AstorH wrote:Neko mnogo pametniji od tebe.dustaban wrote:KOJI KRETEN JE OVO MOGAO NAPISATI ?!
Ovako vaspitavati djecu je gore od pedofilije.
Sent from my empty head using my religion
Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- dustaban
#2501 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
I kao sto rekoh, nastrana knjiga ima gori efekt od nastranog komsije...
- NIN
#2502 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Al u kurcu pametniji - mozda pametnije udaren u glavu od strane komsije, ono, tam' gdje treba!AstorH wrote:Neko mnogo pametniji od tebe.
Kakav samo moras biti smrad svijeta da se hvalis uceci svoj podmladak mrznji i ovom smradu, ucit svoje djete da bude glupo i ignorantno, ucit ga da bude neobrazovano ovakvim idiotizmima, ucit ga da bude nesposobno za zivot!
Fuj!
Sram vas bilo, mracnjaci nepismeni!
- Towelie
#2503 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
NIN, smiri se, uzmi Snickers.
- NIN
#2504 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Provociraj, nije problem!Towelie wrote:NIN, smiri se, uzmi Snickers.
Znam ja miseve, i kako se ponasaju u pravom zivotu - to je ono sto jebe neke od vas!
- Towelie
#2505 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nisam zaista hteo da provociram, nego videh rejdz u tvom prethodnom postu, pa rekoh da malo spustim loptu, eto.
A za ove miseve se ne pronalazim svakako, pa ti nista necu ni odgovoriti.
- NIN
#2506 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nemas potrebe spustati nista, nikakvu loptu, nista!Towelie wrote:Nisam zaista hteo da provociram, nego videh rejdz u tvom prethodnom postu, pa rekoh da malo spustim loptu, eto.![]()
A za gnijev, o tome vec mozemo nastaviti, komotno, jer sve nam je zatrovano, od Zemlje do ljudi, gdje god zivjeli, a ja imam djecu! Jaka stvar, jelde!?
Ja bih sad, ovog trena, sam sebi odsjekao obje ove svoje ruke da mi djeca uspiju u ovoj Zemlji, sigurno, a toliko o ovom Bunaru od Drzave! Nemoj se samo varati da ovdje nije sve prokleto, kako ljudi, tako i zemlja - sve! Fuj, samo kad pomislim!
- ismar92
#2507 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Da li je istina ? Kakvo samo povezivanje.. Sramota me za onoga ko je ovo napisao...AstorH wrote:Kristalno jasno objasnjeno
Sent from my iPad using Tapatalk
- Leo_alfa
#2508 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Najbolje je ovo pitanje sa straneAstorH wrote:Kristalno jasno objasnjeno
- lua
#2509 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Jedino što mi na um pade jeste da je religija poput penisa.AstorH wrote:Kristalno jasno objasnjeno
Lijepo je kad imaš penis.
Lijepo je i kad se ponosiš svojim penisom.
Ali molim te kralju, nemoj ga vaditi u javnosti i mahati s njim k'o Brüno za svoj promotivni spot, i molim te nemoj ga priblizavati djeci.
Fair enough.
-
m_l
#2510 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Opreznost je obostrana, vjeruj mi. Od ateista se nadati svacemu. Nigdje nisam vidjela vise mrznje kao kod kliksovih forumskih ateista. Cast rijetkim pojedincima.drugi profil wrote:O tome pricam.
Sve oni fini, lijepi vjernici, ne bi dlaku s glave skinuli nikom.
Osim ako nije druge vjere ili gluho bilo ateista.
Zato sa vjernicima sa duplim oprezom. Nadati se svacemu.
- lua
#2511 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nikad nemoj po forumu suditi određenoj grupi ljudi. Ozbiljno.m_l wrote:Opreznost je obostrana, vjeruj mi. Od ateista se nadati svacemu. Nigdje nisam vidjela vise mrznje kao kod kliksovih forumskih ateista. Cast rijetkim pojedincima.drugi profil wrote:O tome pricam.
- AstorH
#2512 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Sto pojedine pogodi tekst jelde? Cc ja svasta ljudi pisu po knjigama jelde. Sram da im udje.
-
m_l
#2513 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Mogla si prvo kolegi reci.lua wrote:Nikad nemoj po forumu suditi određenoj grupi ljudi. Ozbiljno.m_l wrote:Opreznost je obostrana, vjeruj mi. Od ateista se nadati svacemu. Nigdje nisam vidjela vise mrznje kao kod kliksovih forumskih ateista. Cast rijetkim pojedincima.drugi profil wrote:O tome pricam.
- lua
#2514 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Kvalitetnija literatura je uputstvo na deterdžentu.
- dustaban
#2515 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Jedini adekvatan odgovor na ovu gadost...AstorH wrote:Kristalno jasno objasnjeno
Jos uvijek ne znam o kojem je udzebniku rijec (ovaj detalj gore) i ko je pisac. Ko zna?Neki su ljudi vjernici jer smatraju da je sjajno samog sebe proglasiti "bogomiljenikom" kako bi si obezbjedili zagrobni zivot a ovozemaljski ucinili privilegovanim i unaprijed svrstanim u kategoriju dobra, naspram zla koje idiotski samouvjereno izjednacavaju sa ateizmom.
