Irak
-
sarajevoxxxx
#2626 Re: ISIS zauzeo Mosul
U jednom od vojnih logora Malikijevih snaga sunitske vojune formacije otkrile masovnu grobnicu sa 50 tijela nestalih osoba sa područja Anbara.
-
sarajevoxxxx
#2627 Re: ISIS zauzeo Mosul
4 poginula i 15 ranjenih građana Faluđe nakon današnjeg granatiranja grada od strane Malikijevih snaga.
- mirsek
#2628 Re: ISIS zauzeo Mosul
From izrael ?sarajevoxxxx wrote:4 poginula i 15 ranjenih građana Faluđe nakon današnjeg granatiranja grada od strane Malikijevih snaga.
U r welcome
- AleksoMKD
#2629 Re: ISIS zauzeo Mosul

Iracki M1 Abrams prevrnut ali neostecen pao u ruke ISIS-a. Ako ga isprave to ce biti prvi tenk Americke proizvodnje u rukama ISIS-ovaca
- Chisum
#2630 Re: ISIS zauzeo Mosul
palesa wrote:
Ne vidjeh ovu sliku juce...
Zaceci moderne arapske misli.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2631 Re: ISIS zauzeo Mosul
AleksoMKD wrote:
Iracki M1 Abrams prevrnut ali neostecen pao u ruke ISIS-a. Ako ga isprave to ce biti prvi tenk Americke proizvodnje u rukama ISIS-ovaca
a hoće li ga znat vozit?
- mirsek
#2632 Re: Odg: ISIS zauzeo Mosul
Pa hoce, postave ga na kamion i voze.Nikakav problem.JoseMujica wrote:AleksoMKD wrote:
a hoće li ga znat vozit?
Poslano sa mog Grand X Pro koristeći Tapatalk 4
- AleksoMKD
#2633 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pa valjda imaju tenkista kad vec voze 55-ce i 72-keJoseMujica wrote:
a hoće li ga znat vozit?
Mozda ce imati problema oko nisanskog sistema i municije.
- House
#2634 Re: ISIS zauzeo Mosul
ema_ wrote:
koji kraljevi
- Gojeni H
#2635 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nije ni bitno da li ima neko iz ISIS-a da ga vozi. Bruka bivsih irackih vojnika u pobunjenickim sunitskim formacijama koje su u koaliciji sa ISIS-om.AleksoMKD wrote:Pa valjda imaju tenkista kad vec voze 55-ce i 72-keJoseMujica wrote:
a hoće li ga znat vozit?. Navodno je Abrams jos laksi za voznju, sve automatik. Plus ako imaju prebjega iz IA....
- AleksoMKD
#2636 Re: ISIS zauzeo Mosul
Da, na to sam i mislio kada sam napisao prebjeg iz IA, samo ne znam dali je ta formacija sa Abramsima (ko fol elitna) imala sunita.Gojeni H wrote:
Nije ni bitno da li ima neko iz ISIS-a da ga vozi. Bruka bivsih irackih vojnika u pobunjenickim sunitskim formacijama koje su u koaliciji sa ISIS-om.
Ali naci ce se.
-
Objektivni navijac
#2637 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ako ga budu i vozili,nece dugoAleksoMKD wrote:Pa valjda imaju tenkista kad vec voze 55-ce i 72-keJoseMujica wrote:
a hoće li ga znat vozit?. Navodno je Abrams jos laksi za voznju, sve automatik. Plus ako imaju prebjega iz IA....
- AleksoMKD
#2638 Re: ISIS zauzeo Mosul
E da, odrzavanje je zajebano komplikovano i skupo. Od 170 komada M1 sto ih imaju Iracani obicno je 50-60 komada non stop na popravci.
- jon_jovi
#2639 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ma vojna tehnika istočnog bloka je milina. Jednostavni t - 72, t - 84, BTR i slično, to rastura
- GandalfSivi
#2640 Re: ISIS zauzeo Mosul
Moze li mi ko na foru objasniti jednu stvar, sada me bas zbunise. Ovaj al-Baghdadi tvrdi da "njegova loza vodi porijeklo od poslanika Muhammeda, što mu daje legitimitet da bude vjerski vođa". Zar to ne bi trebalo biti pravilo kod Siita, a ne Sunita?
- dragma
- Vozim: Pješe
#2641 Re: ISIS zauzeo Mosul
Aha, isto kao ovi u Siriji. Obrati paznju na ovog genijalca sto ga navodiJoseMujica wrote:AleksoMKD wrote:
a hoće li ga znat vozit?
-
jefferson
#2642 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ma ISIS moze koristiti M1 neko vrijeme, ali trebat ce raditi kalibraciju nisanskih sprava a s obzirom kako su obrazovani da bog da da ga uspiju upaliti. GPS sistemi su im vec iskljuceni, itd.AleksoMKD wrote:E da, odrzavanje je zajebano komplikovano i skupo. Od 170 komada M1 sto ih imaju Iracani obicno je 50-60 komada non stop na popravci.
