Jedan djeo mojih... Rastu prema očekivanju te čekaju na početak maja, kada budu presadjeni u korita za cvječe i u staklenik na vrtu.
LP
Moderator: anex

Proposition Joe wrote:Ranije je ovdje spominjan metod potapanja sjemena u kupku od kamilice prije sijanja... Moze li ukratko objasnjenje, na koji nacin, koji omjer vode itd..., koliko vremena trebaju biti natopljene?

Ne josh su maledidgeridoo wrote:Koristite li nesto za prihranu?
Proposition Joe wrote:Ima li ko da mu je ostalo par sjemenki Habanera, da mi posalje. U zamjenu jedino imam da ponudim Large Cherry Red ili da platim na neki nacin.
Imam i ja mladuncehladan.preminger wrote:Oticon wrote:kod mene se maldunci još nisu izleglicinci wrote:kako napreduju mladunci bilo ko update ?
Kod mene jedna izasla samo i to Jalapeno.![]()
Posadjeno prije 15 dana.
Oticon wrote:
Imam i ja mladunce..samo su se malo izdužili i istanjili
...pa im ujutro pravim novi krevetac
uh...dobro to...kod mene 75%...30 od 40hladan.preminger wrote: U mene je od tada izaslo 22 od 25 zasađenih.![]()
Ne diraj ih još. Previse je stresno za njih da ih sada prebacujes, pusti neka dobiju nekoliko parova listova pa onda u vecu posudu.
MOzda mogu iskusnije kolege pomoci oko presađivanja.Oticon wrote:uh...dobro to...kod mene 75%...30 od 40hladan.preminger wrote: U mene je od tada izaslo 22 od 25 zasađenih.![]()
Ne diraj ih još. Previse je stresno za njih da ih sada prebacujes, pusti neka dobiju nekoliko parova listova pa onda u vecu posudu...jedino chocolate habanero nijedna
![]()
al baš su se puno izdužile preminger...ako ih ostavim ovako uskoro će biti 10 cm visoke sa samo dva lista
ma probat ću da ih puno ne remetim..jer su sada u onom stiroporu...pa ću pokušati komplet da prebacim u veće posudice i da dodam zemlje do ovih prvih listova...al hvala svakakohladan.preminger wrote:
MOzda mogu iskusnije kolege pomoci oko presađivanja.