Dakle slazes se da to nije feler PCR testa? Tako da je pogresno reci da PCR test sam po sebi nije pouzdan.boy_zelenski wrote: ↑28/12/2020 22:22Da se ne shvati pogresno, PCR je odlican test koji daje pouzdane rezultate u idealnim uvjetima, ali je vrlo lako greskom podici ili spustiti temperaturu za jedan jedini stepen u nekom od koraka i u konacnici dobiti pogresan rezultat.adsubzero wrote: ↑28/12/2020 22:18Eno sad seroloski pouzdan.boy_zelenski wrote: ↑28/12/2020 22:13 Seroloski test je pouzdan, PCR nije (zbog visoke mogucnosti kontaminacije ili pogreske pri temperaturama i ciklusima sto ga cini izuzetno senzitivnim), ne sirite dezinformacije. Ljudi pozitivni na PCR-u, a koji nemaju antitijela, nisu ni imali koronu.![]()
Pa isto je i kao sa PCR, zna se tacno kada se treba raditi.
Seroloski je najbolje raditi nakon sto simptomi prodju, inace ces i na njemu dobiti negativan rezultat.
Da ne pricam o drive-in uzimanju uzoraka, uzas.![]()
Kod seroloskog je puno manje vjerovatnoca pogreske, ili ima antitijela, ili nema.
Iskustva sa koronavirusom
Moderator: O'zone
-
adsubzero
#2601 Re: Iskustva sa koronavirusom
-
Amaryl
#2602 Re: Iskustva sa koronavirusom
23 novembar upala, početkom decembra pozitivan,zubi wrote: ↑28/12/2020 22:00A kad je to bilo, kad si bio pozitivan?Amaryl wrote: ↑28/12/2020 21:45 Plus psihijatar, jer imam traume od disanja, pa i dan danas me strah zaspati nestat ce mi zraka i haluciniram...
Bolji sam bio kad sam imao obostranu upalu nego sada...
Tablete pio kako i svi, sumamed, onaj još jedan antibiotik, medrol koji je kasnije isključen zbog nus pojava, i završio sa nizonom koji je kao i medrol, ali mi je on pravio manje problema...
14 decembra stigao rezultat da sam negativan i jos koji dan pio tablete od upale pluca, doktorica prekinula i ostali samo vitamini. I prošlu sedmicu katastrofa i eto sad sam krenuo u detaljne pretrage pa cemo vidjeti. Krvna slika odlicna sve super, al ja nikako da razaberem. Ajd umor znam da mora biti, ali ova sad voda od cega se javlja tek treba da vidimo... Toliki mi pritisak nabije jedva disem....
- zubi
#2603 Re: Iskustva sa koronavirusom
Zelim ti da sto prije sve prodjeAmaryl wrote: ↑28/12/2020 22:32 23 novembar upala, početkom decembra pozitivan,
14 decembra stigao rezultat da sam negativan i jos koji dan pio tablete od upale pluca, doktorica prekinula i ostali samo vitamini. I prošlu sedmicu katastrofa i eto sad sam krenuo u detaljne pretrage pa cemo vidjeti. Krvna slika odlicna sve super, al ja nikako da razaberem. Ajd umor znam da mora biti, ali ova sad voda od cega se javlja tek treba da vidimo... Toliki mi pritisak nabije jedva disem....
- spinel_
#2604 Re: Iskustva sa koronavirusom
Druze, bojim se da nemas tbc. Nije da te plasim, ali me cudi sto pijes Nizon tablete, koji su bas za tbc i moraju se piti najmanje pola godine. Mozda su i za nesto drugo ali znam 100% da se daju za tbc. Neka neko potvrdi. Onaj @splinter mozda znas?Amaryl wrote: ↑28/12/2020 22:3223 novembar upala, početkom decembra pozitivan,zubi wrote: ↑28/12/2020 22:00A kad je to bilo, kad si bio pozitivan?Amaryl wrote: ↑28/12/2020 21:45 Plus psihijatar, jer imam traume od disanja, pa i dan danas me strah zaspati nestat ce mi zraka i haluciniram...
Bolji sam bio kad sam imao obostranu upalu nego sada...
Tablete pio kako i svi, sumamed, onaj još jedan antibiotik, medrol koji je kasnije isključen zbog nus pojava, i završio sa nizonom koji je kao i medrol, ali mi je on pravio manje problema...
