BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

noiserr

#2526 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

It_is_a_Leclerc wrote:
noiserr wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ono što svakako boli više od ovog poraza je činjenica da smo večeras još i mogli igrati na kartu iznenađenja za Slovake (karta je bačena na Avdiju). Sada, oni nas znaju, znaju kako nas pobijediti, kako i koga zatvoriti, a Sušić (daj Bože da sam u krivu), misli da smo izgubili jer nije bilo sreće, i uvijek je neko blokirao naše šuteve.
Daj Bože da za utorak smisli nešto što će ih uzdrmati. Ako krenemo ovako kako smo krenuli večeras, mrka kapa.
Ne slažem se. Avdija je odlično odigrao. Uopšte on nije bio problem. Imali smo mi par dobrih šansi u prvom poluvremenu, da je i jedna bila gol, totalno bi drugačija situacija bila. Jer mi neznamo jedan gol dati, vec 3-4.
To su sve bile poluprilike. Nismo imali udarca u okvir gola.

Dvije prave prilike su imali Slovaci i boga pitaj kako su ono uspjeli promašiti.

Avdija je, po meni, učinio našu igru sakatom, jer se na njega nije smjelo pouzdati i lopte su mu uglavnom davane onda kad su morali, jer nije bilo mogućnosti prebaciti ih Luliću. Koliko je Mujdža važan, dovoljno govori i to kako je igrao protiv Grčke.
Ne mislim ja da bi puno drugačije bilo. Navijači se opet nebi čuli osim da nam nervozu unose sa zviždanjem. Jesmo bili otvoreniji zbog Vršajevića ali takva nam je taktika bila. Svi u napad!

I na kraju krajeva, da se ponovo ista utakmica igra opet bi Sušic morao Avdiju igrati, kad je Mujdža povrjedjen. Nas je nervoza ubila. Greške Salihovića, su nas izmorile. Mi smo trebali imati posjed lopte skoro 70% sa onim sastavom. A publika je trebala ulijevati samopouzdanje a ne obratno. Mi smo ovu utakmicu odigrali kao sto smo odigrali u Grčkoj, ali ovaj put naši navijači pomagali protivniku.
Last edited by noiserr on 07/09/2013 02:04, edited 1 time in total.
Mustang1

#2527 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mustang1 »

Ovako se starta na igraca :D Da je Medunjanin ovako startao sad bi mi pjevali :D

Dead Man Walking

#2528 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Dead Man Walking »

PriNc_ba wrote:sto se mene tice medunjanin na klupu, avdija na klupu a General i Mujdza IN :thumbup: i 0 - 3 hladno u sred Ziline :) interni dogovor celnika dva saveza da se ubiju vece kvote :D Pjanic, Hajrovic i Ibisevic strijelci :thumbup:
Hebote kralj, ovdje jos uvijek ima ljudi koji misle da smo mi toliko bolji od Slovaka i da im mozemo cak i u gostima dati 3 gola! :-) NA OSNOVU CEGA? :?
DonV

#2529 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by DonV »

Korisničkoime wrote:
DonV wrote:Marek Hamsik je igrac koji ima vrhunsku motoriku i znanje podcjenjen od strane forumasa OK :roll: ali od Papeta pa on igra u sistemu igre da Medunjanin cuva Mareka a pritome pomaze bekovima nigdje veze.. a pa ne mogu ga u Italiji stoperi neutralisat a kamoli jedan igrac koji gaji igru prema naprijed. :thumbup: PAPE.

