Bauk bošnjačkog nacionalizma
- BHCluster
#2551 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Zipa sad price voljeli Jugoslaviju a ni niko nije bio spreman da je brani. 
-
hAZNADAR
#2552 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Nije to Štokholmski sindrom - pa nismo bili taoci u toj drzavi.edo_79 wrote:Super ... Ja bih prije Štokholmskim sindromom, i to onim najgorim oblikom, nazvao situaciju u BiH zadnjih 25 godina ...... ljudiSaraFina wrote:Стокхолмски синдром.
Sve jasno Edinene vade a mi i dalje glave u pijesku a dupeta namazana i nek trpaju ljudi, jebe nam se ..... ha ya .... nek nama meće naš to je bitno .....
To je vise podanicki mentalitet ili blaze receno nezrelost. Hebena tranzicija. Isto tako u cijeloj istocnoj Evropi imas milione koji zale za bivsim sistemom. Ljudi kojima nedostaje ondasnji tutorski sistem, manje luksuza ali bolju ekonomsku stabilnost - i nije im stalo ni do demokratije, ni to slobodnih medija, slobode govora,... - njihovo pravo. Pa i sami deklarisani Bosnjaci danas - velikom vecinom bi prihvatili da dodje strana vlast ali ono bas direktno i autokratski, da smo dio Njemacke recimo,... - samo nek je vladar pravedan i da ima kruha vise.
U nasim uslovima poslije rata to ima jos emotivniju dimenziju. I meni nedostaje mnogo toga i pamtim rado srecne dane kada mi je sve bilo pupa-hava i hebes slobode govora, izbore, medije, ime nacije,... samo nek je kruga i igara. Medjutim - to je proslo i neponovljivo. Ti mostovi davno sruseni i nikada se nece napraviti. Drugo vrijeme, drugi uslovi, drugi sistem,... i dosta ce godina proci dok se ljudi ne naviknu da se sami brinu o sebi i da imaju zajednicku svojinu.
Tako da nam u ovim uslovima tranzicije - ostaje dio nekadasnjih standarda gdje su Jugosloveni mislili da su nesto vise, plemenitije, veci kosmopoliti, moderniji,... i takav status mnogi i danas prizeljkuju. A za to treba imati masu "primitivaca" i tu Bosnjaci dobijaju svoju ulogu.
Last edited by hAZNADAR on 06/03/2018 15:15, edited 1 time in total.
- madner
#2553 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
SaraFina wrote:madner wrote:Nista mene ne negira. Nepismeni me samo nerviraju.
I mene nojevski pristup, dociranje s visoka i kurčenje bez osnove i pokrića Itd Itd
Ovo je jednostavno toliko glupo da ne vrijedi odgovarati.Ne možeš ti objasniti pojedincima da je Srboslavija služila Srbima da nakon 2 svjetskog rata pregrupišu se, uspostave svoje vojne i političke kadrove kao dominantne i udare devedesetih ponovo.
-
hAZNADAR
#2554 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Dijele iste predrasude i razlicite arsine - posebno u slucaju Bosnjaka.madner wrote:
Jugosloveni i Velikosrbi nije isto.
Ima jugoslovena, velikosrbi imaju svoje.
- edo_79
#2555 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Ima smisla post .... slažem se prijateljuhAZNADAR wrote:Nije to stokholsmski sindrom - pa nismo bili taoci u toj drzavi.edo_79 wrote:Super ... Ja bih prije Štokholmskim sindromom, i to onim najgorim oblikom, nazvao situaciju u BiH zadnjih 25 godina ...... ljudiSaraFina wrote:Стокхолмски синдром.
Sve jasno Edinene vade a mi i dalje glave u pijesku a dupeta namazana i nek trpaju ljudi, jebe nam se ..... ha ya .... nek nama meće naš to je bitno .....
To je vise podanicki mentalitet ili blaze receno nezrelost. Hebena tranzicija. Isto tako u cijeloj istocnoj Evropi imas milione koji zale za bivsim sistemom. Ljudi koji imaju pravo da imaju ondasnji tutorski sistem, manje luksuza ali bolju ekonomsku stabilnost - i nije im stalo ni do demokratije, ni to slobodnih medija, slobode govora,... - njihovo pravo. Pa i sami deklarisani Bosnjaci danas - velikom vecinom bi prihvatili da dodje strana vlast ali ono bas direktno i autokratski, da smo dio Njemacke recimo,... - samo nek je vladar pravedan i da ima kruha vise.
