Jest. Alija Sirotanović i ekipa su počeli raspad još onda kad su preforsirali normu.BHCluster wrote:Bas tako cinjenica je da su upravo Bosnjaci krivi za njen raspad.Bloo wrote:Dzabe ti madnere ista obrazlazes...to je zaslijepljeno mrznjom prema "jugo...."
Bauk bošnjačkog nacionalizma
- SaraFina
#2626 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
- BHCluster
#2627 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Ali kad si pred pobjedom, zar nije logicnije zavrsis posao onda amnestiras ove sto nisu cinili zlocine i to je to.cyprus wrote:Pa i Armija RBIH je primala prebjege, tj. svakog ko je htio da joj se priključi... Što je sasvim normalno... Zašto se to onda spočitava partizanima?
- madner
#2628 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Sada mjenjate potpuno pricu, posto ne mozete parirati o temi, niti znate dovoljno o historiji ili razvoju Jugoslavije.
Malo jadno.
Malo jadno.
- Bloo
- Globalna šefica
#2629 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Vidi se da su neki rata vidjeli samo kroz RT strategije..
- SaraFina
#2630 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
madner wrote:Opet ova nepismena sto ne zna razliku izmedju partizana i cetnika.
Velika preobrazba četnika u partizane dogodila se 1944. Godine 1943. u užoj Srbiji je bilo oko 22.000 partizana, a godinu dana kasnije oko 204.000, ili ukupno u Srbiji 264.000. Tito im je, tražeći njihovu pomoć, nudio amnestiju 17. kolovoza 1944. Mjesec dana kasnije kralj Petar II. iz Londona poziva svoje četnike da se pridruže partizanima. Kad su pod ruskim vodstvom partizani ušli u Beograd, nastao je pravi stampedo prelaska iz četnika u partizane.
Za razliku od Srbije, u Hrvatskoj i BiH partizanski je otpor tijekom cijeloga rata brojčano rastao. Rat u Srbiji završio je pola godine prije nego u Hrvatskoj i BiH. "Uključivanje četnika i drugih velikosrpskih elemenata u komunističke upravne strukture u Beogradu omogućilo je ukorjenjivanje velikosrpske ideologije i osiguralo njezin nastavak putem novoga sredstva - jugoslavenskoga komunizma" (Philip J. Cohen).
Uči i plači čiji si poklonik/štovalac. Dreči na sav glas
Sa 22.000 na 204.000 pa na 264.000. Plus prebjezi kad ih je kralj iz egzila pozvao
Zatrpaj se lopatom. Samobaniraj!
- cyprus
#2631 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Ne baratam svim informacijama o procesu narastanja NOP-a, pa ne tvrdim ništa sa velikom samoubvjerenošću, ali mislim da isti ne bi zasigurno dobio razmjere koje je dobio da nije primao one koji su prebjegli iz drugih formacija - uključujući četničke, ali ne samo četničke...BHCluster wrote:Ali kad si pred pobjedom, zar nije logicnije zavrsis posao onda amnestiras ove sto nisu cinili zlocine i to je to.cyprus wrote:Pa i Armija RBIH je primala prebjege, tj. svakog ko je htio da joj se priključi... Što je sasvim normalno... Zašto se to onda spočitava partizanima?
- SaraFina
#2632 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Bloo wrote:Vidi se da su neki rata vidjeli samo kroz RT strategije..
Izvini molim te. Ja sam 88' godište i cijeli rat sam provela u opkoljenom Sarajevu. Jesi ti?
Imam u bližoj porodici i civilnih žrtava četničkog orgijanja. U daljnjoj da ne govorim.
Nikad ovim u životu nisam licitirala. Ali fakat nemoj pretjerivati.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2633 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Uh zakuhalo se

- Bloo
- Globalna šefica
#2634 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Vojni strateg par ekselans...to sto imas zrtve u porodici (zar nemamo svi?) te ne cini vojnim ekspertom.SaraFina wrote:Bloo wrote:Vidi se da su neki rata vidjeli samo kroz RT strategije..
Izvini molim te. Ja sam 88' godište i cijeli rat sam provela u opkoljenom Sarajevu. Jesi ti?
Imam u bližoj porodici i civilnih žrtava četničkog orgijanja. U daljnjoj da ne govorim.
I da licitiras upravo, prizemno.
- SaraFina
#2635 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Ne daje ni tebi pravo da prizemno pokušavaš docirati s visoka u kombinaciji sa mahalskim pokušajima primitivnih šala.. I da se zajebavaš i podjebavaš konstantno,sa bezveznim jednorečeničnim upadicama, koje su niDje veze s mozgom.Bloo wrote:Vojni strateg par ekselans...to sto imas zrtve u porodici (zar nemamo svi?) te ne cini vojnim ekspertom.SaraFina wrote:Bloo wrote:Vidi se da su neki rata vidjeli samo kroz RT strategije..
