Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Quaresma wrote: ↑15/12/2022 02:24
maloprije mi dodje obavijest na paypalu da mi je gavimo skinuo 4 eura za pretplatu. nemam pojma da sam uopste uzeo to.
crkli dabogda. vjerovatno negdje skriju i ne primjetis, tipican dark ux fazon.
Imas opciju na paypalu da ugasis te pretplate, samo prokopaj malo
M416 wrote: ↑14/12/2022 22:57
Neka @febo_acm za ovaj monitor kaze kakav je black uniformity naravno perfekcija jer je AOC prvi skonto da napravi 34' VA flat sa G3 modelom.
Hajde molim te baci neki mini review UFO ghosting test, scrollanje bijelog teksta na crnoj podlozi i sl. I ja ga mjerkam, ali me najvise brine black smearing VA panela.
2 AOCA za godinu dana mi otišla , jedan VA drugi IPS panel isti problem , smetlje kinesko
Garancija je 3 god., ali najvjerovatnije da cu razmisliti jos o VA panelu, IPS jeste skuplji ali je sto bi englezi rekli versatile, inace gledam 27" 2K QHD (imam RTX 3060Ti pa bi se izvrsno slagali), a ako vidim da mi to premasuje budzet onda 24"FHD.
Moze bilo ko da testira ko ima VA panel samo skrolajte na dno sajta i naci cete kao sa prilozenog video klipa.Iskreno ko bi normalan kupio HUAWEI monitor sa VA panelom sto je koristio ovaj lik za poredjenje IPS vs VA panel
JavierBosnia wrote: ↑14/12/2022 13:06
Niko u citavoj BiH nema Speedlink Torid. Dal je moguce, sve nema na stanju i oni sto pise da ima, nakon upita kazu da nije dostupan
U Bosni niko ništa nema na stanju, nažalost. Šta god pitaš, dobiješ odg "nemam to, ali imam ovo.."
Istina brate ja se peglam vise od mjesec dana da uzmem sve na jednom mjestu al ne ide moram narucivat na 10 mjesta i placat 10 postarina.Ako napisem u poruci da hocu tu i tu plocu sto mi moras nuditi nesto sto nisam ni pitao, slicno i za ram memoriju.Znaci procesor, ploca, ram, kuciste, cooler nije ni mala svota novca za ovo al ne ide.Svi mi isto pisu na olx nema se poruciti, dok kod drugog nadjem ima al nesto drugo nema
Hajde molim te baci neki mini review UFO ghosting test, scrollanje bijelog teksta na crnoj podlozi i sl. I ja ga mjerkam, ali me najvise brine black smearing VA panela.
Ne znam da li sam jednostavno imao srece, ali za sada nisam naisao na probleme... Dobio sam odlican panel
E cuvaj to moze ti zatrebati oko auta, meni lola htio naplatiti 150 KM da promjeni centralnu bravu i ugradi polovnu, ja nadjem polovnu za 50 KM ali belaj na vratima jedan vijak unisten navoj skroz i narucim sebi taj set izvlakaca sa OLX i caskom izvucem vijak napravim urez na njemu za ravni sfrafciger brusilicom, promjenim bravu i zavrnem vijke sve me izaslo oko 70ak KM.
E cuvaj to moze ti zatrebati oko auta, meni lola htio naplatiti 150 KM da promjeni centralnu bravu i ugradi polovnu, ja nadjem polovnu za 50 KM ali belaj na vratima jedan vijak unisten navoj skroz i narucim sebi taj set izvlakaca sa OLX i caskom izvucem vijak napravim urez na njemu za ravni sfrafciger brusilicom, promjenim bravu i zavrnem vijke sve me izaslo oko 70ak KM.
Malo mi je nejasno da se 4080 toliko prodaje. Pa kad već daješ tolike pare, bolje uzeti 4090. Inicijalno sam mislio da je cijena 4080 tu da se bolje prodaje 4090. To se sve izgleda promjenilo kako je AMD izbacio svoje kartice. Mislim da će AMD u sljedećoj generaciji izvući koristi iz chiplet dizajna, dok će NVidia imati potencijalni problem tu.
I to jos u USA gdje se moze naci po MSRP 7900 XTX,a tek u EU sta ce se desiti gdje su cijene XTX bezobrazno visoke od 1600 do 1800€,a 4080 ima po 1350-1400€.Niko normalan u EU nece ni pomisliti da kupi po ovim cijenama XTX.
Raptor44 wrote: ↑05/12/2022 21:23
S bismilletom, treba sad ovo čekati..
Poslali su osmog, a danas sam u pošti preuzeo paket. Baš sam prezadovoljan brzinom. Čekam još matičnu i napajanje od mickeya pa da vidimo da li je sve ispravno..
Preporuka za laserski printer u boji, za kućnu upotrebu?
Elem, kolega ima ink-jet, ne koristi ga često, začepi glava, problemi...
Pošto mu pare očito nisu problem (ali radni prostor jeste), hoće neki laserski u boji, manjih dimenzija, koji je dobavljiv na području BiH.
Ako je za posla, nek iznajmi od Ecotona ili Racionala. Imaju vise modela, 24/7 podrsku i servis (zamjena cartridge-a, dijelova itd), a nisu bezobrazni s cijenama.
Averus wrote: ↑19/12/2022 18:31
Ako je za posla, nek iznajmi od Ecotona ili Racionala. Imaju vise modela, 24/7 podrsku i servis (zamjena cartridge-a, dijelova itd), a nisu bezobrazni s cijenama.
Hvala na odgovoru!
Nije za posla.
Ja mu govorim da mu je jeftinije jednom u 10 dana isprintati 2 lista na inkjetu da ne zapekne, tvrdoglav čovo
Mislio sam kupiti nov GPU, ali ne zelim dati 3000KM za graficku .... postoji granica i ovo je nekako preko nje.
Cekat cu da ovi bivši rudati dodju pameti i skontaju da od te njihove brze zarade nema ništa nego da krenu prodavati svoje graficke dok još mogu uzeti pare.
Dao bih 1000KM za 3090 ili 6900xt polovnu recimo.
Pa onda za 2 godine kupiti ponovo GPU, ako se ikad cijene vrate na normalu.
e jbg 3090 za 1000. i tata bi sine. 3070 imas za oko 1500 sto je fantazija gledajuci kako je bilo prije par mjeseci. nesto ne vjerujem da ce cijene vise padati. jednostavno je doslo takvo vrijeme.
Pazite se trenutno se na piku prodaju problematicne grafe iz rigova i majneri se zele prvo njih otarasiti,a poslije ce one u dobrom stanju biti u ponudi.
Testirao sam dvije majnerske kojima se ludo grije memorija i to usred zime,a takve grafe ce biti neupotrebljive na proljece ili ljeto,ako ne pregore do tada.