Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

hadzinicasa

#26201 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Niemand wrote: 14/06/2022 22:03
hadzinicasa wrote: 14/06/2022 21:59

Pa da, izmisljas. Misliti da nekoga ne treba uzimati kao referentnu osobu i ismijavati nekoga su dvije potpuno razlicite stvari. Ne vjerujem bas da ne umijes razöuciti.

Sto se tice ismijavanja u istom postu stoji moj stav.

Tako da - da. Izmisljas. Ne znam s kojim ciljem, ali ruzno, brate.
Izmisljam?

Ozbiljno?

Nekako se iz tvog posta iscitava i neki drugi razlog zasto ga ne treba uzimati kao referentnu osobu ili autoritet u bilo cemu? Napisala si mozda i koji?

:x
Pa to i kazem. Namastala ti iako sam se ja eksplicitno ocitovala. Izmislila nesto cega nema.

Ali da ne mamuzamo mrtvog konja, nemoj vise izmisljati, osta ti je to :) i sve pet.
MarlboroGold

#26202 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

n+1 wrote: 14/06/2022 21:59 Inače, kad smo kod Petersona. Must watch je njegova nedavna rasprava s Dawkinsom i dobar primjer kako Peterson, uz sve svoje dobre strane, nekada šlajdra u full retard. :lol:

Nekih 20 minuta podcasta "priprema teren" da predstavi Dawkinsu svoju hipotezu, okoliša, snebiva se, da bi na kraju rekao kako smatra da pod utjecajem halucinogenih droga čovjek može vlastitu svijest spustiti na nivo ćelijske strukture i vidjeti DNA, što objašnjava opsesiju drevnih naroda zmijolikim oblicima. Dawkinsova reakcija je PRICELESS. :lol:

Ali dobar je Peterson. :D Inače, pošto vidim da se ovdje predstavlja kao guru, let it be noted da se nakon liječenja posvetio podcastu i koristi vlastitu popularnost da drugima dadne glas, više nego što drži predavanja sam.
Slušao sam to... mene je iznerviralo jer je to bio gotovo pa monolog Petersona, a nije prvi put. Kao da se on raspravlja sa samim sobom dok Dawkins samo prati.
Last edited by MarlboroGold on 14/06/2022 22:12, edited 1 time in total.
John Cleese

#26203 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

suspect_zero wrote: 14/06/2022 21:20
John Cleese wrote: 14/06/2022 13:20

Jeste hrabro, ali da je odgovorno, brate sestro, nije :|
Ali sto kazes - rat mijenja percepciju. I fakat mijenja.
Pitala forumašica vezano za roditeljstvo u ratnim okolnostima, rat je posebno stanje (ne ponovilo se nikad više) gdje su odluke više po instinktu, trenutnoj emociji, nagonu....racionalno razmišljanje je haman pa isključeno.
Nije odgovorno bilo ići po vodu, drva, humanitarnu pod granatama pa smo išli, izlazili i hodali, pili kafu po gradu a svaki sekund mogla roknut po sred stola, raja se ženila,
nije se moglo desiti da idem do grada a da nisam tip-top našminkana....kontam ako me pogodi da bar facu fuli, ludoooo skroz :lol:

A ovo za nafaku, istina svi mi imamo svoju ali nam je neko treba i obezbijediti dok ne dođe vakat da to sami možemo.
Ne razumijem one porodice što baš žive u teškim situacijama, nemaju primanja, uslovi stanovanja nikakvi, otac ili majka bolesni...i oko njih 5-6 djece.
Mada je danas više parova koji se odluče za jedno ako su i planirali drugo trenutna situacija nije baš stimulirajući (ako izuzmemo onu milju što su obećali davati porodiljama) :oops:
Sve je kako kazes, samo bih dodao da se po vodu, drva i kakvu takvu hranu moralo, a to ostalo i nije :D
Vodu pogotovo. I bilo je - cuvaj sine burad i kanistere, a na tebi ce zarast :| :lol:
Ne ponovilo se.
Riddle

#26204 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Riddle »

Project Lucian wrote: 14/06/2022 21:55Frajer je očigledno dobar govornik i preduzetnik. :D
Prihvatam. Nema ništa loše u tome.

