Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
emirolini

#25076 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emirolini »

Narod najebao a Hamasovci su sigurni ispod Gaze po tunelima, sakrili svoje dupe.
zposao

#25077 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zposao »

Dugarry wrote: 08/10/2023 23:34
Thorgerson wrote: 08/10/2023 23:30 Njih dole bog allah ne moze pomiriti - NIKADA.

Mi evo nakon 4 godine rata smo posvadjani. A oni 75 godina su u sukobu.

Jednostavno dole nema mira, suzivota. Nikada. To je jasno ko dan. Niti ce se ikada rijesiti.

Evo i da imas, da nadjes 1.999.995 palestinaca iz Gaze da prihvate neki sporazum. Potpisu. Dovoljno je 5 budala sa naprave sranje i sve se vraca na pocetak.
Mir ce doci kada bude balans snaga. Dok je Izrael 100 puta jaci, mira nece biti.
Kakav balans snaga?
Da ima balansa snaga, Izraela ne bi bilo.
Sve i jedan rat su dole započeli Arapi.
Pa Hamasu je u planu i programu brisanjs Izraela i Izraelaca sa lica zemlje.
Što se pravite blesavi kad svi znate da Arapi imaju mogucnost da bi unistili i Izrael i Izraelcane.
Sami vi koji podrzavate Arape pišete da dole nema niti će ikad biti mira jer Arapi nece pristati na postojanje Izraela.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#25078 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

HarTar wrote: 09/10/2023 02:06
Chmoljo wrote: 09/10/2023 01:33

Vidim da ti je šega armenski genocid. Garant se i Dodik tako šprdao sa sultanom ovih dana i zahvalio mu što nisu izglasali rezoluciju o genocidu u srebrenici.
Ovo je 21. vijek, a ti se baviš temama od prije 100 godina. Palestinsko pitanje je aktuelno. A Dodik i Čović su na istoj strani kao i ti, to dokazuju izraelske zaxtave projektovane po objektima u Banjaluci i Mostaru. Ln
Osim što si bezobrazan, svojski se trudiš ispasti glup.

Nisam ja sastančio sa Dodikom, nego tvoj idol. I srebrenica je bila prije skoro 30 godina i u 20 vijeku, a Nagorno Karabah neki dan.
mirsek

#25079 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

Excel2 wrote: 08/10/2023 22:01
mirsek wrote: 08/10/2023 21:56
Nema nosaca koji se moze 100 % zastiti od velike salve protivbrodskih krstarecih i balistickih projektila, a koje Iran ima.
I IDF je bio haman nepobjediv a vidi sta im uradi visestruko slabije naoruzani i brojcano inferiorni hamas, mora Amerika direktno da ih spasava i prijeti.
Nema Iran raketa da potopi sve sto Amerika ima, tako da ti je glupa prica.
:?
Ocigledno je da ne pratis koje sve oruzje ima Iran. Al tako su i hamas ismijavali pa ovi sada
izraelu hebu znanje.
Point.

#25080 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Point. »

Chmoljo wrote: 09/10/2023 01:33

Vidim da ti je šega armenski genocid. Garant se i Dodik tako šprdao sa sultanom ovih dana i zahvalio mu što nisu izglasali rezoluciju o genocidu u srebrenici.
Ovo je 21. vijek, a ti se baviš temama od prije 100 godina. Palestinsko pitanje je aktuelno. A Dodik i Čović su na istoj strani kao i ti, to dokazuju izraelske zaxtave projektovane po objektima u Banjaluci i Mostaru. Ln
Zar nije Brko dobar sa Izraelom a eno neki dan ugosti Mileta i Željku :?
Peacean

#25081 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Peacean »

mirsek wrote: 09/10/2023 07:15
Ocigledno je da ne pratis koje sve oruzje ima Iran. Al tako su i hamas ismijavali pa ovi sada
izraelu hebu znanje.
Protivbrodske rakete zahtijevaju aktivno praćenje mete a iran nema tu sposobnost u mediteranu dok su balističke rakete beskorisne protiv meta u pokretu. Jedino da nosač baci sidro na 5km od obale pod kontrolom hamasa ili hezbolaha drugačije mu ne mogu ništa.
Excel2

#25082 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Excel2 »

mirsek wrote: 09/10/2023 07:15
izraelu hebu znanje.
Sta ba jebu znanje? Vidjet ces za 5 dana. Volio bih da je istina, jer protiv izgubljene bitke IDFa nemam nista, protiv ubijenih civila imam.

