razumna zenska osoba
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- arslanica
#251 Re: razumna zenska osoba
- miki4
#252 Re: razumna zenska osoba
ugodan san želimarslanica wrote:odoh spavati
-
PalaSa Marsa
#253 Re: razumna zenska osoba
Nadje li ovaj razumnu zensku osobu

- kockica_kockica
#254 Re: razumna zenska osoba
danas sam bila vrlo razumna zenska osoba prema jednom nerazumnom muskarcu... 
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#255 Re: razumna zenska osoba
Ma slusaj! Necu vise da bude razumna! Necu da te slusam, shvatam, razumijem, pratim i ponosim. Necu da budem pametna i necu da budem strpljiva. Dosta mi je vise toga. Nekad se osjecam kao zadnja budala na svijetu kad vidim da sam jedina JA ta koja moram da bude "razumna" i da podnosi sve tudje budalestine i hirove vezane za to jer zaboga ja trebam da budem sabrana jer se to po defaultu od mene ocekuje.
Zasto ja ne bih nekad bila iracionalna? I imala te neke moze-bit-bude-moze-bit-ne-bude zelje i stav u zivotu? I ne znala sta cu sa sobom sutra, a kamoli dalje za godinu dvije ili u zivotu? Zasto ja nekad ne bih dala masti na volju, petama vjetra, i promaju pustila u glavu pa uzivala u tome i gledala tvoju"razumnost" kao nesto cemu treba teziti, brckajuci noge u nekom potoku dok mi se j*** za sve?
Da budem razumna? A zasto? A kome? A sta nudis u zamjenu?
--------------------------------------
PS: Nikome licno, nista licno, samo sam malo ljuta na svijet i na ljude oko sebe. Sorry
Zasto ja ne bih nekad bila iracionalna? I imala te neke moze-bit-bude-moze-bit-ne-bude zelje i stav u zivotu? I ne znala sta cu sa sobom sutra, a kamoli dalje za godinu dvije ili u zivotu? Zasto ja nekad ne bih dala masti na volju, petama vjetra, i promaju pustila u glavu pa uzivala u tome i gledala tvoju"razumnost" kao nesto cemu treba teziti, brckajuci noge u nekom potoku dok mi se j*** za sve?
PS: Nikome licno, nista licno, samo sam malo ljuta na svijet i na ljude oko sebe. Sorry
-
Kjajević Majko
#256 Re: razumna zenska osoba
Poklanjam razum, ničem mi ne služi.
-
d2
#257 Re: razumna zenska osoba
PMS ?anjusha wrote:Ma slusaj! Necu vise da bude razumna! Necu da te slusam, shvatam, razumijem, pratim i ponosim. Necu da budem pametna i necu da budem strpljiva. Dosta mi je vise toga. Nekad se osjecam kao zadnja budala na svijetu kad vidim da sam jedina JA ta koja moram da bude "razumna" i da podnosi sve tudje budalestine i hirove vezane za to jer zaboga ja trebam da budem sabrana jer se to po defaultu od mene ocekuje.
-
PalaSa Marsa
#258 Re: razumna zenska osoba
U kracim crtama, UDRI BRIGU NA VESELJEanjusha wrote:Ma slusaj! Necu vise da bude razumna! Necu da te slusam, shvatam, razumijem, pratim i ponosim. Necu da budem pametna i necu da budem strpljiva. Dosta mi je vise toga. Nekad se osjecam kao zadnja budala na svijetu kad vidim da sam jedina JA ta koja moram da bude "razumna" i da podnosi sve tudje budalestine i hirove vezane za to jer zaboga ja trebam da budem sabrana jer se to po defaultu od mene ocekuje.
- anjusha
#259 Re: razumna zenska osoba
Ma nije PMS, nisam ni ljuta na jednu određenu osobu, više sam ljuta na onako muškarce općenito a pomalo i na ostatak ljudskog roda. Zapravo na sve one koje od mene traže ono što sami ne daju. Koliko mi se samo puta desilo da neko indirektno ili direktno od mene traži ili čak podrazumijeva da ću se u svakom momentu ponašati razumno, smireno, strpljivo, kulturno, fino, a što dobijem za uzvrat? Ništa! Nikakvog objašnjenja za stvari koje se dešavaju, koje se rade, koje se govore, nikakvo iznošenje planova, izjašnjenja o... bilo čemu! A ja trebam da budem strpljiva i razumna? I da vjerujem u nešto ili nekog? Ma da se razumijemo ima Jedan u kojeg vjerujem a da Ga nisam vidjela, i to je to! Vise mi i ne treba.
