A da nije poludio od te skole?
Oktobarski izbori - izlazite li?
-
Avdo Z.
#251 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Ja stvarno ne mogu da zamislim da neko moze biti toliki hajvan da uzme ime i prezime Dennis Grac. Ni jedno ni drugo nije bosansko a kandidovao se za bosanske izbore? Muhamed postao Dennis, pa jos Grac
-
dix106
#252 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
ocito covjek nije proracunat...Avdo Z. wrote:Ja stvarno ne mogu da zamislim da neko moze biti toliki hajvan da uzme ime i prezime Dennis Grac. Ni jedno ni drugo nije bosansko a kandidovao se za bosanske izbore? Muhamed postao Dennis, pa jos Grac![]()
hajmo sad prestat o gratzu dok se covjek ne ocituje tj. dok ne cujemo sta to ima da kaze... ovaj forum ima drugu temu
- Lada
#253 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Za mene je Dennis Gratz samo akademska tema i ništa više. Analizu njegove biografije sine ira et studio nazivaš "blaćenjem" što možda i najviše govori o kvalitetu tog CV-ija i onome što se krije iza brojeva i slova. Meni je najzanimljiviji detalj njegove biografije radno iskustvo. Dennis Gratz nakon završenog pravnog fakulteta radi u advokatskoj kancelariji svog oca Ešrefa Gracića. Ešref Gracić brani Momčila Mandića, mafijaša i zaštitnika Batka sa Grbavice. A onda nam Dennis Gratz pod okriljem Novosađanke Janje Beč baca ublehe o "sistemskom i planiranom neutraliziranju uticaja elitnih slojeva" i navodi u svojoj disertaciji da su "Srbi-četnici" počinioci elitocida. Dennis-advokat i Dennis-naučnik. Dvije potpuno različite ličnosti. A Momčilo Mandić je oslobođen.kurd wrote: Lada, vec 3 dana na forumu, sa jednim, ciljem = jadno blatiti dennisa Gratz=a.
Sta ti je covjek skrivio, Lado? ili jos bolje zaradili se 20 KM dnevno za forumanje?
http://www.bim.ba/bh/72/10/3649/
-
mostarac
#254 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
JEBO VAS DENIS GRAC VISE
de neko od moderatora nek pocisti ovo sranje o doticnom gospodinu i prebaci na posebnu temu. iako je covjek kandidat nije tema samo denis grac i gdje je zavrsavao fakultete i s kim se kurvao pa da se o njemu pise na 5-6 strana.
de neko od moderatora nek pocisti ovo sranje o doticnom gospodinu i prebaci na posebnu temu. iako je covjek kandidat nije tema samo denis grac i gdje je zavrsavao fakultete i s kim se kurvao pa da se o njemu pise na 5-6 strana.
- kicky
#255 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
izlazim, glasam tradicionalno za liberale, dosad nikakve vajde od toga, ali ne odustajem!!!
- Luke Perry
#256 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Do sada sam mislio da je taj Gratz potomak Austrijanaca doseljenih nakon 1878 kad on ono sin Esrefa.
Da je odlucio zivjeti i stvarati u Njemackoj nekako bih i shvatio.
Da je odlucio zivjeti i stvarati u Njemackoj nekako bih i shvatio.
- chuchumbamayumbe
#257 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Umjetnik a,Umjetnik a wrote:a zašto nerado našoj strancichuchumbamayumbe wrote:Na izbore cu, ako Bog da zdravlja, izaci, kao i na svake prethodne.
Zadnja dva puta sam na opstinskom nivou glas dao za SDP, sada se premisljam.
kao sto sam vec negdje napisao, razocarao sam se postupcima SDP-a na opstinskom nivou, pogotovu Damirom Hadzicem i stvarima koje su dozvolili da se tamo urade.
Vidjecu jos koje su mi opcije.
Mozda glas dam i Liberalima ili Nasoj Stranci (mada nerado), a mozda opet za SDP.
Znaci, jos uvijek sam neodlucan, ali svakako izlazim.
Nemam nista protiv Nase stranke, dapache.
Ali smatram da ce moj glas otici u prazno ako ga dam Liberalima ili Nasoj stranci, iz razloga sto ce veoma tesko preci izborni prag i uopste uci u neku vlast.
