ne budi bukvalac. razmisli malo pa onda napisi.BatoS wrote: Ako ces tako, onda ukloni "bosance i bosanke" dodaj samo ostale, jer i oni tamo zavrsavaju.
Izjasnjavanje na popisu
-
5 0 5
#2501 Re: Izjasnjavanje na popisu
- lazni liberal
#2502 Re: Izjasnjavanje na popisu
Niko ne povecava broj Bosnjaka nego se zalazu da se prikaze tacan broj i realno stanje a ne da se ono sto nisu uspjeli u ratu uradi preko popisa i za to niko ne placa .Kemal Malovčić wrote:Ali isto tako ovi što povećavaju broj Bošnjaka ne rade za badi-havu.lazni liberal wrote:Cim se postavi video koji govori kako se finansiraju oni koji zele da smanje broj Bosnjaka na popisu i da za to dobijaju 150000 dolara odmah dolazi do toga da se smisljeno spamuje tema samo da bi se to sakrilo i da bi se nastavilo sa zbunjivanjem ljudi koji nisu upuceni sve sto se tice popisa .
-
BatoS
#2503 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nece te pridobiti ali ce ti reci istinu... koja ti ocigledno smeta.505sCrtom wrote:nazovi me isfrustriranim. lakse ces me pridobiti.![]()
![]()
- lazni liberal
#2504 Re: Izjasnjavanje na popisu
Oni o kojima se govori u videu.salvatore paradise wrote:Koji su to? Salonski cetnici? Cionisti? Americki placenici? Domace izdajice?lazni liberal wrote:Cim se postavi video koji govori kako se finansiraju oni koji zele da smanje broj Bosnjaka na popisu i da za to dobijaju 150000 dolara odmah dolazi do toga da se smisljeno spamuje tema samo da bi se to sakrilo i da bi se nastavilo sa zbunjivanjem ljudi koji nisu upuceni sve sto se tice popisa .
-
ija
#2505 Re: Izjasnjavanje na popisu
hahhaha oni sto su danas bosnjaci upravo se i jesu odrekli tvrtkove bosanske kulture,bosanske tradicije,stari obicaja,pa cak i licnih imena koja su se koristila u tvrkovo vrijemelazni liberal wrote:Oni koji se danas izjasnjavaju kao Bosnjaci su jedini koji se nisu odrekli ni Kulina bana ni stecaka ni srednjovjekovne Bosne i koji cuvaju svoje ime , jedino je njima u interesu da Bosna bude jaka i jedino oni ne bi da Bosnu ili njen dio odnesu u Srbiju,Hrvatsku ili Jugoslaviju.
-
salvatore paradise
#2506 Re: Izjasnjavanje na popisu
Citav svet protiv Bosnjaka a? Nesto mi poznata ova prica, na vrh jezika ... al ne mogu da se sjetim odaklelazni liberal wrote:Niko ne povecava broj Bosnjaka nego se zalazu da se prikaze tacan broj i realno stanje a ne da se ono sto nisu uspjeli u ratu uradi preko popisa i za to niko ne placa .Kemal Malovčić wrote:Ali isto tako ovi što povećavaju broj Bošnjaka ne rade za badi-havu.lazni liberal wrote:Cim se postavi video koji govori kako se finansiraju oni koji zele da smanje broj Bosnjaka na popisu i da za to dobijaju 150000 dolara odmah dolazi do toga da se smisljeno spamuje tema samo da bi se to sakrilo i da bi se nastavilo sa zbunjivanjem ljudi koji nisu upuceni sve sto se tice popisa .
- Kemal Malovčić
#2507 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ahaaa, niko ne plaća. 
-
salvatore paradise
#2508 Re: Izjasnjavanje na popisu
Lazes. Jos u Tvrtkovo vrijeme najpopularnije ime kod Bosnjaka je bilo Muhamed...ija wrote:hahhaha oni sto su danas bosnjaci upravo se i jesu odrekli tvrtkove bosanske kulture,bosanske tradicije,stari obicaja,pa cak i licnih imena koja su se koristila u tvrkovo vrijemelazni liberal wrote:Oni koji se danas izjasnjavaju kao Bosnjaci su jedini koji se nisu odrekli ni Kulina bana ni stecaka ni srednjovjekovne Bosne i koji cuvaju svoje ime , jedino je njima u interesu da Bosna bude jaka i jedino oni ne bi da Bosnu ili njen dio odnesu u Srbiju,Hrvatsku ili Jugoslaviju.
