Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post Reply
zonbirile

#251 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by zonbirile »

sayonara wrote:
zonbirile wrote:prvo su se dogovorili da razvale Bosnu,ne bukvalno onako partijski po nacionalnom, vjerskom ključu,jer bože moj nisu mogli ni u snu sanjati do čega će to dovesti.E poslije je psihijatar Dabić ,pretio sa govornice,ali da ne bi one dvojice,ne bi bilo ni njega za govornicom.Ostalo je manje više poznato.
Aaaaaaaaaaaa sad sam shvatioooooooooo :skoljka: Pa sto odmah ne rece. Dakle Bosnjaci su sve ovo zakuhali ... oj jesam gluup :) EE bas ti hvala. Sad shvatam svoju gresku. Znaci da ja nisam glasao za Aliju, ne bi bilo ni Radovana, ni rata ... svi bi i danas ziveli lepo i slozno kako Bog zapoveda ... Ne moras vise nijedne :)

e tebi može biti poučno,pisanje na forumu,na temi o Golom otaku.Pročitaj moj post,tvoj odgovor i shvatit češ kako se dobijala karta za službeni put.Ako diskutuješ,onda ne možeš tumačiti tuđe misli,nego zamoliti da ti pojasni,dodao bih uz izvinjenje,ali to je već previše od tebe očekivati.Najbolji ste,najjači,ali vam nešto ne ide.Otjerali ste sviju,niko vam nije kriv,pa opet ne ide.Znam ja kada će vam krenuti,ali tada će Bosna biti u dubokom mraku.
nihoniho

#252 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by nihoniho »

sayonara wrote:
nihoniho wrote:[
hvala ti sto priznajes ko je organizirao otpor. naravno da mu je to bila ustavna duznost i obaveza, ali ja sam odgovarao onima koji me ovdje ubjedjuju u cinjenicu koju eeto i ja i ti znamo da je Predsjednistvo BiH, na celu sa rahmetli Alijom Izetbegovicem, kao i stranka koju je vodio organiziralo otpor. I hvala mu sto me nije ostavio u velikoj srbiji, pa i po cijenu rata, jer ne znam da li bi me danas bilo i da li bi bosnjaci danas bili kurdi ili palestinci. Trebalo je hrabrosti i odlucnosti odbrusiti karadzicu i jna i reci da "robovi biti necemo" i da BiH nece biti dio velike Srbije, inicirati i zakazati referendum kojeg je narod, slazem se, zdusno podrzao. Dakle odluku Predsjednistva i predsjednika podrzao je i narod. Bitno je da si naglasio da je neko bio "dobro placen". Licno, ne znam koliko je ko bio placen ali znam da meni ne bi niko mogao platiti da u takvom vremenu i u takvim okolnostima donosim tako vazne odluke. Pricom o necijoj placenosti ti samo pokazujes da ti je tudji novcanik u vrhu opservacije, pokazujes sta su ti kriteriji i ciljeevi u zivotu. Ne trebas nikome biti zahvalan, ali ja sam recimo ponosan na cinjenicu da zlocini, progoni i paljenja nisu bili pravilo za Armiju RBiH, jer da jesu danas bih se stidio sto sam bio njen pripadnik. Obrazlagaces do besvijesti da je neko bio los politicar, ali ja i dalje smatram da podrska SAD, priznanje suverenosti zemlje sa muslimanskom vecinom u srcu Evrope, intervencija NATO-a itd itd nije djelo neuspjesnih politicara, bez obzira sto jesu imali gresaka. Tvoj je problem sto SDA posmatras kroz Saju, a corav si kod ociju da vidis da ces Saju naci u svakoj stranci, a mozda i u sebi samom, ali na taj nacin svjesno vrijedjas sve patriote koji su bili heroji i koji su bili clanovi SDA. Ti, u stvari, ispoljavas simptome jednog dosta uvrijezenog sindroma u nasem narodu, a koji te tjera da su svemu i svakome vidi mahanu, a savrsenstvo, postenje i moral ne leze nigdje drugo do u tebi samom. I zato ti je danas tako kako je ... svrhu zivota nalazis u pljuvanju po svemu, a razloge za promasaje u svom zivotu (i ti i tebi slicni) nalazis u svemu sto ti pod ruku dodje, cak i u odluci da ti drzava postane nezavisna.
istina je da je SDA organizovala i vodila otpor bih, kao i da je kontrolisala sve elemente zivota u tom teskom periodu.
nacin na koji je organizovala i vodila taj otpor je najjaci argument protiv te stranke.
svi znamo koliko je ko bio placen i znamo ko je imao pristup parama. jasno je ko je u intervjuu rekao da je odbrana bih kostala 11 000 000 000 maraka, a i da je , u dokumentarcu "jedinica", dudakovic ustvrdio da je odbrana bihacke regije, koja je bila jedna od najizlozenijih agresiji, kostala oko 45 000 000 maraka itd,itd.
licno bih puno vise volio je tvoja odbrana SDA motivirana interesom nego da stvarno vjerujes u to , jer je to porazavajuce, iako su male sanse
kirby