Svi oni koji su ikad dozivjeli situaciju da vide da se nešto dešava, ali niko neće da im kaže šta samo od njih traže strpljivost i razumnost, ili koji su čekali i čekali neko objašnjenje za stvari, neko izjašnjenje o određenoj situaciji, čekali uzalud, a trebali da budu pametni i da se obuzdavaju- ti znaju o cemu pricam.
Zato se pitam- zašto da budem razumna? Šta je još dobro za mene proizašlo iz toga?
Malo sam samo ogorčena na ljude oko sebe, prvenstveno muškarce. To je to. No hard feelings pojedicima ovdje
Svi oni koji su ikad dozivjeli situaciju da vide da se nešto dešava, ali niko neće da im kaže šta samo od njih traže strpljivost i razumnost, ili koji su čekali i čekali neko objašnjenje za stvari, neko izjašnjenje o određenoj situaciji, čekali uzalud, a trebali da budu pametni i da se obuzdavaju- ti znaju o cemu pricam.
Zato se pitam- zašto da budem razumna? Šta je još dobro za mene proizašlo iz toga?
Malo sam samo ogorčena na ljude oko sebe, prvenstveno muškarce. To je to. No hard feelings pojedicima ovdje
- otherside
#260 Re: razumna zenska osoba
@anjusha-ima recept i za to
umjesto da mu prebacis, zvocas, trazis...ti shuti i uradi isto
ako on tebi prebaci, onda je licemjeran, ako ti nista ne kaze, onda mu fakat te stvari nisu znacajne i ako ti je stalo probaj se prilagoditi.
smart otherside
ako on tebi prebaci, onda je licemjeran, ako ti nista ne kaze, onda mu fakat te stvari nisu znacajne i ako ti je stalo probaj se prilagoditi.
smart otherside
- anjusha
#261 Re: razumna zenska osoba
Ovdje ni malo nije riječ o jednom određenom NJEMU. Nego više njih
O svim onima u životu koji su tražili od mene strpljenje i razumnost. A nista za uzvrat.
Da se prilagodim? Ja svaki put? Pa nakon nekog vremena se više ne bih ni prepoznala- i to je upravo to što se desilo mojim dvjema dobrim prijateljicama koje su bile u dugim vezama. Toliko su se prilagođavale momcima da nakon što se veza završila zaboravile su ko su one ikad bile, u toku veze prestale su da izlaze, da se ludo zabavljaju, da budu spontane- sve sto su uvijek ranije bile- zbog momka. I trebalo su im mjeseci i mjeseci da se nadju kasnije. Strasno!
Necu da se prilagođavam. Šutjeti hoću, ispuniti ću te neke zahtjeve, ponašaću se i strpljivo i razumno, ali hoću da znam zašto to radim, razlog iza toga. Hoću da se nađemo na pola puta.
Da se prilagodim? Ja svaki put? Pa nakon nekog vremena se više ne bih ni prepoznala- i to je upravo to što se desilo mojim dvjema dobrim prijateljicama koje su bile u dugim vezama. Toliko su se prilagođavale momcima da nakon što se veza završila zaboravile su ko su one ikad bile, u toku veze prestale su da izlaze, da se ludo zabavljaju, da budu spontane- sve sto su uvijek ranije bile- zbog momka. I trebalo su im mjeseci i mjeseci da se nadju kasnije. Strasno!
Necu da se prilagođavam. Šutjeti hoću, ispuniti ću te neke zahtjeve, ponašaću se i strpljivo i razumno, ali hoću da znam zašto to radim, razlog iza toga. Hoću da se nađemo na pola puta.
- black
#262 Re: razumna zenska osoba
strasno, strasno.. 
