EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
USAblues

#251 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by USAblues »

"nogometni genijalac Bilic" je uzasno vodio tekmu....samo dvije izmjene u 300 min utakmice...pa to je van pameti...ono djete Rakitic mimo svoga velikoga talenta ne moze igrati 90 min. a kamo li 120.....ovaj puta je pobjedilo srce..zelja..imam utisak da su turci vise zeljeli pobjedu..i jednostavno vjerovali su u sebe da mogu dati gol u zadnjoj sekundi....Hrvatska igrala kao nekad YU....cestitke turcima....
Better Man

#252 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by Better Man »

Turska je prošla na sreću i na guzove kako želite. Nakon gola Klasnića kad je jedna lopta Turske otišla preko gola Pletikosa je napravio kardinalnu grešku što nije odugovlaćio sa izvođenjem. Da je to uradio dobio bi žuti (koji bi se i onako poništio po novim pravilima), ali bi dobio na vremenu i utakmica bi se privela mirno kraju i ne bi se primio gol u zadnjoj sekundi. Polufinale Njemačka-Turska je smrt za nogomet i iz protesta odbijam da gledam tu utakmicu, a i Njemci su mi najodvratnija nogometna reprezentacija. Isto tako ne mogu smislit ni prgave Turke. Ponovo je anti nogomet pobijedio nogomet. Nadam se da će Holandija doći do finala i oderati bilo Njemce ili Turke ko se od njih plasira. Sramota bi bilo za nogomet da Njemačka ili Turska osvoje Euro.
callmethebreeeze

#253 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by callmethebreeeze »

dast wrote:Cuj ti dastonje...

Mada covjek je u pravu, slavu se u Rajvosa kao u Istanbulu! :lol: :lol: :lol:
e, to slavljenje mi je pravo smijesno. samo nadoljevamo vodu na mlin paranoicnim komsijama.

sto se tice utakmice, svaka cast turcima. borili su se kao lavovi i pokazali da utakmica traje dok sudija ne odsvira kraj. zasluzeno idu dalje.
:D
p.s ako se vec u sarajevu tako jako slavi mozda da nam zoom stavi, bar privremno, smajli sa turskom zastavom.
:bih: :bih: :bih:
The__Doctor

#254 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by The__Doctor »

Turska nije zasluzila da ide dalje, Hrvatska nije nesto posebno igrala ali je bila bolja od Turske steta stvarno....
Comrad

#255 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by Comrad »

E jesu nam se i susjedi bili digli, ko da su vec bili osvojili EP. Dodjose Turci i po usima.

p.s. Nama hitno treba plasman nase repke na neko vece takmicenje, hodam ulicom i cujem navijace deru se Turkiye :? Pa gdje sam u pm?!

Zna se ko osvaja ovo EP... FORZA AZZURI!!!
glavutan

#256 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by glavutan »

rajvosa^ wrote:Hrvatska ce ocitat lekciju Turskoj u nogometu, bas kao sto su Svabama (a i opet ce) :D Hrvatska nije Ceska, pa da Turci odjednom pocnu igrati nogomet. Tu utakmicu su Cesi izgubili. Sutrasnju utakmicu ce HR da pobijedi s najmanje 2 razlike.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Cek malo da na prste izbrojim da racunica bude jasnija - kad profulas 3 penala tu je neka druga matematika.
stulic

#257 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by stulic »

stulic wrote:Ko hoce neka poslusa ko nece nemora al ovo je sigurna investicija u 0:0
Kvote se krecu od 8 do 12 pa i nije tako lose 8)
Eto ko je htio da poslusa sad je kao i ja digao pare ;)

Svaka cast Turcima, sreca prati hrabre. Hrvatskoj vise srece na SP o kojem cemo mi opet samo da sanjamo.
Zux

#258 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by Zux »

Za ove sto pricaju kako je izgubio fudbal i kako su hrvati bolji bili, jeste li vi ikada pogeledali utakmicu u zivotu? Hrvati nisu pokazali nista vise (isto kao ni Portugal sinoc protiv Njemaca), a uz sve to sudija je cijelo vrijeme shiljio za Hrvatsku (penal na Tuncaju, 4 zuta Turskoj nijedan Hrvatskoj...). Produzio je minutu i vise jer su Hrvati slavili gol tacno toliko. Turci potpuno zasluzeno idu dalje.