#253 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by kirby »

Vozdra raja wrote:Sa Rasimom na celu je armija BiH umalo oslobodila Banja Luku i umalo dosla do konacne pobjede!!!

I bas je onako simpaticno, ko bi rekao da ce Titov robijas kasnije da ocita civilizacijsku lekciju cijelom svijetu i da bude stub otpora agresoru. A za to vrijeme su se titovi komunisti ili krili u misijim rupama ili bili po brdima i na nas slali granate! Hmm kako sudbina dodje na svoje...

u trezoru narodne banke :D :D :D
Vozdra raja :-)

#254 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Vozdra raja :-) »

kirby wrote:
Vozdra raja wrote:Sa Rasimom na celu je armija BiH umalo oslobodila Banja Luku i umalo dosla do konacne pobjede!!!

I bas je onako simpaticno, ko bi rekao da ce Titov robijas kasnije da ocita civilizacijsku lekciju cijelom svijetu i da bude stub otpora agresoru. A za to vrijeme su se titovi komunisti ili krili u misijim rupama ili bili po brdima i na nas slali granate! Hmm kako sudbina dodje na svoje...

Necu da vjerujem da je ovo tvoje najinteligentnije razmislljanje! :-?

Alija je bio predsjednik drzave bez vojske i oruzija, napadnute sa dvije strane + domaci izdajnici, sa embargom na oruzije za vratom i svjetskim liderima koji su tvrdili da rat u BiH nije njihov problem!

Ti saberi dva i dva! Znam da ti to mozes!
Vodenjak

#255 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Vodenjak »

Vozdra raja wrote:
kirby wrote:

Alija je bio predsjednik drzave bez vojske i oruzija, napadnute sa dvije strane + domaci izdajnici, sa embargom na oruzije za vratom i svjetskim liderima koji su tvrdili da rat u BiH nije njihov problem!

Ako je ko bio bez oruzja, onda je to bio mali bosanski covjek!
Alija da je imao i svu salamentu koju Rambo koristi, opet bi bio u trezoru!
I njegov posao nije ni bio da ima oruzje ali je i te kako bio da one za koje je radio snabdije istim!
A on to nije uradio.
I ne samo da to nije uradio nego je 4/5 zemlje ostavio na milost i nemilost sto cetnicima sto ustasama.
Toliko o organizovanju otpora.
palermo

#256 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by palermo »

Vodenjak wrote:
I njegov posao nije ni bio da ima oruzje ali je i te kako bio da one za koje je radio snabdije istim!
A on to nije uradio.
I ne samo da to nije uradio nego je 4/5 zemlje ostavio na milost i nemilost sto cetnicima sto ustasama.
Nije tebi lako, bogami nije....
Vodenjak

