nije najbolja naravno ali isto tako MF nije sitcom pa se ne moze ni porediti basŠveđanin wrote:Meni je Modern Family bolji, ali dobro nećemo sad u dubinu.irac300 wrote:Mislim da se njegova ocjena i odnosila na humorističke serije, ali i tada bi bila previsoka ocjena za zadnjih 15 godina. Serija jeste dobra, i meni trenutno najbolje što se trenutno nudi u žanru humorističkih serija.
Ali TBBT definitivno nije najbolja serija sveukupno.
Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
Moderator: _BataZiv_0809
-
Bodkin
#251 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
- Kal El
#252 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
Je li to neko gleda onaj odron od MF? :bljak:
Sent from my LT26i using Tapatalk
-
SundanceKid
#253 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
Nekad bio veliki fan, ali u zadnje vrijeme mi je negledljiva pa sam odusto. Bili su interesantni prvih par sezona, streberi, geekerske stvari, razmisljanje, humor situacije....dok ih nisu poceli pravit infantilnim, i pretvorili u djecicu sa nekim djecijim humorom, te valjda u nedostatku ideja ubacili jos i ostale djevojke da imaju vise prostora za izmisljanje i popunjavanje epizode. Ta je serija po meni u dobroj mjeri promijenila smisao dolaskom cura.
Sve skupa, po meni odavno vec bezidejno i blijedo, nista od ostrog humora...steta jer je Sheldon onako kao lik imo strasan potencijal..
Sve skupa, po meni odavno vec bezidejno i blijedo, nista od ostrog humora...steta jer je Sheldon onako kao lik imo strasan potencijal..
-
Bodkin
#254 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
ejmi def promasaj. mogli su mozda dovesti jos jednu curuSundanceKid wrote:Nekad bio veliki fan, ali u zadnje vrijeme mi je negledljiva pa sam odusto. Bili su interesantni prvih par sezona, streberi, geekerske stvari, razmisljanje, humor situacije....dok ih nisu poceli pravit infantilnim, i pretvorili u djecicu sa nekim djecijim humorom, te valjda u nedostatku ideja ubacili jos i ostale djevojke da imaju vise prostora za izmisljanje i popunjavanje epizode. Ta je serija po meni u dobroj mjeri promijenila smisao dolaskom cura.
- Brkooo
#255 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
Extra serija !
Mislio sam da ce se pokvariti kako vrijeme odmice iz sezone u sezonu kako kod HIMYM i ostalih serija koje su "predugo" trajale ...ono jednostavno dosade neki fazoni...ali sa ovom serijom to kod mene nije slucaj... !
Mislio sam da ce se pokvariti kako vrijeme odmice iz sezone u sezonu kako kod HIMYM i ostalih serija koje su "predugo" trajale ...ono jednostavno dosade neki fazoni...ali sa ovom serijom to kod mene nije slucaj... !
- Qler
#256 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
Meni ne MF dobar.. a sto se tice ovih geek serija, IT Crowd je svijet ispred TBBT... oni su giganti!
- Šveđanin
#257 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
Još da ubace neku sisaru u tbbt.
Skickat från min iPhone 5 med Tapatalk
- Balea275
#258 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
IT crowd je u konkurenciji za 1. mjesto najbolje serije koju sam ikad gledalaQler wrote:Meni ne MF dobar.. a sto se tice ovih geek serija, IT Crowd je svijet ispred TBBT... oni su giganti!
A Big Bang Theory je ubjedljivo najgora serija koju mi je ikad iko preporučio
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#259 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
Penny?Šveđanin wrote:Još da ubace neku sisaru u tbbt.![]()
- Šveđanin
#260 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
Može to i bolje..
-
Bodkin
#261 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
ja pogledao dvije epizode i doslovno mi se facijalna ekspresija nije promijenilaBalea275 wrote:IT crowd je u konkurenciji za 1. mjesto najbolje serije koju sam ikad gledalaQler wrote:Meni ne MF dobar.. a sto se tice ovih geek serija, IT Crowd je svijet ispred TBBT... oni su giganti!![]()
A Big Bang Theory je ubjedljivo najgora serija koju mi je ikad iko preporučio![]()
- Kal El
#262 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
IT Crowd je najjača serija 
-
darker105
#263 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
I da ista trci za SheldonomŠveđanin wrote:Još da ubace neku sisaru u tbbt.![]()
- yoda82
#264 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
TBBT za 3 klase jača od IT Crowd-aBalea275 wrote:IT crowd je u konkurenciji za 1. mjesto najbolje serije koju sam ikad gledalaQler wrote:Meni ne MF dobar.. a sto se tice ovih geek serija, IT Crowd je svijet ispred TBBT... oni su giganti!![]()
A Big Bang Theory je ubjedljivo najgora serija koju mi je ikad iko preporučio![]()
- Brkooo
#265 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
yoda82 wrote:TBBT za 3 klase jača od IT Crowd-aBalea275 wrote:IT crowd je u konkurenciji za 1. mjesto najbolje serije koju sam ikad gledalaQler wrote:Meni ne MF dobar.. a sto se tice ovih geek serija, IT Crowd je svijet ispred TBBT... oni su giganti!![]()
- Point.
#266 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
Joj kad mi ovi dodju i izvade neku seriju iz naftalina za koju niko nije cuo i da bi ispali cool, govore kako je to vrh vrhova, a popljuju neku seriju koja je hem sto je stvarno dobra, hem sto je popularna kod narodnih masa sirom dunjaluka i hem pobijedila hejbet nekih velikih i malih nagrada. TBBT je za IT Crowd Tito Marsal.
