BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

avantgarde

#2626 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by avantgarde »

ma slovaci igrali samo efektivno,ne i vrlo dobro...a to je ono sto mi nemamo i necemo dugo imat,slovaci u dva pasa dodju pred nas gol i budu nam opasni,isto atko portugalci itd... a nasi nikako,bez da se salome kondiciono gledano,da dodju pred gol i razigraju jacu sansu...to nam fali isto sto nam fali odbrana koja nece dozvolit protivniku sansu za gol iz nicega..
nisam nikakav strucnjak ali ono sinoc me jako ucutkalo...nemam rijeci..
oridjidji

#2627 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by oridjidji »

noiserr wrote:
oridjidji wrote:Ne kontam raju, sto vadite Saju i igrace nakon ociglednog podbacaja i to kad nam je najmanje trebao. Selektor izjavi dacemo im 2-3 gola prije tekme koju nije ni odigrao. De ne seri Sajo, sto raji puses u usi ono sto zele cuti, a igrace opustas pred tako bitnu utakmicu. Umjesto da kazes dolaze nam Slovaci koji u dvomecu s nama traze sansu za baraz i imaju namjeru da nam sjebu sanse da dikretno odemo na SP, te ce odigrati cvrstu i mrtvu utakmicu u kojoj cemo morati ginuti da bi dali go, on prica o lakim golovima.

Danas se laki bodovi ne upisuju tek tako niti protiv vjecitih luzera Farana, Maltezana, Linhenstajna, Luksemburga, Andore.

Evo Grci guzovace protiv Linhenstajna. Slovaci protiv istih izgubise 2 boda od planirana 3, a Sajo upisa 2-3 gola u mrezi Slovaka i lake bodove i to prije tekme.

Mentalitet je nas cudo.
Ti voliš izmišljati. Safet fino rekao da misli da će biti golova dosta, ali i spomenu da zadnji put kad je to rekao rezultat bio 0-0. Je nerazumijem što moraš izmišljati izjave da bi pljuvo po Safetu?
Sta god je rekao i pretpostavio bilo je pogresno. Nismo vidjeli mnogo tih golova koje je on zamisljao da ce biti. Sto bih ga branio kada trosi kredite koji mu navijaci i savez daju? Rijec je o povijerenju koje mu je ukazano i koje nije opravdao onda kada je najvise trebao. Ciri su date jedne kvalifikacije. Njemu su date druge u nadi da ce napraviti rezultate. Sada je u prilicno nezahvalnoj poziciji i pred velikom sansom da izgubi prvu poziciju na kojoj je bio sa tri boda prednosti. Ako to nije dovoljan razlog da se pljuje po Safetu, onda jbg sta treba da se uradi da ga pustimo da bez pritiska na ekipu odigra tamo isto kao sto je odigrao u Zenici, eksperimentirajuci sa timom i davajuci sansu jednom igracu poput Vrsajevica koji nije kadar za reprezentaciju ili Bicakcicu kojem je ovo drugi mec u ovome timu i prvi u kvalifikacijama.

Sto nebih srao po njemu, kada je u prilici da upropasti sansu stoljeca da idemo na neko veliko takmicenje. Imao je 3 boda prednosti, sada ima samo nadu da ce u Slovackoj sacuvati prvo mjesto. Po meni iza Francuske gdje je lose zatvorio utakmicu, Portugala, pa i ove sanse da potvrdimo prvo mjesto u grupi, ako izgubi u Slovackoj ne zasluzuje da nas vodi u eventualnom barazu ili novim kvalifikacijama. Previse se kockao.

Jedino pobjedom u Slovackoj zasluzuje da mu se da ta sansa.

Jebo merhametuk.

