Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

johnnykola

#25726 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

Sad na RTS2.

Image

Lijep pozdrav,

Gej SS-ovac
drag_gost

#25727 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by drag_gost »

Tyke wrote:Guardians of the Galaxy (2014)

http://www.imdb.com/title/tt2015381/?ref_=fn_al_tt_1

Odusevio sam se, dosta humora, bas da se nasmijes, pravo osvjezenje. Izgleda cu se nacekati do nastavka. :sad:
Velika preporuka, fenomenalan. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sigh

#25728 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by sigh »

Smijesno mi je da neko ozbiljno tvrdi da je Interstellar dosadan u usporedbi sa Odisejom u svemiru. Imam nekako osjecaj da pola tih kriticara nije ni pogledalo Odiseju. Mislim razumijem sto se nekom svidja taj film, svjestan sam i vremena kad je izbacen, vaznosti za sci-fi zanr, ali je gotovo bezobrazno tvrditi da je Interstellar dosadan a Odiseja nije s obzirom koliko je film spor, bez nekih stvarnih karaktera i scena koje su brutalno dosadne. :-D Traze originalnost od Nolana medjutim kritikuju Nolana sto nije kopirano Kubricka. :-)
BlackSteel

#25729 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by BlackSteel »

Iako sam sci fi postovalac, meni se odiseja nikad nije pretjerano svidjala. Prevelik hype i uzdizanje u nebesa neceg mi je vazda islo na zivce. To su oni likovi kojima je najbolji pacinov film scarface samo jer masa i needukovana crnacka kultura propaguje preko svojih furki taj film. Tako imam osjecaj da i ovi seru oko odiseje i clockwork orange npr tako, Samo jer je cool rec da je remekdjelo jer toboze par navikanih kriticara reklo da je aman zaman, a u biti sasvim osrednji filmovi kad realno skontas. I najedom posast ultragigarealista i kriticara u pm. Ljudi haman zaboravili da je to JBENI FILM! A do juce vlazili na stathama i njegovo mlavljenje sa tristo likova po filmu, uz obavezno karakterisanje uratka sa BETON BETON :D
Tyke

#25730 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Tyke »

Falcon Rising (2014)

http://www.imdb.com/title/tt2295722/

Klasicna americka akcija, poput Segala i tih fazona, sam protiv svih. Uvijek sam mogao odgledati takvu akciju pa mi se i ova svidjela.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25731 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Truba »

budući da nisam gledao interstelar ne želim da ispadne kako nekog branim ali reference vlasnika bloga kritičara su veće od palamuđenja po forumu i blogu...gost je na TVu, predavanjima, konferencijama, inostranim časopisima a i jedno vrijeme je predavao na faxu a tu je i doktorat te magisterij

često se ne slažem s njegovim kritikama ali u većini slučajeva kad kaže da je neki film loš... bude loš... ( ovo se odnosi na 80% naslova koje forum neće ni čuti a ne pogledati...takav je blog)
s druge strane za filmove koji mu budu odlični ( opet filmovi za koje pola foruma nije ni čulo niti žele gledati npr...BEYOND THE BLACK RAINBOW (2011) Under the skin, Die Farbe, meni ne budu ništa posebno)

tako da ne znam... pogledat cu interstelar možda u utorak ako ne budem radio... evo prednost dajem nastavku Igara gladi :D prije ću to gledati u nedjelju recimo u kinu nego interstelar...čisto zbog dužine i ovdje znam što očekivati
drag_gost

#25732 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by drag_gost »

Tyke wrote:Falcon Rising (2014)

http://www.imdb.com/title/tt2295722/

Klasicna americka akcija, poput Segala i tih fazona, sam protiv svih. Uvijek sam mogao odgledati takvu akciju pa mi se i ova svidjela.
Takodjer, pogledao jucer. Na momente malo spor, ali Michael J. White jos uvijek je odlican. Dobra razbibriga, otidji sam i vrati se sa ogrebotinom na bicepsu.
Truba

#25733 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Truba »

ja gledam sada Nimfomajku prvi dio
ne znam što misliti :D nije tako dosadan a sexi scene u vlaku ubrzavam
:D što vi mislite jel za preporuku ili ne
ko je pogledao?
walter kurtz

#25734 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by walter kurtz »

porediti odiseju (1968) i interstelar (2014) je neozibljno prije svega radi se o dva genijalna iako dijametralno suprotna režisera, odiseju valja smjestiti u historijski kontekst, kubrickovo pionirstvo, uvođenje umjetne inteligencije u umjetnost,... a popljuvati kubricka je ipak malo previše budući da je od 20 najutjecajnijih režisera današnjice on osobno utjecao na njih 19, te je današnji film nemoguće promatrati bez veličina poput kubricka, copolle, bergmana,... Interstellar je odličan film pored kritike hvale ga i astrofizičari, a i box office puno govori o tome šta i obični gledatelji misle o njemu,te sam siguran da će i o nolanu za 46 godina govoriti kao i mi danas o kubricku.
zomri

