The Dark Knight Rises

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
darius_maximus

#251 Re: The Dark Knight Rises

Post by darius_maximus »

MADMalice wrote:joj kraj su vec davno spojlirali...mislim da ga i ptice na grani znaju...ja se samo nadam da nij sve bas tako ili barem da je snimljno tako dobro da mi nece smetati sto vec znam jer nije bilo onako kako sam zamisljala! :)
ja svoju kartu jos nisam rezervisala *smrc*
mislim da za mene nema nade! :(
barem za prva 3 dana!

a ova pucnjava...da bog sacuva...lik pomislio da je in the bane/thalia gang!
ocito da je film previse inspirativan! :P
Kako je meni drago što sam se isključio iz svih nagađanja, pa mogu normalno uživati u filmu... :)
Teaseri i traileri su ok, malo pobude maštu, ali sve preko toga je već kvarenje ugođaja, barem meni...

A za ovog lika se priča da je bio ljut što je projekcija rasprodata, pa pukao...

I kažu kod nas budale, ma svugdje su...
MADMalice

#252 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

darius_maximus wrote:
Kako je meni drago što sam se isključio iz svih nagađanja, pa mogu normalno uživati u filmu... :)
Teaseri i traileri su ok, malo pobude maštu, ali sve preko toga je već kvarenje ugođaja, barem meni...

A za ovog lika se priča da je bio ljut što je projekcija rasprodata, pa pukao...

I kažu kod nas budale, ma svugdje su...
moja radoznala narav nema mira hahaha
tako cu ja sutra kad odem pa mi kazu da ne mogu 26. ili 27.! :lol:
opasat cu se bomboncicima i drzat taoce dok mi ne daju kartu! 8)

sad gledam ovu fotku gore...kako su svi super! prava ekipa!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#253 Re: The Dark Knight Rises

Post by Velkoski »

kupiJo karte :kravata:
Rob_Atl

#254 Re: The Dark Knight Rises

Post by Rob_Atl »

Jao koja ludnica ispred kina, ovako jos nisam vidio... Sinoc je film prikazivan i u 3 ujutro i kino je puno bilo... Karte ne mogu naci nigdje u ovim kinima sto mi je blizu a pustaju film svakih 10 minuta i opet rasprodato sve... Mozda ce ko otkazati zbog ove pucnjave sto se desila ali cisto sumnjam

ps. eo kolko se puta pokazuje u jednom od kina sto mi je blizu kuce da vam docaram :D

8:45 AM, 9:15 AM, 9:45 AM, 10:15 AM, 10:45 AM, 11:15 AM, 11:45 AM, 12:35, 1:00, 1:30, 2:00, 2:35, 3:00, 3:35, 4:20, 4:50, 5:15, 5:50, 6:25, 6:50, 7:20, 8:10, 8:40, 9:00, 9:30, 10:10, 10:25, 10:45, 11:00 PM
ReyHan

#255 Re: The Dark Knight Rises

Post by ReyHan »

kad se moze ocekivati piratski snimak na netu, jer u mom gradu nema kina, a ko ce dobar snimak
Jack Be Nimble

#256 Re: The Dark Knight Rises

Post by Jack Be Nimble »

Zbog masakra u Koloradu film se nece prikazivati sljedece dvije do tri sedmice.

Edit...Kina odlucuju da li ce prikazivati ili ne; WB nece praviti promociju filma sljedecih par dana.
Rob_Atl

#257 Re: The Dark Knight Rises

Post by Rob_Atl »

Odgledah ga veceras, FILMCINA ipo, nema dalje!
bull21

#258 Re: The Dark Knight Rises

Post by bull21 »

Jack Be Nimble wrote:Zbog masakra u Koloradu film se nece prikazivati sljedece dvije do tri sedmice.

Edit...Kina odlucuju da li ce prikazivati ili ne; WB nece praviti promociju filma sljedecih par dana.
Ja se za naše ne brinem :D
darius_maximus

#259 Re: The Dark Knight Rises

Post by darius_maximus »

Da malo dignemo temu, pred sutrasnju "premijeru" u 13:30... :D

Ima li raje da ce ici? Kod mene karte stoje spremne... :D

Cini se da je zadovoljio film, na imdb-u 91%, 86% fresh na rottentomatoes... Nije neko mjerilo, ali se cini da je raja opcenito zadovoljna...