-
splinter
#2605 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ne znam slučaj od početka.
Ne vidim šta je indikacija za glukokortikoid. Obzirom da je imunosupresor i obara imunitet , sad u sezoni sezonskih prehlada mogla bi biti veća šteta nego korist.
Dosta toga je u psihi. Ja ni dan danas nisam onaj stari od prije Korone. Bodrim se, treniram , Al vidim nije to to.
Neki dan na skijanju , duša ispada al ne popuštam. Oporavak je dugotrajan ali mora se biti uporan. Ja ništa od lijekova ne pijem . Nisam ni pio. Samo priroda i prirodni preparati. . Svaki dan radiš na sebi. Korak po korak. Psiha je vrlo bitna. Samo pozitivne misli. Jednostavno tako je . Na postoji čarobni štapić.
Puno sreće.
Ne vidim šta je indikacija za glukokortikoid. Obzirom da je imunosupresor i obara imunitet , sad u sezoni sezonskih prehlada mogla bi biti veća šteta nego korist.
Dosta toga je u psihi. Ja ni dan danas nisam onaj stari od prije Korone. Bodrim se, treniram , Al vidim nije to to.
Neki dan na skijanju , duša ispada al ne popuštam. Oporavak je dugotrajan ali mora se biti uporan. Ja ništa od lijekova ne pijem . Nisam ni pio. Samo priroda i prirodni preparati. . Svaki dan radiš na sebi. Korak po korak. Psiha je vrlo bitna. Samo pozitivne misli. Jednostavno tako je . Na postoji čarobni štapić.
Puno sreće.
-
hladan.preminger
#2606 Re: Iskustva sa koronavirusom
de mogy odmori malo. filtriranje se odnosi na iznošenje svega i svačega i javnost, a ne filtriranje pacijenata kod prijema u bolnicu ili kod tretmana.zubi wrote: ↑28/12/2020 21:00Zamisli da su takav ispad zaista "filtrirali"??' I sad bi joj dijete lezalo u bolnici bez prave dijagnoze i kljukali bi ga nasumicnim lijkovima, s pogresnom dijagnozom i terapijom... sreca pa je zena ima "ispad"hladan.preminger wrote: ↑28/12/2020 12:23inače je majčinski instiknt dijagnostički alat.banjaluka078 wrote: ↑27/12/2020 12:36 Post-covid, tj. MISC kod djece, za vas koji ih imate - informacija za ne daj Bože.
https://vijesti.hrt.hr/693460/majcinski ... OlFPpY3_ic![]()
ko ima djecu ovako, reaguje. znam po sebi.
ali ovakve ispade bi trebalo objektivno filtrirati.
edit: do mene je
-
Amaryl
#2607 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ma razumijem sve, pio sam ih po 5 dana od 20mg do 5 na kraju. Ja sam laik za te stvari, ali kako je doktorica rekla kao da taj lijek cisti ili sta vec ako ostane sta na plucima...spinel_ wrote: ↑28/12/2020 23:57Druze, bojim se da nemas tbc. Nije da te plasim, ali me cudi sto pijes Nizon tablete, koji su bas za tbc i moraju se piti najmanje pola godine. Mozda su i za nesto drugo ali znam 100% da se daju za tbc. Neka neko potvrdi. Onaj @splinter mozda znas?Amaryl wrote: ↑28/12/2020 22:3223 novembar upala, početkom decembra pozitivan,
Zato sad idem sve detaljno da vidim sta ce biti na kraju, jer do sada je bilo samo malo prehlade i to je to od mojih bolesti, ovo mi je sad šok zivi, nisam navikao da svakodnevno ovisis o tabletama o doktorima...