Weiss, Sestak, Nemec nisu igrali klf. i nisu oni kiksali protiv L repke.. ali to je poziv unaprijed za 5,6 komada protiv jace odbrane od Grcke.
Večeras je Marek podbacio da tako igra u klubu ne bi ga ni na klupi bilo za mene kod Slovaka igrač utakmice Weiss. Kod nas Speed Demon :D .
Međutim složit ću se zamisao da Medunjanin čuva Hamšika nije nimalo dobra i može se ako se ponovi veoma lako ispostaviti kao fatalna.
Nije on podbacio ako si primjetio Hamsik je igrao dosta def. i pomagao svojoj odbrani svjesno je to zadatak KOZAKA bio a on se brzo trans. u napad i zadavao je brige kad god je imao loptu u sredini sa boka je manje opasan narocito ako je na desnom to nije.. pretrcao je puno Marek a sjetimo se par progravanje Hamsik, Nemec, Sestak, Weiss ( mali je opasan i nije igrao fakticki klf.) kod biveg selektora koji je corak ociti al eto nama je dalo povoda da tako mislimo i o novom koji nas navukao.
Hamsik je dosao sa laksom povr i svjesno ga zamijenio sel. jer ga zeli 100 % spremong u revansu a njima je vjerovatno mnogo moral porastao sad ce vjerovatno biti i 50 % vs 50 % na tribini.
Pape ako izvede istu postavu kao danas eto neka i Mujdzu zamijeni samo sa Avdijom isto je, pisi poraz jer ce oni opet da stvore vise sansi nego mi, mi sa ovom ovakom postavom taktikom prije svega ne mozemo, jedino neki prekid slobdni udarac, pa ono... ali sta to vrijedi kad su vece sanse da ces ga primiti.
Last edited by DonV on 07/09/2013 02:06, edited 1 time in total.
Mustang1

#2530 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mustang1 »

Pa bolji smo od Slovacke ! Samo sto su oni ovu utakmicu pametnije odigrali .. Nadam se da ce drugu odigrati nasi pametnije
DonV

#2531 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by DonV »

Mustang1 wrote:Pa bolji smo od Slovacke ! Samo sto su oni ovu utakmicu pametnije odigrali .. Nadam se da ce drugu odigrati nasi pametnije
Pape rece da ce izvesti isti tim.
Ili navlakusa za KOZAKA :roll: bilo bi dobro da jeste.
A od Papeta me nista nebi cudilo da ponovi isto jer je uporan i vjerovatno je mislio da moze proci njegov sistem i nakon 45 min sinoc a svima je bilo jasno kao dan sa onom postavom do sabaha mi nebi dali gola jedino iz nekog prekida.
Ubacio Viscu 2ligasa turskog tima i ocekao BOOM u kasnim minutama Hajrovica koji je mogao mnogo briga zadati na desnom boku gdje je Vrske imao puno prostora.
Last edited by DonV on 07/09/2013 02:09, edited 1 time in total.
oridjidji

#2532 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by oridjidji »

Zadatak Sajin je da obezbjedi prvo mjesto pobjedom u Slovackoj jer Slovaci imaju utakmicu sa Grcima nakon ove u utorak s nama sto znaci da remi u tome mecu nije nemoguc. Ako to ne uradi, po meni ne zasluzuje da ovu ekipu vodi u barazu jer je vec upropastio dvije sanse da s Bosnom ide direktno na neko veliko takmicenje. Prvu protiv Francuske u proslim kvalifikacijama gdje je imao vodstvo do 75 minute i koje nije znao sacuvati, drugu jer je u dvomecu koji mu je trebao obezbjediti prvu poziciju u ovim kvalifikacijama izgubio istu i odveo nas u baraz. Nek ga oronuli Osim zamjeni i napravi cudo u barazu, kad vec on nije znao ni umio protiv objektivno jaceg Portugala...

Branio sam Papeta, branicu ga opet, drag mi je. Ali on je prije ove utakmice upisao 2-3 data gola protiv Slovacke i sigurnu pobjedu i zato smo ovu utakmicu izgubili. Isto sranje je uradio Stimac sa Hrvatskom protiv Skotske. Toga u fudbalu ne smije biti. I time je zasluzio kritiku. Sad zna da mu je jedini zadatak kako da donese 3 boda iz Slovacke, nek ih rodi i treba da ih rodi jer jos ima sansi da kvalifikacije zavrsi kao prvi. Grci imaju Slovake nakon utakmice nas i Slovaka i pobjeda nam treba ako zelimo prvu poziciju. Ne nadajmo se cudu ako remiziramo, jer male su sanse da ce Grci remizirati ako i mi to uradimo sa Slovacima. Slovaci ce ovaj put morati napasti i treba ih pustiti da urade to jer oni ganjaju 15 bodova i -1 u odnosu na nas i mogucih -4 u odnosu na Grke.