Znam sta sam na forumu pricao prije ove dvije utakmice da bih rado upisao 3 boda od 6 protiv Slovacke i govorio sam da bi vrlo lako moglo da nam se desi ovo sto nam se sada desava, to jest da bi mogli izgubiti prvu, a dobiti drugu utakmicu u Slovackoj i da tim porazom nismo izgubili sansu da idemo direktno na SP jer Slovaci imaju utakmicu sa Grckom. Sada smo sami sebe kompromitovali i sada moramo zapeti.
_mufljuz_

#2628 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by _mufljuz_ »

ne mogu samo da shvatim kako je njima Lihtenstajn uzeo bod.....
hzsa22

#2629 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by hzsa22 »

Zato sto su oni ekipa koja igra dok su u egalu. Je l' prime prvi go, pa makar i od Lihtenstajna, oni se pogube k'o abdest. Limitrani su na igru koju su sinoc odigrali. Mi da smo im zabili 1, uvalili bi im jos 5. Susic je igrao na tu varijantu da se zabije do poluvremena ali nije proslo. Jebat' ga, u Slovackoj ce biti druga prica. Oni ce MORATI krenuti naprijed ako zele baraz, a tu ce im i kraj biti.
Herr Flick

#2630 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Herr Flick »

Ma ljudi treba biti realan i reci da su ljudi takticki odigrali vrhunski,procitali su nasu igru,pa jbt Dzeko duela nije dobio protiv Skrtela.Jos nam se jednom dokazalo da moramo imati 3-eg klasicnog napadaca a to bi u ovom slucaju bio Muslimovic..Zasto ga Susic ne zove haj ti znaj :-) :-)
_mufljuz_

#2631 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by _mufljuz_ »

hzsa22 wrote:Zato sto su oni ekipa koja igra dok su u egalu. Je l' prime prvi go, pa makar i od Lihtenstajna, oni se pogube k'o abdest. Limitrani su na igru koju su sinoc odigrali. Mi da smo im zabili 1, uvalili bi im jos 5. Susic je igrao na tu varijantu da se zabije do poluvremena ali nije proslo. Jebat' ga, u Slovackoj ce biti druga prica. Oni ce MORATI krenuti naprijed ako zele baraz, a tu ce im i kraj biti.
dabogda..... ja to ne gledo... juce gled'o mater mu jebem sta god nasih pogledam zijan je.....
Charuga
Globalni moderator

#2632 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Charuga »

@DonV

Oprao si na ruke sinoc sa onim "L reprezentacije" i slicnim sranjima. Ako, poslije ovoga, napises to jos jednom, sigurno neces komentarisati uzvratnu utakmicu, ni pod jednim nickom ...
Comrad

#2633 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Comrad »

Pape jeste fulio taktiku, nasi nisu bili nesto pretjerano borbeni, ali ljudi dragi okrenite se naprijed. Poraz, pa i najboljima se desava. Sad trebamo jel otkazati kvalifikacije jer smo izgubili jednu tekmu? A prvi smo na tabeli i dalje imamo sve u svojim rukama u potpunosti.

Trazite dlaku u jajetu, Pape izjavio ovo izjavio ono. Pa dok je davao skromne izjave brbljali ste da ne valja to, da nema ambicija itd. Eto dao vam ej izjavu koju su svi htjeli da cuju sve vrijeme. Kazem vam sta god da je izjavio, kod poraza ne pije vode, to je razumljivo.

Ja vise volim da sad izgubimo, nego u nekoj odlucujucoj. I ova tekma nije bila odlucujuca, jeste vazna, ali nista ne odlucuje.

Otici tamo odigrati, zainatiti se i pobijediti. Slovaci su ekipa koja se moze dobiti, pobogu nisu nepobjedivi, to sto sinoc nismo uspjeli, ne mora znaciti nista. Prvi dio smo veoma dobro odigrali, imali akcija, drzali sigurno loptu. Ali sto svi govore, mi ako ne zabijemo jedan gol u prvom poluvremenu, velike su sanse da nece na dobro izac. Jednostavno se svi pogube. A kod preokreta rezultata nismo se bas najbolje pokazali.

Tamo se mora zabiti gol u prvih 30-ak minuta, ako to uradimo pobijedili smo.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2634 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by JoseMujica »

Hajte ljudi što bi drug Marfi reko shit happens.....još smo prvi na tabeli što je najbitnije.... vego nego sad u pamet i utorak igrat ziheraški a ne kockarski

sad se baš vidi da smo sebi sami najgori neprijatelji i da se psiha balkanska nemre promjeniti za deset godina boravka vani..... nama kao trener jedino odgovara neki gonič robova, što je više dreser a ne trener.