-
Mogy87
#2608 Re: Iskustva sa koronavirusom
Taj lijek ima vrlo siroku primjenu tako se nemoj bojati za ovo sto ti je ovaj drugi forumas napisao.Amaryl wrote: ↑29/12/2020 08:00Ma razumijem sve, pio sam ih po 5 dana od 20mg do 5 na kraju. Ja sam laik za te stvari, ali kako je doktorica rekla kao da taj lijek cisti ili sta vec ako ostane sta na plucima...spinel_ wrote: ↑28/12/2020 23:57Druze, bojim se da nemas tbc. Nije da te plasim, ali me cudi sto pijes Nizon tablete, koji su bas za tbc i moraju se piti najmanje pola godine. Mozda su i za nesto drugo ali znam 100% da se daju za tbc. Neka neko potvrdi. Onaj @splinter mozda znas?Amaryl wrote: ↑28/12/2020 22:32
23 novembar upala, početkom decembra pozitivan,
Zato sad idem sve detaljno da vidim sta ce biti na kraju, jer do sada je bilo samo malo prehlade i to je to od mojih bolesti, ovo mi je sad šok zivi, nisam navikao da svakodnevno ovisis o tabletama o doktorima...
Imaju li ljekari ikakvu predstavu zasto tolika voda?
Ja ti od srca zelim brzo ozdravljenje.
- red evil
#2609 Re: Iskustva sa koronavirusom
Želim ti brz oporavak. Razmišljaj pozitivno i bit će to dobro.Amaryl wrote: ↑29/12/2020 08:00Ma razumijem sve, pio sam ih po 5 dana od 20mg do 5 na kraju. Ja sam laik za te stvari, ali kako je doktorica rekla kao da taj lijek cisti ili sta vec ako ostane sta na plucima...spinel_ wrote: ↑28/12/2020 23:57Druze, bojim se da nemas tbc. Nije da te plasim, ali me cudi sto pijes Nizon tablete, koji su bas za tbc i moraju se piti najmanje pola godine. Mozda su i za nesto drugo ali znam 100% da se daju za tbc. Neka neko potvrdi. Onaj @splinter mozda znas?Amaryl wrote: ↑28/12/2020 22:32
Ovo samo dokaz da se ne treba voditi onom glupom teorijom koliko ih je umro i slično. Čovjek je živ ali više od mjesec dana se bori sa koronom i šta mu više treba.
- zubi
#2610 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ovo je vrlo vazno za iznijeti u javnost, ako ti to ne vidis, jbg...hladan.preminger wrote: ↑29/12/2020 07:43de mogy odmori malo. filtriranje se odnosi na iznošenje svega i svačega i javnost, a ne filtriranje pacijenata kod prijema u bolnicu ili kod tretmana.zubi wrote: ↑28/12/2020 21:00Zamisli da su takav ispad zaista "filtrirali"??' I sad bi joj dijete lezalo u bolnici bez prave dijagnoze i kljukali bi ga nasumicnim lijkovima, s pogresnom dijagnozom i terapijom... sreca pa je zena ima "ispad"hladan.preminger wrote: ↑28/12/2020 12:23
inače je majčinski instiknt dijagnostički alat.![]()
ko ima djecu ovako, reaguje. znam po sebi.
ali ovakve ispade bi trebalo objektivno filtrirati.
edit: do mene je
- spinel_
#2611 Re: Iskustva sa koronavirusom
Naravno druze, Sretno ti i javiAmaryl wrote: ↑29/12/2020 08:00Ma razumijem sve, pio sam ih po 5 dana od 20mg do 5 na kraju. Ja sam laik za te stvari, ali kako je doktorica rekla kao da taj lijek cisti ili sta vec ako ostane sta na plucima...spinel_ wrote: ↑28/12/2020 23:57Druze, bojim se da nemas tbc. Nije da te plasim, ali me cudi sto pijes Nizon tablete, koji su bas za tbc i moraju se piti najmanje pola godine. Mozda su i za nesto drugo ali znam 100% da se daju za tbc. Neka neko potvrdi. Onaj @splinter mozda znas?Amaryl wrote: ↑28/12/2020 22:32
Taj lijek inace ima nuspojavu "debljanje" pa samo da znas...
