Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Bodkin

#251 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Bodkin »

Šveđanin wrote:
irac300 wrote:Mislim da se njegova ocjena i odnosila na humorističke serije, ali i tada bi bila previsoka ocjena za zadnjih 15 godina. Serija jeste dobra, i meni trenutno najbolje što se trenutno nudi u žanru humorističkih serija.
Meni je Modern Family bolji, ali dobro nećemo sad u dubinu.

Ali TBBT definitivno nije najbolja serija sveukupno.
nije najbolja naravno ali isto tako MF nije sitcom pa se ne moze ni porediti bas
Kal El

#252 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Kal El »

Je li to neko gleda onaj odron od MF? :bljak:

Sent from my LT26i using Tapatalk
SundanceKid

#253 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by SundanceKid »

Nekad bio veliki fan, ali u zadnje vrijeme mi je negledljiva pa sam odusto. Bili su interesantni prvih par sezona, streberi, geekerske stvari, razmisljanje, humor situacije....dok ih nisu poceli pravit infantilnim, i pretvorili u djecicu sa nekim djecijim humorom, te valjda u nedostatku ideja ubacili jos i ostale djevojke da imaju vise prostora za izmisljanje i popunjavanje epizode. Ta je serija po meni u dobroj mjeri promijenila smisao dolaskom cura.

Sve skupa, po meni odavno vec bezidejno i blijedo, nista od ostrog humora...steta jer je Sheldon onako kao lik imo strasan potencijal..
Bodkin

#254 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Bodkin »

SundanceKid wrote:Nekad bio veliki fan, ali u zadnje vrijeme mi je negledljiva pa sam odusto. Bili su interesantni prvih par sezona, streberi, geekerske stvari, razmisljanje, humor situacije....dok ih nisu poceli pravit infantilnim, i pretvorili u djecicu sa nekim djecijim humorom, te valjda u nedostatku ideja ubacili jos i ostale djevojke da imaju vise prostora za izmisljanje i popunjavanje epizode. Ta je serija po meni u dobroj mjeri promijenila smisao dolaskom cura.

Sve skupa, po meni odavno vec bezidejno i blijedo, nista od ostrog humora...steta jer je Sheldon onako kao lik imo strasan potencijal..
ejmi def promasaj. mogli su mozda dovesti jos jednu curu
Brkooo

#255 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Brkooo »

Extra serija ! :thumbup:

Mislio sam da ce se pokvariti kako vrijeme odmice iz sezone u sezonu kako kod HIMYM i ostalih serija koje su "predugo" trajale ...ono jednostavno dosade neki fazoni...ali sa ovom serijom to kod mene nije slucaj... ! :D
Qler

#256 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Qler »

Meni ne MF dobar.. a sto se tice ovih geek serija, IT Crowd je svijet ispred TBBT... oni su giganti!
Šveđanin

#257 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Šveđanin »

Još da ubace neku sisaru u tbbt. :)

Skickat från min iPhone 5 med Tapatalk
Balea275

#258 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Balea275 »

Qler wrote:Meni ne MF dobar.. a sto se tice ovih geek serija, IT Crowd je svijet ispred TBBT... oni su giganti!
IT crowd je u konkurenciji za 1. mjesto najbolje serije koju sam ikad gledala :D
A Big Bang Theory je ubjedljivo najgora serija koju mi je ikad iko preporučio :roll: :run:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#259 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Velkoski »

Šveđanin wrote:Još da ubace neku sisaru u tbbt. :)

Penny? :roll: :D
Šveđanin

#260 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Šveđanin »

Može to i bolje..

Bodkin

#261 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Bodkin »

Balea275 wrote:
Qler wrote:Meni ne MF dobar.. a sto se tice ovih geek serija, IT Crowd je svijet ispred TBBT... oni su giganti!
IT crowd je u konkurenciji za 1. mjesto najbolje serije koju sam ikad gledala :D
A Big Bang Theory je ubjedljivo najgora serija koju mi je ikad iko preporučio :roll: :run:
ja pogledao dvije epizode i doslovno mi se facijalna ekspresija nije promijenila :D dakle nije ni ovog smajlija bilo :)
Kal El

#262 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Kal El »

IT Crowd je najjača serija :lol:

darker105

#263 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by darker105 »

Šveđanin wrote:Još da ubace neku sisaru u tbbt. :)

I da ista trci za Sheldonom :D
yoda82

#264 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by yoda82 »

Balea275 wrote:
TBBT za 3 klase jača od IT Crowd-a
Brkooo

#265 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Brkooo »

yoda82 wrote:
Balea275 wrote:
TBBT za 3 klase jača od IT Crowd-a
:thumbup:
Point.

