To samo za porodice shehida, pa bujrum.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
-
moimoi
#25152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sta je netacno sumire?
- Hajvan
#25153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
imamo ovdje par ovih stvralakcki, inventivnih foriumasa smastovitim nickovima pripadnika Dar-al-Dzihadske (tzv Beogradske) ku'inje
oni su anje mastoviti.
a ima i ovih iz Agramske (tzvzg) ku'inje.BEOGRADSKA KUHINJA
"Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno"
oni su anje mastoviti.
-
sumirprimus
#25154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
pa da pozivaju par mjeseci prije, imas primjera koliko hoces u bliskoj proslosti, gdje se to radi kada je sukob "iminent" dakle na par dana prije pizbijanja sukoba, napada, iuli npar dana i u danima nakon pocetka.moimoi wrote: ↑12/04/2024 10:25Sta je netacno sumire?
Isto tako imali nemali lovu, susjedi se naoruzavaju, i ak odluce preci crvenu liniju pare nece igrati ulogu, u smislu da li ce biti rata ili nece.
Izjave smo vec culi, a sad da li su bile supljak ili isiina vrijeme ce pokazati.
-
sumirprimus
#25155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ovo je grehota postavljati u tom kontektsu u kom ti postavljas, jer da bi kontrirala i poentirala nekom forumasu postavljas klip nasih poginulih, ranjenih i boraca pod ekstremnim sokom sto nije fer prema njima i njihovoj zrtvi.
koliko vidim ovo je datum 08.06.92 to je taj famozni datum u sarajevu jel
- bimbokaposzta
#25156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Šta bi ovo trebalo predstavljati???
- Rejhana
#25157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
99% onih koji spominju oružani otpor na forumu ili sjede po kancelarijama državnih institucija u Sarajevu i pauzu popunjavaju ispijajući kafe i pišući ratoborne postove ili se javljalju iz bjelosvjetskih metropola, pa nostalgiju za rodnom grudom nadopunjavaju imaginarnim bitkama dok žive i preživaju između dvije socijale. Život i iskustvo su me uvjerili da ne vjerujem ljudima, nikome, pa čak ni rođenom ocu i majci. Pogotovo ne ovdje na forumu, gdje su maltene svi generali poslije bitke.
BiH je već 30 godina de facto podijeljena država, i što je najironičnije o brizi i strahu za njenu prodaju i podjelu pišu i govore najviše upravo oni što su izdali, prodali i podijelili.
Jedna naivnost koja izvire iz tvog pitanja jeste šta predlažem. Mogla bi ja predlagati najbolje i najljepše stvari, ali je činjenica da se ni ti, ni ja, ni većina ovih što ovdje pišu ništa ne pita. Mnogi se ne pitaju ni u vlastitoj kući
-
moimoi
#25158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To je info koje su prenjeli mediji ali ne znas kako je to izgledalo u stvarnosti. Jake drzave (usa, njem, fra etc) kontaktiraju svoje gradjane prije. Isto tako, ukoliko nema razloga za paniku a cini se kao da ce biti (saudija-katar recimo) umire ljude.sumirprimus wrote: ↑12/04/2024 10:29pa da pozivaju par mjeseci prije, imas primjera koliko hoces u bliskoj proslosti, gdje se to radi kada je sukob "iminent" dakle na par dana prije pizbijanja sukoba, napada, iuli npar dana i u danima nakon pocetka.
Isto tako imali nemali lovu, susjedi se naoruzavaju, i ak odluce preci crvenu liniju pare nece igrati ulogu, u smislu da li ce biti rata ili nece.
Izjave smo vec culi, a sad da li su bile supljak ili isiina vrijeme ce pokazati.
- DaysleepeR
#25159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ako bi došlo do nekog jednostranog oružanog napada, i ako bi izostao vojni odgovor, svejedno Srbija ne bi preživjela sankcije koje bi neminovno uslijedile, tako da nema teoretske šanse da se nešto slično desi.
- Rejhana
#25160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bio neki Habib komandant, nešto kao ovi ratoborni sa foruma, pa valjda poručio nespremnim mladićima u patikama da krenu u juriš, valjda im rekao da će se Srbi od straha usrati i sami pobjeći kad ih vide, kad tamo poklopila ih artiljerija sa Poljina. Negdje oko 160 momaka je poginulo za jedan dan.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
sumnjam u brojku od 160
16 može
16 može
-
Trappist
#25162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Koji su to tacno primjeri u bliskoj prošlosti? Rusija kao poprilicno jaka vojna i obavještajna sila nije mogla sakriti da se sprema na rat.sumirprimus wrote: ↑12/04/2024 10:29pa da pozivaju par mjeseci prije, imas primjera koliko hoces u bliskoj proslosti, gdje se to radi kada je sukob "iminent" dakle na par dana prije pizbijanja sukoba, napada, iuli npar dana i u danima nakon pocetka.