BTW Go Holland :D
LSD

#259 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by LSD »

Better Man wrote:Turska je prošla na sreću i na guzove kako želite. Nakon gola Klasnića kad je jedna lopta Turske otišla preko gola Pletikosa je napravio kardinalnu grešku što nije odugovlaćio sa izvođenjem. Da je to uradio dobio bi žuti (koji bi se i onako poništio po novim pravilima), ali bi dobio na vremenu i utakmica bi se privela mirno kraju i ne bi se primio gol u zadnjoj sekundi. Polufinale Njemačka-Turska je smrt za nogomet i iz protesta odbijam da gledam tu utakmicu, a i Njemci su mi najodvratnija nogometna reprezentacija. Isto tako ne mogu smislit ni prgave Turke. Ponovo je anti nogomet pobijedio nogomet. Nadam se da će Holandija doći do finala i oderati bilo Njemce ili Turke ko se od njih plasira. Sramota bi bilo za nogomet da Njemačka ili Turska osvoje Euro.
Vidim da ti je teško,ali ne mogu te utješiti :mrgreen: ...ali,i Hrvatska je povela na srece ili na guzove (kako hoceš)-katastrofalna greška Ruštua i Klasnic kaznio tu grešku...dakle oba gola su na srecu bila.
pustopoljina

#260 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by pustopoljina »

samo da prijavim-radujem se holandiji :) najbolji su!
The Nightwatchman

#261 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by The Nightwatchman »

stulic wrote:
stulic wrote:Ko hoce neka poslusa ko nece nemora al ovo je sigurna investicija u 0:0

Svaka cast Turcima, sreca prati hrabre. Hrvatskoj vise srece na SP o kojem cemo mi opet samo da sanjamo.
ma biće Turaka jarane :D
kijameta

#262 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by kijameta »

kijameta wrote:
kvicbu wrote:hrvatska je bolja barem 3 puta i nadam se i mislim da dobivaju i da ce se turcima odbiti od glavu ovaj njihov fanatizam... a u hr repki igra i igrac koji je prije nekoliko godina trckarao nasim pasnjacima... jos jedan razlog vise za hrvatsku... idemo do kraja...
Ja Hrvatska ima desetak igraca u ruskoj ligi a Turska desetak igraca u ligi sampiona,docim Hrvatska nijednog.Fakat je Hrvatska jaca,jedino im ekipa vrijedi jedno 5-6 puta manje para,sto li ?
Elf je imao los dan a Poljaci i Austrija su tarabe.Veceras je drugacije,veceras je na terenu vrela krv balkanska (sa obije strane,naravno),bude jako zanimljivo ALI
Turkiya to dere i to onako u zadnjim minutama,da padne jos teze i onda slavlje.Do duboko u noc. :D :D
Ovo sam napisao pred pocetak tekme,odsad se zovem vidovita kijameta.
Comrad

#263 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by Comrad »

Better Man wrote:Turska je prošla na sreću i na guzove kako želite. Nakon gola Klasnića kad je jedna lopta Turske otišla preko gola Pletikosa je napravio kardinalnu grešku što nije odugovlaćio sa izvođenjem. Da je to uradio dobio bi žuti (koji bi se i onako poništio po novim pravilima), ali bi dobio na vremenu i utakmica bi se privela mirno kraju i ne bi se primio gol u zadnjoj sekundi. Polufinale Njemačka-Turska je smrt za nogomet i iz protesta odbijam da gledam tu utakmicu, a i Njemci su mi najodvratnija nogometna reprezentacija. Isto tako ne mogu smislit ni prgave Turke. Ponovo je anti nogomet pobijedio nogomet. Nadam se da će Holandija doći do finala i oderati bilo Njemce ili Turke ko se od njih plasira. Sramota bi bilo za nogomet da Njemačka ili Turska osvoje Euro.
Po tvojoj prici ispade Hrvati igraju ko Brazil :skoljka: Sta su to oni toliko lijepo uradili na ovom EP :?
shadow

