Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Isner
#25626 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Panter se jedno vrijeme spominjao kao moguce pojacanje u reprezentaciji, ne znam kako je ta prica stala.. Nudio se Srbiji al oni ne uzimaju strance, mada je bio najbliži, cak je i Pesic bio zagovornik toga.. Onda su ga povezali sa nama, lani mu je i brat (kloc) igrao za Promo iz Vakufa...
I da, jeste da angažman Pantera košta milion+ ali nisu to neke pare na konto toga sta bi se dobilo...
I da, jeste da angažman Pantera košta milion+ ali nisu to neke pare na konto toga sta bi se dobilo...
- canvra888
#25627 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jarane naši igrači busem putuju na utakmice, treneri (pojedini) su znali i volonterski raditi, za naš savez milion ipak jeste masna cifra. A
li tačno, stoji to da se samo odjednom ušutilo oko Puntera. U isto vrijeme se i Baldwin spominjao. Pa se onda nakon ušutkivanja oko njih dvojice spominjao Mason pa Taylor.
li tačno, stoji to da se samo odjednom ušutilo oko Puntera. U isto vrijeme se i Baldwin spominjao. Pa se onda nakon ušutkivanja oko njih dvojice spominjao Mason pa Taylor.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#25628 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mada znam da si sarkastican ima ona stara "NAJVECI NEPRIJATELJ USPJESNIH JE LJUBOMORA NEUSPJESNIH" a takvih na Klixu za izvoza (naravno mislim u sportskim okvirima)palermo wrote: ↑28/11/2024 23:17Slijedeca stanica mu je Sloboda Tuzla....swanfilter wrote: ↑28/11/2024 20:03 Sam si je Musa priustio ismijavanje. Kakav je Doncic bio u tom Realu i prije NBA.
Musa nakon prosjeka u Cedeviti nagovjestava 6 prstenova u NBA. A, budimo iskreni, u ono igre se izblamirao kao malo ko.
I sutra ce se u NBA isto provesti. Nisi li ti skok sut u ovo godina razradio, o cemu pricati. Neka ne sanja NBA.
-
palermo
#25629 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
e jes ti tesko bilo pogoditi da sam sarkasticanhrasno38 wrote: ↑29/11/2024 09:19Mada znam da si sarkastican ima ona stara "NAJVECI NEPRIJATELJ USPJESNIH JE LJUBOMORA NEUSPJESNIH" a takvih na Klixu za izvoza (naravno mislim u sportskim okvirima)palermo wrote: ↑28/11/2024 23:17Slijedeca stanica mu je Sloboda Tuzla....swanfilter wrote: ↑28/11/2024 20:03 Sam si je Musa priustio ismijavanje. Kakav je Doncic bio u tom Realu i prije NBA.
Musa nakon prosjeka u Cedeviti nagovjestava 6 prstenova u NBA. A, budimo iskreni, u ono igre se izblamirao kao malo ko.
I sutra ce se u NBA isto provesti. Nisi li ti skok sut u ovo godina razradio, o cemu pricati. Neka ne sanja NBA.
Mi moramo nauciti da branimo ono najbolje sto.imamo. Jer najbolji daju ritam, podizu nivo I kriterije za sve ostale. Uvijek ces naci materijal za krittiku. Ne treba za to velika pamet.
Al bilo bi dobro pokusati sagledati I siru sliku.
Uosyalom, kad je rijec o Musi..Evo sinocnja utakmica Reala sa Barcom...vrlo prosjecna partija Muse, vjerujem da je mnogima isao na zivce pa I meni sa nekom vrstom pasivnosti....al ima tu jedna cinjenica....Real pobijedi sa Musom, bez njega je uglavnom gubio.....vjerujem da nije slucajnost..
- hrasno38
#25630 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da ali isto tako postoje i ove okolnosti....palermo wrote: ↑29/11/2024 11:46e jes ti tesko bilo pogoditi da sam sarkastican.
Mi moramo nauciti da branimo ono najbolje sto.imamo. Jer najbolji daju ritam, podizu nivo I kriterije za sve ostale. Uvijek ces naci materijal za krittiku. Ne treba za to velika pamet.
Al bilo bi dobro pokusati sagledati I siru sliku.
Uosyalom, kad je rijec o Musi..Evo sinocnja utakmica Reala sa Barcom...vrlo prosjecna partija Muse, vjerujem da je mnogima isao na zivce pa I meni sa nekom vrstom pasivnosti....al ima tu jedna cinjenica....Real pobijedi sa Musom, bez njega je uglavnom gubio.....vjerujem da nije slucajnost..
