Snijeg sirom BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Comrad

#2526 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Comrad »

Vjerovatno je vec neko spominjao, ali da li su upravitelji duzni ocistiti krovove?

I molim sve televizije da prestanu snimati one metuzaleme iz CZ. Trebate ovo, trebate ono, treba oformit tim, treba oformit komsiju, dajte ba vise prestanite kenjat i radite nesto. Ja znam da treba ocistiti snijeg i to je to, ne treba mi 30 guzonja da oko toga razmisljaju, sta ce i kako ce.

Nema tu neke nauke, jbt oni se sastaju po cijele dane i beru dnevnice da bi na kraju dana skonali da treba ocistiti snijeg. :roll:

I onog Lijanovica, ima li kakva institiucija da njih nema. :-)
žulijan asanž

#2527 Re: Snijeg sirom BiH

Post by žulijan asanž »

Comrad wrote:Vjerovatno je vec neko spominjao, ali da li su upravitelji duzni ocistiti krovove?

I molim sve televizije da prestanu snimati one metuzaleme iz CZ. Trebate ovo, trebate ono, treba oformit tim, treba oformit komsiju, dajte ba vise prestanite kenjat i radite nesto. Ja znam da treba ocistiti snijeg i to je to, ne treba mi 30 guzonja da oko toga razmisljaju, sta ce i kako ce.

Nema tu neke nauke, jbt oni se sastaju po cijele dane i beru dnevnice da bi na kraju dana skonali da treba ocistiti snijeg. :roll:

i mene zanima da li su upravitelji dužni očistiti snijeg. gledao sam juče na TV-u i rekoše da su upravitelji na sebe preuzeli tu obavezu...

da li je to istina i kad kontaju čistit? na proljeće? :roll:
headbanger

#2528 Re: Snijeg sirom BiH

Post by headbanger »

Comrad wrote:Vjerovatno je vec neko spominjao, ali da li su upravitelji duzni ocistiti krovove?

imas temu krovovi na raznim diskusijama
ma ni meni nije jasno
izglda da moraju ali ako nema para na racunu stanari, ako hoce cist krov moraju to platiti
ovako sam ja shvatio

e moj comrad
pa ti znas da se komisije formiraju kada se ne znam naci rijesenje i da se zume lova a da se nista ne uradi
a lijan sa kacketom ce biti moj novi avatar
crnoplavo

#2529 Re: Snijeg sirom BiH

Post by crnoplavo »

bpsang wrote:Eno, juče očistiše, i sinoč se skrhaše na raskrsnici u Nedjaričima,tačnije na raskrsnici Saraj Polje , četvoro povrijedjeno.
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /120215009#
A zasto. neprilagodjena voznja a mozda i nepreglednost ....
uzrok ove strasne nesrece moze biti i NEPREGLEDNOST NA SAMOJ RASKRSNICI )
.
uzrok je k.ur..cenje siledzija u autima, sto im se ne daju imena? treba ih u zatvor sve
headbanger

#2530 Re: Snijeg sirom BiH

Post by headbanger »

crnoplavo wrote:
bpsang wrote:Eno, juče očistiše, i sinoč se skrhaše na raskrsnici u Nedjaričima,tačnije na raskrsnici Saraj Polje , četvoro povrijedjeno.
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /120215009#
A zasto. neprilagodjena voznja a mozda i nepreglednost ....
uzrok ove strasne nesrece moze biti i NEPREGLEDNOST NA SAMOJ RASKRSNICI )
.
uzrok je k.ur..cenje siledzija u autima, sto im se ne daju imena? treba ih u zatvor sve
ma hebes udes
nego de ti nama reci jes li se ti zezao sa onom misjom rupom i fotomontazom
maximilijana

#2531 Re: Snijeg sirom BiH

Post by maximilijana »

headbanger wrote:

odgovor mog upravitelja - sarajevostan :
Dobro jutro

Veza :Vaš upit...

