Satovi
Moderator: anex
-
notabene
#2501 Re: Satovi
Pa upravo se i radi o prodavacu iz zenice, konkretno preko pika, nudi dosta seiko satova, i jedan seiko 5 koji se meni sviđa. Kaze da je potpuno nov, sa garancijom 180km i sl.. E sad, zaista ne znam da li da vjerujem ili ne. Po prirodi uvjek vjerujem ljudima, ali sam se znao i zeznuti..
- Chisum
#2502 Re: Satovi
Taj okvir uglavnom privuce raju koja se automatski zalete na one razne modne brendove, o kojima smo vec pisali, a koji su, obicno, mudo Marjanovo, ali za iste pare, ili, rekao bih, nesto malo vise - dodaj stoju-dvije vise - ako malo procackas po netu, mozes naci jako fine kvarc satove, sa pouzdanim Rondinim ili Miyotinim mehanizmima, koji ce ti trajati godinama. Eno, neki dan, jedan forumas je postavio sliku Doxinog kvarca, sa Rondom u sebu, koji kosta nekih 3 i po glave, cetiri maksimalno. Sa tim mehanizmima si obicno siguran slijedecih 5-6 godina. Naravno, sto se tice pouzdanih brendova, tu ti je izbor nesto suzen, pa se moras kretati negdje izmedju Seika, Citizena, Kasija, Orienta i tako tih nekih, uglavnom, japanskih brendova, jer su Evropljani obicno mnogo skuplji, cak i sa kvarcom, pa, sto se cijena tice, umjesto maraka dodaj eure i jos koju stoju, za one jeftinije.purifier wrote:Chisume, koji bi mi ti sat preporucio, da se ima kupiti kod nas ovde u Sa i da nije bas plaho skup, negdje do 250-max 300KM?![]()
Meni je samo bitno da narukvica nije kozna, takav vec imam
Nadam se da ce se javiti neko ko ima vise iskustva sa kvarcnim satovima od mene, pogotovo na nasem trzistu, pa da ti da neki dobar tip.
I sta fali koznim narukvicama?
Meni su upravo kozne najdraze. Leze savrseno i na dreserima i na npr. fliegerima (pogotovo kozni NATO), onda naravno stainless steel za dajvere, a jedino sto stvarno ne volim su narukvice od kaucuka, iako postoje satovi kojim odlicno stoje, ali dzaba, ja ih ne limvo nikako.
- Reisova
#2503 Re: Satovi
Ma ne volim jefitne satove. Za sada imam ove satove prosječne cijene doxica, tissot, JL, Bulova, nego sam vidjela jedan prijatelj je dosao iz Kanade i pokazao mi kinesku kopiju zaboravila sam nesto je u tri slova neka poznata skupa marka pa kontam da i ja sebi nabavimChisum wrote:Ni slucajno!Reisova wrote:Super je ova tema stvarno ima raje koja se razumije u satove, ali obzirom da smo mi u Bosni malo ograničeni sa parama imam jedno pitanje. Čula sam da ima upravo kineskih stranica koje prave brandove satova što bi rekli original. Znam neke koji su naručivali i pravo su dobri samo je problem što je malo teže ući u trag tim stranicama. Ja volim satove i voljela bih si priuštiti jedgnog Longines-a ali sve mi je oko 1.000KM i to mi je preskupo. Pa ima li ko kakve informacije o ovome, kakava su iskustva...
Prvo sto su kopije...mislim, samo to je dovoljno da osjecas da na ruci nosis prevaru, dupljak, sarenu lazu, a ne sat, a uz to i najcesce izgledaju ocajno (ne obaziri se previse na usminkane u fotoshopu radjene reklame na tim fantomskim stranicama), a o pouzdanosti i trajnosti da ne govorimo... tome dodaj i sve moguce komicne kvarove, tipa otpadnu ti kazaljke, upadne dugme, sat vrti u suprotnom smijeru, i slicni kineski kvarovi...
![]()
Ima bezbroj boljih opcija od fusheraja i dupljaka, i to bez nekih velikih ulaganja. Svaki skup sat moze da priceka, a ko odluci da ce ga jednog dana imati - imace ga, pa da jebe rak raka... A u medjuvremenu, dok se ceka na "onaj pravi", uvijek se da naci jako lijepih, jako kvalitetnih satova za male pare, koji ti, sta znas, vremenom tako prirastu srcu, da i zaboravis da si htjela nesto drugo.
Pored ovim znalaca i majstora ovaj moj upit izgleda ko "bogohuljenje"
-
hadzidado
#2504 Re: Satovi
NEMOJ nabavljati kopije! Čisto bacanje para.
-
Dwndler
#2505 Re: Satovi
Sretna vam nova godina
Da se i ja malo pohvalim sa novim saticem, sto sam ga uzeo za NG

