nema vise forumasa koji je pokrenuo temu. ne znam sta mu se desilo. bio je veliki aktivista u sirenju islama medju bosnjacima i bosnjastva medju muslimanima. mozda su ga moderatori preselili sa foruma.KatarinaKosaca wrote:A što je završena anketa? Ja ne mogu glasati
Izjasnjavanje na popisu
-
5 0 5
#2551 Re: Izjasnjavanje na popisu
-
ija
#2552 Re: Izjasnjavanje na popisu
hahahahahahahBatoS wrote:Turci su bilo znatno tolerantniji od Katolika na primjer u to vrijeme.505sCrtom wrote:turci su imali odlican metod ubjedjivanja. nesto kao fatmir, samo sto su tad koristili kolac umjesto glave.
-
BatoS
#2553 Re: Izjasnjavanje na popisu
Juzna Amerika...ija wrote:hahahahahahahBatoS wrote:Turci su bilo znatno tolerantniji od Katolika na primjer u to vrijeme.505sCrtom wrote:turci su imali odlican metod ubjedjivanja. nesto kao fatmir, samo sto su tad koristili kolac umjesto glave.
-
BatoS
#2554 Re: Izjasnjavanje na popisu
Posto su vecina ljudi koji se izjasnjavaju kao "Bosanci i Hercegovci" takodje muslimani onda ni oni nemaju vezu sa srednjevijekovnom Bosnom.
Znaci niko nema vezu sa srednjevijekovnom Bosnom, ona ne pripada nikome.
-
salvatore paradise
#2555 Re: Izjasnjavanje na popisu
To je nebitno pitanje. Govorio sam o danasnjim Bosnjacima i pokusajima da se nazor prikaze historija onakva kakva nije. Niti su samo Bosnjani prihvatili islam niti su to ucinili dobrovoljno. Imas masu ljudi iz Srbije koji su primili islam i kasnije doselili u Bosnu, te se danas smatraju Bosnjacima. Recimo nas prvi predsjednik Izetbegovic je iz takve porodice. Kakve on veze ima sa srednjovjekovnom Bosnom a bio je Bosnjak.BatoS wrote:Ali sa obzirom da su danas i vecina onih koji se izjasnjavaju kao "Bosanci i Hercegovci" muslimani ili poticu iz muslimanskih porodica onda se moze reci da ni Bosanci i Hercegovci nemaju veze sa srednjevijekovnom Bosnom?salvatore paradise wrote:Zasto bi se neko odricao vjere u kojoj njegovi preci zive 500 godina? To osim sto nije prakticno, nije ni logicno. Bosnjaci su danas muslimani i u tome nema nista lose. Ja prema islamu nemam nista pozitivnije ili negativnije misljenje nego prema drugim religijama. Samo ukazujem na besmisao i idiotluk stavljanja u istu kasu i islama i bogumile i stecke i Tvrtka i sta sve ne. Jednostavno to ne ide jedno s drugim.
Znaci po tebi niko nema vezu sa srednjevijekovnom Bosnom?
- lazni liberal
#2556 Re: Izjasnjavanje na popisu
To postoji samo u srpskim epskim pjesmama i u srpskoj i u hrvatskoj historiji. Svi ostali tvrde da je Osmanlijsko carstvo bilo veoma tolerantno prema nemuslimanima i da je bas zbog toga toliko ostalo na ovim prostorima. Sto se tice Islama dokaz da se nije sirio nasilno su Indonezija gdje nije nikad vladala neka drzava koja bi silom natjerala ljude da vjeruju u Islam ,isti slucaj je sa zapadnom Afrikom i muslimanima koji zive tamo a bilo je slucajeva da narodi koji su osvajali Islamske drzave masovno predju na Islam i primjer za to su Mongoli .505sCrtom wrote:turci su imali odlican metod ubjedjivanja. nesto kao fatmir, samo sto su tad koristili kolac umjesto glave.BatoS wrote:To je nebitno, vecina Bosnjaka je prihvatila Islam u prvih nekoliko decenija.505sCrtom wrote:samo sto se otomansko carstvo zadrzalo jedno 15tak puta duze od kraljevine jugosalvije
-
salvatore paradise
#2557 Re: Izjasnjavanje na popisu
lazni liberal wrote:To postoji samo u srpskim epskim pjesmama i u srpskoj i u hrvatskoj historiji. Svi ostali tvrde da je Osmanlijsko carstvo bilo veoma tolerantno prema nemuslimanima i da je bas zbog toga toliko ostalo na ovim prostorima. Sto se tice Islama dokaz da se nije sirio nasilno su Indonezija gdje nije nikad vladala neka drzava koja bi silom natjerala ljude da vjeruju u Islam ,isti slucaj je sa zapadnom Afrikom i muslimanima koji zive tamo a bilo je slucajeva da narodi koji su osvajali Islamske drzave masovno predju na Islam i primjer za to su Mongoli .505sCrtom wrote: turci su imali odlican metod ubjedjivanja. nesto kao fatmir, samo sto su tad koristili kolac umjesto glave.
