Re: Satovi

Post by medjutim »

[quote="O'zone"]Ovo mi ispadne kao ono što ljudi kupuju Porsche-e ili Ferrarije kad ih i Dacija prebacuje iz tačke A u tačku B za bruku manje para :lol: :lol: :lol: :lol:

Jbmga ljudi daju 100 000 Eura na poštanske markice, komadić papira koji je neko već polizO i lijepio na kovertu :lol: a kolega @romeo se čudi što neko kupi polovan sat.

Imal ko da mi kupi polovan Zenith bio bih mu jako zahvalan :mrgreen:[/quote]
:thumbup:
Dwndler

#2648 Re: Satovi

Post by Dwndler »

O'zone wrote:Ovo mi ispadne kao ono što ljudi kupuju Porsche-e ili Ferrarije kad ih i Dacija prebacuje iz tačke A u tačku B za bruku manje para :lol: :lol: :lol: :lol:

Imal ko da mi kupi polovan Zenith bio bih mu jako zahvalan :mrgreen:
Nadji sebi kakvog sponzora :lol: :P
Norm

#2649 Re: Satovi

Post by Norm »

Dwndler wrote:
Critic_JM wrote:

poslano s moga sonija ze

Zavisi...

Image

Image

/edit

Image
Ako ne grijesim puno auto je BMW M3 ili 5.

Ma i meni 'tukne' ma BMW... :thumbup:
Omega je OK, mozda i nije sa orginalnim brojcanikom ali je genuine omega...
Interesantna stvar ovdje, valjda kompleksi ili sta li?, normalno je uzeti polovno vozilo od 5 vlasnika ali, Pobogu brate, gdje ces 'polovan' sat od covjeka koji ga je mozda stavio na ruku svega par puta u 30 god....

Kada sam pocinjao svoje putovanje u horologiju moja zena licno nije pokazivala trun razumjevanja...Ono klasicno: dao si 300 Km za polovan neispravan sat? Mogao si kupiti nov...Medjutim sada kada vidi kakvi su 'novi' satovi i kako se raja fura na nove satove sa kineskim, koje btw masno plati, quartz mehanizmima, samo kaze pa jbt-e tvoji stari satovi su avioni za ovo... nakon poliranja, ciscenja i stavljanja novih naruknica...
Naravno o ukusima se ne raspravlja...

Trenutno radim na jednoj Oriosi, Lings 21prix (koji sam nosio na pozlatu kod jednog zlatara, pa cemo vidjeti rezultate) Omikronu i jako rijetkoj Dugeni tropica electronic, preteci quartznog mehanizma...Budu slike...
Last edited by Norm on 13/05/2014 14:54, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#2650 Re: Satovi

Post by O'zone »

Norm wrote:
Trenutno radim na jednoj Oriosi, Lings 21prix (koji sam nosio na pozlatu kod jednog zlatara, pa cemo vidjeti rezultate) Omikronu i jako rijetkoj Dugeni tropica electronic, preteci quartznog meganizma...Budu slike...
Imam ja ovaj kući a kod punca čini mi se još dva ista samo im fali djelova jer smo sastavili ovaj jedan. Da si ranije javio možda sam ti mogao dobaviti kućište.
Post Reply