Irak

Post Reply
sarajevoxxxx

#2626 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

U jednom od vojnih logora Malikijevih snaga sunitske vojune formacije otkrile masovnu grobnicu sa 50 tijela nestalih osoba sa područja Anbara.
sarajevoxxxx

#2627 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

4 poginula i 15 ranjenih građana Faluđe nakon današnjeg granatiranja grada od strane Malikijevih snaga.
mirsek

#2628 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

sarajevoxxxx wrote:4 poginula i 15 ranjenih građana Faluđe nakon današnjeg granatiranja grada od strane Malikijevih snaga.
From izrael ?
U r welcome :skoljka:
AleksoMKD

#2629 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AleksoMKD »

Image

Iracki M1 Abrams prevrnut ali neostecen pao u ruke ISIS-a. Ako ga isprave to ce biti prvi tenk Americke proizvodnje u rukama ISIS-ovaca
Chisum

#2630 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Chisum »

palesa wrote: Image
:lol: :lol: :lol:
Ne vidjeh ovu sliku juce... :lol:

Zaceci moderne arapske misli.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2631 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by JoseMujica »

AleksoMKD wrote:Image

Iracki M1 Abrams prevrnut ali neostecen pao u ruke ISIS-a. Ako ga isprave to ce biti prvi tenk Americke proizvodnje u rukama ISIS-ovaca

a hoće li ga znat vozit? :D
mirsek

#2632 Re: Odg: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

JoseMujica wrote:

Pa hoce, postave ga na kamion i voze.Nikakav problem.

Poslano sa mog Grand X Pro koristeći Tapatalk 4
AleksoMKD

#2633 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AleksoMKD »

JoseMujica wrote:
Pa valjda imaju tenkista kad vec voze 55-ce i 72-ke :D . Navodno je Abrams jos laksi za voznju, sve automatik. Plus ako imaju prebjega iz IA....
Mozda ce imati problema oko nisanskog sistema i municije.
House

#2634 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by House »

ema_ wrote:

:lol:

koji kraljevi :lol: :lol: dobra zajebancija
Gojeni H

#2635 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Gojeni H »

AleksoMKD wrote:
JoseMujica wrote:
Pa valjda imaju tenkista kad vec voze 55-ce i 72-ke :D . Navodno je Abrams jos laksi za voznju, sve automatik. Plus ako imaju prebjega iz IA....
Nije ni bitno da li ima neko iz ISIS-a da ga vozi. Bruka bivsih irackih vojnika u pobunjenickim sunitskim formacijama koje su u koaliciji sa ISIS-om.
AleksoMKD

#2636 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AleksoMKD »

Gojeni H wrote:
Nije ni bitno da li ima neko iz ISIS-a da ga vozi. Bruka bivsih irackih vojnika u pobunjenickim sunitskim formacijama koje su u koaliciji sa ISIS-om.
Da, na to sam i mislio kada sam napisao prebjeg iz IA, samo ne znam dali je ta formacija sa Abramsima (ko fol elitna) imala sunita.
Ali naci ce se.
Objektivni navijac

#2637 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Objektivni navijac »

AleksoMKD wrote:
JoseMujica wrote:
Ako ga budu i vozili,nece dugo :D Treba ga odrzavati a znamo kako Arapi odrzavaju svoja vozila :D
AleksoMKD

#2638 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AleksoMKD »

E da, odrzavanje je zajebano komplikovano i skupo. Od 170 komada M1 sto ih imaju Iracani obicno je 50-60 komada non stop na popravci.
jon_jovi

#2639 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jon_jovi »

Ma vojna tehnika istočnog bloka je milina. Jednostavni t - 72, t - 84, BTR i slično, to rastura
GandalfSivi

#2640 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by GandalfSivi »

Moze li mi ko na foru objasniti jednu stvar, sada me bas zbunise. Ovaj al-Baghdadi tvrdi da "njegova loza vodi porijeklo od poslanika Muhammeda, što mu daje legitimitet da bude vjerski vođa". Zar to ne bi trebalo biti pravilo kod Siita, a ne Sunita?
dragma
Vozim: Pješe

#2641 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

JoseMujica wrote:

Aha, isto kao ovi u Siriji. Obrati paznju na ovog genijalca sto ga navodi :mrgreen:

jefferson

#2642 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jefferson »

AleksoMKD wrote:E da, odrzavanje je zajebano komplikovano i skupo. Od 170 komada M1 sto ih imaju Iracani obicno je 50-60 komada non stop na popravci.
Ma ISIS moze koristiti M1 neko vrijeme, ali trebat ce raditi kalibraciju nisanskih sprava a s obzirom kako su obrazovani da bog da da ga uspiju upaliti. GPS sistemi su im vec iskljuceni, itd.
Objektivni navijac