Društvo, bar na zapadu, je postalo toliko apsurdno i osjetljivo, da jedan lik koji govori stvari, koje kako si i sam rekao, uopšte ne djeluju revolucionarno, već prosto kao zdrav razum, odjednom zvuči posebno. :lol:

Ni ja ga nisam nešto posebno čitao ili slušao, pretežno na YT nešto izađe pa pogledam i definitivno neću slijediti nekakva njegova pravila. Pravila su se učila davno na drugom mjestu. Ali je dobar psiholog, nekome stvarno može pomoći, nekom vrstom motivacije, ohrabrenja, pojednostavljivanja nekih problema... Ne bi to bio bestseller tek tako. Samo ga sad desnica prisvaja, jer se neki njihovi narativi u određenoj mjeri poklapaju s njegovim, pa se i njega etiketira tako.
n+1

#26205 Re: Danasnji "feminizam"

Post by n+1 »

MarlboroGold wrote: 14/06/2022 22:11
n+1 wrote: 14/06/2022 21:59 Inače, kad smo kod Petersona. Must watch je njegova nedavna rasprava s Dawkinsom i dobar primjer kako Peterson, uz sve svoje dobre strane, nekada šlajdra u full retard. :lol:

Nekih 20 minuta podcasta "priprema teren" da predstavi Dawkinsu svoju hipotezu, okoliša, snebiva se, da bi na kraju rekao kako smatra da pod utjecajem halucinogenih droga čovjek može vlastitu svijest spustiti na nivo ćelijske strukture i vidjeti DNA, što objašnjava opsesiju drevnih naroda zmijolikim oblicima. Dawkinsova reakcija je PRICELESS. :lol:

Ali dobar je Peterson. :D Inače, pošto vidim da se ovdje predstavlja kao guru, let it be noted da se nakon liječenja posvetio podcastu i koristi vlastitu popularnost da drugima dadne glas, više nego što drži predavanja sam.
Slušao sam to... mene je iznerviralo jer je to bio gotovo pa monolog Petersona, a nije prvi put. Kao da se on raspravlja sa samim sobom dok Dawkins samo prati.
Mislim da je više Dawkins bio suzdržan, vjerovatno zato što zna da Peterson zna ponekad biti pretjerano spekulativan. Drugim riječima, imam osjećaj da ga Dawksin ne gotivi, što je naročito bilo vidljivo kada mu je prigovorio za opijenost simbolima.
no_sikiriki

#26206 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

piupiu wrote: 14/06/2022 22:07
no_sikiriki wrote: 14/06/2022 21:49

Thanks! :kiss:
Nema na čemu. On ti je otprilike self-help illiti popularni psiholog koji je našao nišu u muškarcima koji se osjećaju obespravljenima u novom vrlom svijetu, relativno je konzervativan ili je možda bolja riječ tradicionalan, i da ponovim po 176. put - veze nema s marksizmom (a bome ni sa poststrukturalizmom), a pata se u debatu o istom - što je neozbiljno za čovjeka koji pretenduje na titulu javnog intelektualca. :D

Inače je čovjek bio akademik i klinički psiholog, protivinik politika identiteta i woke kulture (s nekim stvarima koje je zastupao se načelno slažem, ne sjećam se više kojim). Imao je bisera tipa da muškarci i žene ne mogu zajedno raditi i da Equal Opportunity Employment diskriminira mlade sposobne muškarce, nešto u tom smislu. Napravio je na YouTubeu veliki uspjeh (i globalni kult), mješavinom tih svih tih svojih ideja i self-help metoda, a onda je otišao da se liječi ovisnosti od benzodiazepina - u Beograd, zašto tamo, ne znam. Ah, da, i promovisao je neku mesnu dijetu svoje kćerke. Eto. Toga se sjećam.
Super, thanks za sažetak.
Evo baš sad čituckam ovaj članak, pa i kratki video pogledah.
https://www.vox.com/world/2018/3/26/171 ... s-for-life

Ovo mi zvuči hilarious "Jordan Peterson has claimed that feminists have “an unconscious wish for brutal male domination". Podsjeća me na neke forumaše. :mrgreen: Mada naravno ne znam kontekst/je li stvarno to rekao, nisam se još udubila.
piupiu

#26207 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

no_sikiriki wrote: 14/06/2022 22:15 Super, thanks za sažetak.
Evo baš sad čituckam ovaj članak, pa i kratki video pogledah.
https://www.vox.com/world/2018/3/26/171 ... s-for-life

Ovo mi zvuči hilarious "Jordan Peterson has claimed that feminists have “an unconscious wish for brutal male domination". Podsjeća me na neke forumaše. :mrgreen: Mada naravno ne znam kontekst/je li stvarno to rekao, nisam se još udubila.
Jeste rekao. Ja bih rekla 'wishful thinking' oliti 'projection', da se poslužimo jezikom psihijatrije. :D
Niemand

#26208 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

hadzinicasa wrote: 14/06/2022 22:09
Niemand wrote: 14/06/2022 22:03

Izmisljam?

Ozbiljno?

Nekako se iz tvog posta iscitava i neki drugi razlog zasto ga ne treba uzimati kao referentnu osobu ili autoritet u bilo cemu? Napisala si mozda i koji?

