TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Excel2

#25351 Re: TENIS

Post by Excel2 »

Bodkin wrote: 16/07/2023 20:38
Excel2 wrote: 16/07/2023 20:05

A ti nisi subjektivan? Da li tebi igra ulogu to sto su obojica Srbi? Budi iskren.
Ne. Uostalom mogu ti nabrojati moje goatove iz svakog sporta. To nema veze sa nacijom. U ovom slucaje je cista statistika. Ako neko napise nije bolji jer nema lijep backhand i nije atraktivan za gledati, to misljenje nema tezinu
Ne samo da nisi meni u stanju priznati, nego ni sebi mozda. Sasvim je ok biti subjektivan. Imas potpuno pravo podrzavati Novaka i Jokaru sto su Srbi. Ja imam isto pravo ih ne podrzavati jer su cetnici. Ok, Jokari je brat, ali iskreno njega nisam vidio u nekim seljackim pricama. Dapace, Nurkic je imao vise seljackih, ali haj pola materine porodice mu pobijeno.

Novaka taman kroz dvije izjave zavoli, iduce cetri da dragi Bog sacuva.

Za sad mi je Jokic jos uvijek drag.
Bodkin

#25352 Re: TENIS

Post by Bodkin »

Excel2 wrote: 16/07/2023 21:02

Ne. Uostalom mogu ti nabrojati moje goatove iz svakog sporta. To nema veze sa nacijom. U ovom slucaje je cista statistika. Ako neko napise nije bolji jer nema lijep backhand i nije atraktivan za gledati, to misljenje nema tezinu
Ne samo da nisi meni u stanju priznati, nego ni sebi mozda. Sasvim je ok biti subjektivan. Imas potpuno pravo podrzavati Novaka i Jokaru sto su Srbi. Ja imam isto pravo ih ne podrzavati jer su cetnici. Ok, Jokari je brat, ali iskreno njega nisam vidio u nekim seljackim pricama. Dapace, Nurkic je imao vise seljackih, ali haj pola materine porodice mu pobijeno.

Sve je to ok ali to je sve subjektivno.

Ovdje pricamo o statistici. I jedan i drugi su statisticki daleko iznad konkurencije. Evo ako neces srbe dodaj tom brady-a. To je ta prica

A ti mozes njih mrziti isto. Svako ima pravo na misljenje
Excel2

#25353 Re: TENIS

Post by Excel2 »

Bodkin wrote: 16/07/2023 21:05

Ovdje pricamo o statistici. I jedan i drugi su statisticki daleko iznad konkurencije. Evo ako neces srbe dodaj tom brady-a. To je ta prica

Pa po statistici je Wilt iznad svih, a rijetko ce ga ko spomenuti. Ja se slazem da postoji najveci i najbolji svih vremena. Po meni, subjektivno, je Federer najveci, a Novak najbolji.
RefPus

#25354 Re: TENIS

Post by RefPus »

Novak je smece, to je cinjenica. Sve sto radi i govori ima neku pozadinu. Nimalo drag, a uostalom to i publika pokazuje. Ipak, rezultatski, covjek je najbolji teniser svih vremena.

Na stranu sto simpatisemo vise Federera... I za mene je Zidane najveci nogometas ikad, a Kimi najveci vozac ikad. Nijedan ni drugi nisu najbolji.
Bodkin

#25355 Re: TENIS

Post by Bodkin »

Excel2 wrote: 16/07/2023 21:09
Bodkin wrote: 16/07/2023 21:05

Pa po statistici je Wilt iznad svih, a rijetko ce ga ko spomenuti. Ja se slazem da postoji najveci i najbolji svih vremena. Po meni, subjektivno, je Federer najveci, a Novak najbolji.
To je mozda nabliza definicija koju razumijem medju fed-nad fanovima.
MJ ima bolju efikasnost i igrao je u modernim vremenima. I to se gleda
Excel2

#25356 Re: TENIS

Post by Excel2 »

Sto se tice Jokica, ovo su druga vremena. Jebes i njega i Greek Freaka ako pod Fiba pravilima zabiju po 12 poena. Jokic se mora dokazati jos pod tim pravilima. U reprezentaciji malo bolju ulogu ima od Stimca. Puno je Doncic jaci tu.

Nego, da li je Novak cetnik po tebi?
Nisamsdaali

#25357 Re: TENIS

Post by Nisamsdaali »

Dončić je bolji od Jokića samo po poznavanju muzičkog repertoara Baje Malog Knindze
Nigdje

#25358 Re: TENIS

Post by Nigdje »

Što ste ba neurozni
Nole je sirovina koja dominira u tenisu

Borg je ikona
Federer je Tito
Ostalo su nijanse, ono tipa Agassi

ženski tenis ionako niko ne gleda, mada su Graf i Navratilova bila haos
Karikaturist

#25359 Re: TENIS

Post by Karikaturist »

Djoletov ‘problem’ je sto se i dalje prica o Rogeru i Rafi i Toniju, a ne samo ipak o njegovom statusu. Da je obrnuto, cisto sumnjam da bi njega i blizu toliko spominjalo kao ove.
Btw njegove reakcije tokom meca znaju biti bas jadne ali treba mu odati priznanje da uvijek manje-vise srdacno cestita protivniku i na mrezi i nakon toga..
kakotakonikako

#25360 Re: TENIS

Post by kakotakonikako »

Cestitke na osvajanju Wimbledona Carlosu Alcarazu - trenutno najboljem teniseru svijeta - No 1 na ATP listi.