I da licitiras upravo, prizemno.
I za tebe jesam strateg. A i ovo ti nije prva tema na kojoj se iživljavaš bezobrazlukom. Pa se pitam koliko si ustvari dobronamjerna, kako se voliš predstavljati.
Neukusno ti je i krkanski što i vjernike omalovažavaš po temama. I to brutalno i primitivno. Zato tišu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2636 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Ama lakse deco, lepo se igrajte

- Bloo
- Globalna šefica
#2637 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Bitno je biti ozbiljan i odavati da imam pojma o cemu govorim, te kad me se satjera u kut, pocnem sa jednorecenicnim vrijedanjem i koristenjem rijeci tipa drecanje, aludiranje sa je neko neciji postivalac samo zato sto ti je napisao nesto sto se ne slaze sa tvojim misljenjem?SaraFina wrote:
Ne daje ni tebi pravo da prizemno pokušavaš docirati s visoka u kombinaciji sa mahalskim pokušajima primitivnih šala.. I da se zajebavaš i podjebavaš konstantno,sa bezveznim jednorečeničnim upadicama, koje su niDje veze s mozgom.
Ahem.
Radije cu ja na svoj nacin.
- SaraFina
#2638 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Već sam opisala tvoj način. Brutalno iživljavanje, čim osjetiš slabost. Na religiji si za ordena i to karadjordjeve zvezde sa zlatnim vencomBloo wrote:Bitno je biti ozbiljan i odavati da imam pojma o cemu govorim, te kad me se satjera u kut, pocnem sa jednorecenicnim vrijedanjem i koristenjem rijeci tipa drecanje, aludiranje sa je neko neciji postivalac samo zato sto ti je napisao nesto sto se ne slaze sa tvojim misljenjem?SaraFina wrote:
Ne daje ni tebi pravo da prizemno pokušavaš docirati s visoka u kombinaciji sa mahalskim pokušajima primitivnih šala.. I da se zajebavaš i podjebavaš konstantno,sa bezveznim jednorečeničnim upadicama, koje su niDje veze s mozgom.
Ahem.
- General War
#2639 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
...jebes to, s kime probosnjacke stranke koaliraju u vlasti dan danas?cyprus wrote:Pa i Armija RBIH je primala prebjege, tj. svakog ko je htio da joj se priključi... Što je sasvim normalno... Zašto se to onda spočitava partizanima?
Nesto prisivati partizanima i NOB-u je ludost, bolest.
- SaraFina
#2640 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Ops, pardon zvezda nema venca
ali je i bez njega veliko priznanje odvajkada 
- madner
#2641 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Sta tacno mislis da si ovim dokazala?SaraFina wrote:madner wrote:Opet ova nepismena sto ne zna razliku izmedju partizana i cetnika.Velika preobrazba četnika u partizane dogodila se 1944. Godine 1943. u užoj Srbiji je bilo oko 22.000 partizana, a godinu dana kasnije oko 204.000, ili ukupno u Srbiji 264.000. Tito im je, tražeći njihovu pomoć, nudio amnestiju 17. kolovoza 1944. Mjesec dana kasnije kralj Petar II. iz Londona poziva svoje četnike da se pridruže partizanima. Kad su pod ruskim vodstvom partizani ušli u Beograd, nastao je pravi stampedo prelaska iz četnika u partizane.
Za razliku od Srbije, u Hrvatskoj i BiH partizanski je otpor tijekom cijeloga rata brojčano rastao. Rat u Srbiji završio je pola godine prije nego u Hrvatskoj i BiH. "Uključivanje četnika i drugih velikosrpskih elemenata u komunističke upravne strukture u Beogradu omogućilo je ukorjenjivanje velikosrpske ideologije i osiguralo njezin nastavak putem novoga sredstva - jugoslavenskoga komunizma" (Philip J. Cohen).
Uči i plači čiji si poklonik/štovalac. Dreči na sav glas
Sa 22.000 na 204.000 pa na 264.000. Plus prebjezi kad ih je kralj iz egzila pozvao
Zatrpaj se lopatom. Samobaniraj!
Jos jednom masovnog prelaska iz cetnika u partizane nije bilo.
Ono sto jeste bilo jeste masovna mobilizacija.
Iza čitave operacije stajao je, naravno, temeljni cilj da se unište četničke vojne snage i njihova politička organizacija u Srbiji. Tito je to jasno rekao u jednoj naredbi od 5. septembra »Komandantu operativne grupe za ubrzanje pokreta (u Srbiji) i likvidaciju četnika«: »Upamtite da je u cjelokupnoj ovoj operaciji osnovni zadatak likvidacija četnika D. Mihailovića i nedićevaca, kao i njihovog aparata. Spriječite Mihailovića da vrši mobilizaciju i odvodi narod sa sobom. Četničke seoske starešine pohapsite, jer su oni glavna uporišta Mihailovića u narodu.«51 Mihailović je 1. septembra pozvao na opću mobilizaciju u Srbiji.