Stoga moj Safete kandžiju u ruke i ošini :!:
avantgarde

#2635 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by avantgarde »

oridjidji wrote:
Ti voliš izmišljati. Safet fino rekao da misli da će biti golova dosta, ali i spomenu da zadnji put kad je to rekao rezultat bio 0-0. Je nerazumijem što moraš izmišljati izjave da bi pljuvo po Safetu?
Sta god je rekao i pretpostavio bilo je pogresno. Nismo vidjeli mnogo tih golova koje je on zamisljao da ce biti. Sto bih ga branio kada trosi kredite koji mu navijaci i savez daju? Rijec je o povijerenju koje mu je ukazano i koje nije opravdao onda kada je najvise trebao. Ciri su date jedne kvalifikacije. Njemu su date druge u nadi da ce napraviti rezultate. Sada je u prilicno nezahvalnoj poziciji i pred velikom sansom da izgubi prvu poziciju na kojoj je bio sa tri boda prednosti. Ako to nije dovoljan razlog da se pljuje po Safetu, onda jbg sta treba da se uradi da ga pustimo da bez pritiska na ekipu odigra tamo isto kao sto je odigrao u Zenici, eksperimentirajuci sa timom i davajuci sansu jednom igracu poput Vrsajevica koji nije kadar za reprezentaciju ili Bicakcicu kojem je ovo drugi mec u ovome timu i prvi u kvalifikacijama.

Sto nebih srao po njemu, kada je u prilici da upropasti sansu stoljeca da idemo na neko veliko takmicenje. Imao je 3 boda prednosti, sada ima samo nadu da ce u Slovackoj sacuvati prvo mjesto. Po meni iza Francuske gdje je lose zatvorio utakmicu, Portugala, pa i ove sanse da potvrdimo prvo mjesto u grupi, ako izgubi u Slovackoj ne zasluzuje da nas vodi u eventualnom barazu ili novim kvalifikacijama. Previse se kockao.

Jedino pobjedom u Slovackoj zasluzuje da mu se da ta sansa.

Jebo merhametuk.

Znam sta sam na forumu pricao prije ove dvije utakmice da bih rado upisao 3 boda od 6 protiv Slovacke i govorio sam da bi vrlo lako moglo da nam se desi ovo sto nam se sada desava, to jest da bi mogli izgubiti prvu, a dobiti drugu utakmicu u Slovackoj i da tim porazom nismo izgubili sansu da idemo direktno na SP jer Slovaci imaju utakmicu sa Grckom. Sada smo sami sebe kompromitovali i sada moramo zapeti.
[/quote]
Bas tako druze,niko nije Bogom dat!
Cim neko nije dobar-napolje s njime!..nema tu ovo-ono,ne trazi se ovdje ljubav i romansa,traze se rezultati a ako njih nema onda ima da lete napolje svi,svi koji se fataju tako visokih mjesta a nisu sposobni...pogledajte Njemacku i to bi to bilo..tako funkcionise ovaj svijet..
ne fataj se u kolo da igras ako ne znas igrat!..i gootvo..
i ovo sto si gore rekao o "merhametluku". :thumbup: ...(mislim i uopste u zivotu jednog bosnje,bosansca,bosnjaka)joooj sto mi ova rijec ide na zivce,kad cujem ove izgovore tipa "merhametluk"!?!...ko djeca,ono predskolski uzrast u vrticu,pa ako i naprave gresku oprostit ce im se jer su jos vrlo mali i mladi!...ee tako se ponasaju jedan dobar dio nasih ljudi,ali cijeli zivot do smrti,ono,hajd ba,ako nismo sad onda cemo sledeci puta!..tipicno GUBITNICKI mentalitat! :roll: :sad:

i kad nas kolju dodju mekusci i cak i to pravdaju merhametlukom..ama dosta vise toga!
uhvatitet zivot u svoje ruke,niko vam nece dat osim ako ne uzmete stvar u svoje ruke(citaj-otmete)!
irac300

#2636 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by irac300 »

Mene jedino tješi to što u Žilini i Slovaci moraju napasti, znači ne može im se više taktika svesti na grupisanje igrača na 20, 30 metara od svog gola i destrukciju protivničke igre. Ako je Sajo izvukao pouke iz ovog meča, onda bi u prvih 11 trebalo da budu jaki trkači, ratnici...I naravno uz korekcije u formaciji, sa ubacivanjem defanzivnog veznog i pravog desnog beka (Mujdža), a vala i vađenje jednog špica, kojeg bi nadomjestio jak krilni igrač (Hajrović, nadam se, a ne Višća ili Vršajević). Tada sam uvjeren da ih možemo nadmudrit'.
Infaze Studio

