crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
quarterback

#2551 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by quarterback »

tempuser wrote:Opela, vjerovatno Olympiu.
:thumbup:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
johntra

#2552 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by johntra »

Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2553 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by bitanga_sa_otesa »

joj slike :thumbup:
johntra

#2554 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by johntra »

ima na Autoslaviji još...sa današnje utrke na beogradskom Ušću...
citroen xm

#2555 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

Da, ima baš dosta slika. A biće uskoro i članak. :thumbup:
mh_design

#2556 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by mh_design »

Kad se vec spominje trabant, meni je najjace kad pitas nekog ono sta on misli koje je ovo auto godište, pa onda taj isti kaže šezdeset i neko, pa ja kažem 1989. Raja ne može da vjeruje koliko su se dugo ta istocna auta pravila u istom obliku. Evo na FB ima kamaru grupa i stranica o istocnim autima, i ta raja je ubijeđena da su VAG-auti g'''', a da su istocnjaci olicenje kvaliteta. Ja volim istocnjake jer ima i dizajnerski lijepih i sve ono nostalgicnih, ali đe će Samara bit bolja od dvičine?
citroen xm

#2557 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

Svaki cigo hvali svoga konja. Sentimentalna vrijednost je nešto drugo.

Samara je trulila bar duplo brže od Golfa 2, kvalitet unutrašnjosti je očajan, ali je zato mehanika odlična. Mi smo imali 1.3 i služila nas je jedno 4 godine bez ikakvih problema. A bila je već stara preko 10 godina kada smo je kupili. Da me hoće svako auto služiti kao ta Samara ja bih bio prezadovoljan.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2558 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Domaci izdajnik »

sparky

#2559 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by sparky »

Felga osam jota, zakucan do poda... :thumbup:
Ommadawn

#2560 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Ommadawn »

mh_design wrote:Kad se vec spominje trabant, meni je najjace kad pitas nekog ono sta on misli koje je ovo auto godište, pa onda taj isti kaže šezdeset i neko, pa ja kažem 1989. Raja ne može da vjeruje koliko su se dugo ta istocna auta pravila u istom obliku. Evo na FB ima kamaru grupa i stranica o istocnim autima, i ta raja je ubijeđena da su VAG-auti g'''', a da su istocnjaci olicenje kvaliteta. Ja volim istocnjake jer ima i dizajnerski lijepih i sve ono nostalgicnih, ali đe će Samara bit bolja od dvičine?
Jedan prijatelj od mog oca kupio novu Samaru i zamolio starog da mu je odveze iz Zagreba u BL dok on nešto završi u ZG pa će doći po nju i nastaviti u Sarajevo. Dolazi stari u BL sa Ladom, izlazi iz auta a komšije okolo stoje i prvo što je rekao "koji je ovo kurac od auta".

Jedne prilike se prodavala u salonu u Swe Samara ali sedan, ne baš puno stara ali za jako smiješne pare. Upitam trgovca da je probam, iz čiste radoznalosti na šta mi je on dao ključeve. Nismo je uspjeli upaliti te sam ostao uskraćen za to iskustvo.
Domaci izdajnik

#2561 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Imaš Lada forum u SRB, klub obožavatelja Lajke :mrgreen: ajme tu imaš postova samo takvih, ne treba ti mehaničar kakvih fanatika ima :-)
Što se Samare tiče to je auto zbilja jako kao tenk, kolega ima takvu 1300 stari mu dao kad je kupio "Švabu" :) sipaj i vozi nema kvarova....jednom smo ze zapili i on pijan prejašio preko ivičnjaka pa niz stranu preko odvodnog jarka, zakačio malo blatobranom i to se sutra sredilo sa dijadorama :D Da sam ja tu bravuru izveo sa Pugom zvao bi šlep službu da me otjeraju na otpad....Nas osmoro se nabilo u nju pa uz Šehove sve sa gajbama piva i roštiljem :lol: strma džada piči Lada leti kao soko tica :D
johntra

#2562 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by johntra »

Image
Nabucco

#2563 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Nabucco »

Image
Domaci izdajnik

#2564 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Danas pred mojom zgradom metalik zeleni Fiat 500 :) ne znam iz koje je tačno godine ali ljepota ga vidjeti :kiss:
Ommadawn

#2566 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Ommadawn »