:thumbup:
sve_ovo_ja

#25361 Re: TENIS

Post by sve_ovo_ja »

Kako dobra podloga za neki dokumentarac. RG pritisak, grčevi, velika očekivanja i gubi iako je bio favorit. Dolazi Wimbledon, 1. set ne može ništa da uradi, a onda povratak...
Samprotivsviju

#25362 Re: TENIS

Post by Samprotivsviju »

sve_ovo_ja wrote: 16/07/2023 22:43 Kako dobra podloga za neki dokumentarac. RG pritisak, grčevi, velika očekivanja i gubi iako je bio favorit. Dolazi Wimbledon, 1. set ne može ništa da uradi, a onda povratak...
Bas gledam medjusobne duele Alcaraza i Novaka...vrlo zanimljivo...igrali su 3 puta, 2 pobjede Alcaraz, 1 Novak...ova jedna pobjeda Novaka je bila lagana nakon povrede Alcaraza poslje 2og seta na 1-1...

Ono sto je interesantno je to da u sva 3 meca Novak je dobio prvi set.
kakotakonikako

#25363 Re: TENIS

Post by kakotakonikako »

Jos jednom cestitke Alcarazu No1 za osvojen Wimbledon 2023. Zasluzio je, imao je teze protivnike a bio i bolji u finalu.

A da proanaliziram onu izjavu teniskog strucnjaka Tonija Nadala :thumbup: , da se isti broj GS igra na svim podlogama ( 2 na travi, 2 na sljaci i 2 na tvrdoj podlozi ) sto onda ima smisla za usporedbu tri velikana tenisa.

Ako se uduplaju osvojeni GS na Wimbledonu i na Roland Garosu, stanje osvojenih GS bi bilo:

1. Nadal ...... 38 GS
2. Djokovic .. 33 GS
3. Federer ... 29 GS

Na ovaj nacin ne bi bio niko favorizovan zbog podloge koja mu odgovara.

Mada svako poredjenje ove trojice je nezahvalno - jer nemaju isti broj godina, nisu im isti protivnici bili, sada Novak ima ( osim Alcaraza ) ove tarabe , itd ....

I zaista treba osuditi ono unistavanje inventara Wimbledona , ono ne treba Djokovicu.
breuer

#25364 Re: TENIS

Post by breuer »

opet se stručnjaci igraju sa iracionalnim brojevima :lol:
Nisamsdaali

#25365 Re: TENIS

Post by Nisamsdaali »

Wawrinka :bih:
sagosen

#25366 Re: TENIS

Post by sagosen »

kakotakonikako wrote: 17/07/2023 08:16 Jos jednom cestitke Alcarazu No1 za osvojen Wimbledon 2023. Zasluzio je, imao je teze protivnike a bio i bolji u finalu.

A da proanaliziram onu izjavu teniskog strucnjaka Tonija Nadala :thumbup: , da se isti broj GS igra na svim podlogama ( 2 na travi, 2 na sljaci i 2 na tvrdoj podlozi ) sto onda ima smisla za usporedbu tri velikana tenisa.

Ako se uduplaju osvojeni GS na Wimbledonu i na Roland Garosu, stanje osvojenih GS bi bilo:

1. Nadal ...... 38 GS
2. Djokovic .. 33 GS
3. Federer ... 29 GS

Na ovaj nacin ne bi bio niko favorizovan zbog podloge koja mu odgovara.

Mada svako poredjenje ove trojice je nezahvalno - jer nemaju isti broj godina, nisu im isti protivnici bili, sada Novak ima ( osim Alcaraza ) ove tarabe , itd ....

I zaista treba osuditi ono unistavanje inventara Wimbledona , ono ne treba Djokovicu.
:lol: :lol: :lol:
Hans123

#25367 Re: TENIS

Post by Hans123 »

Sto vise slemova Rafino tijelo ce prije popucati, to je prosto tako. Njemu bi puno bilo i dva RG godisnje, tj mozda i ne bi ali bi ostatak sezone zrtvovao. Kao sto je onomad u vrijeme korone preskocio US Open da bi koju sedmicu poslije bio potpuno spreman za RG.