#25735 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by zomri »

Black swan wrote:budući da nisam gledao interstelar ne želim da ispadne kako nekog branim ali reference vlasnika bloga kritičara su veće od palamuđenja po forumu i blogu...gost je na TVu, predavanjima, konferencijama, inostranim časopisima a i jedno vrijeme je predavao na faxu a tu je i doktorat te magisterij

često se ne slažem s njegovim kritikama ali u većini slučajeva kad kaže da je neki film loš... bude loš... ( ovo se odnosi na 80% naslova koje forum neće ni čuti a ne pogledati...takav je blog)
s druge strane za filmove koji mu budu odlični ( opet filmovi za koje pola foruma nije ni čulo niti žele gledati npr...BEYOND THE BLACK RAINBOW (2011) Under the skin, Die Farbe, meni ne budu ništa posebno)

tako da ne znam... pogledat cu interstelar možda u utorak ako ne budem radio... evo prednost dajem nastavku Igara gladi :D prije ću to gledati u nedjelju recimo u kinu nego interstelar...čisto zbog dužine i ovdje znam što očekivati
:thumbup: :thumbup:
dobar je dejo. jest da malo naginje četaljstvu ali uglavnom ima ukus koji se poklapa sa mojim.
a ovo prepucavanje i ad hominem napad na lika zato što mu se ne sviđa film (za šta je dao prihvatljive argumente), je samo pokazalo koliko smo spremni da prihvatimo tuđe mišljenje. nula bodova, realno.
walter kurtz

#25736 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by walter kurtz »

Black swan wrote:ja gledam sada Nimfomajku prvi dio
ne znam što misliti :D nije tako dosadan a sexi scene u vlaku ubrzavam
:D što vi mislite jel za preporuku ili ne
ko je pogledao?
meni se digao u kinu :roll: volim drolje :kiss:
ultima_palabra

#25737 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by ultima_palabra »

Sinoć gledao Interstellar... ne znam, svakako kredit Nolanu što se ne libi ući u ovako grandiozan i ambiciozan projekat. Prva dva sata odlično drže vodu i skoro da dodiruje Odiseju koja je nekako postavljena kao Sveti Gral ovog žanra :D Ali pred kraj se sav koncept nekako urušava i raspada, natežu se postulati nauke kako bi se udovoljilo dramaturgiji... mislim da bi neki konvencionalniji završetak bio bolji.

Mislim da je i Inception imao isti problem... kao ronilac kad ode preduboko, pa se onda batrga svim silama pokušavajući da ispliva na površinu.
Last edited by ultima_palabra on 21/11/2014 10:38, edited 2 times in total.
cassius

#25739 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by cassius »

Black swan wrote:budući da nisam gledao interstelar ne želim da ispadne kako nekog branim ali reference vlasnika bloga kritičara su veće od palamuđenja po forumu i blogu...gost je na TVu, predavanjima, konferencijama, inostranim časopisima a i jedno vrijeme je predavao na faxu a tu je i doktorat te magisterij

Te reference znace nista. A pogledaj film pa se ukljuci u raspravu. Ovakve ocjene nisu bez razloga.

Image
Image
Image
Truba

#25740 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Truba »

bez uvrede
ni to ništa ne znači ako ćemo iskreno
Altsa

#25741 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Altsa »

Prijatno iznenadenje

Image
sizifinho

#25742 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by sizifinho »

zomri wrote: :thumbup: :thumbup:
dobar je dejo. jest da malo naginje četaljstvu ali uglavnom ima ukus koji se poklapa sa mojim.
a ovo prepucavanje i ad hominem napad na lika zato što mu se ne sviđa film (za šta je dao prihvatljive argumente), je samo pokazalo koliko smo spremni da prihvatimo tuđe mišljenje. nula bodova, realno.
stari, nemoj se ljutiti, ali spominješ logičku pogrešku, koja uopšte nije upotrijebljena...
A nisam siguran da li si pročitao tekst, i prebrojao koliko je logičkih pogreški "dejo" upotrijebio? Ad hominem odmah na startu :D
Samo kažem..
Black swan wrote:bez uvrede
ne znači, naravno...poenta je ovdje da se gotovo svi današnji filmovi pljuju od strane kritičara kao što je taj momak. Mislim, ne razumijem jednostavno koncept u kojem sve što je novo ili je kojim slučajem popularno u širim masama- ne valja...
Dok su mu sigurno filmovi za koje niko nije čuo za čistu desetku.
Nije to problem samo kod njeg. Da jeste, ja ne bih slova zucnuo, ali problem je što je taj način kriticizma zapravo postao globalni trend.
KPNCTNJAH

