tempuser wrote:Opela, vjerovatno Olympiu.

Moderators: _BataZiv_0809, anex
Jedan prijatelj od mog oca kupio novu Samaru i zamolio starog da mu je odveze iz Zagreba u BL dok on nešto završi u ZG pa će doći po nju i nastaviti u Sarajevo. Dolazi stari u BL sa Ladom, izlazi iz auta a komšije okolo stoje i prvo što je rekao "koji je ovo kurac od auta".mh_design wrote:Kad se vec spominje trabant, meni je najjace kad pitas nekog ono sta on misli koje je ovo auto godište, pa onda taj isti kaže šezdeset i neko, pa ja kažem 1989. Raja ne može da vjeruje koliko su se dugo ta istocna auta pravila u istom obliku. Evo na FB ima kamaru grupa i stranica o istocnim autima, i ta raja je ubijeđena da su VAG-auti g'''', a da su istocnjaci olicenje kvaliteta. Ja volim istocnjake jer ima i dizajnerski lijepih i sve ono nostalgicnih, ali đe će Samara bit bolja od dvičine?
Znam, bio na tom forumu i načitao se svega. Meni su Lada 2106 i 2107 definitivno najljepše.Lajavikrelac wrote:Imaš Lada forum u SRB, klub obožavatelja Lajkeajme tu imaš postova samo takvih, ne treba ti mehaničar kakvih fanatika ima
![]()
Što se Samare tiče to je auto zbilja jako kao tenk, kolega ima takvu 1300 stari mu dao kad je kupio "Švabu"sipaj i vozi nema kvarova....jednom smo ze zapili i on pijan prejašio preko ivičnjaka pa niz stranu preko odvodnog jarka, zakačio malo blatobranom i to se sutra sredilo sa dijadorama
Da sam ja tu bravuru izveo sa Pugom zvao bi šlep službu da me otjeraju na otpad....Nas osmoro se nabilo u nju pa uz Šehove sve sa gajbama piva i roštiljem
strma džada piči Lada leti kao soko tica
auto nekoga bitnog covjeka iz bivse nam drzaveradostan dan wrote:
šta sam ovo slikao?
Nekako mi ove felge nikako ne idu sa ostatkom auta. Niti boja, niti dizajn istih.sparky wrote:
Titova kao i svi oldtajmeri.KUZNETSOV wrote:auto nekoga bitnog covjeka iz bivse nam drzaveradostan dan wrote:
šta sam ovo slikao?