GMT je nastiman dok sam jos bio u NYC-u, gdje sam ga i kupio
Btw. shin onaj snowflake je li tvoj ili si samo negdje nasao sliku? Vidio sam uzivo jednog lolipop-a i vise mi se svidja od snovflake-a. Ovaj mi je nekako cetvrtast, ali svi Tudor subovi iz tog perioda imaju neku cool zuckastu-bež boju patinu.
Da se i ja malo pohvalim sa novim saticem, sto sam ga uzeo za NG

Btw. shin onaj snowflake je li tvoj ili si samo negdje nasao sliku? Vidio sam uzivo jednog lolipop-a i vise mi se svidja od snovflake-a. Ovaj mi je nekako cetvrtast, ali svi Tudor subovi iz tog perioda imaju neku cool zuckastu-bež boju patinu.
- Norm
#2506 Re: Satovi
Sto bi stari ljudi rekli "aferim"...
Sad ti stvarno zavidim...
U pozitivnom smislu...naravno...nek je sa srecom
Sad ti stvarno zavidim...
-
Dwndler
#2507 Re: Satovi
HvalaNorm wrote:Sto bi stari ljudi rekli "aferim"...
Sad ti stvarno zavidim...![]()
-
romeomoraprezivjeti
#2508 Re: Satovi
Casio,nije skup,kvalitetan a nisu ni ruzni.
Imao sam jedan model s kraja devedesetih(twincept),kojem je baterija trajala punih osam godina,bez i jednog jedinog kvara. Meni nisu samo jasni "ovi" koji daju hiljade maraka,eura i dolara za satove cija je osnovna funkcija pokazati vrijeme?! Sta je to toliko skupo u njihovim mehanizmima,izradi da toliko vrijede? Znam za dosta markiranih satova svicarske proizvodnje koji koriste quartz mehanizme a skupi k'o djavo?!
poslano s moga Sonija Ze:-D
-
shin
#2509 Re: Satovi
Dwndleru čestitke na GMT masteru, dobro si krenuo, pored submarinera sada i GMT master, šta je sledeće? Vintage Daytona?
Tudor nije moj, slika je sa neta, a žućkasta boja dolazi od izotopa tiricijuma koji tokom raspada požuti. Meni je snowflake jači od mercedes kazaljki na Tudoru jer je to baš njihova stvar, a niko ga nije iskopirao.
Novi Tudori su na limitu, samo iz dana u dan cijena ide u nebesa, pogotovo sada kada su krenuli na američko tržište.
Black bay i Pelagos

Tudor nije moj, slika je sa neta, a žućkasta boja dolazi od izotopa tiricijuma koji tokom raspada požuti. Meni je snowflake jači od mercedes kazaljki na Tudoru jer je to baš njihova stvar, a niko ga nije iskopirao.
Novi Tudori su na limitu, samo iz dana u dan cijena ide u nebesa, pogotovo sada kada su krenuli na američko tržište.
Black bay i Pelagos