#257 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Vodenjak »

palermo wrote:
Vodenjak wrote:
A on to nije uradio.
Nije tebi lako, bogami nije....
Ne brini ti za mene...
Istina, mozda si mogao malo da se zabrines kad sam se nasao u rukama cetnika bez harnog noza da si kruha nasijecem a kamo li kakve pushkice da se odbranim, ali kad nisi tad, nemoj ni sad... :wink:
Mene danas sto se tice, isto mi ko Brozu na onoj karikaturi kad veli:: Samo vas posmatram, majku li vam boziju! :D
Pietje_Bel

#258 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Pietje_Bel »

Vodenjak wrote:

A on to nije uradio.
Toliko o organizovanju otpora.[/quote]

Vodenjak je u pravu. Alija je trebao biti na mjestu Cerica a na mjestu Alije je trebao biti Sefer Halilovic i mnogo bolje bi prosli.
Pietje_Bel

#259 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Pietje_Bel »

sayonara wrote:
nihoniho wrote:[
hvala ti sto priznajes ko je organizirao otpor. naravno da mu je to bila ustavna duznost i obaveza, ali ja sam odgovarao onima koji me ovdje ubjedjuju u cinjenicu koju eeto i ja i ti znamo da je Predsjednistvo BiH, na celu sa rahmetli Alijom Izetbegovicem, kao i stranka koju je vodio organiziralo otpor. I hvala mu sto me nije ostavio u velikoj srbiji, pa i po cijenu rata, jer ne znam da li bi me danas bilo i da li bi bosnjaci danas bili kurdi ili palestinci. Trebalo je hrabrosti i odlucnosti odbrusiti karadzicu i jna i reci da "robovi biti necemo" i da BiH nece biti dio velike Srbije, inicirati i zakazati referendum kojeg je narod, slazem se, zdusno podrzao. Dakle odluku Predsjednistva i predsjednika podrzao je i narod. Bitno je da si naglasio da je neko bio "dobro placen". Licno, ne znam koliko je ko bio placen ali znam da meni ne bi niko mogao platiti da u takvom vremenu i u takvim okolnostima donosim tako vazne odluke. Pricom o necijoj placenosti ti samo pokazujes da ti je tudji novcanik u vrhu opservacije, pokazujes sta su ti kriteriji i ciljeevi u zivotu. Ne trebas nikome biti zahvalan, ali ja sam recimo ponosan na cinjenicu da zlocini, progoni i paljenja nisu bili pravilo za Armiju RBiH, jer da jesu danas bih se stidio sto sam bio njen pripadnik. Obrazlagaces do besvijesti da je neko bio los politicar, ali ja i dalje smatram da podrska SAD, priznanje suverenosti zemlje sa muslimanskom vecinom u srcu Evrope, intervencija NATO-a itd itd nije djelo neuspjesnih politicara, bez obzira sto jesu imali gresaka. Tvoj je problem sto SDA posmatras kroz Saju, a corav si kod ociju da vidis da ces Saju naci u svakoj stranci, a mozda i u sebi samom, ali na taj nacin svjesno vrijedjas sve patriote koji su bili heroji i koji su bili clanovi SDA. Ti, u stvari, ispoljavas simptome jednog dosta uvrijezenog sindroma u nasem narodu, a koji te tjera da su svemu i svakome vidi mahanu, a savrsenstvo, postenje i moral ne leze nigdje drugo do u tebi samom. I zato ti je danas tako kako je ... svrhu zivota nalazis u pljuvanju po svemu, a razloge za promasaje u svom zivotu (i ti i tebi slicni) nalazis u svemu sto ti pod ruku dodje, cak i u odluci da ti drzava postane nezavisna.
Alija Izetbegovic je bio agent Srbije. On je uradio sve sto je trebao uraditi da Bosna i Hercegovina sto gore prode. Aliju su samo podrzavli Muslimani sa sela i iz gradova poput Foce, Srebrenice itd. Da se nije Alija docepao vlasti kroz rat nebi nikada. Ja njega ne cijenim ama bas nimalo.
palermo

#260 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by palermo »