Iran je tek kurcina.
General War

#25083 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Haris.ba wrote: 08/10/2023 23:11
General War wrote: 08/10/2023 22:58
A ovi sto zive rade u Izraelu?
Ti ti dodju ko Camil Durakovic ili Denis Stulic u entitetu RS.

Zavisi od kooperacije. Neko zajedljiv bi napisao - potencijalni teroristi.
Ni 500 muslimana
ne sluzi izraelsku vojsku. Nebitan faktor.
Dok na drugoj strani?
nekitamopd

#25084 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by nekitamopd »

Samo da vas napomenem da ne padate na pricu da u Izraelu nema civila jer su svi sluzili vojsku.

Isto opravdanje Srbi daju za Srebrenicu, Prijedor i ostala stratista. Ne upadajte u tu zamku.

Svi muskarci koji su 1992 godine imali 20 godina kod nas su bili muskarci koji su odsluzili vojni rok.

Civilima se smatraju svi koji ne uzvracaju vatru, pa cak o vojnici koji se predaju.
nekitamopd

#25085 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by nekitamopd »

I ovo bombardovanje od strane Izraela je napad na civile ma koliko ih upozoravali sa porukama i kucanjem.

Pazite se sive zone!

Nema opravdanja ni za jedne ni druge.

Ulazak u Gazu vojskom i "ciscenje" Hamasa je jedno, bombardovanje je drugo.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#25086 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Point. wrote: 09/10/2023 07:17

Zar nije Brko dobar sa Izraelom a eno neki dan ugosti Mileta i Željku :?
Brko je dobar i sa Putinom, i sa Bibijem, i sa Dodom...ma, zna brko zanat i onu, "Drzi prijatelja blizu, a dusmane jos blize". :D
dr_Evil

#25087 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

nekitamopd wrote: 09/10/2023 08:13 I ovo bombardovanje od strane Izraela je napad na civile ma koliko ih upozoravali sa porukama i kucanjem.

Pazite se sive zone!

U normalnom svijetu se to zove agresija, ako ako ne priznas zemlju onda je to ciscenje.

Putin je rekao da ne priznaje pola Ukrajine pa je to onda specijalna operacija nije agresija.

Tako je Izrael ocistio 90% teritorije Palestine.

E sad salu na stranu, pucati po ljudima na koncertu je ratni zlocin po svim kriterijima, i ne mogu ga nicim opravdat.

Boli me licemjerje zapada, placu za Izraelcima, a niko nije suzu za Palestincima sve ove godine dok ih biju i protjeruju.
corei3

#25088 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by corei3 »

Rusija - tigar od papira, pa se diglo pola svijeta da pomogne Ukrajini, uvijek sam se pitao zašto, papir ovo ono.
Sad USA šalje nosač aviona - zašto, kako volite reći, protiv kozojeba?
Optimus09

#25089 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Optimus09 »

Dok jedan narod ne nestane sa lica zemlje,tamo nece biti mira.
Na strani sam Palestine,ali izivljavanje na civilima ne odobravam.
Opet,ja zivim u sigurnom i mirnom okruzenju,sta ti ljudi gledaju i dozivljavaju od Izraela svakodnevno,vjerovatno mijenja svijest ljudi.
Bosanski_kralj

#25090 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Ma neće Izrael ići kopneno u Gazu, previše bi bilo njihovih žrtava.

Ovo će ići stari oprobani model, udaraja avijacijom i sa sigurne udaljenosti.
Tyke

#25091 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tyke »

GandalfSivi wrote: 09/10/2023 00:05 Skida ih Iron Dome samo tako…

Jebote ali ih poskida ko na igrici. Vrhunski sistem, nema sta.
Ako dobro vidim ni jedna granata ne pade na tlo!?

