Razlika je 11 dana

Za sada mislim da fino napreduju, pojedine stabljike imaju i po 6 listova. Zaljevanje 2-3 puta dnevno, spricom od 50 ml na 52 stabljike. Savjeti su dobrodosli, zemlju u kontejnere sam dopunio danas
Moderator: anex

Cestitke...super su..PaprikasLjuti wrote:Poz raja. Evo mali update i od mene.
Razlika je 11 dana![]()
Za sada mislim da fino napreduju, pojedine stabljike imaju i po 6 listova. Zaljevanje 2-3 puta dnevno, spricom od 50 ml na 52 stabljike. Savjeti su dobrodosli, zemlju u kontejnere sam dopunio danas
Hvala druze, ja nisam mogao cekati pa sam ih 15.01 stavio u tufere i natopio vodom. 27.01 presadio u kontejnereR9.. wrote: Cestitke...super su..
Ja sam svoje tek prije dva dana posijo..
Mada ja lično se više slažem sa ovim što je Capsicum napisao.Capsicum wrote:Ja cekam do marta. Moje iskustvo je takvo da mi daleko bolji urod bude sa biljkama koje su kasnije posijane. Naravno, svako ima drugacije uslove...
ZdravoFauja Singh wrote:Evo jos jednog ljutoljubca, mada nisam do sad sijao nego sam kupovao ljute fafarone u tegli i male chilli papricice sto dodju kao zacin.
Htio bi posaditi chilli u stanu pa ako moze neko da preporuci neku popularnu sortu koju mogu naci u Sarajevu, kasno je da sad narucujem sjeme s ebay-a.
Kad posijem koliko cesto trebam zaljevati, hocu li prvo posijati u male plasticne posudice ili mogu odmah u vecu saksiju.
Sorry sto pitam a sigurno se o tome vec pisalo, ali prevelika je tema da sad trazim.

Slazem se ipak su 150 vrste-Spiridon- wrote:@cinci, nije li broj preko 50 000 vrsta čili papričice ipak malo pretjeran?
Moji su vec 10 dan u zemlji.cinci wrote:kako napreduju mladunci bilo ko update ?

holowey wrote:
u nedostatku suncanih dana, iskoristio sam rasformirani akvarij i u njega ubacio papricice cije sjeme sam dobio od jednog forumasa kojem se ovom prilikom zahvaljujem... kontam da ce grolux lampe koje su pogodovale rastu vodenog bilja pomoci i papricicama dok ne bude vise suncanih dana...
bolivian rainbow, trinidad scorpion, bishop's crown i cayenne...
sjemenke sam ostavio da prenoce u vodi pa ih onda 15.2. stavio u zemlju na cca 1cm dubine... slika je nastala 22.2.
totalni sam pocetnik pa je svaki savjet dobrodosao...
holowey wrote:
u nedostatku suncanih dana, iskoristio sam rasformirani akvarij i u njega ubacio papricice cije sjeme sam dobio od jednog forumasa kojem se ovom prilikom zahvaljujem... kontam da ce grolux lampe koje su pogodovale rastu vodenog bilja pomoci i papricicama dok ne bude vise suncanih dana...
bolivian rainbow, trinidad scorpion, bishop's crown i cayenne...
sjemenke sam ostavio da prenoce u vodi pa ih onda 15.2. stavio u zemlju na cca 1cm dubine... slika je nastala 22.2.
totalni sam pocetnik pa je svaki savjet dobrodosao...
kod mene se maldunci još nisu izleglicinci wrote:kako napreduju mladunci bilo ko update ?
Oticon wrote:kod mene se maldunci još nisu izleglicinci wrote:kako napreduju mladunci bilo ko update ?
hladan.preminger wrote:
Kod mene jedna izasla samo i to Jalapeno.![]()
Posadjeno prije 15 dana.
Hmmm, kod mene bas Jalapeno 20 od 20, posadjeno prije 7-8 dana. Dobro sjeme valjda.hladan.preminger wrote:Oticon wrote:kod mene se maldunci još nisu izleglicinci wrote:kako napreduju mladunci bilo ko update ?
Kod mene jedna izasla samo i to Jalapeno.![]()
Posadjeno prije 15 dana.
Evo izaslo ih jos, samo su malo lijene.Kyuss wrote:
Hmmm, kod mene bas Jalapeno 20 od 20, posadjeno prije 7-8 dana. Dobro sjeme valjda.