Pietje_Bel wrote:
Alija Izetbegovic je bio agent Srbije. On je uradio sve sto je trebao uraditi da Bosna i Hercegovina sto gore prode. Aliju su samo podrzavli Muslimani sa sela i iz gradova poput Foce, Srebrenice itd. Da se nije Alija docepao vlasti kroz rat nebi nikada. Ja njega ne cijenim ama bas nimalo.
Jes ti onaj što se ne bi nikad vratio u Bosnu jer mu je bolje tamo gdje već jeste............ma jes, to si ti, bogami.............i šta kažeš Alija agent Srbije, ......rodila majka
nihoniho

#261 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by nihoniho »

potpuno je sigurno da je SDA spasila bih. onog trenutka kada su stranci shvatili da ce, u slucaju podjele bih, bosnjacka elita napraviti islamsku republiku u sred evrope, svaka mogucnost podjele bosne bila je pisi proplo.
nosara

#262 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by nosara »

nihoniho wrote:potpuno je sigurno da je SDA spasila bih. onog trenutka kada su stranci shvatili da ce, u slucaju podjele bih, bosnjacka elita napraviti islamsku republiku u sred evrope, svaka mogucnost podjele bosne bila je pisi proplo.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Fair Life

#263 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Fair Life »

sayonara wrote:"Ni hiljade abdesta vas ne moze oprati", "... zagrizao govneka" ... rece covjek u svojim visokointelektualnim zapazanjima, a nedugo zatim pozva se na kulturu dijaloga :) Svaka cast, ciko. I to govori o tvom mentalnom sklopu. Na kulturu dijaloga pozovi tek kada dobijes po usima, kao i Karadzic na primirje kad mu dodje vuna :) Nema potrebe duboko udisati da bi se razumjeli tvoji postovi, jer su zaista laga(h)no stivo. Javio si se sa tezom da su se predstavnici SDA, HDZ i SDS "birali izmedju sebe", a ja ti odgovorio da je bio takav izborni zakon. Priopcio si nam da si i tada razmisljao svojom glavom, a ja primjetio da ni nakon 20 godina nisi daleko odmakao, jer nam ni sada ne znas reci sta je bila alternativa u tom vremenu. Dakle, ja tebi i ne nudim alternativu danas, jer ti i nemas alternativu, vec cika koji vec 20 godina misli svojom glavom pitah je l' sta korisno smislio :) A i ne ocekujem odgovor, vjeruj, jer od covjeka koji velikom broju stanovnika ove zemlje ne zeli dobro i ne ocekujem nista korisno.
Bahrudin Bijedic - Buri: RACUN SA SOTONOM

'Odabrali su najgore medju nama da uniste Bosnu'

Bahrudin Bijedic Buri je jedan od najvise rangiranih predratnih funkcionera Ministarstva Unutrasnjih Poslova SRBiH u Sarajevu. Bijedic je cijeli rat proveo u Sarajevu, da bi zatim otputovao u Chicago. Iz Chicaga je Bijedic 23. jula 1996. poslao pismo adresirano glavnom i odgovornom uredniku Izetbegovicevog lista "Ljiljan" Hadzemu Hajdarevicu, da ga list objavi kao odgovor na klevete napisane na stranicama lista. Medjutim, u skladu sa praksom klevetanja, "Ljiljan" nije objavio to pismo, Bijedic je kopiju poslao magazinu "Dani", koji je pismo objavio pod naslovom "RACUN SA SOTONOM".

U pismu Bahrudin Bijedic objasnjava i to kako je doslo do smjene na vlasti u (S)RBiH uoci rata, tj. kako su cetnici pustili iz zatvora grupu Alije Izetbegovica u odsutnom trnutku BiH istorije. Bijedic je visoko rangirani i veoma dobro obavjesteni policajac-patriota RBiH te u tom svojstvu svjedoci da je Izetbegoviceva grupa pustena iz zatvora pod pritiskom Srpske Akademija Nauka i Umjetnosti (SANU) i cetnickog pokreta. Obracajuci se Izetbegovicevim idolopoklonicima u "Ljiljanu", listu koji je odbio da objavi pismo, Bijedic izmedju ostalog pise (citat iz magazina "Dani"):

"Ja sam, kao sto znate, u Americi kao zrtva te vase demokratije i nisam u prilici da neposrednije uzvratim. Nisam ovdje dosao iz straha za vlastitim zivotom (nakon cjeloratnog boravka u Sarajevu nema u meni prostora za strah) niti sto se bojim sohe vaseg barjaka, nego da izbjegnem glad zapamcenu iz djetinjstva sa kojom ste vi htjeli da me ponizite i u zrelijoj dobi zivota. Glad koju ste mi namjenili kao nagradu za moj rad na odbrani zemlje.