A citam jutros kako je u prvom valu ispaljeno preko 3500 raketa od strane Hamasa, a da Iron Dome moze skinuti oko 800 raketa jer ispaljuju po 2 komada na svaku raketu/granatu, a da cak i namjeste ispustanje po 1 komada na svaku ispaljenu granatu opet je proslo barem oko 2500 raketa u onom prvom valu napada.
Bas puno jbte.
Peacean

#25092 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Peacean »

dr_Evil wrote: 09/10/2023 08:22 Boli me licemjerje zapada, placu za Izraelcima, a niko nije suzu za Palestincima sve ove godine dok ih biju i protjeruju.
Suzu jesu ali ništa više od toga. Izraelci su maestri kada je lobiranje na zapadu u pitanju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25093 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

ispale 3500 ali dosta ih se raspadne padne u pustinju promaši cilj plus iron
Thorgerson

#25094 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Thorgerson »

toska wrote: 08/10/2023 23:50
Thorgerson wrote: 08/10/2023 23:30 Njih dole bog allah ne moze pomiriti - NIKADA.

Mi evo nakon 4 godine rata smo posvadjani. A oni 75 godina su u sukobu.

Jednostavno dole nema mira, suzivota. Nikada. To je jasno ko dan. Niti ce se ikada rijesiti.

Evo i da imas, da nadjes 1.999.995 palestinaca iz Gaze da prihvate neki sporazum. Potpisu. Dovoljno je 5 budala sa naprave sranje i sve se vraca na pocetak.
to sam ja mislio za nas 95. nakon Dejtona, uvijek će se naći koja budala da ispali granatu na Sarajevo, mržnja, alkohol, osveta...
nikad ovdje više neće biti mira i biće stalno nekih manjih sukoba.

ako izuzmemo napade na povratnike nastala je opšta tišina i mir, dokaz da politika vodi sve pa i "odmetnute".
Da, al ako stranci imaju volje za to.
Da nemas ovdje tog stranog upliva, mi bi se poklali isti dan.
nekitamopd

#25095 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by nekitamopd »

dr_Evil wrote: 09/10/2023 08:22
nekitamopd wrote: 09/10/2023 08:13 I ovo bombardovanje od strane Izraela je napad na civile ma koliko ih upozoravali sa porukama i kucanjem.

Pazite se sive zone!

U normalnom svijetu se to zove agresija, ako ako ne priznas zemlju onda je to ciscenje.

Putin je rekao da ne priznaje pola Ukrajine pa je to onda specijalna operacija nije agresija.

Tako je Izrael ocistio 90% teritorije Palestine.

E sad salu na stranu, pucati po ljudima na koncertu je ratni zlocin po svim kriterijima, i ne mogu ga nicim opravdat.

Boli me licemjerje zapada, placu za Izraelcima, a niko nije suzu za Palestincima sve ove godine dok ih biju i protjeruju.
Mene ne boli licemjerje zapada. Ha istok ha zapad svi se vode licemjerjem. To kad shvatis lakse je gledati na svijet.
Zapad ima svoje interese koje placaju krvlju, istok ima svoje interese koje placaju krvlju.
Sta je starije kokoska ili jaje glupa prica.
Zakon jacega vrijedi, pametni narodi rade na svom jacanju, kao dobar primjer pametnog naroda je Azerbejdzan, 30 godina su radili na svom jacanju, kao muslimani surovali su sa jevrejima.
Arapi nisu radili na svom jacanju vec se i dalje vode plemenskim budalestinama. Jevreji jesu radili na svom jacanju i zato su tu gdje jesu. Zapamti u startu nisi imali podrsku Amerike lobiranjem su je dobili, isto kao i Albanci mislis da ih Amerika tek tako podrzava.
Pametni narodi osim jacanja rade i na tome da budu korisni jacim silama. Eh sad je tu kocka, ko je sve ulozio u Rusiju sad gubi primjer Armenci.
Dolazimo do toga sta mi hocemo, gdje cemo se mi okrenuti i sta imamo za ponuditi.
dr_Evil

#25096 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

corei3 wrote: 09/10/2023 08:24 Rusija - tigar od papira, pa se diglo pola svijeta da pomogne Ukrajini, uvijek sam se pitao zašto, papir ovo ono.
Sad USA šalje nosač aviona - zašto, kako volite reći, protiv kozojeba?
Tako nekako, lijepo sam poceo da podrzavam Putina jucer.

Od sad pa nadalje i ubuduce, mozete me pronaci kako ispijam kafe za Zahiragom.
Tyke

#25097 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tyke »

Grean wrote: 09/10/2023 00:31
skupljac_zeljeza wrote: 08/10/2023 23:17

Ne treba postavljati ovaj profasisticki Visegrad nalog, samo laz i petljavina.