#2637 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Infaze Studio »

JThomas wrote:ne možeš ti protiv boljih ekipa igrati sa 3 klasične desetke i jednim centralnim veznim, a nijednim defanzivnim ni krilom. a to smo mi sinoć pokušali.
U redu je to u prici, ali defanzivni vezni nase ekipe sinoc je odlicno odigrao utakmicu, tako da ne znam u cemu je problem. KAkve ima veze kakav je on igrac na papiru?? Igro je I Drogba beka u polufinalu LP, pa sta?
U 2. pol je bilo ocigledno da je I on posustao, vjerovatno zbog umora, ali uvoditi defanzivnijeg igraca kod 0-0 u 60 minuti, a ganjamo pobjedu, isto nema smisla. NAma bod sinoc nije znacio nista I tako se I igralo. DA se igralo zatvorenije I zavrsilo 0-0, bilo bi: "Hebo sve svoje, cuva 0-0."
Jos bi jednom ponovio: Nas problem sinoc je bio u ofanzivi, ne u defanzivi. Sto god vise utakmica odmice bez postignutog gola, sve vise si izlozen problemima nazad.
Comrad

#2638 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Comrad »

Infaze Studio wrote:Vrlo sam pesimistican pred Zilinu, pa bih volio da se neko javi, ali ozbiljno da iznese neke tacke koje ukazuju na to da mozemo do pobjede. JEdnostavno bih htjeo da vratim optimizam I opet sa nestrpljenjem cekam tekmu..
Sta mijenjati, kako pristupiti, kako ih motivisati? :?: :?:
Kukanje i pesimizam je nesto sto je urodjeno kod bosanaca. :roll:

Zasto bi bio pesimistican bolan ne bio? Sinoc se vidjelo da mi mozemo igrati s njima, pobogu ko su ba posrani slovaci?

U igri je jos 9 bodova (6 mozemo komotno upisati), grci nam jesu za petama, ali isto tako i oni moraju igrati protiv slovacke. A ne ulijevaju mi vala neku sigurnost.

Nista jos apsolutno nije gotovo. Ja znam sto je nas narod sjeban, kontali smo upisati hladno 3 boda, rijesiti neke stvari. Ali opet da smo upisali, ne bi bilo nista rijeseno. Opet bi morali igrati na pobjedu u Zilini.

Znaci recepta za SP nema, sve moras pobjediti i kraj price. Ako izgubis, onda radi kalkulacije i prati protivnike, nadaj se da neko poklekne. Mi realno nismo mogli sve tekme dobiti, stoga je za mene ovo ogroman uspjeh biti prvi na tabeli 3 kola prije kraja i drzati sve u svojim rukama, ma sta ko mislio.

I pojedinci su degutantni sa komentarima Miske se udebljo, Dzeko ne moze meda, ovaj ono, onaj ono... A da smo pobjedili bilo bi joj Miske terminatoru, Dzeko kralju, Pape caru sahu itd...dajte malo skulirajte se. :-)
Frankyee

#2639 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Frankyee »

Ja sam toliko razocaran igrom da sada vjerovatno mi se cini mnogo losije nego sto jeste. Jos sam se debelo nasekirao neki dan kada sam vidio sta je otkriveno u Tomasici pored Prijedora ali nije za ovu temu.

Ono sto je apsolutno sigurno je da ce Grci do kraja kvalifikacija da dadnu 3 gola i uzmu 9 bodova a sve ostale kombinacije su moguce.

Da imamo hrabrosti, discipline i borbenosti kao Grci onda bi Susic bio u pravu kada je rekao da smo top ekipa. Mi se svi smijemo kako oni igraju fudbal ali je to danas nazalost jedna realnost, prvo se postavi zestoka odbrana i onda se trazi sansa za pobjedu.

Pored ovakve lose igre i ovako jake Slovacke ( sa novim trenerom ) treba ozbiljno uzeti u obzir da se mi moramo boriti cak i za baraz ako nas Slovacka pobjedi u Zilini, iako je to vec neki katastrofalni scenario. Slovaci tada trebaju da do kraja uzmu Grke a da mi jos igramo nerijeseno jednu utakmicu.