Najvise bih volio da su napravili neku vrstu koalicije sa SDP-om, zajedno bi bili mnogo jaci (moje subjektivno misljenje) a u ovakvoj situaciji, sa ovoliko stranaka u izbornom sistemu...to ide na ruku samo vladajucoj garnituri. Sto je opozicija vise rascjepkana, to je bolje ovima koji su trenutno na vlasti.
- leonardo1978
#258 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Odlicno receno, potpuno se slazem. Cak sta vise, misljenja sam da su to isti ljudi koji su bili u raznim nevladinim gradjanskih organizacijama kao pokret "Dosta!", pa kad su vidjeli da na taj nacin ne mogu uticati na politiku ovdje, tada su usli u Nasu Stranku koja ce im biti sredstvo da poprave ovo izopaceno drustvo. Dakle radi se o potpunim politickim amaterima, ali ljudima koji su obrazovani, cestiti i posteni, a jedino sto zele je bolja buducnost svih u drzavi i buducnost nase djece. Ljudi odlucili da poduzmu nesto i da pokusaju. Lako je sjediti kod kuce, ne raditi nista i kritikovati. Koliko vas je otislo u Nasu Stranku da vidi sta se to tamo radi, sta se to tamo zagovara, ko su ti ljudi tamo... Jel to zabranjeno mozda?sophy wrote:i ja se slazem da je dobrom politicaru potrebno mnogo toga, ali mislim da se znanje nikako ne smije pocijeniti... a svi ovi mladi doktori nauka, koje ste naveli, primijetila sam da su imali jednu zajednicku crtu- politicki angazman jos u studentskim danima, svi su isticali i zalagali se za ideje jos u svojim mladim danima, zbog kojih su na kraju i zavrsili kako su zavrsili.... po meni NS je stranka koja je nastala iz revolta, i mislim da 80 % ljudi u toj stranci se naslo tamo zato sto znaju da mogu bolje raditi nesto od ovih do sada, ne vjerujem da ih okuplja neka blesava ideja, osim ako pokusaj donosenja promjene u nase drustvo nije dovoljno blesav
S druge strane, mislim da je nepotrebno pridavati neki veliki znacaj ovim lokalnim izborima. Naravno da jesu vazni, ali puno je vaznija politika na nivou kantona, entiteta i drzave. Treba im dati sansu i biti strpljiv. Ja ih gledam kao na svjetlo na kraju tunela. Nazalost, nas tunel jeste malo dug, ali sta je tu je. Uostalom, sasvim realna je izjava Danisa da ovo nije trka na 100 metara, ovo je maraton.
Jos nesto da dodam, budimo ljudi i ostavimo Dennisa na miru, cekajmo da ga vidimo i cujemo pa onda da komentarisemo. Ovi sto pisu da jeste promjenio ime, jos nisu ponudili nikakve dokaze o tome. A i da jeste ne kontam sta to ima veze. Na kraju krajeva ne cini on citavu stranku, pa valjda ima jos ljudi, mozda bi ih sviju trebalo provjeriti da neko nije mijenjao ime mozda
- Luke Perry
#259 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Valjda u stranci znaju kako se zove.
http://nasastranka.ba/index.php?option= ... &Itemid=45
Neobican lik.
http://nasastranka.ba/index.php?option= ... &Itemid=45
Neobican lik.
- leonardo1978
#260 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Mislim da nisi u pravu. Ja smatram da covjek treba da glasa prema SVOJOJ svijesti i savjesti, za bilo koga. Tvoj glas bi otisao u prazno samo u slucaju da uopste ne glasas. Izmedju ostalog, i to je jedan od glavnih razloga sto smo ovdje gdje jesmo. Stvorena je percepcija kolektivizma glasanja, nekakve vjestacke navike i kao tesko je sada da ja probam nesto drugo iako mozda postoji mogucnost da je bolje. Takav je nas balkanski mentalitet. Svaki covjek treba da razlucuje svojim mozgom i da ima svoje misljenje, taman se ono ne uklapalo ni u jedan kolektivitet. Dakle bolje je glasati i za stranku penzionera nego za ove sto su vec na vlasti, osim ako je tebi bolje ovako. S ljudima takvih misljenja kakvo ti imas, a ima ih dosta, ovi trenutmno na vlasti ce vladati narednih 100 godina.Nemam nista protiv Nase stranke, dapache.
