Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

respo

#2576 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by respo »

valjda svako svoje mogucnosti moze da procjeni
on vjerovatno procjenio da poslije puta u atlantu i nazad ne moze na nivou odigrati za klub i zato odbio ici da moze igrati 100% spreman
Edin H.

#2577 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

missko wrote:
Edin H. wrote:
1946 wrote:Pa ovo je gore, ovaj može ali neće :)
Ovaj hoce, ali mu ne daju :oops:

Ali je ocigledno stavio klub kao prioritet slijedivsi Papetov savjet da igraci koji ne igraju u svojim klubovima ne mogu igrati za reprezentaciju :zoka:
Ko mu je branio da brani za klub? Ili ga mozda neko ne zove zato sto brani za klub. Klub ga nije sprijecavao da ide u Mexiko niti je to smio klub da mu brani.
Jeste ga sprijecavao, naravno da to oni nece reci zvanicno, pa sto je Pulis pricao sa Papetom.
To engleski klubovi rade konstantno (Tevez recimo ima problem sa Argentinom, pola engleskot tima se nije odazvalo na zadnju prijateljsku).
Momak ocigledno misli da mu je klub prioritet tamo gdje radi i zaradjuje, ali nije protiv toga da brani za reprezentaciju.
Pape mu je u Albaniji stavio do znanja da on smatra da je drugi golman (vjerovatno pod utjecajem Spahica), sto je pretpostavljam jos vise doprinjelo ovakvom rasporedu prioriteta.
quasar

#2578 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by quasar »

E jos ako je istina da Keno nije zbog bolova trenirao i branio je pod blokadom, onda mozes misliti Asmirove frustracije, kad je njega zdravog i sposobnog stavio na klupu.
Edin H.

#2579 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

quasar wrote:E jos ako je istina da Keno nije zbog bolova trenirao i branio je pod blokadom, onda mozes misliti Asmirove frustracije, kad je njega zdravog i sposobnog stavio na klupu.
Istina je, sam je Asmir rekao da se Keno zalio na bolove u ledjima, ali ga je Susic stavio na gol protiv Albanije :oops:

Da li je Keno primio inekciju prije utakmice ne znam, ali sudeci po njegovim izjavama vjerovatno jeste.
grep

#2580 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by grep »

Edin H. wrote:
quasar wrote:E jos ako je istina da Keno nije zbog bolova trenirao i branio je pod blokadom, onda mozes misliti Asmirove frustracije, kad je njega zdravog i sposobnog stavio na klupu.
Istina je, sam je Asmir rekao da se Keno zalio na bolove u ledjima, ali ga je Susic stavio na gol protiv Albanije :oops:

Da li je Keno primio inekciju prije utakmice ne znam, ali sudeci po njegovim izjavama vjerovatno jeste.
a tada je viliki Asmir bio standardan na golu Juventusa (Bufon mu zagrijavao rukavice) :shock:
sa ce Keno koji ima pedesetak utakmica u rukama reprezentacije i to bez ijednog velikog kiksa...

pa ovaj supcic se ukakio kad ga je Pape nazvo na telefon, pa se nije javio, moz zasmislit kako bi onda kakno na Marakani..
Obuca9

#2581 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

Edin H. wrote:
1946 wrote:Pa ovo je gore, ovaj može ali neće :)
Ovaj hoce, ali mu ne daju :oops:

Ali je ocigledno stavio klub kao prioritet slijedivsi Papetov savjet da igraci koji ne igraju u svojim klubovima ne mogu igrati za reprezentaciju :zoka:
Slažem se. Jadničak je svim srcem želio da dođe u Slovačku, pa kasnije i u Meksiko, ali mu ono odvratno pitarsko đubre iz Zavidovića nije dalo.

Fuj kakve ljude imamo na selektorskim pozicijama. Čuo sam čak da je poslije onog pvog sa Slovačkom, kad je saznao da mu onaj papak iz Zavidovića ne da da dođe, fasovo groznicu, pao na postelju, jedva živ ostao. Ni telefona nije mogao dići, da se pojada bar roditeljima.