Nisam citao tu izjavu Tonija, bas me cudi sto nije rekao da svaka podloga ima po jedan slem. Ali jbg to ne bi puno pomoglo Rafi. :D
Nisamsdaali

#25368 Re: TENIS

Post by Nisamsdaali »

Glupa teza, hard je najbalansiranija i najšarenija podloga na touru tako da zaslužuje 2 GS. S tim da bih Kanadu pomjerio prije WB i na to mjesto stavio travnati masters, 5-3-1 omjer bi bio idealan
necko_hz

#25369 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Mislim da će Queens prije ili kasnije postati Masters.

Ako se Toni bude složio.
RJ57

#25370 Re: TENIS

Post by RJ57 »

necko_hz wrote: 18/07/2023 23:31 Mislim da će Queens prije ili kasnije postati Masters.

Ako se Toni bude složio.
trebao bi akobogda, najbolje umjesto onog kanadskog sranja
sagosen

#25371 Re: TENIS

Post by sagosen »

https://www.index.hr/sport/clanak/ljubi ... 81195.aspx

Kakve gluposti ovaj čovjek priča :-)
Pklat4

#25372 Re: TENIS

Post by Pklat4 »

sagosen wrote: 21/07/2023 10:49 https://www.index.hr/sport/clanak/ljubi ... 81195.aspx

A kakve to ?

Sve je ispravno čovjek rekao.
breuer

#25373 Re: TENIS

Post by breuer »

opet sukob interesa :D
sagosen

#25374 Re: TENIS

Post by sagosen »

Pklat4 wrote: 21/07/2023 14:04
sagosen wrote: 21/07/2023 10:49 https://www.index.hr/sport/clanak/ljubi ... 81195.aspx

A kakve to ?

Sve je ispravno čovjek rekao.
mili moj, nevjerovatne gluposti, razloga milion, ali evo kad već pitaš da ti pokušam objasniti. Prvo, neuporedive stvari, košarka i tenis. Košarku uvijek mozes potegnuti jbg ko je imo kakav tim, ko je u kakvoj eri igrao, itd itd, eto dal je goat jordan ili lebron, nebitno. Tenis, imas egzaktne brojke, individualni sport, jos manje vise igrali u istoj eri, koliko federer godina igrao prije djokovica protiv levatina ko sto su philipousis, baghdatis, soderling itd itd (pa kasnije i cilic x2), toliko godina djokovic igra nakon federera.

dalje, apsolutno sve ijedan statisticki parametar na djokovicevoj strani, broj grend slemova, broj sedmica na prvom mjestu, bolji h2h, o cemu vise pricamo? ko je elegantniji, ko je nosio bolji dzemper, ko je imao ljepsi slice, ajde molim te XD onda je meni goat gyrgios jbg, on mi je najelegantniji hahaha, ako je to vec mjerilo i to dovoljno da budes goat, jbg onda svaka rasprava obesmislena

smijesan mi je sad taj narativ fedal fanova o elegantnosti, i tome ko je vise voljen XD dobro se sjecam cca 2015 pred australian open, djokovic ima 7 slemova, federer 17, nadal 14... i opsteprihvacen stav je bio goat je onaj ko zavrsi sa najvise slemova (znaci na stranu sva druga statistika koja je ionako na djokovicevoj strani) jbg najvise fer tako XD pa jbt, tu ni djokovic nije vjerovao da ih moze stici, jbg sad, sad je ipak bitno ko je imao ljepsu frizuru i ko je vise voljen :D :D mislim, smijesno je

pa onda, milion puta ponovvljena glupost je ta da je federer popularizirao sport, tolika glupost eto. zapravo, tenis je na vrhu svoje popularnosti (pogotovo u US) bio 1970-80ih. Rekao bih da je upravo to rivalstvo koje je Federer imao sa Nadalom i Djokovicem popularizovalo tenis, jes sigurno bi tenis bio ultra popularan da smo sve ove godine gledali kako Federer osvaja 35 grend slemova, bez ikakve konkurencije. Evo ti primjer F1, Hamilton dominirao koliko vec vremena, bio mrtav sport, popularnost se digla kad se Max ukljucio u borbu. Cuj Federer popularizovao sport, ko da je tenis prije njega bio padel, pa eto cekao se federer :D

znaci eto, vrijeme ce pokazati, za 20-30 godina, ako dozivimo, slabo ko ce se sjecati ko je ljepse udarao lopticu i imao bolji sat, nego ces vidjeti ko ima vise slemova i aj zdravo..Ja vjerujem da ce se neko pojaviti i nakon Djokovica koji ce srusiti rekord, ne bi rekao u blizoj buducnosti, niti bi reko da je to Alcaraz (iz vise razloga), ali doci ce i taj neki i tada ce vjrv on biti goat, jbg. Ja znam da dosta ljudi tesko prihvata sve ovo gore iznad, ali jbg sta da se radi :D al dobro nije lose bit ni najelegantniji, gospodin si coek, dobru frizuru imas vazda
Nisamsdaali

#25375 Re: TENIS

Post by Nisamsdaali »

Jordan je najbolji, Federer nije. Izjava glupa do bola
Post Reply