Ali smatram da ce moj glas otici u prazno ako ga dam Liberalima ili Nasoj stranci
-
juli
#261 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
citat - lada
Uvreda kao način komunikacije. Smatram da kao potencijalni glasač imam pravo dobiti informaciju zašto je Dennis Gratz promijenio ime i prezime. Bokser Felix Sturm je bez ikakvih problema izložio svoje, vrlo jasne, razloge. Mene ovakve reakcije čude jer su u funkcionirajućim demokratskim sistemima kandidati na izborima dužni građanima dati sve podatke koji se traže od njih, pa čak i zdravstvene kartone. Vrijeđanje građana koji traže informacije pokazuje iznimnu aroganciju "Naše stranke" koja im se lako može obiti o (visoko podignuti) nos na izborima.[/quote]

Uvreda kao način komunikacije. Smatram da kao potencijalni glasač imam pravo dobiti informaciju zašto je Dennis Gratz promijenio ime i prezime. Bokser Felix Sturm je bez ikakvih problema izložio svoje, vrlo jasne, razloge. Mene ovakve reakcije čude jer su u funkcionirajućim demokratskim sistemima kandidati na izborima dužni građanima dati sve podatke koji se traže od njih, pa čak i zdravstvene kartone. Vrijeđanje građana koji traže informacije pokazuje iznimnu aroganciju "Naše stranke" koja im se lako može obiti o (visoko podignuti) nos na izborima.[/quote]
- leonardo1978
#262 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Jest. Jos samo da je neko pokusao uopste dobiti te informacije, pa da kaze da nije uspio onda bi ta konstatacija stajala na mjestujuli wrote:citat - lada
Uvreda kao način komunikacije. Smatram da kao potencijalni glasač imam pravo dobiti informaciju zašto je Dennis Gratz promijenio ime i prezime. Bokser Felix Sturm je bez ikakvih problema izložio svoje, vrlo jasne, razloge. Mene ovakve reakcije čude jer su u funkcionirajućim demokratskim sistemima kandidati na izborima dužni građanima dati sve podatke koji se traže od njih, pa čak i zdravstvene kartone. Vrijeđanje građana koji traže informacije pokazuje iznimnu aroganciju "Naše stranke" koja im se lako može obiti o (visoko podignuti) nos na izborima.
A na ovo "Vrijedjanje gradjana od strane Nase Stranke"... fakat sam ostao bez teksta. Kvalitetna rasprava treba da ima kvalitetne argumente i cinjenice koji ovdje apsolutno ne postoje u takvim tvrdnjama. Ja ne govorim o tome kako moras biti na strani Nase ili bilo koje druge stranke, ali ako si ZA nesto ili PROTIV necega, onda se bar potrudi da to malo argumetujes, a ne da lupas sta ti padne na pamet bez ikakvih dokaza.
- chuchumbamayumbe
#263 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
OK, mislis da bi se sta promijenilo ako bih ja sada glasao za Ekolosku stranku, koja, po meni, ima najbolji program?!homo-sapiens wrote:Mislim da nisi u pravu. Ja smatram da covjek treba da glasa prema SVOJOJ svijesti i savjesti, za bilo koga. Tvoj glas bi otisao u prazno samo u slucaju da uopste ne glasas. Izmedju ostalog, i to je jedan od glavnih razloga sto smo ovdje gdje jesmo. Stvorena je percepcija kolektivizma glasanja, nekakve vjestacke navike i kao tesko je sada da ja probam nesto drugo iako mozda postoji mogucnost da je bolje. Takav je nas balkanski mentalitet. Svaki covjek treba da razlucuje svojim mozgom i da ima svoje misljenje, taman se ono ne uklapalo ni u jedan kolektivitet. Dakle bolje je glasati i za stranku penzionera nego za ove sto su vec na vlasti, osim ako je tebi bolje ovako. S ljudima takvih misljenja kakvo ti imas, a ima ih dosta, ovi trenutmno na vlasti ce vladati narednih 100 godina.Nemam nista protiv Nase stranke, dapache.
Ali smatram da ce moj glas otici u prazno ako ga dam Liberalima ili Nasoj stranci
Naravno da bi u tom slucaju moj glas otisao u prazno, isto kao sto ce otici i ako budem glasao za Liberale.