U nasim uslovima poslije rata to ima jos emotivniju dimenziju. I meni nedostaje mnogo toga i pamtim rado srecne dane kada mi je sve bilo pupa-hava i hebes slobode govora, izbore, medije, ime nacije,... samo nek je kruga i igara. Medjutim - to je proslo i neponovljivo. Ti mostovi davno sruseni i nikada se nece napraviti. Drugo vrijeme, drugi uslovi, drugi sistem,... i dosta ce godina proci dok se ljudi ne naviknu da se sami brinu o sebi i da imaju zajednicku svojinu.
Tako da nam u ovim uslovima tranzicije - ostaje dio nekadasnjih standarda gdje su Jugosloveni mislili da su nesto vise, plemenitije, veci kosmopoliti, moderniji,... i takav status mnogi i danas prizeljkuju. A za to treba imati masu "primitivaca" i tu Bosnjaci dobijaju svoju ulogu.
- madner
#2556 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Samo u glavama nekih Bosnjaka.hAZNADAR wrote:Dijele iste predrasude i razlicite arsine - posebno u slucaju Bosnjaka.madner wrote:
Jugosloveni i Velikosrbi nije isto.
Ima jugoslovena, velikosrbi imaju svoje.
To su dvije ideologije koje se u putu nisu srele.
- BHCluster
#2557 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Iz cetnika u partizane onda iz partizana u jna a onda nazad u cetnike.
- General War
#2558 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Mohamad Sissoko wrote:SaraFina wrote:Ne možeš ti objasniti pojedincima da je Srboslavija služila Srbima da nakon 2 svjetskog rata pregrupišu se, uspostave svoje vojne i političke kadrove kao dominantne i udare devedesetih ponovo.
To je šizifov posao.
Zato neka uživaju pošteno
Primjer iz prakse![]()
#Partizani sa kokardom.
"Mi smo partija dugog trajanja. Svi koji su voleli Tita, Slobu i koji sada vole mene 4. marta neka glasaju za Aleksandra Antića. Ja sam garancija za siguran i jasan put kojim će se voditi Beograd ali i država", rekao je Dačić.
Partizani sa kokardom, bosnajcki multietnicari sa tekbirima...jos jedan primjer iz prakse
- madner
#2559 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Logika, iz cetnika u partizane kada su partizani pred pobjedom. Znaci moraju partizani biti jaci u tom momentu. 
- BHCluster
#2560 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Sto su ih primali? Mozda im "falilo" kadra?madner wrote:Logika, iz cetnika u partizane kada su partizani pred pobjedom. Znaci moraju partizani biti jaci u tom momentu.
- madner
#2561 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Nisu samo cetnike primali. Primali su sve, kroz nekoliko amnestija.BHCluster wrote:Sto su ih primali? Mozda im "falilo" kadra?madner wrote:Logika, iz cetnika u partizane kada su partizani pred pobjedom. Znaci moraju partizani biti jaci u tom momentu.
Tako je i puno domobrana zavrsila u partizanima.
Inace broj prelaska je debelo uvelican, i jednih i drugih.
Razlog je bio da se oslabi protivnik i ojacajaju vlastite snage.
-
aratet
#2562 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
I nisu primali sve i svasta. Svi znamo kako je Cica Draza zavrsii, da su Prtizani jednako cetnici kako forumski neonacisti pricaju i njega bi primili.
-
aratet
#2563 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Nesto sto se desava od pamtivijeka, i u ratu i u miru.madner wrote:Nisu samo cetnike primali. Primali su sve, kroz nekoliko amnestija.BHCluster wrote:Sto su ih primali? Mozda im "falilo" kadra?madner wrote:Logika, iz cetnika u partizane kada su partizani pred pobjedom. Znaci moraju partizani biti jaci u tom momentu.
- Rampage
#2564 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
A tebe "Čiča Draža" boliaratet wrote:I nisu primali sve i svasta. Svi znamo kako je Cica Draza zavrsii, da su Prtizani jednako cetnici kako forumski neonacisti pricaju i njega bi primili.
Čuj Čiča Draža... Pa rehabilitovali su vam ga, šta hoćeš više?
- mO k3
#2565 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
i sada ispade bosnje najveci nacinalisti??
- General War
#2566 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Ne, ne to su saveznici prisilili partizane ukoliko zele primiti pomoc moraju primiti cetnike...nesto slicno ko kod nas mudjahedine i IRGCmadner wrote:Nisu samo cetnike primali. Primali su sve, kroz nekoliko amnestija.BHCluster wrote:Sto su ih primali? Mozda im "falilo" kadra?madner wrote:Logika, iz cetnika u partizane kada su partizani pred pobjedom. Znaci moraju partizani biti jaci u tom momentu.
