Izrael je opet pocinio zlocin!
-
emirolini
#25076 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Narod najebao a Hamasovci su sigurni ispod Gaze po tunelima, sakrili svoje dupe.
-
zposao
#25077 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kakav balans snaga?Dugarry wrote: ↑08/10/2023 23:34Mir ce doci kada bude balans snaga. Dok je Izrael 100 puta jaci, mira nece biti.Thorgerson wrote: ↑08/10/2023 23:30 Njih dole bog allah ne moze pomiriti - NIKADA.
Mi evo nakon 4 godine rata smo posvadjani. A oni 75 godina su u sukobu.
Jednostavno dole nema mira, suzivota. Nikada. To je jasno ko dan. Niti ce se ikada rijesiti.
Evo i da imas, da nadjes 1.999.995 palestinaca iz Gaze da prihvate neki sporazum. Potpisu. Dovoljno je 5 budala sa naprave sranje i sve se vraca na pocetak.
Da ima balansa snaga, Izraela ne bi bilo.
Sve i jedan rat su dole započeli Arapi.
Pa Hamasu je u planu i programu brisanjs Izraela i Izraelaca sa lica zemlje.
Što se pravite blesavi kad svi znate da Arapi imaju mogucnost da bi unistili i Izrael i Izraelcane.
Sami vi koji podrzavate Arape pišete da dole nema niti će ikad biti mira jer Arapi nece pristati na postojanje Izraela.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#25078 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Osim što si bezobrazan, svojski se trudiš ispasti glup.
Nisam ja sastančio sa Dodikom, nego tvoj idol. I srebrenica je bila prije skoro 30 godina i u 20 vijeku, a Nagorno Karabah neki dan.
- mirsek
#25079 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Excel2 wrote: ↑08/10/2023 22:01Nema Iran raketa da potopi sve sto Amerika ima, tako da ti je glupa prica.mirsek wrote: ↑08/10/2023 21:56
Nema nosaca koji se moze 100 % zastiti od velike salve protivbrodskih krstarecih i balistickih projektila, a koje Iran ima.
I IDF je bio haman nepobjediv a vidi sta im uradi visestruko slabije naoruzani i brojcano inferiorni hamas, mora Amerika direktno da ih spasava i prijeti.
Ocigledno je da ne pratis koje sve oruzje ima Iran. Al tako su i hamas ismijavali pa ovi sada
izraelu hebu znanje.
- Point.
#25080 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zar nije Brko dobar sa Izraelom a eno neki dan ugosti Mileta i Željku
- Peacean
#25081 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Protivbrodske rakete zahtijevaju aktivno praćenje mete a iran nema tu sposobnost u mediteranu dok su balističke rakete beskorisne protiv meta u pokretu. Jedino da nosač baci sidro na 5km od obale pod kontrolom hamasa ili hezbolaha drugačije mu ne mogu ništa.
-
Excel2
#25082 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sta ba jebu znanje? Vidjet ces za 5 dana. Volio bih da je istina, jer protiv izgubljene bitke IDFa nemam nista, protiv ubijenih civila imam.
Iran je tek kurcina.
- General War
#25083 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
nekitamopd
#25084 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Samo da vas napomenem da ne padate na pricu da u Izraelu nema civila jer su svi sluzili vojsku.
Isto opravdanje Srbi daju za Srebrenicu, Prijedor i ostala stratista. Ne upadajte u tu zamku.
Svi muskarci koji su 1992 godine imali 20 godina kod nas su bili muskarci koji su odsluzili vojni rok.
Civilima se smatraju svi koji ne uzvracaju vatru, pa cak o vojnici koji se predaju.
Isto opravdanje Srbi daju za Srebrenicu, Prijedor i ostala stratista. Ne upadajte u tu zamku.
Svi muskarci koji su 1992 godine imali 20 godina kod nas su bili muskarci koji su odsluzili vojni rok.
Civilima se smatraju svi koji ne uzvracaju vatru, pa cak o vojnici koji se predaju.
-
nekitamopd
#25085 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I ovo bombardovanje od strane Izraela je napad na civile ma koliko ih upozoravali sa porukama i kucanjem.
Pazite se sive zone!
Nema opravdanja ni za jedne ni druge.
Ulazak u Gazu vojskom i "ciscenje" Hamasa je jedno, bombardovanje je drugo.
Pazite se sive zone!
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#25086 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- dr_Evil
#25087 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
U normalnom svijetu se to zove agresija, ako ako ne priznas zemlju onda je to ciscenje.nekitamopd wrote: ↑09/10/2023 08:13 I ovo bombardovanje od strane Izraela je napad na civile ma koliko ih upozoravali sa porukama i kucanjem.
Pazite se sive zone!
Putin je rekao da ne priznaje pola Ukrajine pa je to onda specijalna operacija nije agresija.
Tako je Izrael ocistio 90% teritorije Palestine.