Bega izdrži, otići će Safet jednog dana.
shalla

#2582 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shalla »

Nema potrebe za sarkazmom, ti si taj koji je super upućen jel tako, onda znaš da je u Albaniji bilo baš ovako kako je Edin napisao.
Hajmo sad realno, bez ikakvih fora o patriotizmu, svetinji i sl, da ti braniš u jačoj ligi, braniš u dobroj formi i 100% si spreman a selektor odabere da brani golman iz slabijeg kluba, upitne forme i koji je polu-spreman, bil ti sa smješkom prihvatio stavljanje na klupu ili bi se sjebao zbog nepovjerenja u tvoje mogućnosti?

Al nejse, ionako je za koji dan suspenzija pa će i Pape i Beg i svi ostali biti nebitni, imaćemo mi ovdje svoje Muće, Brkoviće i Bevande pa ćemo svi kolektivno oplesti hrkljuša...
Bosanski_kralj

#2583 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

shalla wrote:Nema potrebe za sarkazmom, ti si taj koji je super upućen jel tako, onda znaš da je u Albaniji bilo baš ovako kako je Edin napisao.
Hajmo sad realno, bez ikakvih fora o patriotizmu, svetinji i sl, da ti braniš u jačoj ligi, braniš u dobroj formi i 100% si spreman a selektor odabere da brani golman iz slabijeg kluba, upitne forme i koji je polu-spreman, bil ti sa smješkom prihvatio stavljanje na klupu ili bi se sjebao zbog nepovjerenja u tvoje mogućnosti?

Al nejse, ionako je za koji dan suspenzija pa će i Pape i Beg i svi ostali biti nebitni, imaćemo mi ovdje svoje Muće, Brkoviće i Bevande pa ćemo svi kolektivno oplesti hrkljuša...
To mu ne može biti opravdanje za neodazivanje na okupljanje.
Edin H.

#2584 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

shalla wrote:Nema potrebe za sarkazmom, ti si taj koji je super upućen jel tako, onda znaš da je u Albaniji bilo baš ovako kako je Edin napisao.

U pravu si.

Sto se ovoga prethodnoga tice uspijeh tima bi trebao biti na prvom mjestu, ali sujeta je cudo (odnosi se i na Asmira i na Papeta :roll:)
shalla

#2585 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shalla »

Bosanski_kralj wrote:

To mu ne može biti opravdanje za neodazivanje na okupljanje.
Naravno da ne može, nisam ga ni mislio sa ovim opravdati ali nevjerovatno je da se sa likom komunicira preko avaza, facebooka ili gtalka (karikiram), napisao sam ovdje 23 puta dosad, jel bio problem porazgovarati sa njim pa da znamo jel ga boli kita za BiH ili je nešto drugo posrijedi? Ako je do love evo ja ću posuditi svoj mobitel nek ga nazovu jebemu mater, nemoj da mi Sinanović ili Ligata donose zaključke što neko nije došao na okupljanje... Zar nam ne bi trebalo biti u cilju da za ovu malu reprezentaciju kao što je naša igraju svi najbolji igrači? Zar se ne bi interes reprezentacije trebao staviti iznad svega, eto sad ispade Begović prvi igrač u istoriji sporta koji je propustio prijateljske utakmice???
LSD

#2586 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by LSD »

Sam Sušić kaže, citiram:

"Ako budem tu i ako mi bude trebao, zvat ću ga, a ako mi ne bude trebao, onda neću. Nisam ja čovjek koji će zbog nekih izjava eliminirati igrače. Asmir je dobar golman, od kojeg reprezentacija može imati koristi, ali bi morao malo korigirati ponašanje. Neka Asmir kaže koji je bio razlog za nedolazak u Slovačku? Bio je toliko bolestan da se nije mogao javiti telefonom? Koji je bio razlog što nije došao da igra sa Meksikom? Nisam na njega ljut samo ja nego i svi igrači" - rekao je Sušić.