Nece moci igrati opusteno kao nocas i za njih ce biti bitno da postignu rani go kao i za nas. Tako da tamo moze biti svega.
Dead Man Walking

#2533 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Mustang1 wrote:Pa bolji smo od Slovacke ! Samo sto su oni ovu utakmicu pametnije odigrali .. Nadam se da ce drugu odigrati nasi pametnije
Po cemu smo bolji? Ja ako sam dobro vidio ljudi su nas zbrisali s terena.
Mustang1

#2534 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mustang1 »

Pa nek izvede .. Ali ako izgubi opet bit ce razapet .. Ako pobjedi bit ce heroj :D Ako se voli kockati nek se kocka .. Vjerovatno ce igrati Mujdza i Rahimic .. Ali ako i u Slovackoj pocnu da idu svaki napad na stranu pa da ubacuju loptu ja to sranje od utakmice necu ni gledati !
MyTao

#2535 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by MyTao »

Dead Man Walking wrote:
PriNc_ba wrote:sto se mene tice medunjanin na klupu, avdija na klupu a General i Mujdza IN :thumbup: i 0 - 3 hladno u sred Ziline :) interni dogovor celnika dva saveza da se ubiju vece kvote :D Pjanic, Hajrovic i Ibisevic strijelci :thumbup:
Hebote kralj, ovdje jos uvijek ima ljudi koji misle da smo mi toliko bolji od Slovaka i da im mozemo cak i u gostima dati 3 gola! :-) NA OSNOVU CEGA? :?
Na osnovu toga sto smo to vec uradili prosle godine.
It_is_a_Leclerc

#2536 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Dead Man Walking wrote:
Pa to je valjda ta priča - "Da smo prvi dali, mi bi njih ubili". Legitimno je to, i možda stoji, ali pitanje je - zašto nismo dali prvi gol.. Ili još bolje - zašto nismo nijednom šutali u okvir gola..

I ako je Pape izjavio da će u utorak sa istom ekipom izaći (nisam gledao to njegovo obraćanje, jer sam bio utučen), onda je to u toj mjeri tragikomično da nije vrijedno komentara. (Mogao je i dati CIPS-ove prijave o prebivalištu slovačkom štabu, da nas još bolje prouče).

Da završim za večeras - Nama treba taktičko čudo, nešto što će iznenaditi Slovake. Treba sjesti, pet puta pogledati ovu utakmicu i naći uzrok. Od ho-ruk taktike dobijemo ovo što smo dobili sad.
Idemedosumom

#2537 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Idemedosumom »

Slovaci su odigrali vrlo disciplinirano, svi igraci iza lopte uz veliki pressing na nas vezni red Miske-Pjanic-Salihovic. Prva dvojica po meni ne bi trebali nikad igrat zajedno dok je treci van forme. Brzo smo se potrosili, zatim poceli preskakati sredinu nekakvim dugim loptama.

NISTA JOS NIJE GOTOVO! SVE JE IDALJE U NASIM RUKAMA!

U prilog nam ide cinjenica sto Slovacka slabije igra kuci nego u gostima. Valjda ce i Pape uvidjeti da treba strpljivo cekati priliku za gol, a ne srljati od prve minute pa se odmah potrosit. Pod hitno vratit zadnjeg veznog, ubacit desno krilo i tako rasteretit desnog beka, kao i cijelu odbranu.

Ako nam se oporave neki igraci koji su danas falili, ja bih volio ovakav sastav vidjeti u Zilini:

----------------------------Begovic------------------------------

Mujdza----------Bicakcic----------Spahic----------Zukanovic

------------------------Zahirefendic----------------------------

Hajrovic---------------Misimovic------------------------Lulic

--------------------Ibisevic----------Dzeko---------------------

Umjesto Avdije ide Mensur. Umjesto Salihovica ide Zuka, naravno ako budu spremni i jedan i drugi. U slucaju da Zuka ne bude spreman neka ostane Salih, a ako ni Mujdza ne bude spreman, izvrsio bih rokadu malu, Bicakcic na desnog beka, a drugi stoper neka bude Pandza?

Misketa u drugom zamijenit Pjanicem. Umjesto Zahira bi i Rahimic mogao poceti, s time sto ni on ne moze izdrzati cijelih 90 minuta kao ni Miske.