-
Objektivni navijac
#2643 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sva US vojna oprema koja je dospjela u ruke terorista ISIL-a ce se u iznimno kratkom vremenskom roku kanibalizirati i od nje nece imati nikakve koristi.jefferson wrote:Ma ISIS moze koristiti M1 neko vrijeme, ali trebat ce raditi kalibraciju nisanskih sprava a s obzirom kako su obrazovani da bog da da ga uspiju upaliti. GPS sistemi su im vec iskljuceni, itd.AleksoMKD wrote:E da, odrzavanje je zajebano komplikovano i skupo. Od 170 komada M1 sto ih imaju Iracani obicno je 50-60 komada non stop na popravci.
- apsidejzi
#2644 Re: ISIS zauzeo Mosul
Prema sitskom ucenju halifa moze biti iskljucivo iz Poslanikove a.s. loze dok kod sunita moze iz njegove sire porodice tj plemena Kurejs a tu spadaju svi koji imaju lozu koja ih veze sa sestim djedom iznad Poslanika.GandalfSivi wrote:Moze li mi ko na foru objasniti jednu stvar, sada me bas zbunise. Ovaj al-Baghdadi tvrdi da "njegova loza vodi porijeklo od poslanika Muhammeda, što mu daje legitimitet da bude vjerski vođa". Zar to ne bi trebalo biti pravilo kod Siita, a ne Sunita?
Meni licno glupo pravilo iako sam musliman.
- svjezi_ustipak
#2645 Re: ISIS zauzeo Mosul
sarajevoxxxx wrote:U jednom od vojnih logora Malikijevih snaga sunitske vojune formacije otkrile masovnu grobnicu sa 50 tijela nestalih osoba sa područja Anbara.
hahaha sunitske vojne formacije hahahahah a nije ISIL?
koji si ti kralj, od podrske revoluciji do podrske nacrnjoj diktaturi.
cuj sunitske vojne formacije. divno je oprati eufemizmima primitivne teroriste ISIL-a.
- Gojeni H
#2646 Re: ISIS zauzeo Mosul
A da li ti znas o cemu govoris?svjezi_ustipak wrote:sarajevoxxxx wrote:U jednom od vojnih logora Malikijevih snaga sunitske vojune formacije otkrile masovnu grobnicu sa 50 tijela nestalih osoba sa područja Anbara.
hahaha sunitske vojne formacije hahahahah a nije ISIL?
koji si ti kralj, od podrske revoluciji do podrske nacrnjoj diktaturi.
cuj sunitske vojne formacije. divno je oprati eufemizmima primitivne teroriste ISIL-a.
Nezavisno od ovog slucaja, ISIL je dobra reklama i najglasniji su, najprimitivniji, najstrasniji ...
Da je bilo do ISIL-a ne bi dosli ni do dovratka prve kuce u Mosulu. Glavninu snaga cine sunitske plemenske formacije, te u manjem broju Sadamovi batisticki lojalisti.
-
jefferson
#2647 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ma i to, plus M1 ide na gas a ne na dizel, i ima vrlo komplikovanu turbinu, tako da je to sve kratkog vijeka.Objektivni navijac wrote:Sva US vojna oprema koja je dospjela u ruke terorista ISIL-a ce se u iznimno kratkom vremenskom roku kanibalizirati i od nje nece imati nikakve koristi.jefferson wrote:Ma ISIS moze koristiti M1 neko vrijeme, ali trebat ce raditi kalibraciju nisanskih sprava a s obzirom kako su obrazovani da bog da da ga uspiju upaliti. GPS sistemi su im vec iskljuceni, itd.AleksoMKD wrote:E da, odrzavanje je zajebano komplikovano i skupo. Od 170 komada M1 sto ih imaju Iracani obicno je 50-60 komada non stop na popravci.
- Rampage
#2648 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ako je vjerovati emisijama na Nacionalnoj geografiji, ova moderna američka oprema je "kvantna fizika"...
Teško da će se ove spodobe snaći...
-
Anadmix
#2649 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nisam bas upoznat sa tim pravilom da kod sunita halife moraju biti iz plemena Kurejs, mada u pravu si jer su skoro hiljadu godina halife bile ne samo Arapi, vec iskljucivo Kurejsije. Nakon Muhamedove a.s. smrti Medinjani su htjeli biti poslanikovi nasljednici,ali tu su ulogu preuzele Kurejsije i gle cuda nisu je ispustali do 1517 godine (mada su zadnjih 250 god bili pod nadzorom memluckih sultana) kada su je uzele Osmanlije. Mozete misliti u kojem bi smjeru isla historija da su ljudi iz Medine preuzeli titulu halifa.apsidejzi wrote:Prema sitskom ucenju halifa moze biti iskljucivo iz Poslanikove a.s. loze dok kod sunita moze iz njegove sire porodice tj plemena Kurejs a tu spadaju svi koji imaju lozu koja ih veze sa sestim djedom iznad Poslanika.GandalfSivi wrote:Moze li mi ko na foru objasniti jednu stvar, sada me bas zbunise. Ovaj al-Baghdadi tvrdi da "njegova loza vodi porijeklo od poslanika Muhammeda, što mu daje legitimitet da bude vjerski vođa". Zar to ne bi trebalo biti pravilo kod Siita, a ne Sunita?
Meni licno glupo pravilo iako sam musliman.
Haridzije su smatrale da i crni rob moze biti halifa, i iako su bili nepravedni po mnogim stvarima u ovome su bili u pravu.
- ema_