Lajavikrelac wrote:Imaš Lada forum u SRB, klub obožavatelja Lajke :mrgreen: ajme tu imaš postova samo takvih, ne treba ti mehaničar kakvih fanatika ima :-)
Što se Samare tiče to je auto zbilja jako kao tenk, kolega ima takvu 1300 stari mu dao kad je kupio "Švabu" :) sipaj i vozi nema kvarova....jednom smo ze zapili i on pijan prejašio preko ivičnjaka pa niz stranu preko odvodnog jarka, zakačio malo blatobranom i to se sutra sredilo sa dijadorama :D Da sam ja tu bravuru izveo sa Pugom zvao bi šlep službu da me otjeraju na otpad....Nas osmoro se nabilo u nju pa uz Šehove sve sa gajbama piva i roštiljem :lol: strma džada piči Lada leti kao soko tica :D
Znam, bio na tom forumu i načitao se svega. Meni su Lada 2106 i 2107 definitivno najljepše.
Ja i dvojica prijatelja Šveda preletjeli nekoliko puta preko pruge Volvom 244 iz 1976-e, ma ništa mu. Nema kuda to auto nije išlo i na kraju smo ga ubili kad smo ispustili ulje iz motora, upalili ga i gas do daske. Došlepali ga do otpada sa Volvom 245 turbo, kojeg su njegovi roditelji kupili novog i još uvijek ga imaju.
Mercedesom w123 išli na festival hard rocka, auto je bukvalno imao više korozije nego farbe ali taj komfort se može naći tek u današnjim autima. Jedina mana mu bila slab diesel motor, 200 D, pa nikad do stoje doći. Njega prodali za dijelove.

Je li ima još koji izvrnut Fićo ili Stojadin na putu prema vrhu Šehova? Bilo ih za vrijeme rata par komada tamo kod trećeg mosta.
Domaci izdajnik

#2567 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

To je većinom uklonjeno hvala kom' god.....sad je aktuelno skidanje rampe na ulazu u Šehove, koja je onemogućavala vozila da gore idu, kad je poginula ona cura prije pofino godina. Auto se surdukno niz stranu i ona nastradala, bili pijani :sad: Tonković Vanja mislim da se zvala išla sa mnom u školu, bila opičena 100 na sat. Mislim da je imala oko 18 godina kad je poginula.... :sad: Ali pošto je guzonja otvorio na vrhu restoran "Novak" po Đoković franšizi :zoka: jbg kako će gospoda i guzonjini sinovi pješačiti do gore, ne ide to.... :oops:
sparky

#2568 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by sparky »

Image
Image
KUZNETSOV

#2569 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by KUZNETSOV »

radostan dan wrote:Image

šta sam ovo slikao?
auto nekoga bitnog covjeka iz bivse nam drzave :lol:
citroen xm

#2570 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

sparky wrote:Image
Image
Nekako mi ove felge nikako ne idu sa ostatkom auta. Niti boja, niti dizajn istih.
KUZNETSOV wrote:
radostan dan wrote:Image

šta sam ovo slikao?
auto nekoga bitnog covjeka iz bivse nam drzave :lol:
Titova kao i svi oldtajmeri. :lol: :lol:

A ova plava Olimpija iz BiH izgleda teška krpačina. Šteta.
sparky

#2571 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by sparky »

Meni odličan. Jedina mana su mu preuske gume za moj čejf, sve ostalo se je ok.
Olimpija je u odličnom stanju bila zadnji put kad sam je vidio uživo.
citroen xm

#2572 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

Pogledaj ove slike Olimpije iz blizine, recimo ispod prednjih rešetki. Gledaj kako je ružno nabačena i prefarbana ova neka masa. Džaba, ne odaje mi sliku kvalitetno restauriranog primjerka.
tempuser

#2573 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by tempuser »

Ja znam jako dobro i Olympiu i njenog vlasnika. Najveci adut joj je 6V instalacija, a veliki dio auta je proizvod jedne velike improvizacije i kompromisa izmedju prvog utiska i temeljitog posla. Tipican primjer, na ovakvom autu kromirani dijelovi su "obnavljani" samoljepljivom folijom i farbom!
_ado_

#2574 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by _ado_ »

Ima li u Sarajevu ili okolini neki otpad zastavinih vozila? Treba mi brava paljenja ili samo ulozak iste, za Yugo 45. Zvao gavrica, nemaju na stanju
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2575 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by bitanga_sa_otesa »

imam ti ja toga ,javi se u PP
Post Reply