Pitanje je dakle sada da li treba u Zilini ici na bod i time prepustiti prvo mjesto ili otvoreno napasti i rizikovati da se izgubi jos jedna utakmica. Meni se cini da ce Susic ici na pobjedu jer Grci ce sigurno da pobijede Slovacku.

A u toku utakmice sam galamio na Vrsajevica gledajuci kako ostavlja rupu iza sebe ali to na srecu nije dovelo do kaznjavanja, imali su Slovaci sansu da uvale nekoliko golova, prolazili su previse lako prema nasem golu. Sad kada razmislim cini mi se da je Salihovic bio jednako los.

meni se cini da Medunjanin nije bio ni tako los kako se pise, najvise je podbacio Susic totalno je bio bez ideje a onda i Pjanic na terenu.

Mi smo cak i protiv Portugala imali vise sansi, ne sjecam se bilo koje utakmice da smo imali tako malo sansi i kreativnosti, mozda prva protiv Francuza,
Warashii

#2640 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Warashii »

Frankyee wrote: meni se cini da Medunjanin nije bio ni tako los kako se pise, najvise je podbacio Susic totalno je bio bez ideje a onda i Pjanic na terenu.
Vala bas jbm li ga onaj Susic ne moze ni potrcat kako treba a svaki pas mu pogresan, ma ko njeg stavi da igra :-) .
Infaze Studio

#2641 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Infaze Studio »

irac300 wrote:Mene jedino tješi to što u Žilini i Slovaci moraju napasti, znači ne može im se više taktika svesti na grupisanje igrača na 20, 30 metara od svog gola i destrukciju protivničke igre. Ako je Sajo izvukao pouke iz ovog meča, onda bi u prvih 11 trebalo da budu jaki trkači, ratnici...I naravno uz korekcije u formaciji, sa ubacivanjem defanzivnog veznog i pravog desnog beka (Mujdža), a vala i vađenje jednog špica, kojeg bi nadomjestio jak krilni igrač (Hajrović, nadam se, a ne Višća ili Vršajević). Tada sam uvjeren da ih možemo nadmudrit'.
Ma buraz I sa onim igracima bi mi njiih oderali sinoc, da su oni igrali.. PA u 1. pol ljudi nemaju sredine nikako!! Mi sa onakvim nezainteresovanim Misketom I Pjanicem nismo imali problema. DA su Pjanke I Miske bili pravi (o manekenu DZeki da I ne pricam) bilo bi 2-0 za pola sata..
NAjgore mi sto nas onaj mutavac Kozak prca sada zbog optimizma nasega (mozda mu to I nije pametno, ali cuce se)...
Al hebaji ga, ostaje nam Utorak, koji mi ne daje previse nade, sto ne znaci da nisam uz repku, jer ovo je tek nas 1. poraz u kvalifikacijama. I Grcka ima 1 za sada, pa cemo vidjeti sta ce biti. :bih:
Šibicar

#2642 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Šibicar »

Tužno je što mi nismo imali prilike na utakmici,ali bukvalno,navedite mi samo jednu našu opasnu priliku?!Ljudi su imali 3-4 puta 1-1 šanse,i sreća naša što je samo 1-0 završilo.Safet je izveo preofanzivnu postavu,haj' ok želio je on isto k'o i mi pobjedu,možda i više,ali je trebao hladne glave dobro razmisliti prije nego je izveo onakav sastav.Ne možeš igrati bez zadnjeg veznog,jednostavno ne možeš,niko na svijetu ne igra tako a u većini slučajeva u ekipama su i po dva takva igrača što znači da je to jako jako bitan faktor na terenu.Safet je izgleda imao dječije misli prije utakmice u fazonu "ako izvedem 11 napadača onda je to napadačka formacija i rasturićemo ih 5-0" :-) Dobro,možemo mi svi sad kakiti poslije tekme i praviti se pametni šta i kako,mogla je neka naša frljoka ući u prvom i možda bi sad slavili Papeta i igrače i predvidjali im polufinale u Brazilu,minimum,niko ne bi vidio sve nedostatke u našoj igri sinoć,ne u želji i motivu,imali su ga igrači i više nego što treba,trčali su svi,borili se,oznojili guzove,pokušavali ali to jednostavno nije išlo,izgubila se ona naša lepršavost,posjed lopte,igra od noge do noge kratkim pasovima...sve ono što smo imali u prijašnjim utakmicama kvalifikacija je sinoć zakazalo i nestalo u pogrešnoj taktici ili izgorilo u prevelikoj želji igrača i Safeta da se već sinoć plasiramo u Brazil.Nije još ništa izguzbljeno naravno,mislim da ćemo ih lakše dobiti u Slovačkoj ako na terenu opet ne budu 2 špica i 3 polušpica gdje se automatski gubi protok lopte iz odbrane u napad jer smo sinoć opet igrali kao prije Safeta izbij-nabij pa ako se kakva krla odbije do našeg igrača i bude sreće možda ga i zabijemo.