- BHCluster
#2567 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
A kazes bili pred pobjedom.madner wrote:Nisu samo cetnike primali. Primali su sve, kroz nekoliko amnestija.BHCluster wrote:Sto su ih primali? Mozda im "falilo" kadra?madner wrote:Logika, iz cetnika u partizane kada su partizani pred pobjedom. Znaci moraju partizani biti jaci u tom momentu.
- Rampage
#2568 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Uvijek bili.mO k3 wrote:i sada ispade bosnje najveci nacinalisti??
Jednom rasturili Jugoslaviju, uzeli djetinjstvo, drugom ubili Čiča Dražu... svakakvog belaja napraviše:)
- General War
#2569 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
...I BusulazdjicaRampage wrote:A tebe "Čiča Draža" boliaratet wrote:I nisu primali sve i svasta. Svi znamo kako je Cica Draza zavrsii, da su Prtizani jednako cetnici kako forumski neonacisti pricaju i njega bi primili.![]()
Čuj Čiča Draža... Pa rehabilitovali su vam ga, šta hoćeš više?
- Rampage
#2570 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Busulajdžić nije moj. Vi se ponosite zločincima i baštinite njihova imena i zločine.General War wrote:...I BusulazdjicaRampage wrote:A tebe "Čiča Draža" boliaratet wrote:I nisu primali sve i svasta. Svi znamo kako je Cica Draza zavrsii, da su Prtizani jednako cetnici kako forumski neonacisti pricaju i njega bi primili.![]()
Čuj Čiča Draža... Pa rehabilitovali su vam ga, šta hoćeš više?ah, da nisu to oni...
Mi se znamo iznijeti sa zlom, za razliku od vas.
Stavljate nekakvog anonimusa u ravan s "Čiča Dražom", to je ta vaša logika
- mO k3
#2571 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
onda neka ostane takoRampage wrote:Uvijek bili.mO k3 wrote:i sada ispade bosnje najveci nacinalisti??
Jednom rasturili Jugoslaviju, uzeli djetinjstvo, drugom ubili Čiča Dražu... svakakvog belaja napraviše:)
- BHCluster
#2572 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Kasnis malo...General War wrote:...I BusulazdjicaRampage wrote:A tebe "Čiča Draža" boliaratet wrote:I nisu primali sve i svasta. Svi znamo kako je Cica Draza zavrsii, da su Prtizani jednako cetnici kako forumski neonacisti pricaju i njega bi primili.![]()
Čuj Čiča Draža... Pa rehabilitovali su vam ga, šta hoćeš više?ah, da nisu to oni...
Hajmo kokice, kikiriki, hotdog....Nakon jučerašnje odluke Skupštine Kantona Sarajevo da se povuče odluka o imenovanju osnovne škole u Dobroševićima po Mustafi Busuladžiću predsjednik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci je u izjavi za Klix.ba rekao da je zadovoljan tim postupkom.
- Rampage
#2573 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
BHCluster wrote:Kasnis malo...General War wrote:...I BusulazdjicaRampage wrote:
A tebe "Čiča Draža" boli![]()
Hajmo kokice, kikiriki, hotdog....Nakon jučerašnje odluke Skupštine Kantona Sarajevo da se povuče odluka o imenovanju osnovne škole u Dobroševićima po Mustafi Busuladžiću predsjednik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci je u izjavi za Klix.ba rekao da je zadovoljan tim postupkom.
Oni neće doći u taj stadij za hiljadu godina.
Njihova borba protiv zla je rehabilitovanje istog. I još se prave nešto pametni:)
- General War
#2574 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Rampage wrote:Busulajdžić nije moj. Vi se ponosite zločincima i baštinite njihova imena i zločine.General War wrote:...I BusulazdjicaRampage wrote: A tebe "Čiča Draža" boli![]()
Mi se znamo iznijeti sa zlom, za razliku od vas.
Stavljate nekakvog anonimusa u ravan s "Čiča Dražom", to je ta vaša logika
...et nije tvoj, a kad se imputira draza i razne gadosti drugoj strani, to je tako jel de? Zeko sve zna.
- madner
#2575 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Fali ti neki dio, ovako ti recenica nema smisla.BHCluster wrote:A kazes bili pred pobjedom.madner wrote:Nisu samo cetnike primali. Primali su sve, kroz nekoliko amnestija.BHCluster wrote: Sto su ih primali? Mozda im "falilo" kadra?