Navodno bi interesovanje u AmeriKi bilo jos i vece da ne bi onog masakra... Oborio je rekord po zaradi za 2D filmove i izvukao solidnih 160 miliona i pored teskih okolnosti...
dale cooper

#260 Re: The Dark Knight Rises

Post by dale cooper »

darius_maximus wrote:Da malo dignemo temu, pred sutrasnju "premijeru" u 13:30... :D

Cini se da je zadovoljio film, na imdb-u 91%, 86% fresh na rottentomatoes... Nije neko mjerilo, ali se cini da je raja opcenito zadovoljna...

Navodno bi interesovanje u AmeriKi bilo jos i vece da ne bi onog masakra... Oborio je rekord po zaradi za 2D filmove i izvukao solidnih 160 miliona i pored teskih okolnosti...
Blago tebi druže. Ja nemam gdje. :sad: Jebem ti grad koji nema poštenog kina. :twisted:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#261 Re: The Dark Knight Rises

Post by Velkoski »

Ja ću tek u petak, kontao sutra u 8 ali tekma je prioritet.. :mrgreen:
kokuz_sa

#262 Re: The Dark Knight Rises

Post by kokuz_sa »

ovo bi se moglo gledat u Cinemaxu u mostaru

http://www.blitz-cinestar-bh.ba/redovne-cijene-2698
darius_maximus

#263 Re: The Dark Knight Rises

Post by darius_maximus »

dale cooper wrote:
darius_maximus wrote:Da malo dignemo temu, pred sutrasnju "premijeru" u 13:30... :D

Blago tebi druže. Ja nemam gdje. :sad: Jebem ti grad koji nema poštenog kina. :twisted:
Razumijem te, vjeruj mi, tako sam se ja osjećao dok nije CC otvoren u Sarajevu... Bas je bila kriza s filmovima...
Doci ce kino, skontat ce neko da moze pare zaraditi na tome, ako nista... Evo i Mostar dobi kino i to IMAX, ide to polako, samo treba vremena...
darius_maximus

#264 Re: The Dark Knight Rises

Post by darius_maximus »

kokuz_sa wrote:ovo bi se moglo gledat u Cinemaxu u mostaru

http://www.blitz-cinestar-bh.ba/redovne-cijene-2698
Razmisljao sam o tome prije nego sam kupio karte, ali sam se "bojao" da ce im otvaranje opet kasniti, posto su vec jednom probili rok i da cu izvisiti, pa rekoh bolje u CC sigurno, nego dole mozda... :D
Ako film bude bas dobar, mozda i bude kakav izlet do Mostara za vikend... :D :lol:
darius_maximus

#265 Re: The Dark Knight Rises

Post by darius_maximus »

leet wrote:Ja ću tek u petak, kontao sutra u 8 ali tekma je prioritet.. :mrgreen:
Pa dobro, ne mogu svi ni prvi dan stati... :D
A prioritet razumijem, da igra samo jednu noc, pa hajde, ali kad se moze oboje i ja bih... :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#266 Re: The Dark Knight Rises

Post by Velkoski »

Bio kupio karte za sutra prošli petak i idući dan skontam da je tekma istu noć :mrgreen:
MADMalice

#267 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

Ja idem u petak onaj neki nerdavi termin oko 17.00. (imam neke obaveze prije i poslije pa ne mogu drugacije :D ) Kartu sam nabavila jucer i bas me iznenadilo kada su mi rekli da su za petak svi termini nepopunjeni...i stvarno kad sam rezervisala mjesta ovaj termin je bio skoro prazan. Bas me negativno iznenadilo. Kad se samo sjetim glupog Twilighta...nisi mogao kupiti ulaznicu 10 dana nakon premijernog prikazivanja!
Isto me tako rastuzila cinjnica da za opening weekend nije mogao potuci Harrya Pottera i Avengerse. Ja sam bila ubjedjena da hoce...ono ipak mnogi ovo cekaju 4 godine! Izgleda da je taj masakar uzeo danak. U Americi su se ljudi poprilicno uplasili. Plus vidjeh na NovaTV dnevniku (bas su im cool vijesti) da je Bale otisao odati pocast zrtvama i bio je valjda i u bolnici. Lijepo od njega. Bas je lafcina!
Cula sam da je razlika u IMAX i obicnom kinu poprilicno evidentna (kazu da Bane mnogo bolje i jasnije zvuci u IMAX tehnologiji) pa se mislim da bih mogla uganjati jedan odlazak u mostar usporedbe radi. Isto tako je glupo da sarajevo kao glavni grad nema IMAX (ono Zenica je prva imala New Yorker pa je dosao kod nas...logika 0 poena) ali sto je tu je. Kada vidim da raja nema ni kino u svom gradu (sto je za 21. vijek tragedija) necu da se zalim. :)

