fiksni Haparat :) za zube
Moderator: anex
-
lacilata
#251 Re: fiksni Haparat :) za zube
Ja sam takodje isla kod dr.Foco, ona mi je preporucila da izvadim gornje cetvorke, ali buduci da imam besprijekoran zubni niz, nisam bas bila odusevljena tom idejom... moj problem je sto mi je gornja vilica izbacena ispred donje, znaci problem je zagriza... pa sam odlucila otici na konsultacije kod dr.Bizovic, buduci da je svi hvale.. i odusevila sam seee... preporucila mi je Damon, uzela otisak i sad cekam da me zovu... Znate li vi koji ste radili kod nje, koliko se otprilike ceka od uzimanja otiska do postavljanja aparatica? 
- relax11
#252 Re: fiksni Haparat :) za zube
Krezo krezava hahahnejramic wrote:libera wrote:u ponedeljak sam bila kod doktorice na palama i ne cini mi se lose, odma mi je uradila otisak i narucila me za vadjenje donje cetvorke. zanima me da li je neko kod nje vadio zube i kako je prosao? ortodont u sarajevu mi je rekao da bi on vadio donju sesticu ali dr. nada kaze da bi onda bilo previse prostora, tako da trebam vaditi tu cetvorku. za gornju vilicu je rekla da nema potrebe za vadjenjem.
pazi da se ne zeznes.ja sam davno tako vadila gornju cetvorku i sada mi se sredina gornje vilica pomakla u tu stranu.izvadila sam i drugu cetvorku. moram i donje petice jer mi je sad donja vilica jaca i ima vise zuba,pa da se ne bi desilo da mi ode naprijed i dole slijedi vadjenje.uglavnom,raspitaj e za to,sada svi govore da se zubi zbog aparatica vade u paru,a ne odovojeno. ja sam se zajebala i to pravoo,da nisam tu cetvorku vadila,ne bih nista ni sada..tako da ti preporucujem da se poslusas i druga misljenja.
-
nejramic
#253 Re: fiksni Haparat :) za zube
relax11 wrote:Krezo krezava hahahnejramic wrote:libera wrote:u ponedeljak sam bila kod doktorice na palama i ne cini mi se lose, odma mi je uradila otisak i narucila me za vadjenje donje cetvorke. zanima me da li je neko kod nje vadio zube i kako je prosao? ortodont u sarajevu mi je rekao da bi on vadio donju sesticu ali dr. nada kaze da bi onda bilo previse prostora, tako da trebam vaditi tu cetvorku. za gornju vilicu je rekla da nema potrebe za vadjenjem.
pazi da se ne zeznes.ja sam davno tako vadila gornju cetvorku i sada mi se sredina gornje vilica pomakla u tu stranu.izvadila sam i drugu cetvorku. moram i donje petice jer mi je sad donja vilica jaca i ima vise zuba,pa da se ne bi desilo da mi ode naprijed i dole slijedi vadjenje.uglavnom,raspitaj e za to,sada svi govore da se zubi zbog aparatica vade u paru,a ne odovojeno. ja sam se zajebala i to pravoo,da nisam tu cetvorku vadila,ne bih nista ni sada..tako da ti preporucujem da se poslusas i druga misljenja.
ee nek si se ti javio. vidjet cemo tebe! i tebi ce reci da vadis vidjett ces.
- relax11
#254 Re: fiksni Haparat :) za zube
Eh ovako, trebam da stavim aparatic ako bog da, sad me zanima dali neko ima da je stavio aparatic a da nije vadio zub ili vise njih, znaci da je imao sve zube 
Hvala!
Hvala!
- Josip321
#255 Re: fiksni Haparat :) za zube
Meni je jedan ortodont izvadio zdravu sedmicu. Rekao da sve četiri treba izvaditi.relax11 wrote:Eh ovako, trebam da stavim aparatic ako bog da, sad me zanima dali neko ima da je stavio aparatic a da nije vadio zub ili vise njih, znaci da je imao sve zube
Hvala!
Drugi rekao da ne trebam to raditi i da slučajno ne vadim preostale tri. I meni je bilo čudno kako će ih uspijeti ispraviti. Ali sada vidim da sam bezveze izvadio sedmicu. A bila je takva gužva. Ali ako je pravi ortodont onda uglavnom ne treba vaditi.