Sa moje strane to nije pitanje balkanskog mentaliteta nego borbe da se danasnja kriminalna klika skine sa vlasti, na bilo koji nacin, pa cemo onda valjda imati prostora i za mnoge druge stranke (kojih je u BiH mnogo vise nego sto bi ih trebalo biti).
Ja logicno zakljucujem svojim mozgom i opet ti ponavljam, ako dam glas Liberalima ili Nasoj stranci moj glas ce otici u prazno jer nece preci izborni prag, ili ce imati minoran broj glasova u odnosu na ostale.
JEdini koji ovdje mogu nesto uciniti i koji su trenutna (ponavljam TRENUTNA) alternativa vladajucim kriminalcima je SDP, jos samo gada bi Lagumash otisao (cisto zbog sirokih narodnih masa).
Ovako rascjepkana opozicija ide na ruku nacionalistima a sa pojavom Nase stranke (bez ikakvih jacih koalicija), to je jos jedan veliki plus za nacionaliste, posto se opozicija, umjesto da se ujedini, jos vise dijeli opoziciono biracko tijelo i poztize kontra efekat.
BTW, kakav sam ja to covjek i kakvo je to moje misljenje, zasto sam ja to odjednom crna ovca?
-
juli
#264 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
nema misterije. lada je pitala sto ne zna, ocigledno dobila info, znaci uspjelahomo-sapiens wrote:Jest. Jos samo da je neko pokusao uopste dobiti te informacije, pa da kaze da nije uspio onda bi ta konstatacija stajala na mjestujuli wrote:citat - lada
Uvreda kao način komunikacije. Smatram da kao potencijalni glasač imam pravo dobiti informaciju zašto je Dennis Gratz promijenio ime i prezime. Bokser Felix Sturm je bez ikakvih problema izložio svoje, vrlo jasne, razloge. Mene ovakve reakcije čude jer su u funkcionirajućim demokratskim sistemima kandidati na izborima dužni građanima dati sve podatke koji se traže od njih, pa čak i zdravstvene kartone. Vrijeđanje građana koji traže informacije pokazuje iznimnu aroganciju "Naše stranke" koja im se lako može obiti o (visoko podignuti) nos na izborima.![]()
A na ovo "Vrijedjanje gradjana od strane Nase Stranke"... fakat sam ostao bez teksta. Kvalitetna rasprava treba da ima kvalitetne argumente i cinjenice koji ovdje apsolutno ne postoje u takvim tvrdnjama. Ja ne govorim o tome kako moras biti na strani Nase ili bilo koje druge stranke, ali ako si ZA nesto ili PROTIV necega, onda se bar potrudi da to malo argumetujes, a ne da lupas sta ti padne na pamet bez ikakvih dokaza.
muhamed gracic, iliti deNNis gratz je naprosto zakasnio, rasvijetliti zbrku oko identiteta
- Lada
#265 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Vrlo kvalitetna ekipa, izvanredan program ali jako loše vođen politički marketing. Ja sam na prošlim izborima glasala za Građansku stranku (Ibro Spahić, Amela Radan, profesorica Žarković, ...) ali mi je nakon izbora postalo jasno da je moja odluka bila pogrešna jer je samo udvostručila glas pobjedničkoj strani. Naša stranka mi se učinila zanimljivom alternativom međutim na ovom forumu i na ovoj temi sam shvatila da se nimalo ne razlikuju od nekih drugih, da nisu u stanju kritički diskutirati i proanalizirati vlastite kandidate, da uopće nemaju kapacitet da se bave konkretnim stvarima, problemima, political issues, ili idejama već su teme isključivo osobe i da u nedostatku logične formulacije posežu za najnižim uvredama. Izjava osobe koja nam je postala kandidate Naše stranke spada u anale političke nekomunikacije:kicky wrote:izlazim, glasam tradicionalno za liberale, dosad nikakve vajde od toga, ali ne odustajem!!!
