Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

Šibicar

#251 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Šibicar »

Van Halen wrote:Supić jeste možda najslabiji golman od sve trojice, ali ipak ne treba zaboraviti ni to da smo zahvaljujući njegovim fenomenalnim odbranama protiv Turske uopšte došli u baraž.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ovi su mi najjači,hajde mi nadji te 'fenomenalne odbrane' sviju ti,lopta ga 2 puta pogodila,a Turci promašili gol kad su imali 2-3 puta zicer,i sad ga mi trebamo dizati u nebesa i zahvaljivati mu se do beskonačnosti... :-)
klixober

#252 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by klixober »

Van Halen wrote:Supić jeste možda najslabiji golman od sve trojice, ali ipak ne treba zaboraviti ni to da smo zahvaljujući njegovim fenomenalnim odbranama protiv Turske uopšte došli u baraž.
Hocemo li ovo morati iducih 10 godina slusati?
Van Halen

#253 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Van Halen »

ha ha ha baš šega, čitav mu stadion u Zenici skandira, znači svi budale, sad se nekolicina nađe i kaže da je levat. Ko što sam reko nije najbolji, ali ne treba zaboraviti odlične odbrane.
Eborg

#254 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Eborg »

komeba wrote:
Eborg wrote:Ja ne znam je li ovaj Hasagic ima fakat peh ili nema dovoljno velika damu da stane na gol u bitnoj utakmici. Znam da je branio protiv Srbije samo se ne sjecam je li on ili Tolja igrao protiv Danske.
Mislim cak da je korektno od njega da je svjestan da nije spreman jer jako dugo nije branio...i da sam kaze to.Utoliko mi je drazi sto i sam priznaje i ne forsira da bude na golu.
Moguce no ovo se vrlo chesto ponavlja. Vazda je nespreman dan-dva pred tekmu.
palermo

#255 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by palermo »

udrch wrote:
takođe njegovim fenomalnim odbranama protiv Španaca nam se smijao čitav komšiluk.. :D

Begović ima da brani kad ja kažem i tačka..
Između odlaska u baraž i smijeha komšiluka,ja bih ipak izabrao odlzakau baraž.

Inače, i ja bih čini mi se Begovića stavio na gol, al kad vidim ove poznavaoce igre sa sarajevo x kako gorljivo traže Begovića, bogami se upitam, da možda Supa nije prava opcija.

Jes doduše, da i se trebala popiti dupla doza persena
KenCo

#256 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by KenCo »

mislim da nije OK vrijedati momka kojeg je cijeli stadion bodrio u svakoj tekmi kada je branio za nas. to je bas ono- bosanski.
hasagic je moj prvi izbor,a ako on ne moze da igra,mozda bih stavio Begovica na gol. u svakom slucaju, nemoguce je izabrati pravog,to cemo vidjet tek poslije tekme. jedan je provjeren,ali ne toliko kvalitetan,dok je drugi neprovjeren,ali kazu da je kvalitetan :)
ja bih rizikovao sa Begovicem. trebat ce nam dobar golman u ovoj tekmi jer mislim da ce portugalci stvoriti mnogo prilika.
palermo

#257 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by palermo »

komeba wrote:

Ako se akobogda plasiramo na svjetsko, naravno da ćeš slušati ovu rečenicu narednih ne , deset godina, nego dvadeset , znaš zašto, zato što je istinita.
klixober

#258 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by klixober »

palermo wrote:
komeba wrote:

Ako se akobogda plasiramo na svjetsko, naravno da ćeš slušati ovu rečenicu narednih ne , deset godina, nego dvadeset , znaš zašto, zato što je istinita.
Ok je slusati tu recenicu,samo se nadam da golman koji ne moze ni na klupu Temisvara,zbog te recenice nece braniti za reprezentaciju.
Šibicar

#259 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Šibicar »

Van Halen wrote:ha ha ha baš šega, čitav mu stadion u Zenici skandira, znači svi budale, sad se nekolicina nađe i kaže da je levat. Ko što sam reko nije najbolji, ali ne treba zaboraviti odlične odbrane.
A skandiralo mu se zato što je dobar golman jel'? :-) :lol: Razmisli malo zašto mu se skandiralo.... :wink:
palermo