#25743 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by KPNCTNJAH »

Niste ovako peglali jos od Inceptiona :mrgreen:
Dosadno mii

#25744 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Dosadno mii »

A koji je vama vrag da namećete mišljenje da se Interstellar mora svima svidjeti.
sigh

#25745 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by sigh »

Dosadno mii wrote:A koji je vama vrag da namećete mišljenje da se Interstellar mora svima svidjeti.
Pa normalno je i da se nece svima svidjeti, ali reci da je film sund, prazan, dosadan, i da se nema sta pisati o njemu je vec neosnovano i glupost :thumbup:
zomri

#25746 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by zomri »

sizifinho wrote:
stari, nemoj se ljutiti, ali spominješ logičku pogrešku, koja uopšte nije upotrijebljena...
A nisam siguran da li si pročitao tekst, i prebrojao koliko je logičkih pogreški "dejo" upotrijebio? Ad hominem odmah na startu :D
Samo kažem..
nisam spominjao nikakvu logičku pogrešku.
Dosadno mii

#25747 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Dosadno mii »

sigh wrote:
Pa normalno je i da se nece svima svidjeti, ali reci da je film sund, prazan, dosadan, i da se nema sta pisati o njemu je vec neosnovano i glupost :thumbup:
Spoiler:

Ovako meni se nije svidjelo što je glupava Anne preživjela kad je onaj talas naišao i kasnije kad je pričala o ljubavi i kako je ljubav najveća sila, stvarno, zar svaki film mora imati to, ne sviđa mi se što je Matthew izašao iz crne rupe, ne sviđa mi se što je Matt završio na glupav način, jer da nije bilo toga, film je mogao biti baš super.
cassius

#25748 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by cassius »

naravno, ali vise govori nego sto govori jedan blog kriticar.
zato pogledaj film labude.
nema me tamo

#25749 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by nema me tamo »

cassius wrote:

naravno, ali vise govori nego sto govori jedan blog kriticar.
zato pogledaj film labude.

To, to..

Sve neki kritičari necega što bi trebalo biti zabavno i ništa više od toga..
Pa prave blogove, pa onda psihoanaliziraju likove u filmovima..

Pa likovi kojima su dobri filmovi iz 20,30,40 i 50tih..A to je ustvari kao da kažeš da je bolje bilo stotinama godina unazad kad nije bilo svjetiljki.Prave one bošnje što misle da su oni neki bitan faktor..
Pa ih valjda takve stvari natjeraju da ustanu ujutru iz kreveta.
sizifinho

#25750 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by sizifinho »

zomri wrote:
sizifinho wrote:
Samo kažem..
nisam spominjao nikakvu logičku pogrešku.
haha
Obnovi gradivo
it is a fallacy in which a claim or argument is dismissed on the basis of some irrelevant fact or supposition about the author or the person being criticized.
Dosadno mii wrote:A koji je vama vrag da namećete mišljenje da se Interstellar mora svima svidjeti.
-apsolutno ne mora. Meni se nije svidjela Lucy, nekima jeste...meni se nisu svidjele Nindža Kornjače, nekima jesu... Mene je oduševio ovogodišnji planet majmuna, neke nije..
Ali argumenti su sljedeći:
Nolan precijenjen, ne bi imao film takvu pozitivnu kritiku da nije Nolan režiser, bla bla, svi stavljaju Nolana u centar..
Meni se recimo film više svidio zbog Mathew-a kojeg lično jako gotivim, iako glumi uvijek istog teksaškog seljaka. Dobra mi je bila ideja crvotočine, svidjeli su mi se nestandardizirani AI roboti, činjenica da su ljudi evoluirali, potraga za novim svijetom...svidjelo mi se što se nisu ganjali s vanzemaljcima na drugim planetama već su se uvjerili koliko mrtav svijet može biti okrutan itd itd...
Onda kažu neki: Nije nauka dobra
A iza nauke stoje svjetski teoretičari itd..
I sad ispade oni ne znaju xD

Eto, razumi, fkt ne tjeram nikog da kaže: Ne sviđa mi se film.
Samo ako napišeš argument: da je odron, bacanje para, da je produkt "Nolaniziranja", da nije znanstveno ispravan...ja ću napisati kontraargument jer te izjave nisu tačne xD

PS. tvoj eto razlog poštujem i slažem se s tim. Ni meni se to nije svidjelo, ali proklet bio ako bi mi glupost kao ta mogla pokvarit film od 3 sata :P i 14 maraka :P
Post Reply