razumna zenska osoba

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
arslanica

#251 Re: razumna zenska osoba

Post by arslanica »

:zzzz: odoh spavati :-)
miki4

#252 Re: razumna zenska osoba

Post by miki4 »

arslanica wrote::zzzz: odoh spavati :-)
ugodan san želim :zzzz:
PalaSa Marsa

#253 Re: razumna zenska osoba

Post by PalaSa Marsa »

Nadje li ovaj razumnu zensku osobu :? :mrgreen:
kockica_kockica

#254 Re: razumna zenska osoba

Post by kockica_kockica »

danas sam bila vrlo razumna zenska osoba prema jednom nerazumnom muskarcu... :oops:
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#255 Re: razumna zenska osoba

Post by anjusha »

Ma slusaj! Necu vise da bude razumna! Necu da te slusam, shvatam, razumijem, pratim i ponosim. Necu da budem pametna i necu da budem strpljiva. Dosta mi je vise toga. Nekad se osjecam kao zadnja budala na svijetu kad vidim da sam jedina JA ta koja moram da bude "razumna" i da podnosi sve tudje budalestine i hirove vezane za to jer zaboga ja trebam da budem sabrana jer se to po defaultu od mene ocekuje.
Zasto ja ne bih nekad bila iracionalna? I imala te neke moze-bit-bude-moze-bit-ne-bude zelje i stav u zivotu? I ne znala sta cu sa sobom sutra, a kamoli dalje za godinu dvije ili u zivotu? Zasto ja nekad ne bih dala masti na volju, petama vjetra, i promaju pustila u glavu pa uzivala u tome i gledala tvoju"razumnost" kao nesto cemu treba teziti, brckajuci noge u nekom potoku dok mi se j*** za sve?
Da budem razumna? A zasto? A kome? A sta nudis u zamjenu?
--------------------------------------

PS: Nikome licno, nista licno, samo sam malo ljuta na svijet i na ljude oko sebe. Sorry
Kjajević Majko

#256 Re: razumna zenska osoba

Post by Kjajević Majko »

Poklanjam razum, ničem mi ne služi.
d2

#257 Re: razumna zenska osoba

Post by d2 »

anjusha wrote:Ma slusaj! Necu vise da bude razumna! Necu da te slusam, shvatam, razumijem, pratim i ponosim. Necu da budem pametna i necu da budem strpljiva. Dosta mi je vise toga. Nekad se osjecam kao zadnja budala na svijetu kad vidim da sam jedina JA ta koja moram da bude "razumna" i da podnosi sve tudje budalestine i hirove vezane za to jer zaboga ja trebam da budem sabrana jer se to po defaultu od mene ocekuje.
Zasto ja ne bih nekad bila iracionalna? I imala te neke moze-bit-bude-moze-bit-ne-bude zelje i stav u zivotu? I ne znala sta cu sa sobom sutra, a kamoli dalje za godinu dvije ili u zivotu? Zasto ja nekad ne bih dala masti na volju, petama vjetra, i promaju pustila u glavu pa uzivala u tome i gledala tvoju"razumnost" kao nesto cemu treba teziti, brckajuci noge u nekom potoku dok mi se j*** za sve?

PS: Nikome licno, nista licno, samo sam malo ljuta na svijet i na ljude oko sebe. Sorry
PMS ? :mrgreen:
PalaSa Marsa

#258 Re: razumna zenska osoba

Post by PalaSa Marsa »

anjusha wrote:Ma slusaj! Necu vise da bude razumna! Necu da te slusam, shvatam, razumijem, pratim i ponosim. Necu da budem pametna i necu da budem strpljiva. Dosta mi je vise toga. Nekad se osjecam kao zadnja budala na svijetu kad vidim da sam jedina JA ta koja moram da bude "razumna" i da podnosi sve tudje budalestine i hirove vezane za to jer zaboga ja trebam da budem sabrana jer se to po defaultu od mene ocekuje.