Btw...prijateljica mi je rekla da je interes za crnog viteza u mostaru bio mnogo veci pa je tako cekala jedno pola sata u redu da kupi ulaznicu :D
bull21

#268 Re: The Dark Knight Rises

Post by bull21 »

Mostar nema IMAX već samo Cinestar. Iako kao takvi imaju već i online rezervaciju (kako sam shvatio) i member kartice. Nešto što mi od CC-a već čekamo tri godine (od otvorenja). Malo je reći da je čovjek razočaran kada vidi takvo nešto...

Što se samog filma tiče, večeras u 8. Čekam ko ozebo sunce. :-D Samo mi nije jasno kako može neko ići na termin u 12 ili u 17... ja bih se osjećao isto petogodišnjak da odem u kino u tom terminu.
ExNihilo

#269 Re: The Dark Knight Rises

Post by ExNihilo »

:D

Image
Rob_Atl

#270 Re: The Dark Knight Rises

Post by Rob_Atl »

Kazu da nije nesto film ispao u IMAX bas najbolje, slabo se razumije sta pricaju, kazu da je bolje da se ode regularno pogledati... tako vele ovdje ovi kriticari u americi :D
Rob_Atl

#271 Re: The Dark Knight Rises

Post by Rob_Atl »

MADMalice wrote:Ja idem u petak onaj neki nerdavi termin oko 17.00. (imam neke obaveze prije i poslije pa ne mogu drugacije :D ) Kartu sam nabavila jucer i bas me iznenadilo kada su mi rekli da su za petak svi termini nepopunjeni...i stvarno kad sam rezervisala mjesta ovaj termin je bio skoro prazan. Bas me negativno iznenadilo. Kad se samo sjetim glupog Twilighta...nisi mogao kupiti ulaznicu 10 dana nakon premijernog prikazivanja!
Isto me tako rastuzila cinjnica da za opening weekend nije mogao potuci Harrya Pottera i Avengerse. Ja sam bila ubjedjena da hoce...ono ipak mnogi ovo cekaju 4 godine! Izgleda da je taj masakar uzeo danak. U Americi su se ljudi poprilicno uplasili. Plus vidjeh na NovaTV dnevniku (bas su im cool vijesti) da je Bale otisao odati pocast zrtvama i bio je valjda i u bolnici. Lijepo od njega. Bas je lafcina!
Cula sam da je razlika u IMAX i obicnom kinu poprilicno evidentna (kazu da Bane mnogo bolje i jasnije zvuci u IMAX tehnologiji) pa se mislim da bih mogla uganjati jedan odlazak u mostar usporedbe radi. Isto tako je glupo da sarajevo kao glavni grad nema IMAX (ono Zenica je prva imala New Yorker pa je dosao kod nas...logika 0 poena) ali sto je tu je. Kada vidim da raja nema ni kino u svom gradu (sto je za 21. vijek tragedija) necu da se zalim. :)

Btw...prijateljica mi je rekla da je interes za crnog viteza u mostaru bio mnogo veci pa je tako cekala jedno pola sata u redu da kupi ulaznicu :D
ne vidi post da si vec napisala ovo , ovdje su bas suprotno rekli da nije ispao bas najbolje u imax, ali kako god film je cista 10, ali moram reci da je za nijansu bolji dark knight, ali ko je pratio ove filmove nece ni vidjeti neku razliku... Sto se tice box ofisa jes malo ulogu igrao i ovaj masakr ali harry i avengers su isli u 3d gdje je za 6 dolara skuplja karta (bar u americi) tako da se ne moze bas usporedjivati. KO god misli da zna kako je kraj ispao, zajebao se i to dobro :mrgreen:
darius_maximus

#272 Re: The Dark Knight Rises

Post by darius_maximus »

Eh, napokon ga pogledah veceras... :D
Necu pisati nikakve spoilere, samo cu dati neka opca misljenja...