Pa kako ce selektor popricati sa Begovićem kad je ovaj "toliko bolestan da se nije mogao javiti na telefon" (a za dva dana zdrav ko dren na golu Stokea). dakle ništa facebook, ništa avaz....na koji nacin da poprica sa njim, kad se ovaj ne javlja :? ...na koncu, selektorovo je da pošalje pozive (kao i svim ostalim igracima) i on je poslao i Begoviću.
luckylaka

#2587 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Tu i jeste razlika sto je Keno nekad bolestan u ledza i to se izlijeci a Begovic je bolestan u glavu sto na zalost nema lijeka.
Obuca9

#2588 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

Znam ja da je bilo ovako, zato ga i ne podnosim organski. Zamisli kad bi svi igrači tako reagovali, nije on ni prvi, ni zadnji, a Boga mi ni jedini igrač u svijetu koji ima takav slučaj. Jednostavno je to normalno, tek je dosao u selekciju, ima ispred sebe golmana sa desetogodišnjim stažom u istoj i logicno je da ce ovaj biti u prednosti, a na njemu je da iskoristi svaku mogucu priliku da tu prednost prisvoji za sebe.
respo

#2589 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by respo »

e jbm ti logiku
znaci dodje messi nekim cudom u repku i ajmo mi njega na klupu tek je novi tu je rahimic misimovic nek oni igraju jer imaju 10 godina u reprezentaciji

nema to veze koliko ko ima u reprezentaciji
nije klub pa da stariji imaju privilegije
ako je neko bolji nek bude u timu makar zamjenio onoga sa 15 godina "staza" u repki

za bolest oko slovacke vjerujem jer sam i ja istu gripu virus sta je vec fasovo bas negdje oko tog vremena
nisam na posao isao 2 dana a zbog temperature nije ti ni do zivota maltene a kamoli da pricas s nekim o repki za 2 dana bio dobar

za mexico mogao se javiti al eto odabrao klub jer mu je vaznije 100% spreman igrati za klub nego na prijateljskoj dati 80-90% a onda kasnije u klubu 50%
bar je to moje misljenje

a sto se tice konkurencije neki nece da sute i da se ulizuju da bi bili u repki
momak zna da je najbolji izbor na golu bih i nece da zbog nekih prevara ucjena lizanja dupeta pitaj boga cega sve da sjedi na klupi i gleda u ledja slabijem

da sam na asmirovom mjestu ja bi to papetu ili bilo kojem drugom u lice rekao
odjebi i prekrizi me dok ne odlucis da najbolje stavis u tim

sad nesto razmisljam sto smo izgubili tolike talente
mozda pored saveza krivicu snose i neki igraci onomad a i sada

npr neki sada zna da je mujo iz malage bolji od njega i bori se svim silama da ovaj ne bude pozvan jer bi ga izgurao iz repke
(ovo je samo moje misljenje bez ikakvih dokaza o tome al vjerujem da je bilo i toga)
Obuca9

#2590 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

Bolest pred Slovačku je IZMIŠLJENA. Možeš ti vjerovati, tvoja stvar, ima ljudi koji vjeruju u razna čuda, ali ja ti odgovorno tvrdim da je bolest izmišljena. Nije se htio pojaviti jer je bio nezadovoljan zbog Albanije.

I zato mu se poserem u usta i nogom zatrpam. I na njega kao covjeka i na njega kao golmana. Sjedili su puno veci igraci od njega na klupi, pa se nisu bunili. Imao je idealnu priliku da upravo u toj Slovačkoj zacementira sebi mjesto na golu, ali očito je da mu nije stalo do reprezentacije, prema tome, ne vidim razlog zašto da se plače za njim. Ko ga je.be.
metar_drva

#2591 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by metar_drva »

hz__semir wrote:Bolest pred Slovačku je IZMIŠLJENA. Možeš ti vjerovati, tvoja stvar, ima ljudi koji vjeruju u razna čuda, ali ja ti odgovorno tvrdim da je bolest izmišljena. Nije se htio pojaviti jer je bio nezadovoljan zbog Albanije.