- lazni liberal
#2509 Re: Izjasnjavanje na popisu
Znaci nemaju veze sa srednjovjekovnom Bosnom i tim Bosnjacima zato sto su se odrekli vjere pradjedovske. Dobro da znamo.salvatore paradise wrote:Lazes. Jos u Tvrtkovo vrijeme najpopularnije ime kod Bosnjaka je bilo Muhamed...ija wrote:hahhaha oni sto su danas bosnjaci upravo se i jesu odrekli tvrtkove bosanske kulture,bosanske tradicije,stari obicaja,pa cak i licnih imena koja su se koristila u tvrkovo vrijemelazni liberal wrote:Oni koji se danas izjasnjavaju kao Bosnjaci su jedini koji se nisu odrekli ni Kulina bana ni stecaka ni srednjovjekovne Bosne i koji cuvaju svoje ime , jedino je njima u interesu da Bosna bude jaka i jedino oni ne bi da Bosnu ili njen dio odnesu u Srbiju,Hrvatsku ili Jugoslaviju.
Last edited by lazni liberal on 31/05/2013 20:02, edited 1 time in total.
-
salvatore paradise
#2510 Re: Izjasnjavanje na popisu
Kakve veze ima vjera s tim? Zasto pricas stvari koje nisam rekao? Ja sam govorio o imenima, obicajima i tako to. Danasnji Bosnjaci osim sto zive na istoj teritoriji nemaju previse veze sa srednjovjekovnom Bosnom i Bosnjacima. To je cinjenica, a ti guslaj i dalje o kompatibilnosti islama, stecaka, Kulina bana...lazni liberal wrote:Znaci nisu Bosnjaci zato sto su se odrekli vjere pradjedovske. Dobro da znamosalvatore paradise wrote: Lazes. Jos u Tvrtkovo vrijeme najpopularnije ime kod Bosnjaka je bilo Muhamed...
-
BatoS
#2511 Re: Izjasnjavanje na popisu
I... ovo je argument za sta?salvatore paradise wrote:Lazes. Jos u Tvrtkovo vrijeme najpopularnije ime kod Bosnjaka je bilo Muhamed...
Bosnjaci nemaju pravo na Bosnu jer su primili Islam?
Danasnji Grci nemaju pravo na period anticke Grcke jer su primili pravoslavlje?
Predji na stvar...
-
salvatore paradise
#2512 Re: Izjasnjavanje na popisu
Kazem da danasnji Bosnjaci nemaju puno veze sa srednjovjekovnom Bosnom.BatoS wrote:I... ovo je argument za sta?salvatore paradise wrote:Lazes. Jos u Tvrtkovo vrijeme najpopularnije ime kod Bosnjaka je bilo Muhamed...
Bosnjaci nemaju pravo na Bosnu jer su primili Islam?
Danasnji Grci nemaju pravo na period anticke Grcke jer su primili pravoslavlje?
Predji na stvar...
-
ija
#2513 Re: Izjasnjavanje na popisu
imate pravo na bosnu ali nemate pravo svojatati samo za sebe predislamsku bosnu,,jel gledajuci sta vi danas imate zajednicko sa tvrkom,,vjera,kultura,tradicija,obicaji,imena,,,
-
BatoS
#2514 Re: Izjasnjavanje na popisu
U kojem smislu?salvatore paradise wrote:Kazem da danasnji Bosnjaci nemaju puno veze sa srednjovjekovnom Bosnom.
Imaju li danasnji Srbi i Hrvati veze sa predhriscanskim slavenskim plemenima iz kojih su potekli?
Imaju li Skandinavci veze sa Vikinzima zato sto su pokrsteni?
- MuaDib
#2515 Re: Izjasnjavanje na popisu
Bošnjačka nacionalna agitacija danas, svojim djelovanjem sve više razotkriva, punu mantru svog djelovanja:
Bitno je Bošnjak biti, da se Bosna lakše može podjeliti.
Bitno je Bošnjak biti, da se Bošnjačka republika može stvoriti.
Zato i vodi rat protiv jedinog ispravnog nacionalnog imena Bosanac i zato je za nacionalno ime uzela Bošnjak, koja nema nikakvu vezu sa terminom Bošnjanin, niti to historijsko utemeljenje, već je turski izraz za Bosanca. Zbog čega je i usvojena na mladomuslimanskom forumu, nazvanim "Bošnjački sabor" 1993. godine.
Zato i vodi rat protiv jedinog ispravnog nacionalnog imena Bosanac i zato je za nacionalno ime uzela Bošnjak, koja nema nikakvu vezu sa terminom Bošnjanin, niti to historijsko utemeljenje, već je turski izraz za Bosanca. Zbog čega je i usvojena na mladomuslimanskom forumu, nazvanim "Bošnjački sabor" 1993. godine.