Vidjela sam svakakvih političkih diskusija i argumenata i verbalnih i neverbalnih ali ovakvu političku kulturu, ovakav corporate identity kakav ima Naša stranka nisam još nigdje i nikada. I neka mi neko ne kaže da je ovakav način komunikacije, vrijeđanje sagovornika, isključivo korištenje argumentum ad personam, ad hominem, bosansko-hercegovačka politička kultura. Nije i nikad neće biti. A ko ne zna na kakvoj političkoj tradiciji počiva BiH neka pročita diskusije i govore bosansko-hercegovačkih političara između dva svjetska rata.kurd wrote: Sta ti je covjek skrivio, Lado? ili jos bolje zaradili se 20 KM dnevno za forumanje?
-
dix106
#266 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
juli wrote:nema misterije. lada je pitala sto ne zna, ocigledno dobila info, znaci uspjelahomo-sapiens wrote:Jest. Jos samo da je neko pokusao uopste dobiti te informacije, pa da kaze da nije uspio onda bi ta konstatacija stajala na mjestujuli wrote:citat - lada
Uvreda kao način komunikacije. Smatram da kao potencijalni glasač imam pravo dobiti informaciju zašto je Dennis Gratz promijenio ime i prezime. Bokser Felix Sturm je bez ikakvih problema izložio svoje, vrlo jasne, razloge. Mene ovakve reakcije čude jer su u funkcionirajućim demokratskim sistemima kandidati na izborima dužni građanima dati sve podatke koji se traže od njih, pa čak i zdravstvene kartone. Vrijeđanje građana koji traže informacije pokazuje iznimnu aroganciju "Naše stranke" koja im se lako može obiti o (visoko podignuti) nos na izborima.![]()
A na ovo "Vrijedjanje gradjana od strane Nase Stranke"... fakat sam ostao bez teksta. Kvalitetna rasprava treba da ima kvalitetne argumente i cinjenice koji ovdje apsolutno ne postoje u takvim tvrdnjama. Ja ne govorim o tome kako moras biti na strani Nase ili bilo koje druge stranke, ali ako si ZA nesto ili PROTIV necega, onda se bar potrudi da to malo argumetujes, a ne da lupas sta ti padne na pamet bez ikakvih dokaza.kako mislis da argumentira? smijesno. u forumu se izvori ne odaju
![]()
muhamed gracic, iliti deNNis gratz je naprosto zakasnio, rasvijetliti zbrku oko identiteta
lada je ocito tu da pljuje po kandidatu NS jer sav njen fokus djelovanja je usmjeren na doticnoga. to tako treba prihvatiti, to je njoj na obraz i na sramotu (jer je previse ocito da je cilj po svaku cijenu razvaliti ovog kandidata NS) i pokusati formirati misljenje na osnovu cinjenica,a ne na osnovu mahalanja... zanima me samo da li sa istom zestinom prati i komentarise pljacku dosadasnje vladajuce politicke elite koja - sve patriotski - izludjuje ovaj narod i osigurava si lagodan zivot...
svugdje se krade, vara, obrce, potplacuje, zagadjuje, ubija i maltretira... onda se pojavi nova stranka sa odlicnim programom i potpuno NOVOM pricom i krene panika... valjda zato sto je NS po ovoj anketi druga po jacini...
i da bude jasno, drazi mi je anonimus sa cudnim imenom koji je vrijedan, pametan i posten (a to cemo saznati kad gratz kaze koju), ciji program funkcionise i koji ce rjesit sitne probleme lokalnog stanovnistva nego ovi veliki politicari dosada koji, nakon legendarnog ljubise, srozase opstinu centar na prostor vasara i kafica kojima je vrh kad dijaspora naidje...
-
dix106
#267 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
ti mora da se salis??? sta ste se svi prepali nase stranke??? ili je to fakat po zadatkuLada wrote:Vrlo kvalitetna ekipa, izvanredan program ali jako loše vođen politički marketing. Ja sam na prošlim izborima glasala za Građansku stranku (Ibro Spahić, Amela Radan, profesorica Žarković, ...) ali mi je nakon izbora postalo jasno da je moja odluka bila pogrešna jer je samo udvostručila glas pobjedničkoj strani. Naša stranka mi se učinila zanimljivom alternativom međutim na ovom forumu i na ovoj temi sam shvatila da se nimalo ne razlikuju od nekih drugih, da nisu u stanju kritički diskutirati i proanalizirati vlastite kandidate, da uopće nemaju kapacitet da se bave konkretnim stvarima, problemima, political issues, ili idejama već su teme isključivo osobe i da u nedostatku logične formulacije posežu za najnižim uvredama. Izjava osobe koja nam je postala kandidate Naše stranke spada u anale političke nekomunikacije:kicky wrote:izlazim, glasam tradicionalno za liberale, dosad nikakve vajde od toga, ali ne odustajem!!!