Drago nam je da ste nam se obratili ,te ovom priliko zelimo da Vas informisemo o sljedećem:
Ako Vas ulaz želi da Vam se očisti snijeg sa krova ,molimo da nam se Pev-a obrati pismenim putem ,
te za tu aktinost bit će Vam ispostavljena faktura od strane upravitelja.

Čišćenje snijega sa krovova stambenih objekata je u nadležnosti tj,.obaveza svih etažnih vlasnika,te je ova oblast
definisana u članu 47 "Zakona o komunalnoj čistoći"/ sl.novine kantona Sarajevo broj 11/97 / . koji glasi :

"Sa krovova stambenih zgrada u vlasništvu gradjana uklanjanje snijega vrše njihovi vlasnici.."

Član 42 istog zakona kaže:
"Uklanjanje snijega sa pločnika i posipanje pločnika ispred stambenih zgrada u vlasništvu gradjana ,vrše vlasnici tih zgrada.."
I za ovu aktivnost možete tražiti da Vam upravitelj očisti ali će Vam nakon izvršenih radova ispostaviti fakturu.

Nadam se da ste zadovoljni odgovorom ,te Vam stojimo na raspolaganju.
lp

i zvala sam ih jucer da vidim da li mogu ocistit krov..ali kao sve ekipe su na terenu..a kod mene je renovirana zgrada krov je limeni sta li vec kao spast ce samo sa toga hahahahah
headbanger

#2532 Re: Snijeg sirom BiH

Post by headbanger »

evo trazim jucerasnju temu
nije krovovi
gdje su pipi i vjestica na meltli izvlacili neke zakone da su ipak kucepazitelji duzni cisitti snjeg sa krova
evo ako nadjem temu nakacit cu je
vjesticanametli

#2533 Re: Snijeg sirom BiH

Post by vjesticanametli »

pf sarajevo tema koga pozvati :D haj dole
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2534 Re: Snijeg sirom BiH

Post by plain vanilla »

headbanger wrote:evo trazim jucerasnju temu
nije krovovi
gdje su pipi i vjestica na meltli izvlacili neke zakone da su ipak kucepazitelji duzni cisitti snjeg sa krova
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=1750
headbanger

#2535 Re: Snijeg sirom BiH

Post by headbanger »

plain vanilla wrote:
headbanger wrote:evo trazim jucerasnju temu
nije krovovi
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=1750

@vjestice i vanilija
:kiss:

a evo ako je nekom mrsko nek trazi sam
="Zakon o održavanju zgrada KS http://msp.ks.gov.ba/sites/msp.ks.gov.b ... kst__0.pdf"]Član 8.
Redovno održavanje zajedničkih dijelova zgrada se finansira iz sredstava mjesečne naknade za
održavanje i dodatnih sredstava koja odezbijede etažni vlasnici i obuhvata slijedeće poslove:
...
3. uklanjanje ledenica, snijega i leda sa streha i krovova
...
37. održavanje čistoće oko zgrada na površinama koje nisu javne,

38. uklanjanje snijega i sa krovova u slučaju obilnih snježnih padavina,

39. izdvajanje sredstava za plaćanje komisije za pregled zgrade,
...
...
Last edited by headbanger on 15/02/2012 10:44, edited 1 time in total.
maximilijana

#2536 Re: Snijeg sirom BiH

Post by maximilijana »

da ali et meni rekose nemaju ljudi..
a isto tako mogu naplatit papareno...
mada mislim da se ne mozemo prepustiti upraviteljima isl..
lopata u ruke i lopataj i cisti :D
VjecitiStudent

#2537 Re: Snijeg sirom BiH

Post by VjecitiStudent »

