Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
JohnnyS

#25701 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

toska wrote: 09/10/2023 20:41
sumirprimus wrote: 09/10/2023 17:42

Hamas ne zeli mir, zeli nestanak izraela, mislite da je to ispravna politika, politika je umijece moguceg. Hamas nije politicka stranka nego radikalna islamisitcka grupa, oni su izbacili i pomeli i jedan plo iz gaze. Od juce nema tog ozbiljnog politickog subjekta na zapadu koji ce ih podrzati , pa sad gdje je nama mjesto tu u svemu tome surra kad budemo trazili da nas prime u eu?
danas EU osuđuje Hamas za zločine, a za koji dan će Izrael za isto zbog pretjerane osvete.

onda idu pozivi za mir i dijalog.

I zašto misliš da je EU u ovom sad cijeloživotnom sukobu za svakog njenog stanovnika i gledanja vijesti na Tv anti-palestinska ili pro-izraelska?
Pa ima svijeta i van EU i SAD. Stalno se priča o multipolarnom svijetu. Kome smeta licemjerje zapada nek se slobodno okrene Kini, Rusiji, Iranu, Srbiji...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#25702 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bobi »

Kinezi su pragmatični kroz istoriju, nema ništa od toga. Ako ce koga gazit, gazit ce prvo svoje unutar granica :D.
sumirprimus

#25703 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Tacni tako.. isto ovo vazi i za domace jurisnike sto bi komtra amera i zapada!
sumirprimus

#25704 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Bobi wrote: 09/10/2023 20:43 Kinezi su pragmatični kroz istoriju, nema ništa od toga. Ako ce koga gazit, gazit ce prvo svoje unutar granica :D.
Ne bih se slzoio xi je autokrata na korak od diktatora
I zeli u istoriju ko onaj koji je ujedinio kinu prije smrti jer nece taj s vlasti za zivota :oops:
sumirprimus

#25705 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Zivot uz granicu sa gazom
toska

#25706 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by toska »

JohnnyS wrote: 09/10/2023 20:42
toska wrote: 09/10/2023 20:41
danas EU osuđuje Hamas za zločine, a za koji dan će Izrael za isto zbog pretjerane osvete.

onda idu pozivi za mir i dijalog.

I zašto misliš da je EU u ovom sad cijeloživotnom sukobu za svakog njenog stanovnika i gledanja vijesti na Tv anti-palestinska ili pro-izraelska?
Pa ima svijeta i van EU i SAD. Stalno se priča o multipolarnom svijetu. Kome smeta licemjerje zapada nek se slobodno okrene Kini, Rusiji, Iranu, Srbiji...
fino pitam, otkad je stav EU proizraelski ili anti palestinski?
swanfilter

#25707 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

sumirprimus wrote: 09/10/2023 20:40
Zahuktavaju se i prijetnje sa obje strane na sjeveru
Nekom smeta tviter a realno najvise vijesti i infoo ovde nadjes.
4ti clan hezbole kazu danas poginuo. Granate na kugu libana i sjeveru izraela
Meni se cini, da Izraelci trce pred rudu. Osvete su zedni, a ocito im je percepcija po pitanju neprijatelja prilicna utvara ...

Ovdje vise nisu vazni Assadi, Ajatolasi i drugi. Krenu li bez razmisljanja skidati sve redom, narod ce postati kivan. Mozes ti pobiti i biti uvjeren da si rijesio stvar, al ...

To bi Izraelci prvi morali znati ...
Last edited by swanfilter on 09/10/2023 20:50, edited 1 time in total.
husein_kapetan

#25708 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by husein_kapetan »