Vidjela sam svakakvih političkih diskusija i argumenata i verbalnih i neverbalnih ali ovakvu političku kulturu, ovakav corporate identity kakav ima Naša stranka nisam još nigdje i nikada. I neka mi neko ne kaže da je ovakav način komunikacije, vrijeđanje sagovornika, isključivo korištenje argumentum ad personam, ad hominem, bosansko-hercegovačka politička kultura. Nije i nikad neće biti. A ko ne zna na kakvoj političkoj tradiciji počiva BiH neka pročita diskusije i govore bosansko-hercegovačkih političara između dva svjetska rata.kurd wrote: Sta ti je covjek skrivio, Lado? ili jos bolje zaradili se 20 KM dnevno za forumanje?
-
broy
#268 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Da li je glasacki listic vazeci ako markerom korigujem neku oznaku kod koje sam 'pogrijesio'?
- Lada
#269 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Ako Naša stranka smatra da je informiranje građana o profilu njihovog kandidata u općini Centar "blaćenje" onda je očito da imaju veliki problem u kadrovskoj politici i da je provjera kandidata nikakva. Ne mogu pričati bajke o velikoj karijeri i radnom iskustvu Dennisa Gratza kad on radi kod svog tate Ešrefa Gracića u advokatskoj kancelariji. Ne može pričati o elitocidu i četnicima a istovremeno braniti na sudu Momčila Mandića, najgoreg među najgorima. Ne može se tvrditi da je Dennis alumni univerziteta u Hamburgu kad on to nije itd. itd. Drag mi je Platon ali mi je istina draža. A Dennis Gratz i Naša stranka su se sami nametnuli kao tema na ovom topicu. A tema su oktobarski izbori. Na str. 6, u postu čiji je autor Ibrahimovski dobivamo kompletnu listu kandidata Naše stranke u gradu Sarajevu. Je li se bilo gdje na temi posta lista kandidata neke druge stranke? Ne. Ovo im nije dovoljno. Na str. 7 homo-sapiens posta kompletnu biografiju Dennisa Gratza. Je li se postaju biografije drugih kandidata na izborima? Ne. Jednoumlje. Encore en fois. By demokratija. A glasaću ako bude lijepo vrijeme tog dana za onoga čije mi se ime i prezime u numerološkoj analizi najviše dopadne. 
- leonardo1978
#270 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Apsolutni nonsens! Znaci ja sad ovdje iznesem bilo sta sto mi padne na pamet i jednostavno kazem da mi svi moraju vjerovati jer inace ni bi o tome necemu pisao, a izvor takvih inforamcija vam naprosto ne mogu reci jer se izvori ne odaju na forumunema misterije. lada je pitala sto ne zna, ocigledno dobila info, znaci uspjelakako mislis da argumentira? smijesno. u forumu se izvori ne odaju
![]()
- leonardo1978
#271 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Vidi, ako vec kazes da Naša Stranka smatra da je informiranje građana o profilu njihovog kandidata u Općini Centar "blaćenje", ja bih samo volio da nam to argumentujes, gdje si to procitala, ko je to rekao, gdje si to "cula" i sl. Jedino je to ono sto je zamjerka tebi. Ja nigdje jos nisam pronasao da je to zvanicni stav Nase Stranke, niti da je bilo ko iz te stranke tako nesto izjavio. Glupo je da uopste komentarisemo price tipa "rekla-kazala". Drugo, sto se tice postanja biografija i kandidata, pitam ja tebe sto ti nisi postala bilo ciju biografiju ili program ili kandidate i to prokomentarisla, jel to zabranjeno mozda? Ti apsolutno imas pravo na svoje misljenje, ja cu ga naravno i postovati, ali nemas parvo neosnovano i neargumentovano bilo koga da kritikujes. Uostalom, evo za tebe izazov, posalji fax Nasoj Stranci i postavi konkretno pitanje - postaj nam odgovor! Jedva cekamo da ga vidimo.Lada wrote:Ako Naša stranka smatra da je informiranje građana o profilu njihovog kandidata u općini Centar "blaćenje" onda je očito da imaju veliki problem u kadrovskoj politici i da je provjera kandidata nikakva. Ne mogu pričati bajke o velikoj karijeri i radnom iskustvu Dennisa Gratza kad on radi kod svog tate Ešrefa Gracića u advokatskoj kancelariji. Ne može pričati o elitocidu i četnicima a istovremeno braniti na sudu Momčila