Kaze pro Hamas protesti u Barseloni i Filadelfiji a tamo se vijore palestinske zastave.

Barselona :kiss: i uz nas su bili kao malo ko. Slobodarski grad i narod Katalonci. Prvi dolazili u Sarajevo, zadnji odlazili kad bi evakuisali sve novinare kad zagusti u onim teskim periodima.

Katalonija :srce:
Jesul oni ono prvi poceli i razmjenu nasih studenata/ucenika na par mjeseci ili su samo oni dovodili nase ljude po par mjeseci, ucili ih jeziku, kulturi, materijalno potpomogli?
Sjedam se da su tad nekad pred kraj rata ili netom po okoncanju istoga isla nasa omladina tamo kod nekih porodica i boravili neko vrijeme pa se kasnije vrate, naucili malo jezila, lijepa iskustva imali, fino jeli i pili, ostali u kontaktu...
Bosanski_kralj

#25098 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Do prije nekoliko godina vijest je bila da iz Gaze poleti 100 raketa, a sad već hiljade se ispaljuju.

Kako to uspjevaju, pored ovakve blokade, nikad mi neće biti jasno.
dr_Evil

#25099 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

nekitamopd wrote: 09/10/2023 08:30

Mene ne boli licemjerje zapada. Ha istok ha zapad svi se vode licemjerjem. To kad shvatis lakse je gledati na svijet.
Zapad ima svoje interese koje placaju krvlju, istok ima svoje interese koje placaju krvlju.
Sta je starije kokoska ili jaje glupa prica.
Zakon jacega vrijedi, pametni narodi rade na svom jacanju, kao dobar primjer pametnog naroda je Azerbejdzan, 30 godina su radili na svom jacanju, kao muslimani surovali su sa jevrejima.
Arapi nisu radili na svom jacanju vec se i dalje vode plemenskim budalestinama. Jevreji jesu radili na svom jacanju i zato su tu gdje jesu. Zapamti u startu nisi imali podrsku Amerike lobiranjem su je dobili, isto kao i Albanci mislis da ih Amerika tek tako podrzava.
Pametni narodi osim jacanja rade i na tome da budu korisni jacim silama. Eh sad je tu kocka, ko je sve ulozio u Rusiju sad gubi primjer Armenci.
Dolazimo do toga sta mi hocemo, gdje cemo se mi okrenuti i sta imamo za ponuditi.
Sve ti je istina, osim ovog podebljanog. Oni su i te kako imali podrsku Amerike od starta, samo se u pocetku Amerika nije pitala nego VB koja je koliko toliko pokusala da sacuva odnose sa Arapima.

Jevrejski lobij u Americi je oduvijek jak, a pogotovo je ojacao u WWII kada su napravili za Amere atomsku bombu i onda im pokrenuli raketni program, jos su im dovukli i integrirali u sistem bivse naciste da im vode NASU.

I neka su, svaka im cast skidam im kapu, i oduvijek sam im se divio. Ali moralno ne mogu da podrzavam Izraelovu politiku prema Palestincima, ne sto su muslimani jer to i nisu ni po cemu, nego jer dijelim njihovu bol jer prolazimo kroz isto 2 stoljeca vec.
Thorgerson

#25100 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Thorgerson »

nekitamopd wrote: 09/10/2023 08:11 Samo da vas napomenem da ne padate na pricu da u Izraelu nema civila jer su svi sluzili vojsku.

Isto opravdanje Srbi daju za Srebrenicu, Prijedor i ostala stratista. Ne upadajte u tu zamku.

Svi muskarci koji su 1992 godine imali 20 godina kod nas su bili muskarci koji su odsluzili vojni rok.

Civilima se smatraju svi koji ne uzvracaju vatru, pa cak o vojnici koji se predaju.
Pa jbt babu su uzeli od 80 i kusur godina i voze je, ismijavaju... garantujem da normalan palestinac to nece odobriti. Da je ne znam koliko potlacen od strane Izraela.

To nije normalno.

Sad ce neko reci, jest al sta su oni njima radili.

Nebitno!

Sta su nama radili, pa smo se izdigli iznad svega toga i nismo bili kao cetnici.
Locked