Sarajevostan laze
Član 8.
Redovno održavanje zajedničkih dijelova zgrada se finansira iz sredstava mjesečne naknade za
održavanje i dodatnih sredstava koja odezbijede etažni vlasnici i obuhvata slijedeće poslove:
1. deratizacija u skladu sa programom Kantona Sarajevo, dezinfekcija po potrebi i dezinsekcija po
potrebi,
2. redovno mjesečno održavanje i servisiranje liftova,
3. uklanjanje ledenica, snijega i leda sa streha i krovova,
http://msp.ks.gov.ba/sites/msp.ks.gov.b ... kst__0.pdf
maximilijana

#2538 Re: Snijeg sirom BiH

Post by maximilijana »

da al kako meni ciko objasni - mogu oni ako nadju ljudi se popet na krov..ali skidaju sa racuna zgrade :) sto smo uplacivali ..e sad koja li je cijena..
NightSky

#2539 Re: Snijeg sirom BiH

Post by NightSky »

maximilijana wrote:
odgovor mog upravitelja - sarajevostan :
Dobro jutro

Veza :Vaš upit...

Drago nam je da ste nam se obratili ,te ovom priliko zelimo da Vas informisemo o sljedećem:
Ako Vas ulaz želi da Vam se očisti snijeg sa krova ,molimo da nam se Pev-a obrati pismenim putem ,
te za tu aktinost bit će Vam ispostavljena faktura od strane upravitelja.

Čišćenje snijega sa krovova stambenih objekata je u nadležnosti tj,.obaveza svih etažnih vlasnika,te je ova oblast
definisana u članu 47 "Zakona o komunalnoj čistoći"/ sl.novine kantona Sarajevo broj 11/97 / . koji glasi :

"Sa krovova stambenih zgrada u vlasništvu gradjana uklanjanje snijega vrše njihovi vlasnici.."

Član 42 istog zakona kaže:
"Uklanjanje snijega sa pločnika i posipanje pločnika ispred stambenih zgrada u vlasništvu gradjana ,vrše vlasnici tih zgrada.."
I za ovu aktivnost možete tražiti da Vam upravitelj očisti ali će Vam nakon izvršenih radova ispostaviti fakturu.

Nadam se da ste zadovoljni odgovorom ,te Vam stojimo na raspolaganju.
lp

i zvala sam ih jucer da vidim da li mogu ocistit krov..ali kao sve ekipe su na terenu..a kod mene je renovirana zgrada krov je limeni sta li vec kao spast ce samo sa toga hahahahah
Ccc! I ja sam dobila identičan odgovor. Hajde, bar copy-paste znaju koristiti...

headbanger i VjecititStudent su u pravu, a i ja sam provjerila u Civilnoj zaštiti, u dva navrata mi je potvrđeno - zakon koji se primjenjuje jeste ZAKON O ODRŽAVANJU ZAJEDNIČKIH DIJELOVA ZGRADA I UPRAVLJANJU ZGRADAMA, Službene novine Kantona Sarajevo, broj 39/07, član 8.
Zakoni nisu na švedskom stolu, pa da uzmeš i radiš po onom koji ti se sviđa, kako se oni pozivaju na zakon iz 1997.

Međutim, oni neće, iako bi po zakonu morali, da čiste krovove zgrada koji na računu nemaju novca. Odnosno, ako ima nešto novca, poslat će ekipu (nakon što čekate nekoliko dana) i očistit će onoliko kvadrata za koliko ima para.

Naplaćuju 3 KM + PDV po kvadratu, što izađe 3,51 KM/m2.
VjecitiStudent

#2540 Re: Snijeg sirom BiH

Post by VjecitiStudent »

Jasno je da upravitelji koriste situaciju da debelo zarade.
maximilijana

#2541 Re: Snijeg sirom BiH

Post by maximilijana »

sad zvala Jopet :D (sta cu ..isfrustrirana usidjelica :P )
kazu kod mene taj limeni neki krov..ne mogu ga ocistit a da ga ne ostete (wtf? o.O) pa bolje pricekat da se sam otopi (ili ti padne nekome na glavu) ne vide od snijega dokle je krov..da ne zaparaju lim bla bla bla ne bi oni bla bla bla
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ja volim ovaj narod :thumbup: :thumbup: :thumbup:
maximilijana