- anonimni clan
#2510 Re: Satovi
Opaaaaaa havala na cestitci .....sretna nova i tebi.Dwndler wrote:Sretna vam nova godina![]()
![]()
Da se i ja malo pohvalim sa novim saticem, sto sam ga uzeo za NG![]()
kako vidim sretno je i pocela.
Ova luneta u crveno plavoj varijanti kod ove GMS jedinice mi je super.....puno originalnija od crno crvene ili potpuno crne kod novijeg modela..... A tek sto drze cijenu......
Dao Submarine-a za GMS-a ?
Sa srecom.
-
Dwndler
#2511 Re: Satovi
@shin: Hvala.
A vintage Daytona nije sljedeca. Za sad nemam neki cilj. Mislim da cu malo i stat, mada dosta prodje izmedju kupovina koje su ono za mene. Juce sam kupio jednu Omegu Chronostop Geneve koju treba raditi, onaj model sto ide na unutrasnji dio ruke, ref. 146.010, ali se kontam da li je keeper ili ce ici dalje
Nisam mislio na mercedes kazaljke, vec na "lollipop" kazaljke, koje nemaju nista, samo krug. Nesto na ovaj fazon http://www.dba.dk/herreur-tudor-tudor-s ... 004456610/
Btw. kad sam bio u Nju Jorku kod ovog svercera probao sam i ovo malo cudo prirode http://www.chrono24.com/en/rolex/rolex- ... /index.htm nekako mi maleno za $126.000, ali slabo se ja u to razumijem
@anonimni clan: Hvala. Pa nije pocela lose, moze se reci. Bili malo u Nju Jorku, a za GMT-a su pripreme odradjene malo prije. Cilj i jeste bio pepsi luneta, koju vise i ne prave.
Nisam mjenjao SUB-a, jos uvijek je moj i tako i kontam da ostane. Sad ganjam Jubille narukvicu za GMT-a, jer mu puno bolje stoji od Oyster, koju sam ja dobio sa satom.
A vintage Daytona nije sljedeca. Za sad nemam neki cilj. Mislim da cu malo i stat, mada dosta prodje izmedju kupovina koje su ono za mene. Juce sam kupio jednu Omegu Chronostop Geneve koju treba raditi, onaj model sto ide na unutrasnji dio ruke, ref. 146.010, ali se kontam da li je keeper ili ce ici dalje
Nisam mislio na mercedes kazaljke, vec na "lollipop" kazaljke, koje nemaju nista, samo krug. Nesto na ovaj fazon http://www.dba.dk/herreur-tudor-tudor-s ... 004456610/
Btw. kad sam bio u Nju Jorku kod ovog svercera probao sam i ovo malo cudo prirode http://www.chrono24.com/en/rolex/rolex- ... /index.htm nekako mi maleno za $126.000, ali slabo se ja u to razumijem
@anonimni clan: Hvala. Pa nije pocela lose, moze se reci. Bili malo u Nju Jorku, a za GMT-a su pripreme odradjene malo prije. Cilj i jeste bio pepsi luneta, koju vise i ne prave.
Nisam mjenjao SUB-a, jos uvijek je moj i tako i kontam da ostane. Sad ganjam Jubille narukvicu za GMT-a, jer mu puno bolje stoji od Oyster, koju sam ja dobio sa satom.
- MedenoSrce
#2512 Re: Satovi
imam namjeru da kupim ovaj sat http://www.pik.ba/artikal/2724312/stari ... sat-herma/
pa me zanima da li bilo ko od vas zna da li je tacan i kako radi
Na netu sam nasla da je ova Herma francuski brand koji se ugasio pojavom Quartza. Imam namjeru nositi ovaj sat pa me interesuje da li znate kolika je tacnost ovih satova sa rucnim navijanjem, ko to radi u Sa?
pa me zanima da li bilo ko od vas zna da li je tacan i kako radi
Na netu sam nasla da je ova Herma francuski brand koji se ugasio pojavom Quartza. Imam namjeru nositi ovaj sat pa me interesuje da li znate kolika je tacnost ovih satova sa rucnim navijanjem, ko to radi u Sa?
- Norm
#2513 Re: Satovi
Koliko se sa slika moze vidjeti poprilicno je u dobrom stanju...Male kozmeticke intervencije (poliranje) su potrebne na kucistu, mehanizam vjerovatno zahtijeva ciscenje i podmazivanje, sto je normalno za meh. satove.
Postoji mogucnost da je potrebno "nastimati" tacnost sata sto svaki ozbiljan urar moze uraditi bez problema...Tacnost ovih starih meh. satova moze se "ugajgulit" sa nekih +/- 2 do 5 sec. po danu.
Vecina ljudi danas uzima quartz ili automatic satove jer su jednostavno "lijeni" za navijanje...Ukoliko vam navijanje ne predstavlja problem ovi satovi su, kako ja kazem, satovi "sa dusom"...
Nadam se da sam pomogao...
Postoji mogucnost da je potrebno "nastimati" tacnost sata sto svaki ozbiljan urar moze uraditi bez problema...Tacnost ovih starih meh. satova moze se "ugajgulit" sa nekih +/- 2 do 5 sec. po danu.
Vecina ljudi danas uzima quartz ili automatic satove jer su jednostavno "lijeni" za navijanje...Ukoliko vam navijanje ne predstavlja problem ovi satovi su, kako ja kazem, satovi "sa dusom"...
Nadam se da sam pomogao...
- MedenoSrce
#2514 Re: Satovi
Jako. Hvala mnogo.
- Norm
#2515 Re: Satovi
Nema na cemu... 
-
romeomoraprezivjeti
#2516 Re: Satovi
Ko je ovlasteni serviser/prodavac za casio u Sarajevu?
- inspiron
#2517 Re: Satovi
Citam vec par mjeseci ovaj thread pa evo da se javim...
Orient star retro future SUV:

Imam jos dva kvarca, dva automatika i jednog navijaca ali slike njihove posebno

-
shin
#2518 Re: Satovi
Znam da ima još suckera za dievrima, evo jedan micro brand švabo na limitu;
http://www.uts-muenchen.de/
2000m

3000m

1000 metara rejting i back window
http://www.uts-muenchen.de/
2000m

3000m

1000 metara rejting i back window
-
hadzidado
#2519 Re: Satovi
Gdje si kupio OS(slike ostalih su vazda poželjne) ?inspiron wrote:Citam vec par mjeseci ovaj thread pa evo da se javim...
- inspiron
#2520 Re: Satovi
OS sam narucio od gospodina Seiya-e.hadzidado wrote:Gdje si kupio OS(slike ostalih su vazda poželjne) ?inspiron wrote:Citam vec par mjeseci ovaj thread pa evo da se javim...
Nakon dugog istrazivanja i kontaktiranja Higuchi-ja i Chino-a ovo je ispala najprihvatljivija opcija ali nisam uspio izbjeci carinu, gad dem....
-
hadzidado
#2521 Re: Одг: Satovi
Ja sam Tunu uzeo kod Higuchi-a. Sve pohvale za njega. I za Seiya sam čuo samo pohvale.
Chino,na žalost,ne šalje za BiH.
Carina se ne može izbjeći,tj ocarine i oporezuju sve što košta preko 200KM.
Chino,na žalost,ne šalje za BiH.
Carina se ne može izbjeći,tj ocarine i oporezuju sve što košta preko 200KM.
- anonimni clan
#2523 Re: Satovi
Jel ovo disel ili je benzinac?inspiron wrote:Citam vec par mjeseci ovaj thread pa evo da se javim...
-
hadzidado
#2524 Re: Одг: Satovi
Carina + pdv ?shin wrote:Ja sam popušio 500KM carine na satu
- Scarface_
#2525 Re: Одг: Satovi
Da li mozete reci koliko bi bila carina za sat od 300 km,narucio sam casio protrek PRG-240-1Dhadzidado wrote:Carina + pdv ?shin wrote:Ja sam popušio 500KM carine na satu