Vršajević je fudbalski Bavčić.
shalla

#2643 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by shalla »

hzsa22 wrote:Mi da smo im zabili 1, uvalili bi im jos 5. Susic je igrao na tu varijantu da se zabije do poluvremena ali nije proslo. Jebat' ga, u Slovackoj ce biti druga prica. Oni ce MORATI krenuti naprijed ako zele baraz, a tu ce im i kraj biti.
Pazi, sinoć se vraćamo sa stadiona i u pokušaju da se utješimo kažem ja kumu "ako ništa, oni će gore morati napasti ako žele da se uključe u borbu za plasman" a on će meni mrtav-hladan "zašto bi napadali kad su večeras vidjeli da i uz ovakvu igru, disciplinovanu odbranu i kontranapade mogu do pobjede" i tu se ja malo sjebem i skontam da to i nije daleko od istine :sad:

A za prvu konstataciju se apsolutno slažem, da smo im zabili u prvih 30 minuta gol, zabili bi im 5 do kraja, 100%...
Infaze Studio

#2644 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Infaze Studio »

Comrad wrote:
Infaze Studio wrote:Vrlo sam pesimistican pred Zilinu, pa bih volio da se neko javi, ali ozbiljno da iznese neke tacke koje ukazuju na to da mozemo do pobjede. JEdnostavno bih htjeo da vratim optimizam I opet sa nestrpljenjem cekam tekmu..
Sta mijenjati, kako pristupiti, kako ih motivisati? :?: :?:
Kukanje i pesimizam je nesto sto je urodjeno kod bosanaca. :roll:

Zasto bi bio pesimistican bolan ne bio? Sinoc se vidjelo da mi mozemo igrati s njima, pobogu ko su ba posrani slovaci?

U igri je jos 9 bodova (6 mozemo komotno upisati), grci nam jesu za petama, ali isto tako i oni moraju igrati protiv slovacke. A ne ulijevaju mi vala neku sigurnost.

Nista jos apsolutno nije gotovo. Ja znam sto je nas narod sjeban, kontali smo upisati hladno 3 boda, rijesiti neke stvari. Ali opet da smo upisali, ne bi bilo nista rijeseno. Opet bi morali igrati na pobjedu u Zilini.

Znaci recepta za SP nema, sve moras pobjediti i kraj price. Ako izgubis, onda radi kalkulacije i prati protivnike, nadaj se da neko poklekne. Mi realno nismo mogli sve tekme dobiti, stoga je za mene ovo ogroman uspjeh biti prvi na tabeli 3 kola prije kraja i drzati sve u svojim rukama, ma sta ko mislio.

I pojedinci su degutantni sa komentarima Miske se udebljo, Dzeko ne moze meda, ovaj ono, onaj ono... A da smo pobjedili bilo bi joj Miske terminatoru, Dzeko kralju, Pape caru sahu itd...dajte malo skulirajte se. :-)
Hvala na ohrabrenju :) .
Sta je to po tebi, sto nam donosi 3 boda u Zilini? Sta mislis cime su Miske I Dzeko sinoc pokazali da ih ne treba kritikovati?
:thumbup:
Idemedosumom

#2645 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Idemedosumom »

@cindrli

Ne slazem se s tobom, gdje kazes, nama ne treba Rahimic (ili zadnji vezni uopste).

Mi smo sinoc odigrali s golmanom, dva stopera i 8 ofanzivnih igraca. Mi smo napadali, ali nismo niti jedne 100%-tne prilike stvorili. Da li smo uopste imali suta u okvir gola?