U kracim crtama, UDRI BRIGU NA VESELJE :-) :D
anjusha

#259 Re: razumna zenska osoba

Post by anjusha »

Ma nije PMS, nisam ni ljuta na jednu određenu osobu, više sam ljuta na onako muškarce općenito a pomalo i na ostatak ljudskog roda. Zapravo na sve one koje od mene traže ono što sami ne daju. Koliko mi se samo puta desilo da neko indirektno ili direktno od mene traži ili čak podrazumijeva da ću se u svakom momentu ponašati razumno, smireno, strpljivo, kulturno, fino, a što dobijem za uzvrat? Ništa! Nikakvog objašnjenja za stvari koje se dešavaju, koje se rade, koje se govore, nikakvo iznošenje planova, izjašnjenja o... bilo čemu! A ja trebam da budem strpljiva i razumna? I da vjerujem u nešto ili nekog? Ma da se razumijemo ima Jedan u kojeg vjerujem a da Ga nisam vidjela, i to je to! Vise mi i ne treba.
Svi oni koji su ikad dozivjeli situaciju da vide da se nešto dešava, ali niko neće da im kaže šta samo od njih traže strpljivost i razumnost, ili koji su čekali i čekali neko objašnjenje za stvari, neko izjašnjenje o određenoj situaciji, čekali uzalud, a trebali da budu pametni i da se obuzdavaju- ti znaju o cemu pricam.

Zato se pitam- zašto da budem razumna? Šta je još dobro za mene proizašlo iz toga?
Malo sam samo ogorčena na ljude oko sebe, prvenstveno muškarce. To je to. No hard feelings pojedicima ovdje :)
otherside

#260 Re: razumna zenska osoba

Post by otherside »

@anjusha-ima recept i za to :D umjesto da mu prebacis, zvocas, trazis...ti shuti i uradi isto :D
ako on tebi prebaci, onda je licemjeran, ako ti nista ne kaze, onda mu fakat te stvari nisu znacajne i ako ti je stalo probaj se prilagoditi.
smart otherside :dance:
anjusha

#261 Re: razumna zenska osoba

Post by anjusha »

Ovdje ni malo nije riječ o jednom određenom NJEMU. Nego više njih :D O svim onima u životu koji su tražili od mene strpljenje i razumnost. A nista za uzvrat.

Da se prilagodim? Ja svaki put? Pa nakon nekog vremena se više ne bih ni prepoznala- i to je upravo to što se desilo mojim dvjema dobrim prijateljicama koje su bile u dugim vezama. Toliko su se prilagođavale momcima da nakon što se veza završila zaboravile su ko su one ikad bile, u toku veze prestale su da izlaze, da se ludo zabavljaju, da budu spontane- sve sto su uvijek ranije bile- zbog momka. I trebalo su im mjeseci i mjeseci da se nadju kasnije. Strasno!

Necu da se prilagođavam. Šutjeti hoću, ispuniti ću te neke zahtjeve, ponašaću se i strpljivo i razumno, ali hoću da znam zašto to radim, razlog iza toga. Hoću da se nađemo na pola puta.
black

#262 Re: razumna zenska osoba

Post by black »

strasno, strasno.. :mrgreen:
PalaSa Marsa

#263 Re: razumna zenska osoba

Post by PalaSa Marsa »

anjusha wrote:Ovdje ni malo nije riječ o jednom određenom NJEMU. Nego više njih :D O svim onima u životu koji su tražili od mene strpljenje i razumnost. A nista za uzvrat.

Da se prilagodim? Ja svaki put? Pa nakon nekog vremena se više ne bih ni prepoznala- i to je upravo to što se desilo mojim dvjema dobrim prijateljicama koje su bile u dugim vezama. Toliko su se prilagođavale momcima da nakon što se veza završila zaboravile su ko su one ikad bile, u toku veze prestale su da izlaze, da se ludo zabavljaju, da budu spontane- sve sto su uvijek ranije bile- zbog momka. I trebalo su im mjeseci i mjeseci da se nadju kasnije. Strasno!