Vjernici su, to je svako ponekad dozivio, prilicno ograniceni ljudi. Vjernici su logicno idioti - jer je jasno da se u njihovu sliku svijeta ne uklapa niko ko svoj razum koristi nesputano, ko se ne dodvorava fiktivnim svetinjama i ko ne postuje one koji zastupaju Boga ili se smatraju njime.
Last edited by dustaban on 20/06/2014 12:09, edited 1 time in total.
- S4mpion
#2516 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Možda mi nećeš vjerovati, ali isto ovo kažu i srpski nacionalistidrugi profil wrote:O tome pricam.
"s balijama oprezno" ličite dosta.
- lua
#2517 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Đe ćeš nas poredit' s četnicima? 
- S4mpion
#2518 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Opet ista stvar, vrlo slično nacionalizmu.dustaban wrote:
Vjernici su, to je svako ponekad dozivio, prilicno ograniceni ljudi. Vjernici su logicno idioti - jer je jasno da se u njihovu sliku svijeta ne uklapa niko ko svoj razum koristi nesputano, ko se ne dodvorava fiktivnim svetinjama i ko ne postuje one koji zastupaju Boga ili se smatraju njime.
- dustaban
#2519 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne vadi iz konteksta!S4mpion wrote:Opet ista stvar, vrlo slično nacionalizmu.dustaban wrote:
Uostalom... radi sto hoces, Bog sve vidi.
Jelda vjernice?
- harač
#2520 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
očito neko hrvatsko izdanje. ovo je gospodsko vrijeđanje. imao sam prilike čitati neke srbijanske udžbenike vjeronauke. e to je vrijeđanje! ne znaš ko je gore fasovao: ateisti, "pederi", "poturice", ili feministkinje (čak bih rekao žene generalno). pokušat ću iskopati
- S4mpion
#2521 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne budi naivan mali čovječe, postao si marioneta, ti i još se neko pronašao u onom što sam napisao, pročitao si par rečenica nepoznatog pisca i već si osuo paljbu koja odiše mržnjom prema vjernicima baš kao što i nacionalisti ospu paljbu po "balijama" kad pročitaju ponešto od Dobrice Čosića. Ne budi im sličan, razmišljaj svojom glavomdustaban wrote:Ne vadi iz konteksta!S4mpion wrote:
Opet ista stvar, vrlo slično nacionalizmu.
Jelda vjernice?
- ¤ jelena ¤
#2522 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Hvala na odgovoru.Towelie wrote:Ne. Kako moze postojati?¤ jelena ¤ wrote:Ludilo.![]()
Inspirisana ovom kristalnom mudrošću - pitanje za vjernike:
Postoji li u vašem svijetu/životu ljudsko biće koje je veće, ljepše, svetije, dostojnije poštovanja od Boga?
Zanima me isto kao što me zanima i sve ostalo u životu...što me zanima - zato da bih (bolje) shvatila nešto što mi je neshvatljivo i mom životnom iskustvu nepoznato.kerima1 wrote:A,mene zanima zasto tebe ovo zanima?Postoji li u vašem svijetu/životu ljudsko biće koje je veće, ljepše, svetije, dostojnije poštovanja od Boga?
Meni je Bog na prvom mjestu.
Hvala i tebi na odgovoru.
- NIN
#2523 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Daleko od toga da je mene pogodila ova nebuloza, nagledah se ovakvih, kako tekstova, tako i vas. Nego, ono sto me je pogodilo jeste da je ova poruka upucena djeci, uceci ih da su druga djeca losa i da ih se treba cuvati. Vrijedi napomenuti i to da ako si u dijaspori onda ne sporim sto ti se ovo svidja, sve jasno, ali ako si ovdje i ako imas djecu za koju mislis da ce ovdje zasnovati svoj zivot, e onda si zaista glup!AstorH wrote:Sto pojedine pogodi tekst jelde? Cc ja svasta ljudi pisu po knjigama jelde. Sram da im udje.
Naravno, ne ocekujem od tebe da ces ovo shvatiti.
-
Revolver
#2524 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
a nacionalisti što ospu paljbu po "balijama" su šta?S4mpion wrote:Ne budi naivan mali čovječe, postao si marioneta, ti i još se neko pronašao u onom što sam napisao, pročitao si par rečenica nepoznatog pisca i već si osuo paljbu koja odiše mržnjom prema vjernicima baš kao što i nacionalisti ospu paljbu po "balijama" kad pročitaju ponešto od Dobrice Čosića. Ne budi im sličan, razmišljaj svojom glavomdustaban wrote:Ne vadi iz konteksta!S4mpion wrote:
Opet ista stvar, vrlo slično nacionalizmu.
Jelda vjernice?
ateisti?
ili ipak vjernici?
samo što imaju drugog Boga, boljeg Boga, jačeg Boga
- S4mpion
#2525 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Marionete, fino napisahRevolver wrote:a nacionalisti što ospu paljbu po "balijama" su šta?S4mpion wrote:
Ne budi naivan mali čovječe, postao si marioneta, ti i još se neko pronašao u onom što sam napisao, pročitao si par rečenica nepoznatog pisca i već si osuo paljbu koja odiše mržnjom prema vjernicima baš kao što i nacionalisti ospu paljbu po "balijama" kad pročitaju ponešto od Dobrice Čosića. Ne budi im sličan, razmišljaj svojom glavom