Jeste, nisu propustali priliku da nekog posalju svetom Savi...
-
salvatore paradise
#2558 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ne shvatas poentu onog sto se prica. Bosanci ne podrzavaju Osmansko carstvo niti okupaciju.BatoS wrote:Posto su vecina ljudi koji se izjasnjavaju kao "Bosanci i Hercegovci" takodje muslimani onda ni oni nemaju vezu sa srednjevijekovnom Bosnom.
- lazni liberal
#2559 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ti znas bolje od svjetskih historicara.salvatore paradise wrote:lazni liberal wrote:To postoji samo u srpskim epskim pjesmama i u srpskoj i u hrvatskoj historiji. Svi ostali tvrde da je Osmanlijsko carstvo bilo veoma tolerantno prema nemuslimanima i da je bas zbog toga toliko ostalo na ovim prostorima. Sto se tice Islama dokaz da se nije sirio nasilno su Indonezija gdje nije nikad vladala neka drzava koja bi silom natjerala ljude da vjeruju u Islam ,isti slucaj je sa zapadnom Afrikom i muslimanima koji zive tamo a bilo je slucajeva da narodi koji su osvajali Islamske drzave masovno predju na Islam i primjer za to su Mongoli .505sCrtom wrote: turci su imali odlican metod ubjedjivanja. nesto kao fatmir, samo sto su tad koristili kolac umjesto glave.![]()
![]()
![]()
- lazni liberal
#2560 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nema to veze po ovome sto pricate ni vi nemate veze sa tadasnjim Bosnjacima.salvatore paradise wrote:Ne shvatas poentu onog sto se prica. Bosanci ne podrzavaju Osmansko carstvo niti okupaciju.BatoS wrote:Posto su vecina ljudi koji se izjasnjavaju kao "Bosanci i Hercegovci" takodje muslimani onda ni oni nemaju vezu sa srednjevijekovnom Bosnom.
-
BatoS
#2561 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ali opet te pitam, kakvu vezu imaju danasnji Grci pravoslavci sa antickom Grckom?salvatore paradise wrote:To je nebitno pitanje. Govorio sam o danasnjim Bosnjacima i pokusajima da se nazor prikaze historija onakva kakva nije. Niti su samo Bosnjani prihvatili islam niti su to ucinili dobrovoljno. Imas masu ljudi iz Srbije koji su primili islam i kasnije doselili u Bosnu, te se danas smatraju Bosnjacima. Recimo nas prvi predsjednik Izetbegovic je iz takve porodice. Kakve on veze ima sa srednjovjekovnom Bosnom a bio je Bosnjak.
Koliko danasnjih Grka ima genetsku/krvnu vezu sa antickim Grcima?
Kakvu vezu imaju danasnji Skandinavci sa Vikinzima i sa njihovim simbolima i obicajima?
-
ija
#2562 Re: Izjasnjavanje na popisu
batno s....jesil cuo za otimanje nase djece od strane turaka,najpoznatije oteto srpsko dijete je mehmed pasa sokolovic,,bas su turci bili toleratni ,zene silovali.pljackali. ,,djecu otimali,na kolac nabijali,,,divni su biliiii. 
-
salvatore paradise
#2563 Re: Izjasnjavanje na popisu
Kojih tacno svjetskih "historicara"? Jesi slucajno bacio pogled na putopis Benedikta Kuripesica? On nije nikakav velikosrbin i lijepo opisuje ponasanje Osmanlija prema nemuslimanskom stanovnistvu.lazni liberal wrote:Ti znas bolje od svjetskih historicara.salvatore paradise wrote:![]()
![]()
![]()
-
salvatore paradise
#2564 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ja sam gluplji sto pokusavam bilo sta. Odoh na pivu, Bosnjaci popisite se...
-
BatoS
#2565 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nije problem, vidim da nemas argumenata kao i vecina tvojih istomisljenika na temi.salvatore paradise wrote:Ja sam gluplji sto pokusavam bilo sta. Odoh na pivu, Bosnjaci popisite se...
Samo smanji malo sa ovom islamofobijom i negiranjem Bosnjaka.