-
Mis00
#2612 Re: Iskustva sa koronavirusom
Evo i ja da napisem svoje iskustvo sa ovim virusom groznim
dobio pozitivan pcr početkom novembra. Izgubio čulo mirisa ukusa, kašalj, temperatura samo jedno veče 39.1. Rtg pluća OK, nakon 14 dana dobio negativan pcr sve se vratilo u normalu ali kašalj ostao. Odem krajem novembra opet na pregled kod moje doktorke, proverimo krvnu sliku crp opet sve ok. Ne treba rendgen. Pre par dana evo mesec ipo, skoro dva od pojave simptoma i pozitivnog pcr, javlja mi se blaga jeza i temp 37.2..37.3 pa spadne pa sve u krug. Juče opet ja u kovid, radi krvnu sliku crp sve u redu opet naravno. Snimak pluća, ok jedino Izraženo kao zadebljanje intersticijuma što mi je skratilo život juče kad sam video
dala mi je pancef da pijem zbog te kao blage temp i pos kod pulmologa da vidi ovaj snimak i zbog kašlja . Meni se opet javlja slabost ovih dana, čak i kao neko teže disanje danas a sumnjam i na anksioznost jer me je ovo mnogo uplašilo opet. , saturacija 97, 98 juč danas, sve ok . Danas kod pulmologa gleda snimak kaže ovo je ništa u redu je sve to. Kaže ti nisi za kovid zasto si dolazio ovde ne kod svog lekara. Posto kasljem puno dala mi je neku pumpicu i lek za alergiju, kontrola za 3m 
2 meseca evooo.. Neko slično iskustvo? "

- ovo_malo_duse
#2613 Re: Iskustva sa koronavirusom
Vecina nas je tu negdje u pet deka sto bi rekli. Ja sam imao slicno iskustvo te jeze 2 puna mjeseca i ta zadebljanja/ oziljke na oba plucna. Za raZliku od tebe ja sam popio antibiotike jer su mi radili RTG i vidjeli pocetak upale pluca.Mis00 wrote: ↑29/12/2020 18:04 Evo i ja da napisem svoje iskustvo sa ovim virusom groznimdobio pozitivan pcr početkom novembra. Izgubio čulo mirisa ukusa, kašalj, temperatura samo jedno veče 39.1. Rtg pluća OK, nakon 14 dana dobio negativan pcr sve se vratilo u normalu ali kašalj ostao. Odem krajem novembra opet na pregled kod moje doktorke, proverimo krvnu sliku crp opet sve ok. Ne treba rendgen. Pre par dana evo mesec ipo, skoro dva od pojave simptoma i pozitivnog pcr, javlja mi se blaga jeza i temp 37.2..37.3 pa spadne pa sve u krug. Juče opet ja u kovid, radi krvnu sliku crp sve u redu opet naravno. Snimak pluća, ok jedino Izraženo kao zadebljanje intersticijuma što mi je skratilo život juče kad sam video
dala mi je pancef da pijem zbog te kao blage temp i pos kod pulmologa da vidi ovaj snimak i zbog kašlja . Meni se opet javlja slabost ovih dana, čak i kao neko teže disanje danas a sumnjam i na anksioznost jer me je ovo mnogo uplašilo opet. , saturacija 97, 98 juč danas, sve ok . Danas kod pulmologa gleda snimak kaže ovo je ništa u redu je sve to. Kaže ti nisi za kovid zasto si dolazio ovde ne kod svog lekara. Posto kasljem puno dala mi je neku pumpicu i lek za alergiju, kontrola za 3m
![]()
Tek nakon 2 i pol mjeseca sam prestao imati tu jezu, koja me dovodila do ludila moram priznati sto u kombinaciji sa umorom i tim pritiskom na grudi izaziva napad panike pa a sve poveca puta 5.
Ali evo ja se osjecam dobro sad je vec 3 mjesec. Jest dase pro fizickim aktivnostima znojim i umaram ali to vise pridajem nedostatku kondicije nakon 3 mjeseca neaktivnosti.
Et no sikiriki treba vremena ali ce sve docI na svoje, Setaj, probaj se drzat na prostoru svjezeg zraka.
-
NelsonM
#2614 Re: Iskustva sa koronavirusom
Jedno pitanje za zene, djevojke koje su imale korone (bez neumjesnih komentara od strane suprotnog spola), da li vam se desilo da vam se poremetio ciklus nakon korone ?