#266 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Point. »

Joj kad mi ovi dodju i izvade neku seriju iz naftalina za koju niko nije cuo i da bi ispali cool, govore kako je to vrh vrhova, a popljuju neku seriju koja je hem sto je stvarno dobra, hem sto je popularna kod narodnih masa sirom dunjaluka i hem pobijedila hejbet nekih velikih i malih nagrada. TBBT je za IT Crowd Tito Marsal.
fatality

#267 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by fatality »

Point. wrote:Joj kad mi ovi dodju i izvade neku seriju iz naftalina za koju niko nije cuo i da bi ispali cool, govore kako je to vrh vrhova, a popljuju neku seriju koja je hem sto je stvarno dobra, hem sto je popularna kod narodnih masa sirom dunjaluka i hem pobijedila hejbet nekih velikih i malih nagrada. TBBT je za IT Crowd Tito Marsal.
pa znas da je vazda bilo cool biti drugaciji :)

a IT Crowd je meni preglupo. Pokusao gledati, al fazoni su za djecu u vrticu. Jos pogotovo ona dvojica, bas se trude da budu smijesni, sve nekako na silu. Sve u svemu pregledao 7-8 epizoda i prekinuo (stvarno sam se trudio). Dok kod BBT mi se zna desit da oplacem od nekih stvari (ili da neke recenice i sedmicama kasnije ponavljam :D). Naravno da se ne smijem citavu seriju, ali ima fazona drama :).
Kal El

#268 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Kal El »

Ne razumijete engleski humor ;)

Bodkin

#269 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Bodkin »

Kal El wrote:Ne razumijete engleski humor ;)

ma ja ba, glavni argument u svakoj diskusiji :D
Qler

#270 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Qler »

Tbbt je pokupila nagrada zato sto je hollywood, sad ces vidjeti mucke kad krenu iz hollywooda, bit ce quratz od ovce garant u odnosu na original, pa ces mozda skontati sta je pravi humor a sta je holivud... IT Crowd nema deseti dio budzeta tbbt i opet su izmislili humot za njih.

Fawlty towers, mucke, crna guja, mr bean, monthy pyton, raja jos prica fazone iz tih serija, a prijatelje, kao referencu za humoristicnu seriju iz usa tek neko spomene kako je bilo dobrih epizoda... A ove su se prestale snimati godinama prije njih...

Samo sam primjetio da danasnj omladina prakticno nema svoje misljenje, nego ako je himym in, onda se svima svidja, bez obzira na sve, i tako je u svemu, muzika, film, serija, moda...

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
malwarebyte

#271 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by malwarebyte »

---
Last edited by malwarebyte on 17/10/2021 22:57, edited 1 time in total.
fatality

#272 Re: AW: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by fatality »

malwarebyte wrote:
fatality wrote: pa znas da je vazda bilo cool biti drugaciji :)

a IT Crowd je meni preglupo. Pokusao gledati, al fazoni su za djecu u vrticu. Jos pogotovo ona dvojica, bas se trude da budu smijesni, sve nekako na silu. Sve u svemu pregledao 7-8 epizoda i prekinuo (stvarno sam se trudio). Dok kod BBT mi se zna desit da oplacem od nekih stvari (ili da neke recenice i sedmicama kasnije ponavljam :D). Naravno da se ne smijem citavu seriju, ali ima fazona drama :).
cuj trude se da budu smijesni, a serija komedija, kako ih nije stid da to rade
Hmm, ne znam sta da ti na ovo odgovorim a da ne budem grub. Ustvari precutat cu, stvarno si sama sve rekla :roll:

sa fontela
fatality

#273 Re: AW: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by fatality »

Qler wrote:Tbbt je pokupila nagrada zato sto je hollywood, sad ces vidjeti mucke kad krenu iz hollywooda, bit ce quratz od ovce garant u odnosu na original, pa ces mozda skontati sta je pravi humor a sta je holivud... IT Crowd nema deseti dio budzeta tbbt i opet su izmislili humot za njih.

Fawlty towers, mucke, crna guja, mr bean, monthy pyton, raja jos prica fazone iz tih serija, a prijatelje, kao referencu za humoristicnu seriju iz usa tek neko spomene kako je bilo dobrih epizoda... A ove su se prestale snimati godinama prije njih...

Samo sam primjetio da danasnj omladina prakticno nema svoje misljenje, nego ako je himym in, onda se svima svidja, bez obzira na sve, i tako je u svemu, muzika, film, serija, moda...

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Kad spomenu mucke. Meni je otac to davno nekad gledao te sam i ja sa njim (dok sam bio dosta mladji). I tad mi se nije svidjelo, iako nije bilo TBBT ili nesto slicno, jednostavno mi nije smijesno, i niti jednom se nisam nasmijao u toku gledanja (mislim da sam pogledao 2-3 epizode). Moze bit i da je to razlika ovdje, ovi "stariji" se loze na te stvari dok ovi mladji vise vole ove novije (sto u sustini i ima smisla). Ja u svojoj generaciji nisam nikad nikog cuo da citira nest iz mucki, montija ili slicno tome (a u srednjim 20- tim sam). Al ovo da mladi nemaju svoje misljenje mi bas nema smisla. Eto sto se meni levatski fazoni onog cice i one dvojice iz mucki ne svidjaju, a vamo se znam nasmijat sheldonu koji pogodi neke stvari iz moje svakodnevnice, znaci da nemam misljenje ? Sta da ti kazem, nismo vise u 60-tim, vremena se mijenjaju pa tako i humor, prihvati to lakse ce ti biti :)

sa fontela
ćiribiribela

#274 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by ćiribiribela »

Dva puta sam skidala IT crowd i oba puta nisam otisla dalje od druge epizode, vjerovatno zato sto ne kontam engleski humor. :mrgreen:
Qler

#275 Re: Big Bang Theory- gledate li, kakva je serija?

Post by Qler »

Jebi ga i ja sam u drugoj polovini dvadestih (drugoj polovini druge polovine :) )... sad samo da mi neko kaze da nadrealisti nisu smijesni pa da se odmah ranim...
Post Reply