Last edited by BatoS on 31/05/2013 21:12, edited 1 time in total.
- lazni liberal
#2566 Re: Izjasnjavanje na popisu
Da su tako vladali ne bi ostali 500 godina na ovim prostorima. Da su se tako ponasali ne bi danas bilo nijednog ni pravoslavca ni katolika niti bi ostalo ovoliki broj bogomolja koje nisu islamske. Da su ih samo milovali pa bi se izlizali.ija wrote:batno s....jesil cuo za otimanje nase djece od strane turaka,najpoznatije oteto srpsko dijete je mehmed pasa sokolovic,,bas su turci bili toleratni ,zene silovali.pljackali. ,,djecu otimali,na kolac nabijali,,,divni su biliiii.
-
ija
#2567 Re: Izjasnjavanje na popisu
pa nisu ostali sto je narod ovdje htjeo da ostanu,,vec sto su bili jacii,
- lazni liberal
#2568 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nijedno carstvo koje se ponasalo tako kako ti navodis se nije toliko dugo zadrzalo a jednom prostoru.ija wrote:pa nisu ostali sto je narod ovdje htjeo da ostanu,,vec sto su bili jacii,
-
5 0 5
#2569 Re: Izjasnjavanje na popisu
hoces reci da se otomansko carstvo sirilo preko balkana do saudijske arabije lijepom rijecju, baklavom i casom serbeta? first time in the history of mankind.lazni liberal wrote: Da su tako vladali ne bi ostali 500 godina na ovim prostorima. Da su se tako ponasali ne bi danas bilo nijednog ni pravoslavca ni katolika niti bi ostalo ovoliki broj bogomolja koje nisu islamske. Da su ih samo milovali pa bi se izlizali.
- lazni liberal
#2570 Re: Izjasnjavanje na popisu
Osvojiti neku teritoriju i zadrzati je nije ista stvar.505sCrtom wrote:hoces reci da se otomansko carstvo sirilo preko balkana do saudijske arabije lijepom rijecju, baklavom i casom serbeta? first time in the history of mankind.lazni liberal wrote: Da su tako vladali ne bi ostali 500 godina na ovim prostorima. Da su se tako ponasali ne bi danas bilo nijednog ni pravoslavca ni katolika niti bi ostalo ovoliki broj bogomolja koje nisu islamske. Da su ih samo milovali pa bi se izlizali.
-
BatoS
#2571 Re: Izjasnjavanje na popisu
Eto sad Turci najveci neprijatelji Bosnjaka u historiji... a Bosnjaci prihvatili Islam za nekoliko decenija i preko cetiri vijeka ratovali za to carstvo...505sCrtom wrote:hoces reci da se otomansko carstvo sirilo preko balkana do saudijske arabije lijepom rijecju, baklavom i casom serbeta? first time in the history of mankind.lazni liberal wrote: Da su tako vladali ne bi ostali 500 godina na ovim prostorima. Da su se tako ponasali ne bi danas bilo nijednog ni pravoslavca ni katolika niti bi ostalo ovoliki broj bogomolja koje nisu islamske. Da su ih samo milovali pa bi se izlizali.
Je li ti smeta to sto razmisljas slicno kao i cetnici ili ne?
- lazni liberal
#2572 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nebitan32 wrote:lazni liberal wrote:Ovi sto vode kampanju da se ljudi ne izjasne kao Bosnjaci iznose neke veoma glupe argumente koje je vrlo lako pobiti i samo pokazuju da im je samo cilj da dovedu jedan broj Bosnjaka u zabludu i da smanje njihov broj. .
Radi se o stranim placenicima sa losim i po nas vrlo pogubnim namjerama
A mnogi su na platnom spisku BG ili ZG.
-
ija
#2573 Re: Izjasnjavanje na popisu
oni su neprijatelj bosne ,drzali su gotov 500 god pod okupacijom bosnu.
- lazni liberal
#2574 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ima Bosna druge neprijatelje koji bi da Bosne nema.ija wrote:oni su neprijatelj bosne ,drzali su gotov 500 god pod okupacijom bosnu.
-
BatoS
#2575 Re: Izjasnjavanje na popisu
Vecina ovih sto se izjasnjavaju kao "Bosanci i Hercegovci" ne bi sutra stali rame uz rame sa Bosnjacima da brane Bosnu ako zatreba... nego bi kao Fedja dezerter rekli "to nije moj rat... to tamo ratuju neka plemena"... jeste Fedja, to sto se desava genocid nad tvojim narodom to se tebe ne tice... e moji kompleksasi...