- BHCluster
#25163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To ovaj?cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑12/04/2024 01:00Bitno je napomenuti da je Yutelov novinar koji je pravio reportazu da se demantuje pisanje Slobodne Bosne povodom ukopavanja JNA oko Sarajeva bio Predrag Kojovic od milja zvani PedjaBHCluster wrote: ↑11/04/2024 17:50Koliko je glava je glava palo u Bosni i Hercegovini prije pocetka rata, a u Rajvosa Yutel za mir, nisi likove mogao uvjeriti da ce biti rat. Anyway kako onog bota banovase na heftu forum je pravo prodisao.Athlon64 wrote: ↑11/04/2024 17:42
Bezveze spika ba, treba u trenutnoj situaciji uraditi bolje onda nego što je Alija tada uradio.![]()
Ja sam više puta i na više tema ponovio, Aliji u Daytonu ne zamjerim ništa, mislim da je izvukao maksimum, možda i 102% u datim okolnostima.
Njemu zamjerim najviše za 92 god., pa onda i za 91 i 93.
Tj. mogao je puno toga uraditi ranije da bude u boljoj poziciji, u Daytonu je dobio maksimum koji je mogao tada.
Fast forward u danasnje vrijeme, Pedja je borac za BiH, drzavni parlamentarac, bivši dezerter, a Senad Avdic je pjano koji ne zna o cemu govori. Ludnica, realno.
https://www.youtube.com/shorts/3W6OohCkAZE
- dr_Evil
- jazzer
#25165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bas si se na pogresnog namjerila ovim postom ali mi se ne da objasnjavati zasto jer ocito jutros samo zelis paznju, ne iRejhana wrote: ↑12/04/2024 10:40
99% onih koji spominju oružani otpor na forumu ili sjede po kancelarijama državnih institucija u Sarajevu i pauzu popunjavaju ispijajući kafe i pišući ratoborne postove ili se javljalju iz bjelosvjetskih metropola, pa nostalgiju za rodnom grudom nadopunjavaju imaginarnim bitkama dok žive i preživaju između dvije socijale. Život i iskustvo su me uvjerili da ne vjerujem ljudima, nikome, pa čak ni rođenom ocu i majci. Pogotovo ne ovdje na forumu, gdje su maltene svi generali poslije bitke.
BiH je već 30 godina de facto podijeljena država, i što je najironičnije o brizi i strahu za njenu prodaju i podjelu pišu i govore najviše upravo oni što su izdali, prodali i podijelili.
Jedna naivnost koja izvire iz tvog pitanja jeste šta predlažem. Mogla bi ja predlagati najbolje i najljepše stvari, ali je činjenica da se ni ti, ni ja, ni većina ovih što ovdje pišu ništa ne pita. Mnogi se ne pitaju ni u vlastitoj kući![]()
argumentovanu komunikaciju.
- Rejhana
- Truba
#25167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
u sarajevu je za bajram bilo toliko stranaca
zapravo su domaci bili po kucama tako da su ostali samo stranci
more ljudi dolazi u bih da ikakva opasnost postoji ne bi obarali turističke rekorde
ovaj rat eventualni postoji samo na forumu i tviteru
jutros bus iz beograda na malti pun djece idu negdje valjda tranzit
ljudi i robe protiču to je najbitnije
zapravo su domaci bili po kucama tako da su ostali samo stranci
more ljudi dolazi u bih da ikakva opasnost postoji ne bi obarali turističke rekorde
ovaj rat eventualni postoji samo na forumu i tviteru
jutros bus iz beograda na malti pun djece idu negdje valjda tranzit
ljudi i robe protiču to je najbitnije
- Truba
#25168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
radio sarajevo...bosnjacka partizanstinaRejhana wrote: ↑12/04/2024 10:50Imaš na više linkova
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... nje/339736
https://stav.ba/vijest/osmi-juni-1992-d ... osti-/9875
ok... razumijem sad...na cijelom bojištu koje je imalo desetine kilometara možda i 100 kilometara dodirnih crta
u 1 danu je izginulo toliko
ja sam mislio u 1 akciji
- dr_Evil
#25169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ova ti je za KitabaRejhana wrote: ↑12/04/2024 10:40
Jedna naivnost koja izvire iz tvog pitanja jeste šta predlažem. Mogla bi ja predlagati najbolje i najljepše stvari, ali je činjenica da se ni ti, ni ja, ni većina ovih što ovdje pišu ništa ne pita. Mnogi se ne pitaju ni u vlastitoj kući![]()
A salu na stranu ovdje moze uvijek rat biti, ali ne rat kao devedesetih. Niti bi ko napadao Sarajevo, niti bi ko oslobadjao Banja luku. Jedino I.Sarajevo i Mostar su no mans land, tu moze biti svasta.
