Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Averus wrote: ↑11/12/2022 11:07
Imas i opciju Speedlink Torid koji se pokazao dobar
Odlucio sam se za ovaj model, ali me zanima s obzirom da je poprilicno star model, kao da je Speedlink napravio i novu njegovu verziju. Jel bolje uzeti taj stari ili novi model?
mogu li se gledati UHD kanali IPTV preko ove konfiguracije, ovo sto sad imam ne moze...igrice me ne zanimaju
Evo brzinski sam pogledao. Da ne duljim puno, ovaj komp nema diskretne grafike, samo integracija,ali po specifikacijama bi trebalo moći .Kako vidim preko hdmi izbacuje 4K30, preko DP-a ide 4K60, pa u skladu sa potrebama i mogućnostima spoji na port koji ti odgovara od ova dva.
EDIT : P.S. Ne znam na šta misliš spajati , ali monitori imaju i HDMI i DP , televizori samo HDMI pa uzmi i to u obzir .
AMD-ove nove grafe su me poprilično razočarale, malo jače od 4080, a izgubiš RT, DLSS, Nvidia Freestyle za nekih ~200 dolara. Na to sve 4080 osjetno efikansija i bolja u productivity aplikacijama. Nvidia ima ~80% tržišta, mora AMD dosta bolje od ovog ako neće da izgubi i ovo što sad ima. Mislim da će se puno bolje prodavati 4080 nego 7900 XTX/XT.
U biti obje kartice su loše sa perspektive cijena/performanse.
Za tu cijenu (pogotovo kod nas), proizvod mora biti skoro pa savrsen. A obje kartice imaju nedostatke. Plus sto se moras peglat sa AMD driverima 6 mjeseci do godinu dana. Not worth it.
ferratilis wrote: ↑12/12/2022 20:34
Za tu cijenu (pogotovo kod nas), proizvod mora biti skoro pa savrsen. A obje kartice imaju nedostatke. Plus sto se moras peglat sa AMD driverima 6 mjeseci do godinu dana. Not worth it.
Jedini problem kod 4080 je cijena i možda veličina kartice. Za svoje performanse kartica je efikansa, tihi cooleri sa odličnim temperaturama. DLSS 3.0 koji se za sad pokazao odličan u ovih par igara gdje je dostupan (ako bude dostupan na svakoj novoj igri vrijedit će 200$ sam naspram AMD kartica). Skok sa 60-70fps na 120fps preko DLSS 3.0 u kombinaciji sa nvidia reflexom ne ubacuje nikakav dodatni input lag (naspram no reflex) a daje 90-100% vise FPS-a. Po meni revolucionarno, naravno sa 30 --> 60 i nije neka sreća ali sa 50-60 na 100+ je više nego odlično.
ako Nvidia spusti 4080 na $1000 RX 7900 XTX je dead on arrival
Nvidija je razapeta za $1200 4080 bgm i AMD zasluzuje isti tretman, ono sto je najbitnije je da na kraju dana mi ga pusimo a PC gaming postaje sve skuplji i skuplji hobi
Shark 11 wrote: ↑09/12/2022 10:55
Pozdrav svima,
Ako može neki savjet.
Ovako PC mi je spojen na TV sa HDMI kablom i nakon nekog vremena (nezz tacno 2,3 ili 4 h ) izgubim zvuk na TV-u, a kada prebacim na slusalice radi.
Također nakon restarta PC-a ponovo radi normalno i na TV-u.
To mi se počelo dešavati od nedavno tj kada sam zamijenio TV i HDMI.
Da li može biti do HDMI-a, trenutno imam MOSHOU 2.1 od 1.5 m.
Al mi čudno zasto tako random nestane a poslije restarta normalno radi.
Hvala
Pa ako mozes prvo probaj s drugim kablom, drugo probaj reinstalirati drivere od zvucne.
A ne bi me iznenadilo i da windows nesto zeza.
Hvala na odgovoru.