Mandića, najgoreg među najgorima. Ne može se tvrditi da je Dennis alumni univerziteta u Hamburgu kad on to nije itd. itd. Drag mi je Platon ali mi je istina draža. A Dennis Gratz i Naša stranka su se sami nametnuli kao tema na ovom topicu. A tema su oktobarski izbori. Na str. 6, u postu čiji je autor Ibrahimovski dobivamo kompletnu listu kandidata Naše stranke u gradu Sarajevu. Je li se bilo gdje na temi posta lista kandidata neke druge stranke? Ne. Ovo im nije dovoljno. Na str. 7 homo-sapiens posta kompletnu biografiju Dennisa Gratza. Je li se postaju biografije drugih kandidata na izborima? Ne. Jednoumlje. Encore en fois. By demokratija. A glasaću ako bude lijepo vrijeme tog dana za onoga čije mi se ime i prezime u numerološkoj analizi najviše dopadne.
-
sophy
#272 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
lado, ti ovako za sebe mislis da si sposoban, pametan , mislim mora da mislis cim sebi dajes za pravo da tako pljujes po nekome... ocigledno je da neko ko zasluzuje biti u politici treba da ima tvoj opis i stav, mislim po tvom misljenju... da skratimo pricu, reci nam u kojoj si stranci? imaj hrabrosti, nemoj se kriti i siriti tako negativan stav... jer iako si iznio svoje misljenje, ti uporno nastavljas, postaje ofirno koliko zelis oblatiti lika. plasiranje licnog stava je jadna stvar, a ovo sto ti radis se zove predizborna kampanja i to na onaj prljavi nacin, sto bi reko barack ombama: "moj protukandidat ocigledno nema nista pozitivno da kaze o sebi, vec samo prica o meni" a i ti ovo radis iz ko zna kojeg razloga....
-
mladoliki
#273 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
Nevjerovatna količina animoziteta prema jednom kandidatu na izborima očito govori da je riječ o čovjeku koji bi nekim unaprijed projektiranim izbornim rezultatima i njihovim konstruktorima mogao pomrsiti konce. Ne mogu se načuditi da ljudi dovode u pitanje kvalitet određenog međunarodnog studija i činjenicu da je jedan mlad čovjek uspio dogurati do doktoranta. Ako u obzir uzmemo da smo mi zemlja sa 20 % defakto nepismenih i sa možda 3% visokoobrazovanih ljudi onda je još čudnije dovoditi u pitanje kredibilitet hiljadu puta pomenutog Grazza i visokoškolske ustanove koju je on pohađao, apotom i njegovo legitimno pravo da raspolaže sa svojim životom i svojom sudbinom onako kako on to želi. Ne živim u istoj opštini i neću glasati za Grazza niti za Našu stranku u svojoj, susjednoj opštini, ali toliko destruktivne polemike oko nekoga ko ustvari i nema mrlje u svojoj karijeri, ja odavno nisam čuo ni vidio. Vjerovatno je ljudima koji toliko pljuju Denisa ili Muhameda ili kakogod se čovjek zove ili zvao, previše vlastitih frustracija i ograničenosti, pa je on medij kroz koji javno, a prikriveno, ispoljavaju svoju inferiornost. Isto tako smiješno mi je da ljudi žele znati o kandidatima na izbornim listama podatke tipa krvne grupe, boje pubičnih dlačica, navijačku orjentaciju, seksualne sklonosti itd.- znate on se kadidovao pa bi mi da mu uđemo u spavaću sobu! Prema mom skromnom mišljenju naš mentalitet je već odglasao svoje (status quo) i jedina šteta je to što se male stranke nisu ujedinile u koaliciju jer bi na lokalu imale veliku šansu za dobrim rezultatima. Tzv. patriotizam, ratna retorika, vjerska predodređenost, nacionalizam-to je naša budućnost nakon ovih lokalnih izbora! Bez obzira na sve ja vjerujem u male, obične ljude i u to da će njihov entuzijazam ipak pobijediti kad-tad! Šapat je rekla jednu važnu stvar- dajte nam pa makar i srednjoškolce,ali koji hoće mijenjati naše društvo. Obrazovni nivo jeste važan, ali je puno važnija energija ljudi koji budu vodili ovu zemlju-jedan prosječan čovjek može uraditi više od 1000 intelektualaca, pogotovo ovih naših, koji su pokazali da bez obzira na sve nisu dorasli izazovima današnjice i da nisu spremni boriti se za bolji život svih građana- više voli srati i teoretizirati nego žrtvovati se, zasukati rukave i graditi ovu zemlju!