archi_a wrote: 09/10/2023 20:13 Image

Ove smradove iz EU, slike ubijenih palestinskih porodica ne bole jednako kao slike ubijenih izraelaca koji prave partije u blizini najvećeg koncetracionog logora-Gaze (već 50 godina), kao što su se djeca nacističkih oficira, upravnika logora za jevreje, igrali u blizini ograda logora, kao da se u njima ništa ne dešava!!! Palestince u Gazi-logoru na otvorenom, opasanom žicom, okruženom visokim zidinama, tornjevima sa automatizovanim stanicama za ubijanje, Gazu kojoj godinama puštaju struju 4 sata dnevno (prije je bilo 8 sati dnevno, pa su odlučili da ih kazne u zadnje vrijeme) ubijaju. Te ljude ubijaju svakodnevno. U posljednjih godinu izraelski vojnici na preko 500 check pointa, ubijali su djecu od 12 godina, žene, mladiće, stare, novinare. (skoro 200 civila u posljednju godinu). Valjda je postalo normalno nakon 30 + godina terora. Kako je ovaj svijet dvoličan i poremećen!
I nemaju smradovi iz EU reakciju na današnju poruku ekstrema iz izraelske vlade koji kažu:"nećete imati hranu, vodu, struju", koji ruše stambene blokove, selektivno i neselektivno, ubijaju kompletne porodice, nestaju kompletne porodice od najstarijeg do najmlađeg u trenu, po 13-14 članova i nikom ništa. U Gazi, prema procjenama, na prostoru od 40 kilometara dužine i 8 kilometara širine živi 2.500.000 palestinaca. Hamas ima od 30 do 50.000 boraca. Ubijate civile pod opravdanjem da se želite obračunati sa pripadnicima hamasa. To nije borba protiv naoružanih grupa hamasa, vi se borite protiv palestinaca. Na pomolu je genocid nad civilima Palestine.
Na ovo smradovi okreću glavu. :oops:
Aferim brate.. "najvece civilizacije" danasnje su na istrijebljenju i genocidu nastale ..a onda kada im je odgovaralo..kolonizirale pola svijeta zarad resursa..nezasiti po genezi..tokom vijekova su pravili efikasne nacine da porobe, ponize i svaku mrvu ponosa u tebi ubiju..danas to demokratijom nazvase..svi su odavno okrenuli glavo od Palestine..licemjerno na dnevnoj osnovi prodaju muda pod bubrege svima..taj narod polahko, sistematski nestaje..i niko prstom mrdnuti nece..
Lopez1981

#25709 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Lopez1981 »

A šta je neko mislio da desetljeća tlačenja, ubijanja, blokada neće od ljudi stvoriti ubice? Ne znam kakav čovjek treba biti pa ostati priseban i pri zdravoj pameti u tom logoru u Gazi.
Tyke

#25710 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tyke »

nekitamopd wrote: 09/10/2023 19:37 Izrael ulazi veceras kako se cini, tako javljaju njihove TV kuce.
Dobro je, tamo nema civila pa mogu rahat rokati. Inace uvijek ispravno gadjaju ciljeve bez zrtava djece, porodica, samo naoruzane rokaju.
deer_hunter

#25711 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by deer_hunter »

swanfilter wrote: 09/10/2023 20:49
sumirprimus wrote: 09/10/2023 20:40
Zahuktavaju se i prijetnje sa obje strane na sjeveru
Nekom smeta tviter a realno najvise vijesti i infoo ovde nadjes.
4ti clan hezbole kazu danas poginuo. Granate na kugu libana i sjeveru izraela
Meni se cini, da Izraelci trce pred rudu. Osvete su zedni, a ocito im je percepcija po pitanju neprijatelja prilicna utvara ...

Ovdje vise nisu vazni Assadi, Ajatolasi i drugi. Krenu li bez razmisljanja skidati sve redom, narod ce postati kivan. Mozes ti pobiti i biti uvjeren da si rijesio stvar, al ...

Pa ovo je savjet Iranu, Siriji i Lebanonu da se ne mjesaju, ne sumnjam da ce ga poslusati sad kad je Gerald R. Ford na putu
Grean

#25712 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

Bobi wrote: 09/10/2023 20:37
Grean wrote: 09/10/2023 20:29
Jeste, dobro je sto su ih zapalili tako da je odmazda poput ove u Gazi 100 vasih, moze i civila, za svakog naseg iz najboljih nacistickih dana :) neopravdana.

A i ovo malo zavrtanje vode ima strateski vojni znacaj pa cemo nekako naci opravdanje.
Kako ti skačes s jedne na drugu stvar, de da prvo riješimo taj Azov-Hamas relaciju, ok ? Da li je po tebi Hamas teroristička organizacija i da li je ovo sto je uredjeno prekljucer od strane te formacije van svake pameti? Ne prebacuj sad na aAzov, Srebrenicu,Idf,vodu,Hezbloah, da ili ne :D ? Ovo je striktno pitanje u vezi formacije Hamas, ne Palestine, Palestinaca.
Ja nisam prebacivo', samo si ti nesto pokusao poentirati u diskusiji sa drugim forumasem gdje si pomenuo Azov a sto je meni licilo na opravdanje da je malo drugacije kad izraelska vojska pravi odmazdu nad civilima u odnosu na recimo Ruse.

Hajde prvo to da rijesimo pa cemo ovo moje.
husein_kapetan

#25713 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by husein_kapetan »

Nego sta..pustite da se pobije 2.5 milona ljudi..nemoj neko prstom da je mrdno..ford dolazi..je..ce vam mamu..
Ovaj svijet bespovratno u sunovrat ide..demokratski..
boshniak

#25714 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by boshniak »

Jaoo Izrael ce unistiti Damask i smaknuti Asada, a nisu ga skinuli ISIL, USA, Turska i milion drugih zajedno. Mislim da se izraelci precjenjuju u svojoj moći.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#25715 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

HarTar wrote: 09/10/2023 19:01
Chmoljo wrote: 09/10/2023 06:58

Osim što si bezobrazan, svojski se trudiš ispasti glup.