- fatality
#267 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
pa znas da je vazda bilo cool biti drugacijiPoint. wrote:Joj kad mi ovi dodju i izvade neku seriju iz naftalina za koju niko nije cuo i da bi ispali cool, govore kako je to vrh vrhova, a popljuju neku seriju koja je hem sto je stvarno dobra, hem sto je popularna kod narodnih masa sirom dunjaluka i hem pobijedila hejbet nekih velikih i malih nagrada. TBBT je za IT Crowd Tito Marsal.
a IT Crowd je meni preglupo. Pokusao gledati, al fazoni su za djecu u vrticu. Jos pogotovo ona dvojica, bas se trude da budu smijesni, sve nekako na silu. Sve u svemu pregledao 7-8 epizoda i prekinuo (stvarno sam se trudio). Dok kod BBT mi se zna desit da oplacem od nekih stvari (ili da neke recenice i sedmicama kasnije ponavljam
- Kal El
#268 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
Ne razumijete engleski humor 
-
Bodkin
#269 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
ma ja ba, glavni argument u svakoj diskusijiKal El wrote:Ne razumijete engleski humor
- Qler
#270 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
Tbbt je pokupila nagrada zato sto je hollywood, sad ces vidjeti mucke kad krenu iz hollywooda, bit ce quratz od ovce garant u odnosu na original, pa ces mozda skontati sta je pravi humor a sta je holivud... IT Crowd nema deseti dio budzeta tbbt i opet su izmislili humot za njih.
Fawlty towers, mucke, crna guja, mr bean, monthy pyton, raja jos prica fazone iz tih serija, a prijatelje, kao referencu za humoristicnu seriju iz usa tek neko spomene kako je bilo dobrih epizoda... A ove su se prestale snimati godinama prije njih...
Samo sam primjetio da danasnj omladina prakticno nema svoje misljenje, nego ako je himym in, onda se svima svidja, bez obzira na sve, i tako je u svemu, muzika, film, serija, moda...
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Fawlty towers, mucke, crna guja, mr bean, monthy pyton, raja jos prica fazone iz tih serija, a prijatelje, kao referencu za humoristicnu seriju iz usa tek neko spomene kako je bilo dobrih epizoda... A ove su se prestale snimati godinama prije njih...
Samo sam primjetio da danasnj omladina prakticno nema svoje misljenje, nego ako je himym in, onda se svima svidja, bez obzira na sve, i tako je u svemu, muzika, film, serija, moda...
- malwarebyte
#271 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
---
Last edited by malwarebyte on 17/10/2021 22:57, edited 1 time in total.
- fatality
#272 Re: AW: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
Hmm, ne znam sta da ti na ovo odgovorim a da ne budem grub. Ustvari precutat cu, stvarno si sama sve reklamalwarebyte wrote:cuj trude se da budu smijesni, a serija komedija, kako ih nije stid da to radefatality wrote: pa znas da je vazda bilo cool biti drugaciji
a IT Crowd je meni preglupo. Pokusao gledati, al fazoni su za djecu u vrticu. Jos pogotovo ona dvojica, bas se trude da budu smijesni, sve nekako na silu. Sve u svemu pregledao 7-8 epizoda i prekinuo (stvarno sam se trudio). Dok kod BBT mi se zna desit da oplacem od nekih stvari (ili da neke recenice i sedmicama kasnije ponavljam). Naravno da se ne smijem citavu seriju, ali ima fazona drama
.
sa fontela
- fatality
#273 Re: AW: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
Kad spomenu mucke. Meni je otac to davno nekad gledao te sam i ja sa njim (dok sam bio dosta mladji). I tad mi se nije svidjelo, iako nije bilo TBBT ili nesto slicno, jednostavno mi nije smijesno, i niti jednom se nisam nasmijao u toku gledanja (mislim da sam pogledao 2-3 epizode). Moze bit i da je to razlika ovdje, ovi "stariji" se loze na te stvari dok ovi mladji vise vole ove novije (sto u sustini i ima smisla). Ja u svojoj generaciji nisam nikad nikog cuo da citira nest iz mucki, montija ili slicno tome (a u srednjim 20- tim sam). Al ovo da mladi nemaju svoje misljenje mi bas nema smisla. Eto sto se meni levatski fazoni onog cice i one dvojice iz mucki ne svidjaju, a vamo se znam nasmijat sheldonu koji pogodi neke stvari iz moje svakodnevnice, znaci da nemam misljenje ? Sta da ti kazem, nismo vise u 60-tim, vremena se mijenjaju pa tako i humor, prihvati to lakse ce ti bitiQler wrote:Tbbt je pokupila nagrada zato sto je hollywood, sad ces vidjeti mucke kad krenu iz hollywooda, bit ce quratz od ovce garant u odnosu na original, pa ces mozda skontati sta je pravi humor a sta je holivud... IT Crowd nema deseti dio budzeta tbbt i opet su izmislili humot za njih.
sa fontela
- ćiribiribela
#274 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
Dva puta sam skidala IT crowd i oba puta nisam otisla dalje od druge epizode, vjerovatno zato sto ne kontam engleski humor. 
- Qler
#275 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?
Jebi ga i ja sam u drugoj polovini dvadestih (drugoj polovini druge polovine
)... sad samo da mi neko kaze da nadrealisti nisu smijesni pa da se odmah ranim...