:x
Pa to i kazem. Namastala ti iako sam se ja eksplicitno ocitovala. Izmislila nesto cega nema.

Ali da ne mamuzamo mrtvog konja, nemoj vise izmisljati, osta ti je to :) i sve pet.
Ja se zaista izvinjavam sto nisam vec upamtila da se podrazumijeva da nasa moralna forumska vertikala, sa svom tom silnom empatijom, takvo nesto ne bi ni pomislila a kamoli napisala.

Moze biti tek eto neshvaceno, mozda nespretno napisano, ali na nama je da to vec nekako skontamo kako njoj prilici.

A i opste je poznato da ja vako volim izmisljati, pa hude zene moraju tu skicati-ma ko to kaze!?

Eto, izvinjavam se, stvarno. Potrudicu se nekako da upamtim, kad si ti u pitanju, i ono sto pise, nekako vec mozda i ne pise.
suspect_zero

#26209 Re: Danasnji "feminizam"

Post by suspect_zero »

John Cleese wrote: 14/06/2022 22:12
Sve je kako kazes, samo bih dodao da se po vodu, drva i kakvu takvu hranu moralo, a to ostalo i nije :D
Vodu pogotovo. I bilo je - cuvaj sine burad i kanistere, a na tebi ce zarast :| :lol:
Ne ponovilo se.
Mah, lako mi se s' tobom dogovorit :D ....inače, ne znam vala šta ću na ovoj temi :-? ...nikakva sam feministkinja :oops: :mrgreen:
Hakiz

#26210 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Forumaška ocjena Petersona je relevantna koliko ocjena Andrića od likova koji su mu dobacivali "Pisac, napiše li se šta".

Poslije Nobela, naravno.
Kanadski klinički psiholog, društveni kritičar i profesor emeritus psihologije na Sveučilištu Toronto. Njegova glavna područja rada su abnomalna psihologija, socijalna psihologija i psihologija ličnosti, s posebnim zanimanjem za psihologiju religije i ideoloških uvjerenja, i procjenu i unaprijeđenje osobnosti i uspješnosti.
Godine 1982. je stekao diplomu prvostupnika iz političkih znanosti, a 1984. sveučilišnu diplomu psihologa, sve na Sveučilištu Alberta, te je doktorirao na polju kliničke psihologije na McGill Sveučilištu 1991. Na McGillu je poslije doktorata nastavio raditi kroz dvije godine, nakon čega se preselio u Massachusetts, gdje je radio kao suradnik i izvanredni profesor na odjelu za psihologiju Harvardova sveučilišta, a 1998. prešao je na Sveučilište Toronto na mjesto redovnog profesora.
Možemo li uporediti biografije forumaša sa njegovom?
Last edited by Hakiz on 14/06/2022 22:29, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#26211 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

suspect_zero wrote: 14/06/2022 22:23
John Cleese wrote: 14/06/2022 22:12
Ne ponovilo se.
Mah, lako mi se s' tobom dogovorit :D ....inače, ne znam vala šta ću na ovoj temi :-? ...nikakva sam feministkinja :oops: :mrgreen:
mrš u kujnu! :twisted:
Riddle

#26212 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Riddle »

Kad se ovako Niemand zahukta... :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#26213 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

Riddle wrote: 14/06/2022 21:21
Niemand wrote: 14/06/2022 21:14

Ne pratis ti haman na casu. :D

Helem, i nase feministice kazu da i muskarci trebaju slobodno zaplakati.

Al onda ipak ismiju ako zaplace. Jbg.
Ma gdje ću pratiti, došao kući, upalim forum, 10 stranica me čeka. :lol:

Ja se vala ne stidim, neka se smiju. Mene sreća, bilo moja ili tuđa, neko nemoguće dostignuće, pobjeda nakon teške i duge borbe u bilo kojem smislu i slične sretne situacije lako rasplaču. Kod negativnih situacija više neka vrsta bijesa proradi ili borbeni duh, pa ne plačem.
ja sam se raspizdio kad mi je dijete naučilo pjesmicu za dan državnosti u vrtiću. nisam jecao, of kors, ali ono... zamaglio se pogled :D
no_sikiriki

#26214 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

piupiu wrote: 14/06/2022 22:18 Jeste rekao. Ja bih rekla 'wishful thinking' oliti 'projection', da se poslužimo jezikom psihijatrije. :D
:lol: Jah. Počinjem shvatati popularnost kod određenih grupacija.
Neovisno od njega, već smo spominjali, ja nešto ne mogu te self-help stvari, čak i kad sve ima smisla, ne mogu se "uživiti." Gledala sam tako neke videe/predavanja, jer sam neko ko ima anxiety issues, i sve to zvuči divno krasno, ali kad treba primijeniti na sebi, teško.
Niemand

#26215 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Riddle wrote: 14/06/2022 22:25 Kad se ovako Niemand zahukta... :lol:
Pojma ti nemas kolko su mi puta ovde zene pisale dje ti pise!? sta pricas ti!? ma ko je to reko ikad i idje!? i tako ta prica.