I zato mu se poserem u usta i nogom zatrpam. I na njega kao covjeka i na njega kao golmana. Sjedili su puno veci igraci od njega na klupi, pa se nisu bunili. Imao je idealnu priliku da upravo u toj Slovačkoj zacementira sebi mjesto na golu, ali očito je da mu nije stalo do reprezentacije, prema tome, ne vidim razlog zašto da se plače za njim. Ko ga je.be.
vidjećeš ga nakon utakmice (daj bože da griješim). nismo mi brazil da možemo sebi dopustit ovakve stvari. trenutno u reprezentaciji imamo 3 polu-golmana, a nismo pozvali čovjeka koji je u top formi zbog povrijeđenog papetovog ega. možemo mi pričat do prekosutra da je begović pička, šupak, ovakav-onakav, al treba bit i malo realan. on je trenutno najbolja opcija za golmansku poziciju i zbog višeg cilja je pape tu morao progutat svoj ego.
Obuca9

#2592 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

Begović je taj koji je morao progutati svoj ego, još prije tri mjeseca, pa se pojaviti u Slovačkoj, iskoristiti Kenanovo odsustvo i zabetonirati sebi mjesto na golu reprezentacije BiH.

Da on nije ispao šupak, dva puta, mi danas o ovome ne bi ni pričali. Prema tome, ne izvrći teze, Papetov ego je posljedica, a ne uzrok ovog problema. Uzrok problema je Begovićev povrijeđeni ego. Poserem mu se u ego.
Point.

#2593 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Point. »

@ metar drva

Mozda bi bilo bolje da Asmir proguta svoj ego i kaze javno razloge za nedolazak u Slovacku i Mehiko. I ja sam ebavo sve Papetu sto je bolesnog Kenu stavio u Tirani i tu se slazem sa Asmirom ali ne javljati se, lagati o kakvim mega prehladama, tri dana poslije biti zdrav ko drijen pa opet isto ponoviti je cisti bosanskohercegovacki bezobrazluk i dokle god se ne izvine igracima i selektoru ne treba ga zvati. A te price nismo mi brazil bla bla ostavi nekom drugom jer ipak mora imati neki red i disciplina u reprezentaciji, nemoze niko birati utakmice koje ce igrati. Pa da je Messi himself.
respo

#2594 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by respo »

hz__semir wrote:Bolest pred Slovačku je IZMIŠLJENA. Možeš ti vjerovati, tvoja stvar, ima ljudi koji vjeruju u razna čuda, ali ja ti odgovorno tvrdim da je bolest izmišljena. Nije se htio pojaviti jer je bio nezadovoljan zbog Albanije.

ne znam u vezi njega jeli izmislio al sam istu gripu virus ili sta je vec bio iskusio na svojoj kozi tako da vjerujem da se moglo i njemu desiti
jeli se desilo ne znam

sta da bude branit ce u slovackoj sve super sve 5 dodje rumunija i opet hasagic brani pod dozom a on sjedi na klupi
znas kad bi mu ja tako sjedio samo u njegovim snovima
Lakat Jebić

#2595 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Lakat Jebić »

respo wrote:

ne znam u vezi njega jeli izmislio al sam istu gripu virus ili sta je vec bio iskusio na svojoj kozi tako da vjerujem da se moglo i njemu desiti
jeli se desilo ne znam

sta da bude branit ce u slovackoj sve super sve 5 dodje rumunija i opet hasagic brani pod dozom a on sjedi na klupi
znas kad bi mu ja tako sjedio samo u njegovim snovima
to nikad necemo saznat, jer nije dosao ni protiv slovacke
Obuca9

#2596 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

Ko kaže da bi sjedio na klupi protiv Rumunije? Opet se igrate vidovite Džemile.

Begović i Hasagić su u tri prijateljske utakmice prije kvalifikacija dobili PODJEDNAK tretman. Protiv Gane po poluvrijeme, protiv Švedske jedan, protiv Njemačke drugi. To mu je bila prilika da se pokaže i nametne, a on to nije uradio.
missko

#2597 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by missko »

Edin H. wrote:
missko wrote:

