headbanger wrote:Comrad wrote:Vjerovatno je vec neko spominjao, ali da li su upravitelji duzni ocistiti krovove?
I molim sve televizije da prestanu snimati one metuzaleme iz CZ. Trebate ovo, trebate ono, treba oformit tim, treba oformit komsiju, dajte ba vise prestanite kenjat i radite nesto. Ja znam da treba ocistiti snijeg i to je to, ne treba mi 30 guzonja da oko toga razmisljaju, sta ce i kako ce.
Nema tu neke nauke, jbt oni se sastaju po cijele dane i beru dnevnice da bi na kraju dana skonali da treba ocistiti snijeg.
I onog Lijanovica, ima li kakva institiucija da njih nema.

odgovor mog upravitelja - sarajevostan :
Dobro jutro
Veza :Vaš upit...
Drago nam je da ste nam se obratili ,te ovom priliko zelimo da Vas informisemo o sljedećem:
Ako Vas ulaz želi da Vam se očisti snijeg sa krova ,molimo da nam se Pev-a obrati pismenim putem ,
te za tu aktinost bit će Vam ispostavljena faktura od strane upravitelja.
Čišćenje snijega sa krovova stambenih objekata je u nadležnosti tj,.obaveza svih etažnih vlasnika,te je ova oblast
definisana u članu 47 "Zakona o komunalnoj čistoći"/ sl.novine kantona Sarajevo broj 11/97 / . koji glasi :
"Sa krovova stambenih zgrada u vlasništvu gradjana uklanjanje snijega vrše njihovi vlasnici.."
Član 42 istog zakona kaže:
"Uklanjanje snijega sa pločnika i posipanje pločnika ispred stambenih zgrada u vlasništvu gradjana ,vrše vlasnici tih zgrada.."
I za ovu aktivnost možete tražiti da Vam upravitelj očisti ali će Vam nakon izvršenih radova ispostaviti fakturu.
Nadam se da ste zadovoljni odgovorom ,te Vam stojimo na raspolaganju.
lp
i zvala sam ih jucer da vidim da li mogu ocistit krov..ali kao sve ekipe su na terenu..a kod mene je renovirana zgrada krov je limeni sta li vec kao spast ce samo sa toga hahahahah