Pklat4 wrote: ↑21/07/2023 14:04
A kakve to ?
Sve je ispravno čovjek rekao.
mili moj, nevjerovatne gluposti, razloga milion, ali evo kad već pitaš da ti pokušam objasniti. Prvo, neuporedive stvari, košarka i tenis. Košarku uvijek mozes potegnuti jbg ko je imo kakav tim, ko je u kakvoj eri igrao, itd itd, eto dal je goat jordan ili lebron, nebitno. Tenis, imas egzaktne brojke, individualni sport, jos manje vise igrali u istoj eri, koliko federer godina igrao prije djokovica protiv levatina ko sto su philipousis, baghdatis, soderling itd itd (pa kasnije i cilic x2), toliko godina djokovic igra nakon federera.
dalje, apsolutno sve ijedan statisticki parametar na djokovicevoj strani, broj grend slemova, broj sedmica na prvom mjestu, bolji h2h, o cemu vise pricamo? ko je elegantniji, ko je nosio bolji dzemper, ko je imao ljepsi slice, ajde molim te XD onda je meni goat gyrgios jbg, on mi je najelegantniji hahaha, ako je to vec mjerilo i to dovoljno da budes goat, jbg onda svaka rasprava obesmislena
smijesan mi je sad taj narativ fedal fanova o elegantnosti, i tome ko je vise voljen XD dobro se sjecam cca 2015 pred australian open, djokovic ima 7 slemova, federer 17, nadal 14... i opsteprihvacen stav je bio goat je onaj ko zavrsi sa najvise slemova (znaci na stranu sva druga statistika koja je ionako na djokovicevoj strani) jbg najvise fer tako XD pa jbt, tu ni djokovic nije vjerovao da ih moze stici, jbg sad, sad je ipak bitno ko je imao ljepsu frizuru i ko je vise voljen

mislim, smijesno je
pa onda, milion puta ponovvljena glupost je ta da je federer popularizirao sport, tolika glupost eto. zapravo, tenis je na vrhu svoje popularnosti (pogotovo u US) bio 1970-80ih. Rekao bih da je upravo to rivalstvo koje je Federer imao sa Nadalom i Djokovicem popularizovalo tenis, jes sigurno bi tenis bio ultra popularan da smo sve ove godine gledali kako Federer osvaja 35 grend slemova, bez ikakve konkurencije. Evo ti primjer F1, Hamilton dominirao koliko vec vremena, bio mrtav sport, popularnost se digla kad se Max ukljucio u borbu. Cuj Federer popularizovao sport, ko da je tenis prije njega bio padel, pa eto cekao se federer
znaci eto, vrijeme ce pokazati, za 20-30 godina, ako dozivimo, slabo ko ce se sjecati ko je ljepse udarao lopticu i imao bolji sat, nego ces vidjeti ko ima vise slemova i aj zdravo..Ja vjerujem da ce se neko pojaviti i nakon Djokovica koji ce srusiti rekord, ne bi rekao u blizoj buducnosti, niti bi reko da je to Alcaraz (iz vise razloga), ali doci ce i taj neki i tada ce vjrv on biti goat, jbg. Ja znam da dosta ljudi tesko prihvata sve ovo gore iznad, ali jbg sta da se radi

al dobro nije lose bit ni najelegantniji, gospodin si coek, dobru frizuru imas vazda