Trenutno nemam drugi 2.1 hdmi a morati ću probati sa predhodnim hdmi, nezgodno promijeniti kablo, moram se zavlačiti pa zato nisam odmah to uradio.
Sada mi i slika random nestaje na 1 sec .
Za to sam nasao kao "rijesenje" negdje na reddit da iskljucim iz struje pc i tv i poslije toga sto se tice slike nemam problem 2-3 dana a sa zvukom je isto kao i sto sam gore naveo.
Averus wrote: ↑11/12/2022 11:07
Imas i opciju Speedlink Torid koji se pokazao dobar
Odlucio sam se za ovaj model, ali me zanima s obzirom da je poprilicno star model, kao da je Speedlink napravio i novu njegovu verziju. Jel bolje uzeti taj stari ili novi model?
Stari:
Novi:
Imam taj novi, prije par godina uzeo u Sancta Domenica u BBI-u, bio 47KM ili tako nešto na akciji, vrh džojstik, nikad nikakvih problema, preporučujem.
Pozdrav mozda nije prava tema za pravo mjesto alo imam neki problem koji ne mogu rijesit ovako imam neki usb na kojem je muzika ali on mi stalno izbacuje 2 usb tako da kad slusam pjesme stalno mi ih ponavlja moje pitanje je kako da izbrisem ovaj drugi usb sve sam isprobao formatiro particiro i nista nije uspjelo evo printscren
prnt.sc/LMb95MCP-Rx9
_coRey_ wrote: ↑12/12/2022 19:23
Toliko o tome da ce nas AMD spasiti
Cim su cijene najavljene za 7900 xtx/xt znalo se da AMD ne namjerava biti previse konkurentan/kompetitivan i samo pokusava zajedno sa Nvidiom guliti trziste.....kakvo crno spasavanje. Nije mi uopste bio jasan hype oko ovih proizvoda.
Stari:
Novi:
Imam taj novi, prije par godina uzeo u Sancta Domenica u BBI-u, bio 47KM ili tako nešto na akciji, vrh džojstik, nikad nikakvih problema, preporučujem.
Ima li gdje taj novi, vidim po olx sve taj stari oglasavaju u Sa? Ako nista valjda inaju tu gdje si ti uzeo
Ima li gdje taj novi, vidim po olx sve taj stari oglasavaju u Sa? Ako nista valjda inaju tu gdje si ti uzeo
Maharadza wrote: ↑13/12/2022 20:49
Sancta Domenica BBI
+387 33 265-075
Eto nazovi pa se raspitaj ali kao što sam naveo gore, bilo je to prije par godina, tako da je veliko pitanje da li ga opet imaju na stanju?!
A preporuka ako imaš nekoga u DE da ti uzme i donese/pošalje busem, imaš na amazonu:
Nazvat cu sutra da provjerim, mada sudeci po web stranici nemaju. Ovako na prvu nema niko u BiH, sve hr stranice izbacuje za novi. Treba mi brzo pa nemam kad da cekam tako, ako nista kupit cu stari model
Postoji li neka mogucnost da koristim iste kablove za monitore na 2 centralne? Nesto kao splitter gdje mogu prebaciti na koji cu? Nisam jos siguran koje portove ce imati drugi PC, ali ako bude imao VGA ili DVI mogao bih onda njega spojiti tako a trenutni PC na DP kako je sad?
arnes_king wrote: ↑14/12/2022 08:07
Postoji li neka mogucnost da koristim iste kablove za monitore na 2 centralne? Nesto kao splitter gdje mogu prebaciti na koji cu? Nisam jos siguran koje portove ce imati drugi PC, ali ako bude imao VGA ili DVI mogao bih onda njega spojiti tako a trenutni PC na DP kako je sad?
arnes_king wrote: ↑14/12/2022 08:07
2 monitora HDMI sa jednog i DP sa drugog ustekani u Desktop, i posto imaju po par inputa monitori, opet HDMI i DP u dock od laptopa. Sta prvo upalim, monitori te inpute koriste.