- banjaluka078
-
Mis00
#2616 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ahaa. Znači nisam samovo_malo_duse wrote: ↑30/12/2020 09:26Vecina nas je tu negdje u pet deka sto bi rekli. Ja sam imao slicno iskustvo te jeze 2 puna mjeseca i ta zadebljanja/ oziljke na oba plucna. Za raZliku od tebe ja sam popio antibiotike jer su mi radili RTG i vidjeli pocetak upale pluca.Mis00 wrote: ↑29/12/2020 18:04 Evo i ja da napisem svoje iskustvo sa ovim virusom groznimdobio pozitivan pcr početkom novembra. Izgubio čulo mirisa ukusa, kašalj, temperatura samo jedno veče 39.1. Rtg pluća OK, nakon 14 dana dobio negativan pcr sve se vratilo u normalu ali kašalj ostao. Odem krajem novembra opet na pregled kod moje doktorke, proverimo krvnu sliku crp opet sve ok. Ne treba rendgen. Pre par dana evo mesec ipo, skoro dva od pojave simptoma i pozitivnog pcr, javlja mi se blaga jeza i temp 37.2..37.3 pa spadne pa sve u krug. Juče opet ja u kovid, radi krvnu sliku crp sve u redu opet naravno. Snimak pluća, ok jedino Izraženo kao zadebljanje intersticijuma što mi je skratilo život juče kad sam video
![]()
Tek nakon 2 i pol mjeseca sam prestao imati tu jezu, koja me dovodila do ludila moram priznati sto u kombinaciji sa umorom i tim pritiskom na grudi izaziva napad panike pa a sve poveca puta 5.
Ali evo ja se osjecam dobro sad je vec 3 mjesec. Jest dase pro fizickim aktivnostima znojim i umaram ali to vise pridajem nedostatku kondicije nakon 3 mjeseca neaktivnosti.
Et no sikiriki treba vremena ali ce sve docI na svoje, Setaj, probaj se drzat na prostoru svjezeg zraka.
- ovo_malo_duse
#2617 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ma to normala taj bol/vise kao pritisak u donjem dijelu i jeza. Samo laganini vitamini i vidi nesto za detoxinaciju pluca. Meni je ova Astha 15 pravo pomogla ali nema izgleda kupit kod nas.Mis00 wrote: ↑30/12/2020 13:44Ahaa. Znači nisam samovo_malo_duse wrote: ↑30/12/2020 09:26Vecina nas je tu negdje u pet deka sto bi rekli. Ja sam imao slicno iskustvo te jeze 2 puna mjeseca i ta zadebljanja/ oziljke na oba plucna. Za raZliku od tebe ja sam popio antibiotike jer su mi radili RTG i vidjeli pocetak upale pluca.Mis00 wrote: ↑29/12/2020 18:04 Evo i ja da napisem svoje iskustvo sa ovim virusom groznimdobio pozitivan pcr početkom novembra. Izgubio čulo mirisa ukusa, kašalj, temperatura samo jedno veče 39.1. Rtg pluća OK, nakon 14 dana dobio negativan pcr sve se vratilo u normalu ali kašalj ostao. Odem krajem novembra opet na pregled kod moje doktorke, proverimo krvnu sliku crp opet sve ok. Ne treba rendgen. Pre par dana evo mesec ipo, skoro dva od pojave simptoma i pozitivnog pcr, javlja mi se blaga jeza i temp 37.2..37.3 pa spadne pa sve u krug. Juče opet ja u kovid, radi krvnu sliku crp sve u redu opet naravno. Snimak pluća, ok jedino Izraženo kao zadebljanje intersticijuma što mi je skratilo život juče kad sam video
![]()
Et no sikiriki treba vremena ali ce sve docI na svoje, Setaj, probaj se drzat na prostoru svjezeg zraka.Ja sam u novembru pio hemomicin sada pijem opet samo pancef. 5 dana imam.. I sada opet da li od straha ili šta već imam osećaj boli u plućima a prekjuče na snimku bilo ok nadam se da neće ponovo upala to bi bilo haos
![]()
-
lacrima
#2618 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nizon je kortikosteroid i nema nikakve veze sa TBC, pogotovo se ne pije 6 mjeseci nemojte lupat bezveze i prepadat ljude.Amaryl wrote: ↑29/12/2020 08:00Ma razumijem sve, pio sam ih po 5 dana od 20mg do 5 na kraju. Ja sam laik za te stvari, ali kako je doktorica rekla kao da taj lijek cisti ili sta vec ako ostane sta na plucima...spinel_ wrote: ↑28/12/2020 23:57Druze, bojim se da nemas tbc. Nije da te plasim, ali me cudi sto pijes Nizon tablete, koji su bas za tbc i moraju se piti najmanje pola godine. Mozda su i za nesto drugo ali znam 100% da se daju za tbc. Neka neko potvrdi. Onaj @splinter mozda znas?Amaryl wrote: ↑28/12/2020 22:32
- spinel_
#2619 Re: Iskustva sa koronavirusom
U redu druze. Vjerovatno sam ga pomijesao s nekim drugim u vidu dugotrajnosti terapije, ali znam sigurno da se izmedju ostalog koristi i za navedenu bolest. Drago mi je da ima siroku namjenu. A meni nije bila nikakva losa namjera. Kolegi zelim brz oporavak i da nam se javi da je dobrolacrima wrote: ↑30/12/2020 15:17Nizon je kortikosteroid i nema nikakve veze sa TBC, pogotovo se ne pije 6 mjeseci nemojte lupat bezveze i prepadat ljude.Amaryl wrote: ↑29/12/2020 08:00Ma razumijem sve, pio sam ih po 5 dana od 20mg do 5 na kraju. Ja sam laik za te stvari, ali kako je doktorica rekla kao da taj lijek cisti ili sta vec ako ostane sta na plucima...
