Homo - Vas stav?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
luciferino
Sada te molim da se zamisliš i iskreno zapitaš i onda argumentuješ kako je to homoseksualnost nepoželjna evo recimo sa kulturološke tačke gledišta. Pođi od starih Grka, onda preko Renesanse, pa onda usmi sve one silne homoseksualce književnike, pjesnike, muzičare (zanemari Deena). Jesu li oni imali pozitivan ili negativan uticaj na razvoj čovječanstva?madner wrote:Genetska mutacija se vrši slučajno, ono što se prođe test evolucije se usvaja. Dakle nije riječ o devijaciji prirode, jer svi smo mi rezultat niza istih, već je riječ o nepoželjnoj karakterstici sa psihološke, biološke, kulturne i sojialne tačke gledišta.luciferino wrote:Zašto mislite da je u pitanju devijacija prirode? Vjerovali ili ne, i određene životinjske vrste pokazuju homoseksualne pretenzije (konkretno su zabilježeni slučajevi kod delfina i bonobo majmuna) i sama priroda je prilično pohotna i nemoralna. Znači argument "to nije prirodno" pada u vodu.
Ne znam, možda nam se sistem vrijednosti malo razlikuje, ali nešto ne vjerujem da je njihova seksualnost naudila ovom svijetu. Čak šta više, čini mi se apsolutno nebitnom za njihovo stvaralaštvo.
- madner
Pa nije im homoseksualnost jedina osobina. Posmatraj to kao neki drugi defekt, tipa sljepilo. Da li slijepa osoba može stvoriti nešto veliko? Naravno da može. Da li je sa kulturnog stanovišta to dobra osobina (dakle da drugi sebi iskopaju oci)?luciferino wrote:Sada te molim da se zamisliš i iskreno zapitaš i onda argumentuješ kako je to homoseksualnost nepoželjna evo recimo sa kulturološke tačke gledišta. Pođi od starih Grka, onda preko Renesanse, pa onda usmi sve one silne homoseksualce književnike, pjesnike, muzičare (zanemari Deena). Jesu li oni imali pozitivan ili negativan uticaj na razvoj čovječanstva?madner wrote: Genetska mutacija se vrši slučajno, ono što se prođe test evolucije se usvaja. Dakle nije riječ o devijaciji prirode, jer svi smo mi rezultat niza istih, već je riječ o nepoželjnoj karakterstici sa psihološke, biološke, kulturne i sojialne tačke gledišta.
Ne znam, možda nam se sistem vrijednosti malo razlikuje, ali nešto ne vjerujem da je njihova seksualnost naudila ovom svijetu. Čak šta više, čini mi se apsolutno nebitnom za njihovo stvaralaštvo.
Nije.
Dakle kad kažem sa kulturne tačke ne mislim na njihov doprinos kulturi, nego da li je ta osobina poželjna u datoj kulturi.
Last edited by madner on 14/01/2008 12:36, edited 1 time in total.
-
LjepoticaiZvjer
koje vi gluposti valjate...
pa svi ti pederi su imali oca i majku, sto znaci odrasli su u "normalnoj" zajednici a postali su pederi. zasto- zato sto su takvi rodjeni, pa po cemu bi onda njihova djeca bila manje ili vise sklona necemu. odgajana bi bila da ne mrze nikoga i da nemaju predrasuda, a da je bogdo takvih vise.
mislite da i oni izmedju toga da ih neko pljuje i tuce na svakom koraku , i da su im ugrozena sva prava sami odabrali da budu pederi radi furke. svaka cast onom malom iz mostara, cula sam za njega, popio je batina ko malo ko, i opet ima petlje da izadje onakav na ulicu.
pa svi ti pederi su imali oca i majku, sto znaci odrasli su u "normalnoj" zajednici a postali su pederi. zasto- zato sto su takvi rodjeni, pa po cemu bi onda njihova djeca bila manje ili vise sklona necemu. odgajana bi bila da ne mrze nikoga i da nemaju predrasuda, a da je bogdo takvih vise.
mislite da i oni izmedju toga da ih neko pljuje i tuce na svakom koraku , i da su im ugrozena sva prava sami odabrali da budu pederi radi furke. svaka cast onom malom iz mostara, cula sam za njega, popio je batina ko malo ko, i opet ima petlje da izadje onakav na ulicu.