#264 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by shadow »

stulic wrote:
tebi svaka cast na prognozi, nadam se da si dosta ulozio :dance:
forza milan

#265 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by forza milan »

Ispade po tebi da je gol Hrvatske plod strasne igre i neke nevidjene akcije a gol Turske na srecu!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gol Hrvatske je sreca nevidjena, nakon greske Rustua. Onakvom igrom nisu zasluzili ni da kvalifikacije igraju a ne euro. Da se razumijemo, cijelo sam prvenstvo navijao protiv Hrvatske i Turske, jer nema tu nogometa ni u jednoj od tih reprezentacija. To su dva najveca nafakasa na prvenstvu i ja cijelo vrijeme govorim raji Bas me zanima da vidim cija je nafaka veca, turska ili hrvatska. Ko je god igro i protiv jednih i protiv drugih igro je protiv nafake a protiv nafake se ne moze igrat. A kad se sudare dvije nafake onda se dobije tekma poput vecerasnje. Hajde Svabe oderite im guzove i dovedite malo u red ovo prvenstvo.
Last edited by forza milan on 21/06/2008 00:01, edited 1 time in total.
boston_c

#266 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by boston_c »

Sad će još drugo polufinale biti Rusija- Italija :D :D :D ... Ko da vidim... Bilo kako bilo sigurno finale je Njemačka Italija ;-) 8-)
turban

#267 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by turban »

Turci su me iznenadili i odusevili,svaka cast.Dobra ekipa... :thumbup:
Better Man

#268 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by Better Man »

valterbranisarajevo wrote:Mislim da je Bilić napravio katastrofalnu grešku onog trenutka kada je izveo Olića. Također mislim da više niko ne može spriječiti Holandiju da prva prođe kroz cilj..
Možda jeste greška, ali ipak Klasnić koji ga je zamjenio je dao gol. Mislim da su se greške napravile nakon Klasnićevog gola što se nije odugovlačilo sa loptom, pa i po cijenu kartona samo da istekne vrijeme i da se osigura¸polufinale.
-danTe-

#269 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by -danTe- »

joj evo sad sam uso u kucu,ludnica,ne mogu vjerovat...
ne mogu opisat kolko mi je drago sto je turska pobijedila,samo da se hrvati spuste,jer su mislili niko kao oni,i sad...
al drama...ja taman kreno da izadjem iz kafica kad rvacka dade go,al onda...samo mi zao onog gazde-ja mislim da smo polomili sve case i flase u kaficu...
hadis

#270 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by hadis »

Stvarno ljudi evo ja sad premotavam film u glavi i prilicno sam siguran da Hrvatska i nije bila toliko bolja veceras.
Turci su mogli odigrati ljepse za oci, al je Terim tako postavio igru da niko osim Hamita Tungaya i Nihata nije smio previse petljati s loptom. Nadam se da ste to primjetili.

Sto se tice Rakitica decko mozda jest talent, al ovo veceras sto je igrao nije nist posebno.Dodavao prvom do sebe i vise pazio na sebe nego na loptu.Bezze.
Zao mi je Modrica jer je odigrao super al onda sve ubrljao.
Pletikosa taraba. Olic puno trcao i bio je super.
Vezni red Hrvatske je bio sastavljen od igraca koji su ili igrali ili jos igraju 10-ke u svom timu i ne moze to biti dobro jer previse vole imati loptu, svi osim Srne.

Fatih Terim jos jednom pokazao cijeloj Evropi da se i sa prosjecnom ekipom mogu napraviti velike stvari, al moras biti vrhunski strucnjak.
Ovo je njegova pobjeda. Svaka cast i kapa do poda.
Od njega bi mogli uciti svi ovi selektori na EP!!!
Better Man

#271 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by Better Man »

forza milan wrote:
Ispade po tebi da je gol Hrvatske plod strasne igre i neke nevidjene akcije a gol Turske na srecu!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gol Hrvatske je sreca nevidjena, nakon greske Rustua. Onakvom igrom nisu zasluzili ni da kvalifikacije igraju a ne euro. Da se razumijemo, cijelo sam prvenstvo navijao protiv Hrvatske i Turske, jer nema tu nogometa ni u jednoj od tih reprezentacija. To su dva najveca nafakasa na prvenstvu i ja cijelo vrijeme govorim raji Bas me zanima da vidim cija je nafaka veca, turska ili hrvatska. Ko je god igro i protiv jednih i protiv drugih igro je protiv nafake a protiv nafake se ne moze igrat. A kad se sudare dvije nafake onda se dobije tekma poput vecerasnje. Hajde Svabe oderite im guzove i dovedite malo u red ovo prvenstvo.