"I Musa i Mario su imali odlične nastupe za svoje timove. Musa se vratio veoma sretan, nadmašio je svog prijatelja, a obojica su odlično trenirali otkako su se vratili. Iako Musa još uvijek ima manjih problema s povredom, napredovao je i tu je da nam pomogne", kazao je trener Reala.
9 poena, 6 skokova i 3 asistencije za rovitog igraca nije ni malo.
-
mega_mashcine
#25631 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da pokušam još jednom. Zna li neko ima li negdje da se pogleda snimak utakmice BiH-Hrvatska? Potrebno mi je prvo poluvrijeme, drugo je podijelio jedan dobri forumaš.
- hrasno38
#25632 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Extended highlights......mislim da imaju svi kosevimega_mashcine wrote: ↑29/11/2024 13:19 Da pokušam još jednom. Zna li neko ima li negdje da se pogleda snimak utakmice BiH-Hrvatska? Potrebno mi je prvo poluvrijeme, drugo je podijelio jedan dobri forumaš.
-
giovanni008
#25633 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ok momci, hajmo prepucavanja na licnim porukama, nego da se vratimo na temu....
Nama je svaki igrac dragocjen i svaki onaj koji "ZELI" da pomogne je dobrodosao.
Slazem se da je nas prvi prioritet malo pritiska na nas savez da se puno vise angazuje u vezi Garze.
Nama je svaki igrac dragocjen i svaki onaj koji "ZELI" da pomogne je dobrodosao.
Slazem se da je nas prvi prioritet malo pritiska na nas savez da se puno vise angazuje u vezi Garze.
- insaneinthebrain
#25634 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
znam ja, ali se placamega_mashcine wrote: ↑29/11/2024 13:19 Da pokušam još jednom. Zna li neko ima li negdje da se pogleda snimak utakmice BiH-Hrvatska? Potrebno mi je prvo poluvrijeme, drugo je podijelio jedan dobri forumaš.
-
Lug
#25635 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Upravo!giovanni008 wrote: ↑29/11/2024 17:01 Ok momci, hajmo prepucavanja na licnim porukama, nego da se vratimo na temu....
- canvra888
#25636 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
“Prije utakmice sa Hrvatskom trener mi je prišao i rekao ‘sa tobom mogu i u rat’. To mi je bila dodatna motivacija. Na poluvremenu smo se skupili kao ekipa i podržali jedno drugo, izašli na teren i izdominirali. Musa je glavni što se tiče motivacije, ali i ostali igrači kao što je Vrabac i Gegić, svi su posebni” - izjavio je Lazić.
- Logovan
- shalla
#25638 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja se nadam da će se neko uključiti i reći Bećiragiću i Sulejmanoviću da zaborave na nesporazume. Emir itekako ima šta dati ovoj reprezentaciji, danas protiv Barcelone 26p, 5s...
- canvra888
#25639 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
https://raport .ba/beciragic-sulejmanovic-poslao-sliku-svoje-noge-atic-je-malo-opusten-igrac/
"Što se tiče Sulejmanovića, on je bio nezadovoljan minutažom na Evropskom prvenstvu. Da ne ulazimo u tehničko-taktičke podatke koliko ko treba da igra. Trudili smo se svi da pričamo sa Emirom, ali to nismo uspjeli tri mjeseca.
Kapiten Halilović i pomoćnik Gordan Firić su razgovarali sa njim. On je rekao da “ne želi da igra – jer ne igra” i bio je korektan. Meni je bilo teško da kažem da ga neću zvati, ali sam ga pozvao za novembarski ciklus iako sam znao da neće igrati. Nisam ja želio da budem taj koji će ga skinuti sa spiska.
On je u zadnjoj sekundi poslao sliku fotografije svoje noge i rekao je da ga boli noga. Ja znam da volim igrače. Počesto ljudi u Savezu znaju da sam ja popustljiv prema igračima, Ali, postoji granica.
Na kraju ga sada i nismo zvali. Ja njega razumijem, on je davao 150 posto od sebe. Bio je veliki profesionalac, kod njega je ego proradio. Nadao sam da će ga huja proći, nije i na kraju ne želim na silu ništa raditi”, kazao je Bećiragić.
Poslije toga ima i ovo:
https://meridiansport.ba/featured/sulej ... beciragic/
“Sa Sulejmanovićem sam ja obavio razgovor i rekao mi je da nema namjeru odazivati se dok je selektor Adis Bećiragić. Svi moji pokušaji da ga uvjerim da promijeni mišljenje nisu bili uspješni” – rekao je Dalibor Miloš za “Raport“.