#2542 Re: Snijeg sirom BiH

Post by maximilijana »

a pitanje..kakva je situacija u hercegovini?
O'zone
Globalni moderator

#2543 Re: Snijeg sirom BiH

Post by O'zone »

maximilijana wrote:sad zvala Jopet :D (sta cu ..isfrustrirana usidjelica :P )
kazu kod mene taj limeni neki krov..ne mogu ga ocistit a da ga ne ostete (wtf? o.O) pa bolje pricekat da se sam otopi (ili ti padne nekome na glavu) ne vide od snijega dokle je krov..da ne zaparaju lim bla bla bla ne bi oni bla bla bla
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ja volim ovaj narod :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Š'taš moraju se i oni osigurati, zamisli vi tek lakirali limeni krov i prije ovog snijega svi se stanari popeli gore i polirali krov do visokog sjaja i sad oni dođu i ogrebu lim, pa onda da se moraju ganjati sa Vama po sudu ko je kriv, a oni samo htjeli da pomognu :skoljka: :mrgreen:
maximilijana

#2544 Re: Snijeg sirom BiH

Post by maximilijana »

normala... :D
popela bi se ja..al me strah visine..a sa ove strane di ima jos puno snijega treba kran isl doci jer ce se sve pobacati po cesti i po autima :/
ma nek se sruci...
Nisrin

#2545 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Nisrin »

Od nabavljenih 4.000 tona posipnog materijala u skladištu preduzeća "Rad" za sprečavanje poledice na 450 kilometara ulica u četiri gradske općine ostalo je još 400 tona industrijske soli, kazao je jučer za "Dnevni avaz" Ahmed Đipa, portparol preduzeća "Rad".

- Za neku prosječnu zimu s visinom snijega manjom od pola metra to bi bila dovoljna količina. Zbog ovog nevremena, međutim, trošilo se mnogo više. Od Civilne zaštite tražili smo nabavku još 400 tona soli i 100 tona kalcijevog hlorida čija otopina sprečava stvaranje poledice po saobraćajnicama i na temperaturama od minus 20 stepeni i niže. Njega koristimo uglavnom samo po glavnim saobraćajnicama, odnosno zavisno od zahtjeva općina ili Direkcije za ceste KS, jer je dosta skuplji - rekao je Đipa.

Prema njegovim riječima, ako ne bude novih i većih padavina, trenutne zalihe na lageru mogle bi podmiriti potrebe Zimske službe.

- Ako su temperature niže od -7, onda miješamo industrijsku so s kamenjem, čime postižemo dobar efekt. Led se slabije stvara i nema proklizavanja vozila na cestama, što nam je i glavni cilj - istaknuo je Đipa.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#2546 Prve fotke nakon rušenja Ledene dvorane Skenderija

Post by dr.gog »

Fotografije načinjene prije dolaska većine novinara, sa ulaza u Garažu (bivši Press centar)

Image

Image

Image
žulijan asanž

#2547 Re: Snijeg sirom BiH

Post by žulijan asanž »

dr gog sta je ovo? gdje je ovo?
O'zone
Globalni moderator

#2548 Re: Snijeg sirom BiH

Post by O'zone »

žulijan asanž wrote:dr gog sta je ovo? gdje je ovo?
Skenderija garaža. Krov je propao skroz u garažu i u Tabriz gdje su tepisi.
žulijan asanž

#2549 Re: Snijeg sirom BiH

Post by žulijan asanž »

O'zone wrote:
žulijan asanž wrote:dr gog sta je ovo? gdje je ovo?
Skenderija garaža. Krov je propao skroz u garažu i u Tabriz gdje su tepisi.

aha, ja kontao neka nova katastrofa.... uzas... :shock: :shock:
ultima_palabra

#2550 Re: Snijeg sirom BiH

Post by ultima_palabra »

+1 C... pazite glavuše, ljudi.
Post Reply