Sada ako neko misli da 200 000 ljudi moze prebjeci od ukupno 25 000, to je vec visa matematika.Ukupni broj četničkih snaga u Srbiji krajem augusta 1944. (prije Mihailovićevog poziva na opću mobilizaciju) može se procijeniti samo približno. Von Weichsova procjena za sredinu augusta, u materijalima koje je kao glavni komandant jugoistočne Evrope predao Hitleru 22. augusta, iznosi ukupno oko 25.000 četnika pod oružjem u Srbiji, raspodijeljenih kako slijedi: sjeverozapadna Srbija 2.500; jugozapadna Srbija 3.000; jugoistočna Srbija 1.500; sjeveroistočna Srbija 5.500 i srednja Srbija 12.500.53 Budući da su četnici drugom polovinom augusta činili velike napore da povećaju svoje snage i 1. septembra pozvali na opću mobilizaciju, logično je pretpostaviti (uzimajući u obzir čak i samo djelomičan uspjeh mobilizacije) da je u septembru ukupan broj naoružanih četnika u Srbiji iznosio negdje između 30.000 i 40.000.
- Bloo
- Globalna šefica
#2642 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
U istom danu sam presla citav spektar..od ozbiljnog odgovora, djecije zajebancije, podjebavanja, onda i napada kad osjetim slabost.SaraFina wrote:Već sam opisala tvoj način. Brutalno iživljavanje, čim osjetiš slabost. Na religiji si za ordena i to karadjordjeve zvezde sa zlatnim vencomBloo wrote:Bitno je biti ozbiljan i odavati da imam pojma o cemu govorim, te kad me se satjera u kut, pocnem sa jednorecenicnim vrijedanjem i koristenjem rijeci tipa drecanje, aludiranje sa je neko neciji postivalac samo zato sto ti je napisao nesto sto se ne slaze sa tvojim misljenjem?SaraFina wrote:
Ahem.
Nisam ni znala da sam puna potencijala...ocito bezgranicnih.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2643 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”Mohamad Sissoko wrote:Nije Dževad al je dževadov učenik.Srbin u duši.
» Mohamad Sissoko
ne vidim svrhu tvog obitavanja na forumu kada svaku priliku koristiš da zaradiš ban.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2644 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Opa moderator...jbt svi sa forumske kafe postadose moderatori a ti se Zivojinovicu kupajBloo wrote:....
- SaraFina
#2645 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Pa u početku je simpatično bilo kad muškarce napadaš, bez obzira na stav. Koji se kosio s mojim.. Ali shvati da nekad moraš "zasvirati i za pas zaditi".Bloo wrote:SaraFina wrote:U istom danu sam presla citav spektar..od ozbiljnog odgovora, djecije zajebancije, podjebavanja, onda i napada kad osjetim slabost.Bloo wrote:
Već sam opisala tvoj način. Brutalno iživljavanje, čim osjetiš slabost. Na religiji si za ordena i to karadjordjeve zvezde sa zlatnim vencompo tebi
Nisam ni znala da sam puna potencijala...ocito bezgranicnih.
Plus maltretiranje po religiji onog naroda (gdje si prednjačila) kad se sabere i što prelistah, dodjoh do poraznog zaključka. Nisi ti bezazlena.
- cyprus
#2646 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
A đe se piju te forumske kafe, i jel samo komunjare učestvuju?_BataZiv_0809 wrote:Opa moderator...jbt svi sa forumske kafe postadose moderatori a ti se Zivojinovicu kupajBloo wrote:....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2647 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Samo postena inteligencijacyprus wrote: A đe se piju te forumske kafe, i jel samo komunjare učestvuju?![]()
Bacam ti detalje na pp
- dale cooper
#2648 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Preveliki si komunjara brate, i to još fan sovjetskog komunizma._BataZiv_0809 wrote:Opa moderator...jbt svi sa forumske kafe postadose moderatori a ti se Zivojinovicu kupajBloo wrote:....
slanje u gulag umjesto u banoviće itd.
Taj rad.
- cyprus
#2649 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Znači Orjuna_BataZiv_0809 wrote:Samo postena inteligencijacyprus wrote: A đe se piju te forumske kafe, i jel samo komunjare učestvuju?![]()
![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#2650 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Гулагdale cooper wrote:Preveliki si komunjara brate, i to još fan sovjetskog komunizma._BataZiv_0809 wrote:Opa moderator...jbt svi sa forumske kafe postadose moderatori a ti se Zivojinovicu kupajBloo wrote:....Boje se ljudi da ćeš praviti spiskove, progone,
slanje u gulag umjesto u banoviće itd.![]()
Taj rad.