#260 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by palermo »

komeba wrote:
Ok je slusati tu recenicu,samo se nadam da golman koji ne moze ni na klupu Temisvara,zbog te recenice nece braniti za reprezentaciju.
Da, znamo da bi ti drugačije sastavio reprezentaciju.......što bi se reklo, to ti je došlo više kao opštepoznata forumska teorema
palermo

#261 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by palermo »

Šibicar wrote:
Van Halen wrote:ha ha ha baš šega, čitav mu stadion u Zenici skandira, znači svi budale, sad se nekolicina nađe i kaže da je levat. Ko što sam reko nije najbolji, ali ne treba zaboraviti odlične odbrane.
A skandiralo mu se zato što je dobar golman jel'? :-) :lol: Razmisli malo zašto mu se skandiralo.... :wink:
pa zato što je Srbin...........što ne kažeš fino.....šta se bojiš reći
klixober

#262 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by klixober »

palermo wrote:
komeba wrote:
Da, znamo da bi ti drugačije sastavio reprezentaciju.......što bi se reklo, to ti je došlo više kao opštepoznata forumska teorema
Normalno..za svaku reprezentaciju igraju oni koji zasluzuju,ne mislim da ja ista nenormalno zahtijevam.
Neelix

#263 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Neelix »

Inace i Misimovicu svaku utakmicu skandiramo jer je Srbin. A nema pojma o fudbalu.
Šibicar

#264 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Šibicar »

palermo wrote:
Šibicar wrote:
pa zato što je Srbin...........što ne kažeš fino.....šta se bojiš reći
Htio sam da to čovjek sam zaključi,a ti sad reci ono iskreno jel' misliš da je postojao drugi razlog?
Van Halen

#265 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Van Halen »

Da je Kongoanac nebitno. Dobra stvar za ovu zemlju je što i "Srbin" igra za našu ekipu, a pogotovo što mu skandira cijeli stadion. Ali to su stvari koje nemaju veze s temom, ne mora više nikad stati na gol, ali će njegov udio u plasmanu u baraž ostati zauvijek upisan. Mada opet kažem , da je trenutno bolje rješenje neko od druga dva golmana.
palermo

#266 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by palermo »

Šibicar wrote:
Htio sam da to čovjek sam zaključi,a ti sad reci ono iskreno jel' misliš da je postojao drugi razlog?
Naravno da mislim........al bojim se da ti to nećeš shvatiti.......
Mobile_Disco

#267 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Mobile_Disco »

Ja sam cuo da je on najbolji golman na svijetu.. Sad ne znam jel to istina al eto :D
Ajmo sad salu na stranu.. Begovic je zaluzio da brani po svemu sto je do sad pokazao u klubu, sto ruku na srce ni jedan od dva nasa golmana koja nam preostaju nisu pokazala, jer nazalost ne brane.. Begovic u reprezentaciji nije dobio sansu mada je trebao protiv Spanije, al eto nazalost nije.. Eh sad koga staviti na gol? Golmana koji brani solidno u kontinuitetu, ili golmane koji su vise povrijedjeni nego zdravi, i naravno glavna stvar je da ne brane u svojim klubovima u kojima "igraju".. Eh sad ko zna.. Mozda se Supic treba ponovo prodati, al to cemo vidjeti u subotu ili dan prije kad se objavi ko ce igrati u prvih 11.. Mada nikad ne znas.. Mozda se pozove neko drugi :D
Šibicar

#268 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Šibicar »

Van Halen wrote:Da je Kongoanac nebitno. Dobra stvar za ovu zemlju je što i "Srbin" igra za našu ekipu, a pogotovo što mu skandira cijeli stadion. Ali to su stvari koje nemaju veze s temom, ne mora više nikad stati na gol, ali će njegov udio u plasmanu u baraž ostati zauvijek upisan. Mada opet kažem , da je trenutno bolje rješenje neko od druga dva golmana.
A što je bolje riješenje neki drugi golman,kad je Supa kako ti reče imao fantastičnih intervencija?Odjednom ste svi postali licemjeri,ono "ma Supa je extra rastura,ali ipak je bolje da brani neki drugi golman". :-)To ustvari pokazuje njegov pravi kvalitet tj. nekvalitet,samo što to neki ne žele da priznaju. Da mene neki golman zadivi svojim fantastičnim intervencijama,ja nikad ne bih rekao da treba da brani neko drugi....
Globus

#269 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Globus »