Nisam ja sastančio sa Dodikom, nego tvoj idol. I srebrenica je bila prije skoro 30 godina i u 20 vijeku, a Nagorno Karabah neki dan.
Od takvih primiti takav "kompliment" nije uvreda, naprotiv. Bitno je da ste ti i Dodick na istoj strani :lol: Čuj Karabag od neki dan? Ljudi oslobodili svoju suvereno teritoriju, priznatu od svih, pa čak i Armenije, a ovi otišli kao i srbi iz Sarajeva 95 i sada to kao neki progon, genocid?! Kakva zamjena teza.... Veoma inteligentan zaključak :lol: :lol: :lol: Uživaj ili me baniraj ako će ti biti lakše :mrgreen:
Ne moraš potvrđivati napisano.
swanfilter

#25716 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

deer_hunter wrote: 09/10/2023 20:53
swanfilter wrote: 09/10/2023 20:49

Pa ovo je savjet Iranu, Siriji i Lebanonu da se ne mjesaju, ne sumnjam da ce ga poslusati sad kad je Gerald R. Ford na putu
Pa, eto, ubise 4icu Hezbolasa. Znaci, ili zele sukob sa svima, misleci da ce time zauvijek rijesiti svoje pitanje. Ili, usljed ovih događaja ne razmisljaju racionalno ...
Krokodajl

#25717 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Krokodajl »

Lopez1981 wrote: 09/10/2023 20:51 A šta je neko mislio da desetljeća tlačenja, ubijanja, blokada neće od ljudi stvoriti ubice? Ne znam kakav čovjek treba biti pa ostati priseban i pri zdravoj pameti u tom logoru u Gazi.
To. Hamas je produkt Izraela, odnosno Izraelske politike. Narod može trpiti, ali do jednom. Ovi u Gazi su došli do tačke da više nemaju šta izgubiti, ionako bi ih Izrael prije ili kasnije bombardovao, ovako ako ništa umiru u borbi.

Ja mogu osuđivati, urazumiti ili ne razumiti, ali pitanje Gaze decenijama niko ne rješava. Ovi borci Hamasa su rođeni, odrasli i na kraju i umrli u logoru. Oni ni za što drugo osim smrti i ne znaju.

Na kraju, mnogo puta smo ovde pročitali da će zbog ovoga izgubiti sliku "good guys" u očima Evropljana.

I šta onda? Šta su to imali do sada, šta ima Palestinac od toga što neko u Berlin u maše ili ne maše zastavom Palestine.

Hiljade ljudi je protestovalo protiv Assada širom svijeta, pa je Esmin mali osto faktor stabilnosti.

Možda nakon ovog masakra u Izraelu, i koristeći sredstva "jedine demokratije na BI" i Palestinci postanu faktor koji će neko shvatiti za ozbiljno a ne oplakivati.

Na kraju krajeva, ružno je to reći, ali nisu Palestinske majke osuđene da oplakuju svoje mrtve. Ako je rat, nek je rat.
Bullet Tooth Tony

#25718 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bullet Tooth Tony »

sumirprimus wrote: 09/10/2023 20:46
Zivot uz granicu sa gazom
Zivot u Gazi ... 12to godisnji Muhammad al Durah ubijen snajperom dok ga je otac stitio od kise metaka

Image
General War

#25719 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

HarTar wrote: 09/10/2023 20:50
dječak sa šibicama wrote: 09/10/2023 20:42 Ja ne znam sta su htjeli postici, snimci vec tri dana su uzasni, oni su ubijali ljude kao najvece zvijeri, onog jednog krampom ubijaju a nije ni Izraelac. Maltretiranje djece, beba, pa to su zvijeri u ljudskom obliku.

Danas niko ne zali Gazu, ako su to htjeli postici, onda svaka cast pun pogodak.
Jao, kao ti si je prije žalio? I ti si zvijer u nekom kamufliranom obliku.
:-)
Tebi opet svako tema, al ti nebi volio bit drugima :roll:
General War

#25720 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Lopez1981 wrote: 09/10/2023 20:51 A šta je neko mislio da desetljeća tlačenja, ubijanja, blokada neće od ljudi stvoriti ubice? Ne znam kakav čovjek treba biti pa ostati priseban i pri zdravoj pameti u tom logoru u Gazi.
Jest, i sirija i avganistan...a i ukraina u izraelskom okruzenju, pa zato gledasmo one zlocine
Tyke

#25721 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tyke »