- lazni liberal
#2516 Re: Izjasnjavanje na popisu
Potomci tih Bosnjaka se i danas izjasnjavaju kao Bosnjaci samo sto su sad muslimani a i dalje cuvaju sjecanje na srednjovjekovnu Bosnu,njene vladare i zbog cega onda potomci Bosnjaka nisu Bosnjaci i nemaju nikakve veze sa tadasnjim ? Pominjanje muslimanskih imena jasno pokazuje da je moja pretpostavka tacna.salvatore paradise wrote:Kakve veze ima vjera s tim? Zasto pricas stvari koje nisam rekao? Ja sam govorio o imenima, obicajima i tako to. Danasnji Bosnjaci osim sto zive na istoj teritoriji nemaju previse veze sa srednjovjekovnom Bosnom i Bosnjacima. To je cinjenica, a ti guslaj i dalje o kompatibilnosti islama, stecaka, Kulina bana...lazni liberal wrote:Znaci nisu Bosnjaci zato sto su se odrekli vjere pradjedovske. Dobro da znamosalvatore paradise wrote: Lazes. Jos u Tvrtkovo vrijeme najpopularnije ime kod Bosnjaka je bilo Muhamed...
- lazni liberal
#2517 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ni Grci nemaju nista od toga zajednicko sa drevnim Helenima.ija wrote:imate pravo na bosnu ali nemate pravo svojatati samo za sebe predislamsku bosnu,,jel gledajuci sta vi danas imate zajednicko sa tvrkom,,vjera,kultura,tradicija,obicaji,imena,,,
-
salvatore paradise
#2518 Re: Izjasnjavanje na popisu
BatoS wrote:U kojem smislu?salvatore paradise wrote:Kazem da danasnji Bosnjaci nemaju puno veze sa srednjovjekovnom Bosnom.
Imaju li danasnji Srbi i Hrvati veze sa predhriscanskim slavenskim plemenima iz kojih su potekli?
Imaju li Skandinavci veze sa Vikinzima zato sto su pokrsteni?
U svakom smislu. Ono sto se u srednjem vijeku smatralo Bosnjakom nije ni slicno onome sto Bosnjak danas predstavlja. Ja ne kazem da li je to gore ili bolje, samo kazem da je drugacije. I zato pricati o hiljadugodisnjoj drzavnosti, steccima i slicnim glupostima a u isto vrijeme velicati Osmansko carstvo koje je unistilo tu istu Bosnu je zaista glupo. Danasnji Bosnjaci su i Bosnjani i Srbi i Hrvati (doduse mali dio) koji su prihvatili islam. Znaci temelj danasnjeg Bosnjastva je uistinu islam, a ne nekakav Kulin ban ili stecak.
-
salvatore paradise
#2519 Re: Izjasnjavanje na popisu
Znaci samo su srednjovjekovni Bosnjani prelazili na islam (dobrovoljno naravno, hihihihilazni liberal wrote:Potomci tih Bosnjaka se i danas izjasnjavaju kao Bosnjaci samo sto su sad muslimani a i dalje cuvaju sjecanje na srednjovjekovnu Bosnu,njene vladare i zbog cega onda potomci Bosnjaka nisu Bosnjaci i nemaju nikakve veze sa tadasnjim ? Pominjanje muslimanskih imena jasno pokazuje da je moja pretpostavka tacna.salvatore paradise wrote: Kakve veze ima vjera s tim? Zasto pricas stvari koje nisam rekao? Ja sam govorio o imenima, obicajima i tako to. Danasnji Bosnjaci osim sto zive na istoj teritoriji nemaju previse veze sa srednjovjekovnom Bosnom i Bosnjacima. To je cinjenica, a ti guslaj i dalje o kompatibilnosti islama, stecaka, Kulina bana...