Borba. Stas. Aj get it.
no_sikiriki

#26216 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Chmoljo wrote: 14/06/2022 22:28 ja sam se raspizdio kad mi je dijete naučilo pjesmicu za dan državnosti u vrtiću. nisam jecao, of kors, ali ono... zamaglio se pogled :D
Kjut. :mrgreen:
Mužu i meni se zamaglio pogled kad je mali prohodao.
Bloo
Globalna šefica

#26217 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Chmoljo wrote: 14/06/2022 22:28 ja sam se raspizdio kad mi je dijete naučilo pjesmicu za dan državnosti u vrtiću. nisam jecao, of kors, ali ono... zamaglio se pogled
Jbg, ne mogu ti napisati pičko jer nisi jecao. :| Pošto je pokušaj, onda si polu-pička.
Niemand

#26218 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

no_sikiriki wrote: 14/06/2022 22:30
Chmoljo wrote: 14/06/2022 22:28 ja sam se raspizdio kad mi je dijete naučilo pjesmicu za dan državnosti u vrtiću. nisam jecao, of kors, ali ono... zamaglio se pogled :D
Jbg, ovakva licna iskustva, iako ih hejtam ovda redovno, su fakat divna za procitati.
Niemand

#26219 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Previse ovih jbg odjednom. :-?
hadzinicasa

#26220 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Niemand wrote: 14/06/2022 22:21
hadzinicasa wrote: 14/06/2022 22:09

Ja se zaista izvinjavam sto nisam vec upamtila da se podrazumijeva da nasa moralna forumska vertikala, sa svom tom silnom empatijom, takvo nesto ne bi ni pomislila a kamoli napisala.

Moze biti tek eto neshvaceno, mozda nespretno napisano, ali na nama je da to vec nekako skontamo kako njoj prilici.

A i opste je poznato da ja vako volim izmisljati, pa hude zene moraju tu skicati-ma ko to kaze!?

Eto, izvinjavam se, stvarno. Potrudicu se nekako da upamtim, kad si ti u pitanju, i ono sto pise, nekako vec mozda i ne pise.
Joj :lol:

Ja sam napisala tacno onako i ono sto mislim - niti nespretno niti neshvaceno, a za namastavanja nisam odgovorna. Sve sto mislim - napisem jasno, potrebno je samo citati kako pise. Samo.

Jasno je meni da zivimo u vremenima gdje vise puta ponovljena laz postaje istina, samo ju je potrebno dovoljno puta ponoviti, no car je gol. I to je ipak izmisljotina.

Ne znam s kojim ciljem, a ni ne zanima me prevec kao ni te nategnute sarkasticne jezicke egzibicije. Ako ti nije jasno sta sam napisala, pa nije sramota, bolje pitati nego klevetati. Ako je osoba dobronamjerna.

U svakom slucaju, mislim da je dosta o tome. Nadam se da se slazes. Peace! :)
Hakiz

#26221 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Jbg...
Chmoljo

#26222 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

ma zavisi šta su ti slabe tačke, pa te tako mučki udari. :D
Bloo
Globalna šefica

#26223 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Jeste se smijali kad je prvi put pao nosom u cilim? :mrgreen:
hadzinicasa

#26224 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Chmoljo wrote: 14/06/2022 22:28
Riddle wrote: 14/06/2022 21:21

Ma gdje ću pratiti, došao kući, upalim forum, 10 stranica me čeka. :lol:

Ja se vala ne stidim, neka se smiju. Mene sreća, bilo moja ili tuđa, neko nemoguće dostignuće, pobjeda nakon teške i duge borbe u bilo kojem smislu i slične sretne situacije lako rasplaču. Kod negativnih situacija više neka vrsta bijesa proradi ili borbeni duh, pa ne plačem.
ja sam se raspizdio kad mi je dijete naučilo pjesmicu za dan državnosti u vrtiću. nisam jecao, of kors, ali ono... zamaglio se pogled :D
Bjezba :srce:
Chmoljo

#26225 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

Bloo wrote: 14/06/2022 22:31
Chmoljo wrote: 14/06/2022 22:28 ja sam se raspizdio kad mi je dijete naučilo pjesmicu za dan državnosti u vrtiću. nisam jecao, of kors, ali ono... zamaglio se pogled
Jbg, ne mogu ti napisati pičko jer nisi jecao. :| Pošto je pokušaj, onda si polu-pička.
kao i sve u životu, ništa ne mogu uraditi temeljito... oh, well...
Post Reply