Necu da se prilagođavam. Šutjeti hoću, ispuniti ću te neke zahtjeve, ponašaću se i strpljivo i razumno, ali hoću da znam zašto to radim, razlog iza toga. Hoću da se nađemo na pola puta.
Ma budi ono sto jesi, pa ko hoce da prihvati dobro i jes', a ko nece, ZABOLI TE DZON :mrgreen:
PS: Svejedno..Mi smo samo mala bica, koja su sklona gresakama i sl. prema tome, mi nismo savrseni i ne treba se puno opterecavati, sta ce ko reci, ako kasno dodjem kuci npr i sl... Zivot leti i lagano se sveti, ako mi to dopustimo. :mrgreen: :dance:
Loulou

#264 Re: razumna zenska osoba

Post by Loulou »

Barbika, nažalost, ne mogu biti :?
:D
Loulou

#265 Re: razumna zenska osoba

Post by Loulou »

Ha...ako se ispunjavaju kriteriji... :D nije ni teško... :D
d2

#266 Re: razumna zenska osoba

Post by d2 »

meni je licilo na PMS :D
PalaSa Marsa

#267 Re: razumna zenska osoba

Post by PalaSa Marsa »

:-) Sad cu se rasplakati :mrgreen:
miki4

#268 Re: razumna zenska osoba

Post by miki4 »

Bond_JaneBond wrote:Nisi ti ljuta na svijet, vec na 1 osobu,i neka si i imas zbog cega..Al' nemoj mu ostati duzna, reci mu to sve u brk :mrgreen: ako nista bice ti lakse, a ako bude cuo, mozda se nesto i promijeni na dobro :mrgreen:
Aaaa.... šta ako nema brkove? :wink: vjerovatno mu treba propuhati uši, da bi sve to čuo, naravno
PalaSa Marsa

#269 Re: razumna zenska osoba

Post by PalaSa Marsa »

Kjajević Majko wrote:Poklanjam razum, ničem mi ne služi.
Ne odrici se niceg' sto Tebi pripada...
ekvivalent

#270 Re: razumna zenska osoba

Post by ekvivalent »

opaa imali ista na vidiku :D
ekvivalent

#271 Re: razumna zenska osoba

Post by ekvivalent »

babyline wrote:toliko sam razumna da me nekad strah da nisam musko :D
opaa
ako jos uz to dodamo ovaj avatar,ti nekako dodjes kao idealna zena :-D
osim,naravno ako nisi muskarac :D
ekvivalent

#272 Re: razumna zenska osoba

Post by ekvivalent »

babyline wrote:
ekvivalent wrote:
babyline wrote:toliko sam razumna da me nekad strah da nisam musko :D
opaa
ako jos uz to dodamo ovaj avatar,ti nekako dodjes kao idealna zena :-D
osim,naravno ako nisi muskarac :D
bas tako previse dobro da bi bilo stvarno :D
mislim ja to hipoteticki tako...
mislim da ne postoji daphna :-)
ono jel... :D
pas mu,jes' ti dobar avatar :-)
zenicaone

#273 Re: razumna zenska osoba

Post by zenicaone »

e moj savrseni krug sve ovo sto si nabrojo da ne trazis je vazno kad trazis a ovo sto je tebi bitno - nesto razumna il tako nesto , za to ti ima trik - naucis se govorit da draga.... jest ....jest ....tako je .... u pravu si i picis svoje . za nagradu uzivas u dobrim sisama , dobroj panji a za gramatiku te boli razum if u know what aj min
macan prvi

#274 Re: razumna zenska osoba

Post by macan prvi »

savrseni krug wrote:Trazim razumnu zensku osobu!!! :-D
nikakvi drugi kvaliteti nisu potrebni,nemora imati velike sise,nemora izgledati dobro,nemora biti potkovana dipomom visokoskolskih ustanova,nemora biti jaka s kuhacom,ma nista nemora.Samo nek bude razumna
ili da prestanem traziti...? :-D :sax:
Ja mislim da su zene uglavom :oops: :mrgreen: razumna bica, al ne sporim da fakat ima dana kad je s njima opasno razgovarati. :run: :D
suspect_zero

#275 Re: razumna zenska osoba

Post by suspect_zero »

macan prvi wrote:
savrseni krug wrote:Trazim razumnu zensku osobu!!! :-D
nikakvi drugi kvaliteti nisu potrebni,nemora imati velike sise,nemora izgledati dobro,nemora biti potkovana dipomom visokoskolskih ustanova,nemora biti jaka s kuhacom,ma nista nemora.Samo nek bude razumna
ili da prestanem traziti...? :-D :sax:
Ja mislim da su zene uglavom :oops: :mrgreen: razumna bica, al ne sporim da fakat ima dana kad je s njima opasno razgovarati. :run: :D

Hm..............misliš na one ili oneeeeeeeeee dane :mrgreen: :-D
Post Reply