Ko ce sad docekat taj utorak :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Mustang1

#2538 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mustang1 »

Nismo sutali zato sto je lopta isla na stranu pa ubacivanje .. E sad je pitanje samo da li je to Safet skontao nakon utakmice ili ce skontati kad/ako pogleda snimak jer na poluvremenu ocigledno nije .. Pa da promjeni pristup igri i ubaci Hajrovica,Pjanica,Medunjanina i da im naredbu da pucaju cim pridju na 30 metara od njihovog gola a Dzeko i Ibisevic da uvijek prate i ne budu u ofsajdu da mogu na odbijanac naletiti .. Pa lupaj sa svih strana i sta Bog da .. Glavom nikad nece zabiti !
noiserr

#2539 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

Ja znam da trubim o navijačima dosta. Ali treba sasvim ozbiljno to shvatiti. Kad imaš podršku navijača puno bolje sudija daje odluke za tvoju stranu. Prekida startove, veceras su Slovaci tukli ali nije baš nekih prekida bilo, zašto? Zato što su nam navijači bili očajni.

Ti kad skontaš da se Barcelona raduje ko malo dijete kad izvuku neriješen rezultat u Celtic Parku, i onda uporedi onu našu podršku, publiku koja zviždi na naše igrače.

Lako je pljuvat po igračima ili Safetu, ali ja vjerujem da bi totalno drugačiji rezultat bio da su navijači bili kao protiv Grčke. Sa onakvom podškom sigurno nismo zaslužili pobjedu. Prvo sami sebe trebamo gledati pa onda krvicu tražiti u igračima i treneru.
Last edited by noiserr on 07/09/2013 02:18, edited 1 time in total.
Frankyee

#2540 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Frankyee »

Ekipa nije pokazala nikakvu ideju, sve je to bilo veoma lose. Bez potrebne borbenosti.
Slovacka nas je taktikom razbila, potpuno su vladali igrom i nametnuli njihov stil odbrane i kontri. Oni su trebali pogoditi bas iz tih kontri.

Bice veoma tesko dignuti ovu ekipu, a Hamsik ce tek biti opasan u Slovackoj.
Mustang1

#2541 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mustang1 »

Nasi su navijaci razmazeni .. Navikli na uspjeh i ne prihvataju poraz :oops:
noiserr

#2542 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

Frankyee wrote:Ekipa nije pokazala nikakvu ideju, sve je to bilo veoma lose. Bez potrebne borbenosti.
Slovacka nas je taktikom razbila, potpuno su vladali igrom i nametnuli njihov stil odbrane i kontri. Oni su trebali pogoditi bas iz tih kontri.

Bice veoma tesko dignuti ovu ekipu, a Hamsik ce tek biti opasan u Slovackoj.
Kako bolan nije bilo borbenosti? Satrali se trčeći. Skoro 60% posjed lopte u našu korist.
oridjidji

#2543 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by oridjidji »

Ne kontam raju, sto vadite Saju i igrace nakon ociglednog podbacaja i to kad nam je najmanje trebao. Selektor izjavi dacemo im 2-3 gola prije tekme koju nije ni odigrao. De ne seri Sajo, sto raji puses u usi ono sto zele cuti, a igrace opustas pred tako bitnu utakmicu. Umjesto da kazes dolaze nam Slovaci koji u dvomecu s nama traze sansu za baraz i imaju namjeru da nam sjebu sanse da dikretno odemo na SP, te ce odigrati cvrstu i mrtvu utakmicu u kojoj cemo morati ginuti da bi dali go, on prica o lakim golovima.

Danas se laki bodovi ne upisuju tek tako niti protiv vjecitih luzera Farana, Maltezana, Linhenstajna, Luksemburga, Andore.

Evo Grci guzovace protiv Linhenstajna. Slovaci protiv istih izgubise 2 boda od planirana 3, a Sajo upisa 2-3 gola u mrezi Slovaka i lake bodove i to prije tekme.

Mentalitet je nas cudo.
Dead Man Walking

#2544 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

MyTao wrote:
Dead Man Walking wrote:
Na osnovu toga sto smo to vec uradili prosle godine.
:lol:

Jak argument, nema sta.
oridjidji

#2545 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by oridjidji »

Mustang1 wrote:Nasi su navijaci razmazeni .. Navikli na uspjeh i ne prihvataju poraz :oops:
Trebas biti budala da prihvatis poraz kada ti najmanje treba. Nije ovo prijateljska utakmica da te poraz malo kosta. Trebamo li prihvatiti i naredni poraz od Slovaka ako ga bude i izgubljenih 6 mogucih bodova koji su nas direktno vodili na SP?
noiserr