Van Halen wrote:Da je Kongoanac nebitno. Dobra stvar za ovu zemlju je što i "Srbin" igra za našu ekipu, a pogotovo što mu skandira cijeli stadion. Ali to su stvari koje nemaju veze s temom, ne mora više nikad stati na gol, ali će njegov udio u plasmanu u baraž ostati zauvijek upisan. Mada opet kažem , da je trenutno bolje rješenje neko od druga dva golmana.
Po cemu je bolje rjesenje ?
Šibicar

#270 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Šibicar »

Neelix wrote:Inace i Misimovicu svaku utakmicu skandiramo jer je Srbin. A nema pojma o fudbalu.
Da,da..zato Miske igra u trećem timu nižerazredne lige,a Supa brani u prvom timu jedne od najjačih evropskih liga... :-)
Van Halen

#271 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Van Halen »

Šibicar wrote:
A što je bolje riješenje neki drugi golman,kad je Supa kako ti reče imao fantastičnih intervencija?Odjednom ste svi postali licemjeri,ono "ma Supa je extra rastura,ali ipak je bolje da brani neki drugi golman". :-)To ustvari pokazuje njegov pravi kvalitet tj. nekvalitet,samo što to neki ne žele da priznaju. Da mene neki golman zadivi svojim fantastičnim intervencijama,ja nikad ne bih rekao da treba da brani neko drugi....
Nemoj majke ti o licemjerstvu govorit. Čovjeka je cijeli forum kovao u zvijezde, a sad ko ga jebe ne treba nam. To je licemjerstvo čisto. Ako ne znate čitat, šta ću vam ja. Kažem TRENUTNO je neko od druga dva bolje rješenje, što ne znači da Supić kad nađe pravi klub i uđe u formu ne bi trebao opet biti broj 1.
Globus

#272 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Globus »

Globus wrote:
Po cemu je bolje rjesenje ?
A ja mislio da si napiso da je on bolji od ostale dvojice pardon :D
LSD

#273 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by LSD »

Ljudi Supić nikako ne brani u svom klubu,vec mjesecima :shock: ne znam na kakve lijepe oci ga Ćiro zove imajuci u vidu cinjenicu da covjek nikako ne brani za svoj klub niti je u takmicarskoj formi...doduše ne brani ni Hasagić za svoj klub,ali eto Ćiro poštuje njegov lik i djelo :lol: neke njegove zasluge i kredite pominje :shock: ...nidje veze prica,ali to su klasicni Ćiroizmi.
Jedini naš golman (od ova 3 pozvana) koji redovno brani i koji je u takmicarskoj formi je Begović...kakav god da je bar je u kakvoj takvoj formi...pustite sad price u Supiću i njegovim zaslugama protiv Belgije ili Turske,to je bilo i prošlo...nama treba golman koji je u formi i koji redovno brani...ovo je odlucujuca utakmica i tu nema zayebancije i cirkusa sa golmanima,svaka greška se skupu placa...ne može nespreman golman braniti u ovako bitnoj utakmici.
Mobile_Disco

#274 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Mobile_Disco »

Van Halen wrote:
Šibicar wrote:
Nemoj majke ti o licemjerstvu govorit. Čovjeka je cijeli forum kovao u zvijezde, a sad ko ga jebe ne treba nam. To je licemjerstvo čisto. Ako ne znate čitat, šta ću vam ja. Kažem TRENUTNO je neko od druga dva bolje rješenje, što ne znači da Supić kad nađe pravi klub i uđe u formu ne bi trebao opet biti broj 1.
Pa sta sad treba formu ganjati u barazu jel? Mislim ok je to sve supic nije los, al valjda trebamo gledati da najbolji stane na gol, trenutno je on daleko od toga da je najbolji, pa sve ti govori ko mu je bio rezerva u utakmicama u kojima je branio, i da raja je njega vise gotivila zbog imena i sto se odlucio da brani za nas
donBeton

#275 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by donBeton »

S obzirom da je otpao Hasagić, nekako mi je Supić najprihvatljivije rješenje.Jednostavno se bojim toga što Begović nije još branio u tako velikoj utakmici niti za reprezentaciju. Supić me uopće nije oduševio kao golman, i Gušu bih na gol prije njega da je u opticaju (baš kao i Supić i taj je toliko "spašavao" repku, ali i njegove golmanske kvalitete su bile upitne u odnosu na ostale raspoložive golmane). Po meni, Nemanja. (Ako već Gušo ne može... :sad: :D :run: )
Locked