E sad salu na stranu, pucati po ljudima na koncertu je ratni zlocin po svim kriterijima, i ne mogu ga nicim opravdat.
Boli me licemjerje zapada, placu za Izraelcima, a niko nije suzu za Palestincima sve ove godine dok ih biju i protjeruju.
-
corei3
#25088 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Rusija - tigar od papira, pa se diglo pola svijeta da pomogne Ukrajini, uvijek sam se pitao zašto, papir ovo ono.
Sad USA šalje nosač aviona - zašto, kako volite reći, protiv kozojeba?
Sad USA šalje nosač aviona - zašto, kako volite reći, protiv kozojeba?
- Optimus09
#25089 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dok jedan narod ne nestane sa lica zemlje,tamo nece biti mira.
Na strani sam Palestine,ali izivljavanje na civilima ne odobravam.
Opet,ja zivim u sigurnom i mirnom okruzenju,sta ti ljudi gledaju i dozivljavaju od Izraela svakodnevno,vjerovatno mijenja svijest ljudi.
Na strani sam Palestine,ali izivljavanje na civilima ne odobravam.
Opet,ja zivim u sigurnom i mirnom okruzenju,sta ti ljudi gledaju i dozivljavaju od Izraela svakodnevno,vjerovatno mijenja svijest ljudi.
- Bosanski_kralj
#25090 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma neće Izrael ići kopneno u Gazu, previše bi bilo njihovih žrtava.
Ovo će ići stari oprobani model, udaraja avijacijom i sa sigurne udaljenosti.
Ovo će ići stari oprobani model, udaraja avijacijom i sa sigurne udaljenosti.
-
Tyke
#25091 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jebote ali ih poskida ko na igrici. Vrhunski sistem, nema sta.
Ako dobro vidim ni jedna granata ne pade na tlo!?
A citam jutros kako je u prvom valu ispaljeno preko 3500 raketa od strane Hamasa, a da Iron Dome moze skinuti oko 800 raketa jer ispaljuju po 2 komada na svaku raketu/granatu, a da cak i namjeste ispustanje po 1 komada na svaku ispaljenu granatu opet je proslo barem oko 2500 raketa u onom prvom valu napada.
Bas puno jbte.
- Peacean
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25093 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ispale 3500 ali dosta ih se raspadne padne u pustinju promaši cilj plus iron
- Thorgerson
#25094 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da, al ako stranci imaju volje za to.toska wrote: ↑08/10/2023 23:50to sam ja mislio za nas 95. nakon Dejtona, uvijek će se naći koja budala da ispali granatu na Sarajevo, mržnja, alkohol, osveta...Thorgerson wrote: ↑08/10/2023 23:30 Njih dole bog allah ne moze pomiriti - NIKADA.
Mi evo nakon 4 godine rata smo posvadjani. A oni 75 godina su u sukobu.
Jednostavno dole nema mira, suzivota. Nikada. To je jasno ko dan. Niti ce se ikada rijesiti.
Evo i da imas, da nadjes 1.999.995 palestinaca iz Gaze da prihvate neki sporazum. Potpisu. Dovoljno je 5 budala sa naprave sranje i sve se vraca na pocetak.
nikad ovdje više neće biti mira i biće stalno nekih manjih sukoba.
ako izuzmemo napade na povratnike nastala je opšta tišina i mir, dokaz da politika vodi sve pa i "odmetnute".
Da nemas ovdje tog stranog upliva, mi bi se poklali isti dan.
-
nekitamopd
#25095 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mene ne boli licemjerje zapada. Ha istok ha zapad svi se vode licemjerjem. To kad shvatis lakse je gledati na svijet.dr_Evil wrote: ↑09/10/2023 08:22U normalnom svijetu se to zove agresija, ako ako ne priznas zemlju onda je to ciscenje.nekitamopd wrote: ↑09/10/2023 08:13 I ovo bombardovanje od strane Izraela je napad na civile ma koliko ih upozoravali sa porukama i kucanjem.
Pazite se sive zone!
Putin je rekao da ne priznaje pola Ukrajine pa je to onda specijalna operacija nije agresija.
Tako je Izrael ocistio 90% teritorije Palestine.
E sad salu na stranu, pucati po ljudima na koncertu je ratni zlocin po svim kriterijima, i ne mogu ga nicim opravdat.
Boli me licemjerje zapada, placu za Izraelcima, a niko nije suzu za Palestincima sve ove godine dok ih biju i protjeruju.
Zapad ima svoje interese koje placaju krvlju, istok ima svoje interese koje placaju krvlju.
Sta je starije kokoska ili jaje glupa prica.
Zakon jacega vrijedi, pametni narodi rade na svom jacanju, kao dobar primjer pametnog naroda je Azerbejdzan, 30 godina su radili na svom jacanju, kao muslimani surovali su sa jevrejima.