#2546 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

oridjidji wrote:Ne kontam raju, sto vadite Saju i igrace nakon ociglednog podbacaja i to kad nam je najmanje trebao. Selektor izjavi dacemo im 2-3 gola prije tekme koju nije ni odigrao. De ne seri Sajo, sto raji puses u usi ono sto zele cuti, a igrace opustas pred tako bitnu utakmicu. Umjesto da kazes dolaze nam Slovaci koji u dvomecu s nama traze sansu za baraz i imaju namjeru da nam sjebu sanse da dikretno odemo na SP, te ce odigrati cvrstu i mrtvu utakmicu u kojoj cemo morati ginuti da bi dali go, on prica o lakim golovima.

Danas se laki bodovi ne upisuju tek tako niti protiv vjecitih luzera Farana, Maltezana, Linhenstajna, Luksemburga, Andore.

Evo Grci guzovace protiv Linhenstajna. Slovaci protiv istih izgubise 2 boda od planirana 3, a Sajo upisa 2-3 gola u mrezi Slovaka i lake bodove i to prije tekme.

Mentalitet je nas cudo.
Ti voliš izmišljati. Safet fino rekao da misli da će biti golova dosta, ali i spomenu da zadnji put kad je to rekao rezultat bio 0-0. Je nerazumijem što moraš izmišljati izjave da bi pljuvo po Safetu?
Idemedosumom

#2547 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Idemedosumom »

Ama dragi ljudi sta ste se dofatili Papetove izjave? Nit je njegova izjava dala ideju Slovacima da oprezno/defanzivno odigraju cekajuc kontre, nit je izjava kriva sto je Mujdza nespreman bio.

Vidjeli smo da: dbrana ne moze bez zadnjeg veznog koji ce pomagati, desni bek ne moze bez da mu pomaze jos neko po toj strani (cak ni Mujdza svih 90 min).

Nije nam Papetova izjava kriva sto nam je kondicija cijele ekipe relativno slaba, pa smo od pola forsirali iskljucivo visoke lopte, koje su bile lahak plijen za njihove stopere.

Promjenit malo sastav, malo taktiku. Bez predaje se pripremit za utorak :bih:
Cybernetic

#2548 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Cybernetic »

Arogancija im se obila o glavu. Uoci utakmice Njemacka-Austrija nije bilo nikakvog kurcenja na njemackoj strani, iako je jasno da su daleko superiornija ekipa. Oni svaku utakmicu shvataju ozbiljno kao da igraju sa Spancima. Nema podcjenjivanja. Nakon ovoga su Slovaci dodatno zagrijani da BiH oderu guzove u Bratislavi. Ovaj poraz je ogromna prijetnja za plasman.
p206

#2549 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by p206 »

sto je najgore, oni su došli da ne izgube, u napadu šta naprave... i na kraju uzeše 3 boda

Digli smo se i previše, nikako mi se nije svidjela ona rečenica da im možemo dati 2-3 gola, jer očigledno im je odbrana najjači dio tima...slabo je sve to pripremljeno.
Ne bi mogao podnijeti da oni mrtvi Grci budu na kraju prvi. Odjebo bi fudbal za sva vremena.
Point.

#2550 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Point. »

noiserr wrote:Ja znam da trubim o navijačima dosta. Ali treba sasvim ozbiljno to shvatiti. Kad imaš podršku navijača puno bolje sudija daje odluke za tvoju stranu. Prekida startove, veceras su Slovaci tukli ali nije baš nekih prekida bilo, zašto? Zato što su nam navijači bili očajni.

Ti kad skontaš da se Barcelona raduje ko malo dijete kad izvuku neriješen rezultat u Celtic Parku, i onda uporedi onu našu podršku, publiku koja zviždi na naše igrače.

Lako je pljuvat po igračima ili Safetu, ali ja vjerujem da bi totalno drugačiji rezultat bio da su navijači bili kao protiv Grčke. Sa onakvom podškom sigurno nismo zaslužili pobjedu. Prvo sami sebe trebamo gledati pa onda krvicu tražiti u igračima i treneru.
Daj bolan pa nepobjedjuju navijaci na tribinama utakmice ili gube. To rade prvenstveno igraci i trener. Navijaci jesu bitan faktor ali bas toliki, hm, nevjerujem.
Locked