-
PalaSa Marsa
#263 Re: razumna zenska osoba
Ma budi ono sto jesi, pa ko hoce da prihvati dobro i jes', a ko nece, ZABOLI TE DZONanjusha wrote:Ovdje ni malo nije riječ o jednom određenom NJEMU. Nego više njihO svim onima u životu koji su tražili od mene strpljenje i razumnost. A nista za uzvrat.
PS: Svejedno..Mi smo samo mala bica, koja su sklona gresakama i sl. prema tome, mi nismo savrseni i ne treba se puno opterecavati, sta ce ko reci, ako kasno dodjem kuci npr i sl... Zivot leti i lagano se sveti, ako mi to dopustimo.
- Loulou
#264 Re: razumna zenska osoba
Barbika, nažalost, ne mogu biti

- Loulou
#265 Re: razumna zenska osoba
Ha...ako se ispunjavaju kriteriji...
nije ni teško... 
-
d2
#266 Re: razumna zenska osoba
meni je licilo na PMS 
-
PalaSa Marsa
#267 Re: razumna zenska osoba
- miki4
#268 Re: razumna zenska osoba
Aaaa.... šta ako nema brkove?Bond_JaneBond wrote:Nisi ti ljuta na svijet, vec na 1 osobu,i neka si i imas zbog cega..Al' nemoj mu ostati duzna, reci mu to sve u brkako nista bice ti lakse, a ako bude cuo, mozda se nesto i promijeni na dobro
-
PalaSa Marsa
#269 Re: razumna zenska osoba
Ne odrici se niceg' sto Tebi pripada...Kjajević Majko wrote:Poklanjam razum, ničem mi ne služi.
-
ekvivalent
#270 Re: razumna zenska osoba
opaa imali ista na vidiku 
-
ekvivalent
#271 Re: razumna zenska osoba
opaababyline wrote:toliko sam razumna da me nekad strah da nisam musko
ako jos uz to dodamo ovaj avatar,ti nekako dodjes kao idealna zena
osim,naravno ako nisi muskarac
-
ekvivalent
#272 Re: razumna zenska osoba
mislim ja to hipoteticki tako...babyline wrote:bas tako previse dobro da bi bilo stvarnoekvivalent wrote:opaababyline wrote:toliko sam razumna da me nekad strah da nisam musko
ako jos uz to dodamo ovaj avatar,ti nekako dodjes kao idealna zena![]()
osim,naravno ako nisi muskarac
mislim da ne postoji daphna
ono jel...
pas mu,jes' ti dobar avatar
-
zenicaone
#273 Re: razumna zenska osoba
e moj savrseni krug sve ovo sto si nabrojo da ne trazis je vazno kad trazis a ovo sto je tebi bitno - nesto razumna il tako nesto , za to ti ima trik - naucis se govorit da draga.... jest ....jest ....tako je .... u pravu si i picis svoje . za nagradu uzivas u dobrim sisama , dobroj panji a za gramatiku te boli razum if u know what aj min
- macan prvi
#274 Re: razumna zenska osoba
Ja mislim da su zene uglavomsavrseni krug wrote:Trazim razumnu zensku osobu!!!![]()
nikakvi drugi kvaliteti nisu potrebni,nemora imati velike sise,nemora izgledati dobro,nemora biti potkovana dipomom visokoskolskih ustanova,nemora biti jaka s kuhacom,ma nista nemora.Samo nek bude razumna
ili da prestanem traziti...?![]()
-
suspect_zero
#275 Re: razumna zenska osoba
macan prvi wrote:Ja mislim da su zene uglavomsavrseni krug wrote:Trazim razumnu zensku osobu!!!![]()
nikakvi drugi kvaliteti nisu potrebni,nemora imati velike sise,nemora izgledati dobro,nemora biti potkovana dipomom visokoskolskih ustanova,nemora biti jaka s kuhacom,ma nista nemora.Samo nek bude razumna
ili da prestanem traziti...?![]()
![]()
razumna bica, al ne sporim da fakat ima dana kad je s njima opasno razgovarati.
![]()
Hm..............misliš na one ili oneeeeeeeeee dane