Film je odlican, ali je dosta drugaciji od TDK-a, mislim da ce se na to biti dosta tesko navici raji... Nolan je puno rizikovao ovakvim pristupom, ali mislim da je puno dobio i da je sve opravdano...
Dostojan zavrsetak u kojem se sve sto je pocelo u BB i zavrsi. Kao trilogija je sada cvrsto na svojim nogama... :D
Dosta je "tezak", da tako kazem, jer je atmosfera filma bas tegobna, vidi se da su bas na to isli...
Bane odlican, bas kao i Catwoman...
Kraj filma je definitivno konacka poruka ove verzije Batmana...

Ko je gledao neka baci neka opca razmisljanja, samo nemojte da kvarimo onima koji jos nisu pogledali... :-D
bull21

#273 Re: The Dark Knight Rises

Post by bull21 »

Fenomenalan film. Nema se šta više reći.

Izlazim iz kina i neki klinjo, prdi kako je film 'glupost nad glupostima'. Malo mi je falilo da se okrenem i da ga pošaljem u... da ne lajem. Aplauz na kraju filma je dovoljno rekao. Sve u svemu, genijalan film. Kraj mi se baš svidio :-D
horion_bosona

#274 Re: The Dark Knight Rises

Post by horion_bosona »

2/3 filma je dobra, kvalitetna zabava - sasvim očekivano, jer Nolan je danas valjda jedini koji može napraviti suvisao blockbuster... zadnja trećina je obična limunada već vidjena i prežvakana, sat otkucava bla bla... pritom treba istaći da su dva lika (Talia i Bane) uvedena u ovom dijelu trilogije, prilično plitko razrađena, pogotovo ona...

film koji će pogledati nekoliko desetina miliona ljudi, ne može biti lišen političkih/ideoloških konotacija (kao što uostalom nisu ni prethodna dva Nolanova Batmana), naročito uzimajući u obzir aktuelni trenutak... s toga The Dark Knight Rises nije ništa drugo doli desničarski pamflet: milostinja umjesto otklanjanje uzroka siromaštva; kriminal na ulicama eliminisan punim zatvorima; moralni milijarder; bolje truli sistem nego "anarhija", iako isti nešto kašljuca tu je "fantom slobode", koji će djelući izvan zakona (ironije li) malo pogurati stvar ne bi li profunkcionisala; opasnost bezvlašća i haosa "narodnih" prijekih sudova itd... aluzije su više nego jasne...

Joker je bio iskonsko zlo, koje je iskušavalo ljude stavljajući ih u poziciju, gdje ih može spasiti jedino egoistično-oportunistički instinkt samoodržanja (mada to nije isto što i pohlepa)... time pokušavajući dokazati da smo zarobljenici svoje "prirode" i da bolje nije izvodljivo... dok je Bane ovdje nužno zlo, dakle nešto što je izvjesno, neizbježno ukoliko se krene sa korjenitim promjenama postojećeg...

najbolja scena u filmu mi je Baneov upad na berzu i replika-dvije koje su uslijedile...

ovo je vjerovatno jedno od mojih najvećih filmskih razočarenja, (po meni) daleko slabiji od Batman Begins i The Dark Knight... ne mogu shvatiti razloge opšteg oduševljenja, kojeg dijele i kritika i gledaoci...
Madrid

#275 Re: The Dark Knight Rises

Post by Madrid »

Za mene odlican film, filmcina, mada ja ne gledam filmove bas kroz politiku, dosta mi je tih shranja i van filma :-)

Spojleri u nastavku

I pored toga sto mi se film dopao zasmetalo mi je par stvari (mada tek je prvo gledanje :D ):
Prezivjeti ono na kraju je ipak malo previse i za Batmana, mada sa druge strane bi mi bilo glupo da je odapeo jel...
Onda sam ocekivao vise od finalne borbe protiv Banea, ne da ga Selina dokrajci :o
I smrt Talie je mogla bit bolje odrađena, ustvari mislim da je ovo najveci propust filma...

Istina je da Talia nije bas razrađen lik, ali kako bi se drugacije krilo od gledaoca da je ona ustvari to sto jest ?

Tom Hadry odlicno odradio svoju ulogu, bas sam mislio da Nolan ne moze ponoviti onako dobrog negativca, ma ni pribliziti, sto zbog samog lika Jokera, sto zbog maestralne uloge Ledgera, kad vidi vraga...
Anne isto odradila fino svoju ulogu, mnogi su je pokopali cim je dobila ulogu, ali ako cemo realno do sada najbolja zenska uloga u Nolanovim filmovima :-D
Post Reply