Vi znate da novac i vlast mijenjaju svojstva i osobine nepostojanih licnosti koje u takvim prilikama demonstriraju okrutnost pri cemu su braca Latici ocigledno egzemplar. Njihova konstantna hajka na mene je orkestrirana od VLADAJUCE OBITELJI NAD BOSNOM i ne predstavlja za mene iznenadjenje. Medjutim, beskrupuloznost kojom se sluze daje mi povoda da neke stvari pojasnim ili na njih podsjetim.
( ... )
Ali vasa kooperacija i saradnja na, kako vi kazete, rusenju komunizma ucinila vas je bliskim (sa SDS-om), napravila od vas kasnije partnere u vlasti, cinili ste koaliciju. Vas, grupu muslimanskih osudjenika, su cetnici i ustase oslobodili daljeg zatocenistva kroz poplave peticija i inicijativa srpskih i hrvatskih intelektualaca u periodu 1987 - 1989. koje su predvodili DOBRICA COSIC, MIHAJLO MARKOVIC, LJUBO TADIC, GOJKO DJOGO, VOJISLAV SESELJ, VLADIMIR SEKS, FRANJO TUDJMAN i brojni drugi.

Zasto?
Pa vi ste im trebali. Niko drugi medju muslimanima ne bi sa njima sjedio za istim stolom. Oni su zeljeli vas na celu muslimanskog naroda u njegovom odsudnom trenutku jer ste vi najslabija postava medju nama, najnekompetetnija, najneiskusnija i postava koja ce ZARAD VLASTI I SA SOTONOM PRAVITI RACUNE. Nadalje, postava koja ce okupiti najmanje potencijalnih snaga za odbranu Bosne i Hercegovine, postava kojoj nemaju razloga vjerovati mnogi Muslimani, a kamoli Srbi i Hrvati inace lojalni drzavnosti Bosne i Hercegovine. Koliko je intervjua i clanaka Dzemaludin Latic objavio u to vrijeme u Srpskim knjizevnim novinama. Tako je sira javnost za njega i saznala.
( . . . )
Ne moze niko razlozan izjednacavati nacionalne stranke pogotovo u kontekstu zlocina koje su pripadnici SDS-a pocinili nad muslimanskim stanovnistvom, ali su cinjenice grube o tome da su oni to pocinili u periodu vaseg rukovodjenja muslimanskim narodom. To cetnicima nije uspjelo u proslom ratu jer su im se isprijecili partizani u kojima je veliki broj Muslimana ispoljavao svoj antifasizam.
( . . . )

(citat iz pisma Bahrudina Bijedica)
Vodenjak

#264 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Vodenjak »

sayonara wrote:
Pa sto ne kupi pusku
U sredini u kojoj sam zivio, gotovo svi oni koji su pokupovali pushke ostashe kraci za glavu.
Toliko o organizaciji rata.

I toliko od mene mladjahnom borchini uz tradicionalni pozdrav bosanskohercegovacke armije: Tekbir! :roll:
Fair Life

#265 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Fair Life »

Dobar je Memo, dobar...
osa

#266 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by osa »

sayonara wrote:
Vodenjak wrote:
sayonara wrote:
Pa sto ne kupi pusku
U sredini u kojoj sam zivio, gotovo svi oni koji su pokupovali pushke ostashe kraci za glavu.