-
ija
#2520 Re: Izjasnjavanje na popisu
znate drago braco bosnjaci,,licmjerno je se pozivati na tvrtka a ujedno velicati tursku okupaciju,,ovdje jedan lik sto koentarise stavio tvrtkovu sliku i svim silama velica tursku okupaciju bosne,,islam je vjerovatno lijepa vjera kao i svaka ako je se covjek pridrzava ali ako mislite da su vasi preci presli na islam iz ljubavi prema toj vjeri ili iz ljubavi prema turcima varate se,,meni licno dodje da placem kad vidim kako neko mnogo kao voli bosnua velica tursku okupaciju,,zalosno,,
- lazni liberal
#2521 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ti mislis da ces metodom da 100 put ponovljena laz postaje istina uspjeti da laz prodas kao istinu ali ti to nece poci za rukom. Bosnjak nije turski izraz za Bosanca i za to postoji veliki broj dokaza. Sto se tice Bosanaca drzava se zove Bosna i Hercegovina i vi mozete da budete samo Bosancohercegovci a to nisu bili ni Kulin ban ni nijedan drugi kralj niti se srednjovjekovna drzava zvala tako .MuaDib wrote:Bošnjačka nacionalna agitacija danas, svojim djelovanjem sve više razotkriva, punu mantru svog djelovanja:
-
salvatore paradise
#2522 Re: Izjasnjavanje na popisu
Islam je vjera kao i sve druge, nista bolja niti losija. I najmanji problem je u islamu, problem je sto se prelazak na islam pokusava predstaviti kao neki potez koji su Bosnjani jedva docekali... Sto jednostavno nije istina..ija wrote:znate drago braco bosnjaci,,licmjerno je se pozivati na tvrtka a ujedno velicati tursku okupaciju,,ovdje jedan lik sto koentarise stavio tvrtkovu sliku i svim silama velica tursku okupaciju bosne,,islam je vjerovatno lijepa vjera kao i svaka ako je se covjek pridrzava ali ako mislite da su vasi preci presli na islam iz ljubavi prema toj vjeri ili iz ljubavi prema turcima varate se,,meni licno dodje da placem kad vidim kako neko mnogo kao voli bosnua velica tursku okupaciju,,zalosno,,
-
BatoS
#2523 Re: Izjasnjavanje na popisu
salvatore paradise wrote: I zato pricati o hiljadugodisnjoj drzavnosti, steccima i slicnim glupostima a u isto vrijeme velicati Osmansko carstvo koje je unistilo tu istu Bosnu je zaista glupo.
Zasto Bosnjaci nikad nisu u potpunosti prihvatili Krscanstvo a Islam su za svega nekoliko decenija prihvatili?
Zasto je Islam tako brzo prihvacen u Bosni i u takvom obimu za razliku od drugih dijelova Balkana?
A ko su danasnji Srbi i Hrvati? Koliku ulogu je igralo pravoslavlje i katolicanstvo na asimilaciju koju su sprovodila ova dva naroda?Danasnji Bosnjaci su i Bosnjani i Srbi i Hrvati (doduse mali dio) koji su prihvatili islam.
Islam jeste danas bitan dio naseg identiteta, nista vise nego sto je pravoslavlje za Srbe i katolicanstvo za Hrvate.Znaci temelj danasnjeg Bosnjastva je uistinu islam, a ne nekakav Kulin ban ili stecak.
- lazni liberal
#2524 Re: Izjasnjavanje na popisu
Dzamahirija je drzavno uredjenje koje je spoj komunizma i uredjenja u islamskim zemljama i postojala je u historiji samo u Libiji.Ako ne znas sta neki termin znaci onda ga nemoj koristiti.Tuula wrote:Džamahirija je na putu ne sekiraj se http://z5t.net/ytmxoBMuaDib wrote:Bošnjačka nacionalna agitacija danas, svojim djelovanjem sve više razotkriva, punu mantru svog djelovanja:
-
salvatore paradise
#2525 Re: Izjasnjavanje na popisu
Sad jos reci da su vecina Bosnjaka bili pripadnici Crkve bosanske i da znam s kim pricamBatoS wrote:salvatore paradise wrote: I zato pricati o hiljadugodisnjoj drzavnosti, steccima i slicnim glupostima a u isto vrijeme velicati Osmansko carstvo koje je unistilo tu istu Bosnu je zaista glupo.
Zasto Bosnjaci nikad nisu u potpunosti prihvatili Krscanstvo a Islam su za svega nekoliko decenija prihvatili?
Zasto je Islam tako brzo prihvacen u Bosni i u takvom obimu za razliku od drugih dijelova Balkana?
A ko su danasnji Srbi i Hrvati? Koliku ulogu je igralo pravoslavlje i katolicanstvo na asimilaciju koju su sprovodila ova dva naroda?Danasnji Bosnjaci su i Bosnjani i Srbi i Hrvati (doduse mali dio) koji su prihvatili islam.
Islam jeste danas bitan dio naseg identiteta, nista vise nego sto je pravoslavlje za Srbe i katolicanstvo za Hrvate.Znaci temelj danasnjeg Bosnjastva je uistinu islam, a ne nekakav Kulin ban ili stecak.