- Krizzia
#256 Re: fiksni Haparat :) za zube
Pozdrav, kojeg biste mi ortodonta imali preporuciti u Mostaru? Trenutno se dvoumim izmedju Tvrtka Bevande i Marija Dzebe, al nikako da donesem konacnu odluku. Bila sam na pregledu kod obojice, Tvrtko bi vadio 2 zuba, dok Dzeba nije htio nista konkretno reci bez otiska. Zagriz je najveci problem i sto sam starija postaje sve bolniji. Ako netko ima iskustva sa ovom dvojicom molila bih da napise. 
-
dinadinica
#257 Re: fiksni Haparat :) za zube
Postovani forumasi, trebala bih nositi taj fiksni aparatic, procitala sam sva vasa iskustva, ne zvuci toliko lose, ako moze neko da mi posalje broj doktorice sa Pala,. hvala unaprijed.
-
nejramic
#258 Re: fiksni Haparat :) za zube
dinadinica wrote:Postovani forumasi, trebala bih nositi taj fiksni aparatic, procitala sam sva vasa iskustva, ne zvuci toliko lose, ako moze neko da mi posalje broj doktorice sa Pala,. hvala unaprijed.
057 223 034 . sretno
-
jakaSA
#259 Re: fiksni Haparat :) za zube
moze li mi neko objasniti kako naci dr nadu na palama!! znam adresu nego me zanima orijentacija gdje se tacno nalazi ordinacija, blizu cega???
-
MrsJ
#260 Re: fiksni Haparat :) za zube
Joj uzasno ti je komplikovano naci je. Najbolje ti je kada udjes u centar da pitas nekoga za tu adresu. Ja sam je jedva nasla, vjeruj da ne bih znala opet otici.
- Dr.Cuddy
#261 Re: fiksni Haparat :) za zube
Ako imate pitanja vezana za Damon Q i Dr. Bizović, slobodno pitajte na PP. Već dvije godine sam pacijent i nosim Damon Q aparatić (iz medicinskih a ne estetskih razloga) 
- relax11
#262 Re: fiksni Haparat :) za zube
jakaSA wrote:moze li mi neko objasniti kako naci dr nadu na palama!! znam adresu nego me zanima orijentacija gdje se tacno nalazi ordinacija, blizu cega???
Imas PM
- Josip321
#263 Re: fiksni Haparat :) za zube
Krizzia wrote:Pozdrav, kojeg biste mi ortodonta imali preporuciti u Mostaru? Trenutno se dvoumim izmedju Tvrtka Bevande i Marija Dzebe, al nikako da donesem konacnu odluku. Bila sam na pregledu kod obojice, Tvrtko bi vadio 2 zuba, dok Dzeba nije htio nista konkretno reci bez otiska. Zagriz je najveci problem i sto sam starija postaje sve bolniji. Ako netko ima iskustva sa ovom dvojicom molila bih da napise.
Nisam siguran, ali ili je Musa ili Bevanda izvadio mi zdrav zub jer je mislio da tako treba biti. A Džeba mi rekao da ga nisam trebao vaditi. I da ni slučajno ne diram ove tri sedmice. I nisam ih dirao. Džeba mi ispravio zube, ko po špagi su.
Tako da bih ti ja svakako preporučio Džebu i Jurišiće.
- Krizzia
#264 Re: fiksni Haparat :) za zube
Odlucila sam se ipak za dr Bizovic u Sa. Slijedeci tjedan idem na pregledJosip321 wrote:Krizzia wrote:Pozdrav, kojeg biste mi ortodonta imali preporuciti u Mostaru? Trenutno se dvoumim izmedju Tvrtka Bevande i Marija Dzebe, al nikako da donesem konacnu odluku. Bila sam na pregledu kod obojice, Tvrtko bi vadio 2 zuba, dok Dzeba nije htio nista konkretno reci bez otiska. Zagriz je najveci problem i sto sam starija postaje sve bolniji. Ako netko ima iskustva sa ovom dvojicom molila bih da napise.