Od hrabrih forumskih izjava, samo preskociti post - nema tu kuveta.
Zvornik i Banja luka se mogu vratiti samo mirom, to jest ekonomijom, natalitetnom politikom i planskim naseljavanjem, pa onda ako zatreba puskom. MI imamo prazne gradove, i pustinje od sela.
- astala_vistala
#25170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kada avio kompanije prekinu letove, strane ambasade pozovu svoje građane to je to.
Teoretski nebi imalo oko čega da se ratuje, već sve etnički čisti gradovi i regije, jedino da ja iz Sarajeva idem Višegrad oslobađat.
Teoretski nebi imalo oko čega da se ratuje, već sve etnički čisti gradovi i regije, jedino da ja iz Sarajeva idem Višegrad oslobađat.
- BHCluster
#25171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nema rata, to sto par politicki utopljenika su mislili da su nedodirljivi pada pa pokusavaju se pokazati kao jedini sto mogu odrzati mir pred svjetskim mocnicima kako bi se spasili je druga stvar.
- Styling
#25172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Odgovoricu ti, i da prestanemo vise mljeti ovu temu.Skijaš wrote: ↑12/04/2024 06:14Dakle ?
Tvrdis da je trebalo nastaviti ratovati i da vas se zaustavilo kod Banja Luke pa me interesuje koga to vas ? Ili ces i ovo ignorisati ?
Kad bolje razmislim, mozda ne bi bilo lose da mi odredis kategorije pitanja koja ti mogu postaviti a ja cu onda pokusati naci nacin da se uklopim u tvoj svijet. Nadam se da me neces ograniciti na kategorije tipa "Vrline Elmedina Konakovica" i "Razlozi zbog kojih volim NiP".
Da, misim da je trebalo nastaviti ratovati i uzeti Banja Luku. Ako je iko patio u ratu to smo bili mi u Sarajevu, najvecem koncentracionom logoru u Evropi, ali smo bili spremni izdrzati jos koliko je trebalo da se konacno rijesi rat, da uzmemo taj kljucni dio drzave i onda sa ogromnom prednoscu ici na pregovore. That's all I have to say about this.
- Hajvan
#25173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
kao i uvek, srbohrvat i hrvatosrb se dogovore finodr_Evil wrote: ↑12/04/2024 10:53Ova ti je za KitabaRejhana wrote: ↑12/04/2024 10:40
A salu na stranu ovdje moze uvijek rat biti, ali ne rat kao devedesetih. Niti bi ko napadao Sarajevo, niti bi ko oslobadjao Banja luku. Jedino I.Sarajevo i Mostar su no mans land, tu moze biti svasta.
Od hrabrih forumskih izjava, samo preskociti post - nema tu kuveta.
Zvornik i Banja luka se mogu vratiti samo mirom, to jest ekonomijom, natalitetnom politikom i planskim naseljavanjem, pa onda ako zatreba puskom. MI imamo prazne gradove, i pustinje od sela.
- Rejhana
#25174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Styling wrote: ↑12/04/2024 11:03
Da, misim da je trebalo nastaviti ratovati i uzeti Banja Luku. Ako je iko patio u ratu to smo bili mi u Sarajevu, najvecem koncentracionom logoru u Evropi, ali smo bili spremni izdrzati jos koliko je trebalo da se konacno rijesi rat, da uzmemo taj kljucni dio drzave i onda sa ogromnom prednoscu ici na pregovore. That's all I have to say about this.
Hej, odvadi malo te sarajevske ratne mitologije.
Koliko je samo bilo propalih akcija oslobađanja i deblokade Sarajeva. Dolazili momci iz centralne Bosne, Krajine, Hercegovine da vam spašavaju guzove, a vi nama slali Juke i Ćele i ine krimose da vrše masakre nad nedužnim civilima po Grabovici i drugim hrvatskim selima ili da budu čuvari logora HVO-a i da pucaju po istočnom dijelu Mostara.
Opsada Sarajeva nije ni blizu bila kao opsada Goražda, Bihaća ili Mostara...
Last edited by Rejhana on 12/04/2024 11:20, edited 1 time in total.
-
moimoi