Da se razumijemo Hrvatska je bila daleko bolja od Turske. Jedino je prvi produžetak bio na strani Turske. Inaće navijam za Holandiju, jer igraju naljepši i najubojiti nogomet trenutno na svijetu i nadam se da će osvojiti Euro.
osa

#272 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by osa »

teška utakmica, prava partija šaha, hrvatska nije iskoristila bolje šanse, turci nisu materijalizirali terensku premoć u produžetku, a penali su lutrija. svaka čast turcima borili su se pošteno i prošli, također svaka čast hrvatskim lavovima, momci sutra je novi dan, uskoro počinju kvalifikacije za svjetsko prvenstvo, glavu gore idemo dalje. turcima puno sreće u polufinalu.
forza milan

#273 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by forza milan »

hadis wrote:Stvarno ljudi evo ja sad premotavam film u glavi i prilicno sam siguran da Hrvatska i nije bila toliko bolja veceras.
Turci su mogli odigrati ljepse za oci, al je Terim tako postavio igru da niko osim Hamita Tungaya i Nihata nije smio previse petljati s loptom. Nadam se da ste to primjetili.

Sto se tice Rakitica decko mozda jest talent, al ovo veceras sto je igrao nije nist posebno.Dodavao prvom do sebe i vise pazio na sebe nego na loptu.Bezze.
Zao mi je Modrica jer je odigrao super al onda sve ubrljao.
Pletikosa taraba. Olic puno trcao i bio je super.
Vezni red Hrvatske je bio sastavljen od igraca koji su ili igrali ili jos igraju 10-ke u svom timu i ne moze to biti dobro jer previse vole imati loptu, svi osim Srne.

Fatih Terim jos jednom pokazao cijeloj Evropi da se i sa prosjecnom ekipom mogu napraviti velike stvari, al moras biti vrhunski strucnjak.
Ovo je njegova pobjeda. Svaka cast i kapa do poda.
Od njega bi mogli uciti svi ovi selektori na EP!!!
Sta bolan nije bila bolja, pa bila je gora sto puta. Nije niko bio nesto aman dobar ali Hrvatska je igrala lose i ovo je njeno pravo lice. Ovo, tekma s Makedonijom u ZG, s Estonijom, s Madjarskom, s Moldavijom, s Austrijom. Prvo poluvrijeme protiv Njemacke i s Engleskom na strani su jednogodisnje eksurzije koje su se potrefile u pravo vrijeme.
hadis

#274 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by hadis »

Evo paralela. Jednom su igrali Holadnija-Rusija i to na EP 88.
E bas tada je Holandija i bila sampion!

Nadam se da ce tako biti i ovaj put jer sve ostalo bi bilo pobjeda antinogometa.

Jedino sto me brine je to sto je Italija opet sugavo prosla dalje, a svi znamo kako takva takmicenja zavrsavaju.
Za one koji ne znaju, talijani onda samelju sve do kraja i uzmu titulu!!!
UndergroundMan

#275 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by UndergroundMan »

zoom66 wrote:
osa wrote:teška utakmica, prava partija šaha, hrvatska nije iskoristila bolje šanse, turci nisu materijalizirali terensku premoć u produžetku, a penali su lutrija. svaka čast turcima borili su se pošteno i prošli, također svaka čast hrvatskim lavovima, momci sutra je novi dan, uskoro počinju kvalifikacije za svjetsko prvenstvo, glavu gore idemo dalje. turcima puno sreće u polufinalu.
osa, svaka chast..:) :thumbup:
I od mene! :thumbup:
Locked