Nisam siguran, ali ili je Musa ili Bevanda izvadio mi zdrav zub jer je mislio da tako treba biti. A Džeba mi rekao da ga nisam trebao vaditi. I da ni slučajno ne diram ove tri sedmice. I nisam ih dirao. Džeba mi ispravio zube, ko po špagi su.
Tako da bih ti ja svakako preporučio Džebu i Jurišiće.
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2
-
toxic90
#265 Re: fiksni Haparat :) za zube
Pitanje za one koji su stavljali Damon kod Sandre: Taj aparatic koji kosta 4000 KM je sa metalnim bravicama? Ja sam se malo raspitivao u svom gradu, ovdje je sa metalnim 3000, a sa providnim 4000.
- mersy 75
#266 Re: fiksni Haparat :) za zube
- relax11
#267 Re: fiksni Haparat :) za zube
Koliko djevojcica ima godina, i koliko ste platili taj aparatic i sta ce te dalje raditi?
Pozz..
Pozz..
- ortodont
#268 Re: fiksni Haparat :) za zube
Druga godišnjica mog druženja sa aparatićem
, toliko sam navikao da će mi biti teško kada ga budem skidao. 
-
leptiric_301
#269 Re: fiksni Haparat :) za zube
Iskustva kod Dr.Sandre Bizovic jer imam namjeru da stavim aparatic aa nisam iz SA hajde pomozit mi koliko je cijena za obje vilice za obicni DAMON...??

- Krizzia
#270 Re: fiksni Haparat :) za zube
4000 km, prvo placas 30%, ostatak po dogovoru.leptiric_301 wrote:Iskustva kod Dr.Sandre Bizovic jer imam namjeru da stavim aparatic aa nisam iz SA hajde pomozit mi koliko je cijena za obje vilice za obicni DAMON...??![]()
- Josip321
#271 Re: fiksni Haparat :) za zube
Strašno je to što pričaš. Moj ortodont nam je sve moguće o aparatima, zubima, čak i glavi ispričao prije nego je stavio. I poslao me je da slikam glavu pa teko onda postavio aparat. Ne sjećam se sada točno ali je rekao čini mi se da se djeci do 5-6 godina razvije 80%glave, tako nekako. Uglavnom ne bi trebalo staviti aparat dok se ne završi razvoj vilice i čeljusti, tako je govorio.mersy 75 wrote: Poslije 10 dana ja sam primjetila pomak zuba al u pogrešnu stranu, ....
A ovo što sam quote-ao, ne znam kako je kod drugih aliu mom slučaju su se zubi u roku, ne znam točno ali recimo 20 min, pomjerili do položaja u kojem trebaju biti za tu fazu. Znam da mi je jedna donja jedinica bila od pomjeranja zuba upala dobro unutra. Ortodont je prvo stvorio prostor za nju, a onda je samo izvuko. Znam da sam se iznenadio kada sam išao kući odmah napipao jezikom da je jedinica na mjestu gdje i treba biti. Kasnije je samo mjenjao žice i držao zub na tome mjestu dok se nije dovoljno učvrstio.
-
leptiric_301
#272 Re: fiksni Haparat :) za zube
Krizzia wrote:4000 km, prvo placas 30%, ostatak po dogovoru.leptiric_301 wrote:Iskustva kod Dr.Sandre Bizovic jer imam namjeru da stavim aparatic aa nisam iz SA hajde pomozit mi koliko je cijena za obje vilice za obicni DAMON...??![]()
hvala za inf...
-
sandra123
#273 Re: fiksni Haparat :) za zube
a da li se placa dodatno za "providne "bravice kod dr.Sandre ili je 4000 svakako? ako da koliko zna li iko
?
- Krizzia
#274 Re: fiksni Haparat :) za zube
Naravno da se dodatno placa. Mislim da je +1000 km po vilici, ali nisam sigurna.sandra123 wrote:a da li se placa dodatno za "providne "bravice kod dr.Sandre ili je 4000 svakako? ako da koliko zna li iko?
Meni je doktorica savjetovala da stavim obicni.
- relax11
#275 Re: fiksni Haparat :) za zube
Sta ste se usutilii 
Jel ko sta ispravio, pokvario haha
Jel ko sta ispravio, pokvario haha