I toliko od mene mladjahnom borchini uz tradicionalni pozdrav bosanskohercegovacke armije: Tekbir! :roll:
Otpozdrav junacini koji je rat docekao bez puske, pa se zali sto je zarobljen. U mojoj sredini ko nije imao novac da kupi pusku pravio je od vodvodne cijevi. Dobila je naziv "lunta". A kasnije smo puske otimali od onih koji su tebe zarobili. I odbranili smo grad. Pozdrav domovini!!!
jel ti to o partizanskim filmovima.
palermo

#267 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by palermo »

Vodenjak wrote:
Ne brini ti za mene...
Istina, mozda si mogao malo da se zabrines kad sam se nasao u rukama cetnika bez harnog noza da si kruha nasijecem a kamo li kakve pushkice da se odbranim, ali kad nisi tad, nemoj ni sad... :wink:
Mene danas sto se tice, isto mi ko Brozu na onoj karikaturi kad veli:: Samo vas posmatram, majku li vam boziju! :D
Pa dobro, ako misliš da nema razloga za brigu, onda ok, al bogami ipak bih ja da sam na tvoj mjestu potražio savjet.......čuj, posmatra nas......tobe jarabi....po savjet, što prije....
osa

#268 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by osa »

sayonara wrote:
osa wrote:
sayonara wrote:[quote="Vodenjak
Pa sto ne kupi pusku

Otpozdrav junacini koji je rat docekao bez puske, pa se zali sto je zarobljen. U mojoj sredini ko nije imao novac da kupi pusku pravio je od vodvodne cijevi. Dobila je naziv "lunta". A kasnije smo puske otimali od onih koji su tebe zarobili. I odbranili smo grad. Pozdrav domovini!!!
jel ti to o partizanskim filmovima.[/quote]

puhni niz sebe i prouci ajetulkjursiju :)[/quote]

probaj na engleskom možda nešto i shvatim.
Prozor

#269 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Prozor »

sad znas kako se osjecamo kada gledamo vasu tv
osa

#270 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by osa »

Prozor wrote:sad znas kako se osjecamo kada gledamo vasu tv
nemojte je gledat.
nosara

#271 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by nosara »

Drzite se teme... 8-)
zonbirile

#272 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by zonbirile »

[quote="sayonara"][quote="osa"][quote="sayonara"][quote="osa"]

kod nas čoek oborio avio u brišučem letu,potego kukuruz iz korjena i onako fljas po kabini,i pade avion.
Vodenjak

#273 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Vodenjak »

sayonara wrote:IZJAVA 1: "Istina, mozda si mogao malo da se zabrines kad sam se nasao u rukama cetnika bez harnog noza da si kruha nasijecem a kamo li kakve pushkice da se odbranim, ali kad nisi tad, nemoj ni sad..."
IZJAVA 2: "U sredini u kojoj sam zivio, gotovo svi oni koji su pokupovali pushke ostashe kraci za glavu."

E haj ti njemu ugodi :)
Nacrtao bih ja tebi ali ne moze. Slabo @zoom ulaze u programska rjesenja foruma.
A da ti objasnjavam - ne ide. Za to trebas imati malo chorbe u glavi da bi shvatio. :zzzz:
nosara

#274 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by nosara »

Ma hoce covjek da ti objasni kako je aljo organizovao odbranu samo tako...
nosara

#275 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by nosara »

sayonara wrote:
nosara wrote:Ma hoce covjek da ti objasni kako je aljo organizovao odbranu samo tako...
A kako ce je organizovati covjeku koji se zali da nije imao puske pa je zarobljen a pusku nije htio zato sto se bojao da ce ga neko ubiti?
Glupost ima vise formi...

Ne organizuje se odbrana covjeku, vec ljudima, vecem broju, koji tako organizovani predstavljaju faktor. Toga nije bilo. Ko se samoorganizovao, zavisno od sredine i brojnosti tako samoorganizovanih, dobio je metak ili je spasio glavu.

U projekat stvaranja drzave RBiH Muslimani su, zahvaljujuci "organizatorima otpora", usli mahom nepripremljeni, jer zaboga "rata nece biti", "za rat je potrebno dvoje", "mirno spavajte" itd, itd...
Post Reply