Jeste ga sprijecavao, naravno da to oni nece reci zvanicno, pa sto je Pulis pricao sa Papetom.
To engleski klubovi rade konstantno (Tevez recimo ima problem sa Argentinom, pola engleskot tima se nije odazvalo na zadnju prijateljsku).
Momak ocigledno misli da mu je klub prioritet tamo gdje radi i zaradjuje, ali nije protiv toga da brani za reprezentaciju.
Pape mu je u Albaniji stavio do znanja da on smatra da je drugi golman (vjerovatno pod utjecajem Spahica), sto je pretpostavljam jos vise doprinjelo ovakvom rasporedu prioriteta.
I tom blentavom Tevezu se desilo isto sto I Beg(k)anu nasem, ne zove ga selektor vise i vozdra da si sto puta Tevez.
Ako mu Reprezentacija nije prioritet onda se treba tako i postaviti. Npr. racunajte na mene samo kad vam prijeko trebam pa cu vidjeti hocu ili necu doci i to bi bilo posteno.
respo

#2598 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by respo »

naravno necemo saznati
al sve su prilike da bi bilo tako kako otkrivamo pojedinosti u vezi svega oko golmana u repki
ako jedan golman pod dozom igra a jedan zdrav sjedi na klupi onda nemam rijeci
da su i jednaki ja bi na gol stavio zdravog a ne doziranog
a begovic dokazuje u najboljoj ligi svijeta da je bolji od kene
nek i ne odigra prve dvije kako treba uklapanje fazoni zato bi kasnije bio vrh

a dati pola utakmice povrijedjenom a pola onda tebi nigdje veze
i naravno da bi se pobunio (bar ja bih) posebno jer je odrastao u kanadi gdje su malo drugacije moralne vrijednosti zdravije od onih u bih
jer kod nas je sve nesto na dug na dogovor na veze na ne znam ni ja sta a skoro nikad se ne gleda pravi kvalitet
missko

#2599 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by missko »

respo wrote:naravno necemo saznati
al sve su prilike da bi bilo tako kako otkrivamo pojedinosti u vezi svega oko golmana u repki
ako jedan golman pod dozom igra a jedan zdrav sjedi na klupi onda nemam rijeci
da su i jednaki ja bi na gol stavio zdravog a ne doziranog
a begovic dokazuje u najboljoj ligi svijeta da je bolji od kene
nek i ne odigra prve dvije kako treba uklapanje fazoni zato bi kasnije bio vrh

a dati pola utakmice povrijedjenom a pola onda tebi nigdje veze
i naravno da bi se pobunio (bar ja bih) posebno jer je odrastao u kanadi gdje su malo drugacije moralne vrijednosti zdravije od onih u bih
jer kod nas je sve nesto na dug na dogovor na veze na ne znam ni ja sta a skoro nikad se ne gleda pravi kvalitet
Po kanadskim moralnim vrijednostima je trebao za njih branit,al oni igraju sporedniju ulogu u fudbalu od nas pa izabro nas a malo skreno kanadske moralne vrijednosti. :skoljka:
metar_drva

#2600 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by metar_drva »

Point. wrote:@ metar drva

Mozda bi bilo bolje da Asmir proguta svoj ego i kaze javno razloge za nedolazak u Slovacku i Mehiko. I ja sam ebavo sve Papetu sto je bolesnog Kenu stavio u Tirani i tu se slazem sa Asmirom ali ne javljati se, lagati o kakvim mega prehladama, tri dana poslije biti zdrav ko drijen pa opet isto ponoviti je cisti bosanskohercegovacki bezobrazluk i dokle god se ne izvine igracima i selektoru ne treba ga zvati. A te price nismo mi brazil bla bla ostavi nekom drugom jer ipak mora imati neki red i disciplina u reprezentaciji, nemoze niko birati utakmice koje ce igrati. Pa da je Messi himself.
aha, tako znači. ibričić može birati, a begović ne može. ne mislim se fakat više javljat na ovu temu, jer mnogi od vas previše lično doživljavaju svako neslaganje, ali moje mišljenje je da smo "tanji" na golmanskoj poziciji, nego u veznom redu, gdje igra ibričić. prema tome, priča "pozvao sam ibričića jer nam je potreban na tom mjestu" je totalno bez veze. naročito kad ima igrača koji mogu igrati čak i bolje od senijada na toj (koja god da je) poziciji.
slažem se da treba postojat red i disciplina, ali ako će bit isto za sve. ovako, samo liči na cirkus.
Locked