A slovaci su se jako, jako pametno branili. Svi igraci iza lopte, veliki pritisak na nasu sredinu (salihovic, miske, pjanic, medo) dok su Ibisevic i Dzeko dobro cuvani. Imali su jedno 3x 100% sanse iz kontri na kraju je ipak frljoka usla. Dakle, nije bio problem sto nismo imali jos kojeg ofanzivnog igraca, vec sto smo od prve minute srljali ko muhe bez glave, odmah se potrosili, odbranu ostavili u problemima kod svake kontre ili polukontre.

Nadam se da cemo u utorak imati malo pametniji pristup, i da cemo cekat svoju sansu. Jer sad i Slovacka ima nade za baraza, mozda cak i 1. mjesto, dakle njima se ne rentira branit 90 minuta u zilini, to treba PAMETNO iskoristiti.

:bih:
It_is_a_Leclerc

#2646 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Osnovni problem je bilo Papetovo eksperimentisanje u najnezgodnijem mogućem trenutku. Čovjek igra bez zadnjeg veznog i već u 30. minuti vidi se kako Slovaci fenomenalno sijeku komunikaciju Medunjanin - Pjanić i Pjanić-Misimović (Najčešće zbog barceloniranja na 20 metara od gola), i onda se sjure prema našem golu. Potpuno je zanemarno da, u drugom dijelu, svaki put kad su Slovaci prešli centar, bila je to makar izgledna šansa za njih.

Dakle, treba vratiti Mujdžu izbaciti Avdiju, izbaciti Medunjanina, a ubaciti Rahimića. Ako ne dadnemo gol u prvih 45 minuta ili ga primimo, treba ubacivati Hajrovića, a ne Višću, Stevanovića i društvo iz druge turske lige.
MOSALJOZE

#2647 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by MOSALJOZE »

Niko mi ne odgovori sinoć kad je onaj Slovak pucao iz volea ja sam mislio da je lopta ušla u gol?Ili je samo vanjski dio mreze sta je onde bilo stvarno mi nije jasno?
Zatamnjena stakla

#2648 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Zatamnjena stakla »

Malo je falilo da nam go' zabije. Jbg-a. Za ovaj poraz kriv je Pape, jbg-a al' je tako. Ubili nas taktički.
JThomas

#2649 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by JThomas »

Infaze Studio wrote:
JThomas wrote:ne možeš ti protiv boljih ekipa igrati sa 3 klasične desetke i jednim centralnim veznim, a nijednim defanzivnim ni krilom. a to smo mi sinoć pokušali.
U redu je to u prici, ali defanzivni vezni nase ekipe sinoc je odlicno odigrao utakmicu, tako da ne znam u cemu je problem. KAkve ima veze kakav je on igrac na papiru?? Igro je I Drogba beka u polufinalu LP, pa sta?
U 2. pol je bilo ocigledno da je I on posustao, vjerovatno zbog umora, ali uvoditi defanzivnijeg igraca kod 0-0 u 60 minuti, a ganjamo pobjedu, isto nema smisla. NAma bod sinoc nije znacio nista I tako se I igralo. DA se igralo zatvorenije I zavrsilo 0-0, bilo bi: "Hebo sve svoje, cuva 0-0."
Jos bi jednom ponovio: Nas problem sinoc je bio u ofanzivi, ne u defanzivi. Sto god vise utakmica odmice bez postignutog gola, sve vise si izlozen problemima nazad.
dobro je on odigrao, ali nije defanzivno. kako nije bio problem u defanzivi kad smo pored gola dopustili još 5 stopostotnih šansi?
SaNsEo

#2650 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by SaNsEo »

polije utakmice mi je Susiceva izjava da nama jedan bod nije znacio nista u ovoj utakmici govori o tome da je on usao totalno nespreman u ovaj duel.. pa jebote oni nisu ni tabelu i ostale meceve rastabirili..
nama je i bod bio ko kuca , jer sad imamo 16 bodova kao i grci da smo izvukli bod bjezali bi im 1, i onda bi imali mogucnost da i kalkuliramo s evt porazom u Slovackoj i dvije pobjede u zadnje dvije tekme , i mogli smo biti prvi ali ne... majko mila izjave nama bod nista neznaci ,,,,SAFETE bod nam je mogao biti ko kuca sinoc ....
Locked