Arapi nisu radili na svom jacanju vec se i dalje vode plemenskim budalestinama. Jevreji jesu radili na svom jacanju i zato su tu gdje jesu. Zapamti u startu nisi imali podrsku Amerike lobiranjem su je dobili, isto kao i Albanci mislis da ih Amerika tek tako podrzava.
Pametni narodi osim jacanja rade i na tome da budu korisni jacim silama. Eh sad je tu kocka, ko je sve ulozio u Rusiju sad gubi primjer Armenci.
Dolazimo do toga sta mi hocemo, gdje cemo se mi okrenuti i sta imamo za ponuditi.
- dr_Evil
#25096 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tako nekako, lijepo sam poceo da podrzavam Putina jucer.
Od sad pa nadalje i ubuduce, mozete me pronaci kako ispijam kafe za Zahiragom.
-
Tyke
#25097 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jesul oni ono prvi poceli i razmjenu nasih studenata/ucenika na par mjeseci ili su samo oni dovodili nase ljude po par mjeseci, ucili ih jeziku, kulturi, materijalno potpomogli?Grean wrote: ↑09/10/2023 00:31Ne treba postavljati ovaj profasisticki Visegrad nalog, samo laz i petljavina.
Kaze pro Hamas protesti u Barseloni i Filadelfiji a tamo se vijore palestinske zastave.
Barselonai uz nas su bili kao malo ko. Slobodarski grad i narod Katalonci. Prvi dolazili u Sarajevo, zadnji odlazili kad bi evakuisali sve novinare kad zagusti u onim teskim periodima.
Katalonija![]()
Sjedam se da su tad nekad pred kraj rata ili netom po okoncanju istoga isla nasa omladina tamo kod nekih porodica i boravili neko vrijeme pa se kasnije vrate, naucili malo jezila, lijepa iskustva imali, fino jeli i pili, ostali u kontaktu...
- Bosanski_kralj
#25098 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Do prije nekoliko godina vijest je bila da iz Gaze poleti 100 raketa, a sad već hiljade se ispaljuju.
Kako to uspjevaju, pored ovakve blokade, nikad mi neće biti jasno.
Kako to uspjevaju, pored ovakve blokade, nikad mi neće biti jasno.
- dr_Evil
#25099 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sve ti je istina, osim ovog podebljanog. Oni su i te kako imali podrsku Amerike od starta, samo se u pocetku Amerika nije pitala nego VB koja je koliko toliko pokusala da sacuva odnose sa Arapima.nekitamopd wrote: ↑09/10/2023 08:30
Mene ne boli licemjerje zapada. Ha istok ha zapad svi se vode licemjerjem. To kad shvatis lakse je gledati na svijet.
Zapad ima svoje interese koje placaju krvlju, istok ima svoje interese koje placaju krvlju.
Sta je starije kokoska ili jaje glupa prica.
Zakon jacega vrijedi, pametni narodi rade na svom jacanju, kao dobar primjer pametnog naroda je Azerbejdzan, 30 godina su radili na svom jacanju, kao muslimani surovali su sa jevrejima.
Arapi nisu radili na svom jacanju vec se i dalje vode plemenskim budalestinama. Jevreji jesu radili na svom jacanju i zato su tu gdje jesu. Zapamti u startu nisi imali podrsku Amerike lobiranjem su je dobili, isto kao i Albanci mislis da ih Amerika tek tako podrzava.
Pametni narodi osim jacanja rade i na tome da budu korisni jacim silama. Eh sad je tu kocka, ko je sve ulozio u Rusiju sad gubi primjer Armenci.
Dolazimo do toga sta mi hocemo, gdje cemo se mi okrenuti i sta imamo za ponuditi.
Jevrejski lobij u Americi je oduvijek jak, a pogotovo je ojacao u WWII kada su napravili za Amere atomsku bombu i onda im pokrenuli raketni program, jos su im dovukli i integrirali u sistem bivse naciste da im vode NASU.
I neka su, svaka im cast skidam im kapu, i oduvijek sam im se divio. Ali moralno ne mogu da podrzavam Izraelovu politiku prema Palestincima, ne sto su muslimani jer to i nisu ni po cemu, nego jer dijelim njihovu bol jer prolazimo kroz isto 2 stoljeca vec.
- Thorgerson
#25100 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa jbt babu su uzeli od 80 i kusur godina i voze je, ismijavaju... garantujem da normalan palestinac to nece odobriti. Da je ne znam koliko potlacen od strane Izraela.nekitamopd wrote: ↑09/10/2023 08:11 Samo da vas napomenem da ne padate na pricu da u Izraelu nema civila jer su svi sluzili vojsku.
To nije normalno.
Sad ce neko reci, jest al sta su oni njima radili.
Nebitno!
Sta su nama radili, pa smo se izdigli iznad svega toga i nismo bili kao cetnici.