-
Amaryl
#2620 Re: Iskustva sa koronavirusom
Srce oštećeno, virus oštetio srcespinel_ wrote: ↑30/12/2020 17:33U redu druze. Vjerovatno sam ga pomijesao s nekim drugim u vidu dugotrajnosti terapije, ali znam sigurno da se izmedju ostalog koristi i za navedenu bolest. Drago mi je da ima siroku namjenu. A meni nije bila nikakva losa namjera. Kolegi zelim brz oporavak i da nam se javi da je dobrolacrima wrote: ↑30/12/2020 15:17Nizon je kortikosteroid i nema nikakve veze sa TBC, pogotovo se ne pije 6 mjeseci nemojte lupat bezveze i prepadat ljude.Amaryl wrote: ↑29/12/2020 08:00
Ma razumijem sve, pio sam ih po 5 dana od 20mg do 5 na kraju. Ja sam laik za te stvari, ali kako je doktorica rekla kao da taj lijek cisti ili sta vec ako ostane sta na plucima...
Zato sad idem sve detaljno da vidim sta ce biti na kraju, jer do sada je bilo samo malo prehlade i to je to od mojih bolesti, ovo mi je sad šok zivi, nisam navikao da svakodnevno ovisis o tabletama o doktorima...![]()
Danas radio uktrazvuk srca i srce radi na 65%, od toga problemi sa umorom, vodom u tijelu i svemu ostalom. Srce uvecano, dao mi doktor terapiju pa cemo vidjeti. Uglavnom strogo mirovanje samo odmarati....
- ovo_malo_duse
#2621 Re: Iskustva sa koronavirusom
Uh jebote. Da bude na hajr. Pij terapiju i odmaraj.Amaryl wrote: ↑30/12/2020 23:09Srce oštećeno, virus oštetio srcespinel_ wrote: ↑30/12/2020 17:33U redu druze. Vjerovatno sam ga pomijesao s nekim drugim u vidu dugotrajnosti terapije, ali znam sigurno da se izmedju ostalog koristi i za navedenu bolest. Drago mi je da ima siroku namjenu. A meni nije bila nikakva losa namjera. Kolegi zelim brz oporavak i da nam se javi da je dobro![]()
![]()
Danas radio uktrazvuk srca i srce radi na 65%, od toga problemi sa umorom, vodom u tijelu i svemu ostalom. Srce uvecano, dao mi doktor terapiju pa cemo vidjeti. Uglavnom strogo mirovanje samo odmarati....
Bas citam clanak o dugotrajnim posljedicama i ima dio o problemima sa srcem. Nije zuta stampa nego Wall Street journal clanak baziran na studijama. Pa ko zna Engleski nek procita, uglavnom potvrdjuje vecinu onog sto mi prozivljavamo.