#2643 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Objektivni navijac »

jefferson wrote:
AleksoMKD wrote:E da, odrzavanje je zajebano komplikovano i skupo. Od 170 komada M1 sto ih imaju Iracani obicno je 50-60 komada non stop na popravci.
Ma ISIS moze koristiti M1 neko vrijeme, ali trebat ce raditi kalibraciju nisanskih sprava a s obzirom kako su obrazovani da bog da da ga uspiju upaliti. GPS sistemi su im vec iskljuceni, itd.
Sva US vojna oprema koja je dospjela u ruke terorista ISIL-a ce se u iznimno kratkom vremenskom roku kanibalizirati i od nje nece imati nikakve koristi.
apsidejzi

#2644 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by apsidejzi »

GandalfSivi wrote:Moze li mi ko na foru objasniti jednu stvar, sada me bas zbunise. Ovaj al-Baghdadi tvrdi da "njegova loza vodi porijeklo od poslanika Muhammeda, što mu daje legitimitet da bude vjerski vođa". Zar to ne bi trebalo biti pravilo kod Siita, a ne Sunita?
Prema sitskom ucenju halifa moze biti iskljucivo iz Poslanikove a.s. loze dok kod sunita moze iz njegove sire porodice tj plemena Kurejs a tu spadaju svi koji imaju lozu koja ih veze sa sestim djedom iznad Poslanika.

Meni licno glupo pravilo iako sam musliman.
svjezi_ustipak

#2645 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by svjezi_ustipak »

sarajevoxxxx wrote:U jednom od vojnih logora Malikijevih snaga sunitske vojune formacije otkrile masovnu grobnicu sa 50 tijela nestalih osoba sa područja Anbara.

hahaha sunitske vojne formacije hahahahah a nije ISIL?

koji si ti kralj, od podrske revoluciji do podrske nacrnjoj diktaturi.

cuj sunitske vojne formacije. divno je oprati eufemizmima primitivne teroriste ISIL-a.
Gojeni H

#2646 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Gojeni H »

svjezi_ustipak wrote:
sarajevoxxxx wrote:U jednom od vojnih logora Malikijevih snaga sunitske vojune formacije otkrile masovnu grobnicu sa 50 tijela nestalih osoba sa područja Anbara.

hahaha sunitske vojne formacije hahahahah a nije ISIL?

koji si ti kralj, od podrske revoluciji do podrske nacrnjoj diktaturi.

cuj sunitske vojne formacije. divno je oprati eufemizmima primitivne teroriste ISIL-a.
A da li ti znas o cemu govoris?
Nezavisno od ovog slucaja, ISIL je dobra reklama i najglasniji su, najprimitivniji, najstrasniji ...
Da je bilo do ISIL-a ne bi dosli ni do dovratka prve kuce u Mosulu. Glavninu snaga cine sunitske plemenske formacije, te u manjem broju Sadamovi batisticki lojalisti.
jefferson

#2647 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jefferson »

Objektivni navijac wrote:
jefferson wrote:
Sva US vojna oprema koja je dospjela u ruke terorista ISIL-a ce se u iznimno kratkom vremenskom roku kanibalizirati i od nje nece imati nikakve koristi.
Ma i to, plus M1 ide na gas a ne na dizel, i ima vrlo komplikovanu turbinu, tako da je to sve kratkog vijeka.
Rampage

#2648 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Ako je vjerovati emisijama na Nacionalnoj geografiji, ova moderna američka oprema je "kvantna fizika"...:) Teško da će se ove spodobe snaći...:)
Anadmix

#2649 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Anadmix »

apsidejzi wrote:
GandalfSivi wrote:Moze li mi ko na foru objasniti jednu stvar, sada me bas zbunise. Ovaj al-Baghdadi tvrdi da "njegova loza vodi porijeklo od poslanika Muhammeda, što mu daje legitimitet da bude vjerski vođa". Zar to ne bi trebalo biti pravilo kod Siita, a ne Sunita?
Prema sitskom ucenju halifa moze biti iskljucivo iz Poslanikove a.s. loze dok kod sunita moze iz njegove sire porodice tj plemena Kurejs a tu spadaju svi koji imaju lozu koja ih veze sa sestim djedom iznad Poslanika.

Meni licno glupo pravilo iako sam musliman.
Nisam bas upoznat sa tim pravilom da kod sunita halife moraju biti iz plemena Kurejs, mada u pravu si jer su skoro hiljadu godina halife bile ne samo Arapi, vec iskljucivo Kurejsije. Nakon Muhamedove a.s. smrti Medinjani su htjeli biti poslanikovi nasljednici,ali tu su ulogu preuzele Kurejsije i gle cuda nisu je ispustali do 1517 godine (mada su zadnjih 250 god bili pod nadzorom memluckih sultana) kada su je uzele Osmanlije. Mozete misliti u kojem bi smjeru isla historija da su ljudi iz Medine preuzeli titulu halifa.

Haridzije su smatrale da i crni rob moze biti halifa, i iako su bili nepravedni po mnogim stvarima u ovome su bili u pravu.
ema_

#2650 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ema_ »

http://justpaste.it/tuba

Znači, no comment. :-)
Post Reply