Ja bih samo u svemu ovome da naglasim da je sve ovo priča samo s jedne strane. Emir se, iz nekog razloga, nikada direktno nije ni oglasio povodom ovoga. Jest jedino Ćamil Duraković u njegovo ime nešta naglabao.
- shalla
#25640 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Znam ja za sve to, zato i kažem sada, 18 mjeseci poslije, moraju naći zajednički interes...
Ja znam da je ekipa iznad svakog pojedinca, uvijek, i neću nikada stati na stranu igrača koji se ponaša kao uvrijeđena mlada ali realno, selektor ga jeste izmrcvario, ovaj mu je bio dežurni krivac i nakon najmanje greške ga je vadio iz igre, što je Emiru vjerovatno zasmetalo u fazonu, kako, lupam, Atić, Gegić ili Nurkić mogu pogriješiti i po 5x pa ih se bodri i trpi a ja nakon najmanje greške na klupu...
Da se razumijemo, ne znam ništa, ovo je samo moje puko naglabanje...
Ja znam da je ekipa iznad svakog pojedinca, uvijek, i neću nikada stati na stranu igrača koji se ponaša kao uvrijeđena mlada ali realno, selektor ga jeste izmrcvario, ovaj mu je bio dežurni krivac i nakon najmanje greške ga je vadio iz igre, što je Emiru vjerovatno zasmetalo u fazonu, kako, lupam, Atić, Gegić ili Nurkić mogu pogriješiti i po 5x pa ih se bodri i trpi a ja nakon najmanje greške na klupu...
Da se razumijemo, ne znam ništa, ovo je samo moje puko naglabanje...
- spree
#25641 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ako Garza i Halilović budu tu opet neće dobiti minute, pa bi ponovo mogao glumiti uvrijedjenu mladu. Ne trebaju nam tenzije. Čini se da ovi momci imaju bas dobru hemiju.
- canvra888
#25642 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
To sam i ja nedavno govorio. Na krilnom centru (i centru) smo svakako popunjeni. Tu su potencijalno Halilović, Alibegović i Penava pa onda na centru Nurkić, Garza (potencijalno) i Kamenjaš. Volio bih da se Emir vrati, ali ako nije spreman biti full timski nastrojen, i to u smislu Sani Čampara timski nastrojen, onda i nije neki gubitak ako se ne vrati.
-
giovanni008
#25643 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kamenjas igra u zivotnoj formi, MVP EuroCup-a
- hrasno38
#25644 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Evo je citava utakmica pa ko hoce da se izmeraka bujrum 
https://www.youtube.com/watch?v=qldsPij ... Basketball
https://www.youtube.com/watch?v=qldsPij ... Basketball
-
giovanni008
#25645 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Imali iko informacije u vezi ovog Castanede? nesto su se usutili, ne bi me cudilo da "neke struje" jos uvijek vrse opstrukciju da ovaj do februara ne dobije nase drzavljanstvo.
Inace procitah ovje, da ce se tekma protiv Kipra 21.2. igrati u 18:00, ali n emogu nigdje oficijelno naci satnicu:
https://reprezentacija.ba/451466-2025-c ... konf-ligom
Inace procitah ovje, da ce se tekma protiv Kipra 21.2. igrati u 18:00, ali n emogu nigdje oficijelno naci satnicu:
- canvra888
#25646 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mislim da su samo stavili generičku satnicu sa ovih stranica za praćenje rezultata, jer za svaku utakmicu svakome stoji 18:00.
- hrasno38
#25647 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Koliko ja znam igrat ce protiv Kipra u Skenderijigiovanni008 wrote: ↑01/01/2025 22:26 Imali iko informacije u vezi ovog Castanede? nesto su se usutili, ne bi me cudilo da "neke struje" jos uvijek vrse opstrukciju da ovaj do februara ne dobije nase drzavljanstvo.
- insaneinthebrain
#25648 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bravo Kosta 
- canvra888
#25649 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma bolje da im ga je FIBA dala, samo nek i nama Luku dadnu.
-
giovanni008
#25650 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Opet odugovlacenje, clanak mozete pogledati na stranici (bez ovih tackica):
R.A.P.O.R.T..B.A
pa u nastavku dodajte nastavak:
/hoce-li-politicari-srusiti-ono-sto-su-zmajevi-napravili-nema-novca-ni-novih-igraca-pod-upitnikom-i-odlazak-na-eurobasket/
R.A.P.O.R.T..B.A
pa u nastavku dodajte nastavak:
/hoce-li-politicari-srusiti-ono-sto-su-zmajevi-napravili-nema-novca-ni-novih-igraca-pod-upitnikom-i-odlazak-na-eurobasket/