https://www.wsj.com/articles/doctors-be ... D7geWLNI0Y
- red evil
#2622 Re: Iskustva sa koronavirusom
Uuh, drži se. Bit će to dobro, samo razmišljj pozitivno, ne sekiraj se ni za šta, ne samo zbog bolesti već i inače. Koliko imaš godina? Izvini, možda si negdje i govorio, nije nešto ni bitno ali eto zanima me jesi li u ovoj mlađoj gardi.Amaryl wrote: ↑30/12/2020 23:09Srce oštećeno, virus oštetio srcespinel_ wrote: ↑30/12/2020 17:33U redu druze. Vjerovatno sam ga pomijesao s nekim drugim u vidu dugotrajnosti terapije, ali znam sigurno da se izmedju ostalog koristi i za navedenu bolest. Drago mi je da ima siroku namjenu. A meni nije bila nikakva losa namjera. Kolegi zelim brz oporavak i da nam se javi da je dobro![]()
![]()
-
Naslovnica
#2623 Re: Iskustva sa koronavirusom
Šta si dobio od terapije?Amaryl wrote: ↑30/12/2020 23:09Srce oštećeno, virus oštetio srcespinel_ wrote: ↑30/12/2020 17:33U redu druze. Vjerovatno sam ga pomijesao s nekim drugim u vidu dugotrajnosti terapije, ali znam sigurno da se izmedju ostalog koristi i za navedenu bolest. Drago mi je da ima siroku namjenu. A meni nije bila nikakva losa namjera. Kolegi zelim brz oporavak i da nam se javi da je dobro![]()
![]()
-
Amaryl
#2624 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ma samo pozitivno, bitno mi je da znam sta je problem, da znam kako se postaviti i sta rijesavati, sad jedno po jedno aBd dovesti koliko je moguce u normalu.red evil wrote: ↑31/12/2020 10:23Uuh, drži se. Bit će to dobro, samo razmišljj pozitivno, ne sekiraj se ni za šta, ne samo zbog bolesti već i inače. Koliko imaš godina? Izvini, možda si negdje i govorio, nije nešto ni bitno ali eto zanima me jesi li u ovoj mlađoj gardi.Amaryl wrote: ↑30/12/2020 23:09Srce oštećeno, virus oštetio srcespinel_ wrote: ↑30/12/2020 17:33
U redu druze. Vjerovatno sam ga pomijesao s nekim drugim u vidu dugotrajnosti terapije, ali znam sigurno da se izmedju ostalog koristi i za navedenu bolest. Drago mi je da ima siroku namjenu. A meni nije bila nikakva losa namjera. Kolegi zelim brz oporavak i da nam se javi da je dobro![]()
![]()
30 godina, logicno od bolesti do sada samo prehlada i gripa, pa je ovo sada sok, ici od doktora do doktora, ali eto izdrzat ce se.
Doktor kaze da je optimista i da ce se vratiti u normalu, jer nije od infarkta, vec od upale i virusa, pa vidjet cemo.
Al kako covjek moze sebi napraviti problem, pricam sa zenom reko ja tebi govorim sad cu malo vise hodati da izbijem ovaj umor i vidi, na kraju zalijepis jer ides napamet i slusas da tako mora biti taj umor i da ce potrajati i da se mora kretati...a doktor znaci podvukao strogo mirovanje i da za života zaboravim sa teškim fizičkim poslovima...
@naslovnica carvelol, prenessa za srce i za izmokravanje edemid, lodix i aldactone...
- red evil
#2625 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ma bit će to dobro sve, bude šok tako kad se sazna. Ne zna čovjek kako da se ponaša niti odmarati niti hodati. Nekako ići do granice umora i tad stati i sve ono što zahtjeva teži umor ne raditi.Amaryl wrote: ↑31/12/2020 11:10Ma samo pozitivno, bitno mi je da znam sta je problem, da znam kako se postaviti i sta rijesavati, sad jedno po jedno aBd dovesti koliko je moguce u normalu.
30 godina, logicno od bolesti do sada samo prehlada i gripa, pa je ovo sada sok, ici od doktora do doktora, ali eto izdrzat ce se.
Doktor kaze da je optimista i da ce se vratiti u normalu, jer nije od infarkta, vec od upale i virusa, pa vidjet cemo.
Al kako covjek moze sebi napraviti problem, pricam sa zenom reko ja tebi govorim sad cu malo vise hodati da izbijem ovaj umor i vidi, na kraju zalijepis jer ides napamet i slusas da tako mora biti taj umor i da ce potrajati i da se mora kretati...a doktor znaci podvukao strogo mirovanje i da za života zaboravim sa teškim fizičkim poslovima...
@naslovnica carvelol, prenessa za srce i za izmokravanje edemid, lodix i aldactone...