-
beka_mo
#275 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?
mladoliki wrote:Nevjerovatna količina animoziteta prema jednom kandidatu na izborima očito govori da je riječ o čovjeku koji bi nekim unaprijed projektiranim izbornim rezultatima i njihovim konstruktorima mogao pomrsiti konce. Ne mogu se načuditi da ljudi dovode u pitanje kvalitet određenog međunarodnog studija i činjenicu da je jedan mlad čovjek uspio dogurati do doktoranta. Ako u obzir uzmemo da smo mi zemlja sa 20 % defakto nepismenih i sa možda 3% visokoobrazovanih ljudi onda je još čudnije dovoditi u pitanje kredibilitet hiljadu puta pomenutog Grazza i visokoškolske ustanove koju je on pohađao, apotom i njegovo legitimno pravo da raspolaže sa svojim životom i svojom sudbinom onako kako on to želi. Ne živim u istoj opštini i neću glasati za Grazza niti za Našu stranku u svojoj, susjednoj opštini, ali toliko destruktivne polemike oko nekoga ko ustvari i nema mrlje u svojoj karijeri, ja odavno nisam čuo ni vidio. Vjerovatno je ljudima koji toliko pljuju Denisa ili Muhameda ili kakogod se čovjek zove ili zvao, previše vlastitih frustracija i ograničenosti, pa je on medij kroz koji javno, a prikriveno, ispoljavaju svoju inferiornost. Isto tako smiješno mi je da ljudi žele znati o kandidatima na izbornim listama podatke tipa krvne grupe, boje pubičnih dlačica, navijačku orjentaciju, seksualne sklonosti itd.- znate on se kadidovao pa bi mi da mu uđemo u spavaću sobu! Prema mom skromnom mišljenju naš mentalitet je već odglasao svoje (status quo) i jedina šteta je to što se male stranke nisu ujedinile u koaliciju jer bi na lokalu imale veliku šansu za dobrim rezultatima. Tzv. patriotizam, ratna retorika, vjerska predodređenost, nacionalizam-to je naša budućnost nakon ovih lokalnih izbora! Bez obzira na sve ja vjerujem u male, obične ljude i u to da će njihov entuzijazam ipak pobijediti kad-tad! Šapat je rekla jednu važnu stvar- dajte nam pa makar i srednjoškolce,ali koji hoće mijenjati naše društvo. Obrazovni nivo jeste važan, ali je puno važnija energija ljudi koji budu vodili ovu zemlju-jedan prosječan čovjek može uraditi više od 1000 intelektualaca, pogotovo ovih naših, koji su pokazali da bez obzira na sve nisu dorasli izazovima današnjice i da nisu spremni boriti se za bolji život svih građana- više voli srati i teoretizirati nego žrtvovati se, zasukati rukave i graditi ovu zemlju!
Za ovog Grazza kojeg blate/nemam komentar,jer ne znam o kome se radi. Ali sa ovim boldiranim se slazem. Danas niko ne zeli da se zrtvuje za druge gradjane,proslo je vtijeme bratstva i jedinstva kada su svi zasukali rukave i gradili zemlju . Danas svaki,ama bas svaki,politicar se kandiduje prvo radi sebe,pa onda pogura poslom rodbinu i prijatelje(mislim uhljebi ih u gradsku administraciju,bez obzira imaju li obrazovanje za to) pa opet samo sebi,tek pred naredne izbore za 4 godine pocnu nesto raditi i to prezentirati(kao ovi bageri po cestama u svim gradovima)samo da se vidi da oni ko nesto rade. Ma fuj,ne znam uopste za koga da glasam,a hocu!