Zamisli ti kapaciteta pojedinaca da ovdje ne smijes dati podrsku Palestinskom narodu jer te odmah etiketiraju da dajes podrsku Hamasu. I ono sebe deklarise homosapiensom koji barata cinjenicama. 😂

Nazalost, dok tipkamo sa obje strane i dalje stradaju najvise nevini.
deer_hunter

#25722 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by deer_hunter »

swanfilter wrote: 09/10/2023 21:06
deer_hunter wrote: 09/10/2023 20:53
Pa, eto, ubise 4icu Hezbolasa. Znaci, ili zele sukob sa svima, misleci da ce time zauvijek rijesiti svoje pitanje. Ili, usljed ovih događaja ne razmisljaju racionalno ...
Pa tukli po polozajima s kojih su stigle granate i neutralisali par napadaca koji su pokusali uci u Izrael. To jos uvijek ne znaci da ce napasti Lebanon ili Siriju i uci u rat s njima. Kao sto rekoh, ovo im je upozorenje da se ne petljaju, ako ne poslusaju imaju rat i to ne samo s Izraelom nego i sa Amerima.Znaci do njih je :wink:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#25723 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bobi »

Grean wrote: 09/10/2023 20:59
Bobi wrote: 09/10/2023 20:37

Kako ti skačes s jedne na drugu stvar, de da prvo riješimo taj Azov-Hamas relaciju, ok ? Da li je po tebi Hamas teroristička organizacija i da li je ovo sto je uredjeno prekljucer od strane te formacije van svake pameti? Ne prebacuj sad na aAzov, Srebrenicu,Idf,vodu,Hezbloah, da ili ne :D ? Ovo je striktno pitanje u vezi formacije Hamas, ne Palestine, Palestinaca.
Ja nisam prebacivo', samo si ti nesto pokusao poentirati u diskusiji sa drugim forumasem gdje si pomenuo Azov a sto je meni licilo na opravdanje da je malo drugacije kad izraelska vojska pravi odmazdu nad civilima u odnosu na recimo Ruse.

Hajde prvo to da rijesimo pa cemo ovo moje.
Nisam ja spomenuo Azov nego taj neko drugi, ako si pažljivo čitao šta sam kvotao a jesi ali neces da priznaš.Lijepo je drugi forumaš konstatovao pitanjem a zasto AZov niko ne osudjuje za svoja nedjela a Hamas svi optuzuju :D.Jel tako? Da riješimo, da li je Azov teroristička organizacija i za koja svoja teroristika djelovanja ga možemo optužiti a s druge strane isto pitanje postavljamo za formaciju Hamas ?
detroit-mercy

#25724 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by detroit-mercy »

Krokodajl wrote: 09/10/2023 21:06
To. Hamas je produkt Izraela, odnosno Izraelske politike. Narod može trpiti, ali do jednom. Ovi u Gazi su došli do tačke da više nemaju šta izgubiti, ionako bi ih Izrael prije ili kasnije bombardovao, ovako ako ništa umiru u borbi.

Ja mogu osuđivati, urazumiti ili ne razumiti, ali pitanje Gaze decenijama niko ne rješava. Ovi borci Hamasa su rođeni, odrasli i na kraju i umrli u logoru. Oni ni za što drugo osim smrti i ne znaju.

Na kraju, mnogo puta smo ovde pročitali da će zbog ovoga izgubiti sliku "good guys" u očima Evropljana.

I šta onda? Šta su to imali do sada, šta ima Palestinac od toga što neko u Berlin u maše ili ne maše zastavom Palestine.

Hiljade ljudi je protestovalo protiv Assada širom svijeta, pa je Esmin mali osto faktor stabilnosti.

Možda nakon ovog masakra u Izraelu, i koristeći sredstva "jedine demokratije na BI" i Palestinci postanu faktor koji će neko shvatiti za ozbiljno a ne oplakivati.

Na kraju krajeva, ružno je to reći, ali nisu Palestinske majke osuđene da oplakuju svoje mrtve. Ako je rat, nek je rat.
Ovo se zove tudjim kurcem gloginje mlatit.
Eto stanovnici Gaze sve i jedan zele u smrt :-)
aratet

#25725 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

dječak sa šibicama wrote: 09/10/2023 20:42 Ja ne znam sta su htjeli postici, snimci vec tri dana su uzasni, oni su ubijali ljude kao najvece zvijeri, onog jednog krampom ubijaju a nije ni Izraelac. Maltretiranje djece, beba, pa to su zvijeri u ljudskom obliku.

Danas niko ne zali Gazu, ako su to htjeli postici, onda svaka cast pun pogodak.
To ubijanje neizraelaca je okrenulo čitav civilizovani Svijet protiv njih.
Znači, ljudi koji nikakvog dodira s ratom nemaju.
Locked