-
callmethebreeeze
jel' ovo misli ljepotica ili zvijerLjepoticaiZvjer wrote:koje vi gluposti valjate...
svaka cast na razmisljanju u svakom slucaju.
-
callmethebreeeze
eh, nauka... nauku citiramo samo kad treba peder naguzitielSaik wrote:Predrasude, predrasude, predrasude...
PS Naučno je dokazano da djeca iz gay brakova/zajednica uopšte ne naginju više ka istoj takvoj seksualnoj orijentaciji...Ali, nema veze, kill them all!
-
elSaik
callmethebreeeze wrote:eh, nauka... nauku citiramo samo kad treba peder naguzitielSaik wrote:Predrasude, predrasude, predrasude...
PS Naučno je dokazano da djeca iz gay brakova/zajednica uopšte ne naginju više ka istoj takvoj seksualnoj orijentaciji...Ali, nema veze, kill them all!
A evo i ovo... maloda zakuhamo...
12 REASONS GAY MARRIAGE WILL RUIN SOCIETY
1. Homosexuality is not natural, much like eyeglasses, polyester, and birth control are not natural.
2. Heterosexual marriages are valid because they produce children. Infertile couples and old people cannot get legally married because the world needs more children.
3. Obviously gay parents will raise gay children because straight parents only raise straight children.
4. Straight marriage will be less meaningful, since Britney Spears's 55-hour just-for-fun marriage was meaningful.
5. Heterosexual marriage has been around for a long time, and it hasn't changed at all: women are property, Blacks can't marry Whites, and divorce is illegal.
6. Gay marriage should be decided by the people, not the courts, because the majority-elected legislatures, not courts, have historically protected the rights of minorities.
7. Gay marriage is not supported by religion. In a theocracy like ours, the values of one religion are always imposed on the entire country. That's why we only have one religion in America.
8. Gay marriage will encourage people to be gay, in the same way that hanging around tall people makes you tall.
9. Legalizing gay marriage will open the door to all kinds of crazy behavior. People may even wish to marry their pets because a dog has legal standing and can sign a marriage license.
10. Children can never succeed without both male and female role models at home. That's why single parents are forbidden to raise children.
11. Gay marriage will change the foundation of society. Heterosexual marriage has been around for a long time, and we could never adapt to new social norms because we haven't adapted to cars or longer lifespans.
12. Civil unions, providing most of the same benefits as marriage with a different name are better, because a "separate but equal" institution is always constitutional. Separate schools for African-Americans worked just as well as separate marriages will for gays & lesbians.
http://grove.ufl.edu/~ggsa/gaymarriage.html
-
_BosanaC
Cisto sumnjam da neko odgojem moze postati gay, isto tako kao sto ne vjerujem da se neko moze 'preodgojiti' da postane hetero.encian wrote:cak i da mi clan obitelji kaze da je homo, mislim da se ne bi nista promijenilo nakon toga. istina je medjutim da ja ne bih zeljela da je on ili bilo ko drugi homo. zasto?
imati muske genitalije a zenski mozak (ili obratno), sukob hormona i licnosti u tijelu, nije bas ono sto jeste zdrava jedinka covjeka. devijacija prirode? naravno. te ljude treba pustiti na miru oko toga i omoguciti im da na drugaciji nacin doprinose drustvu (buduci da ne mogu pridonijeti djetetom). nemam nista protiv legalizovanja brakova takodjer. sta je to? samo odnos dvoje ljudi uredjen ugovorom i zakonom. ali ne bih im dozvolila usvajanje djece. ne bih da djeca koja su genetski hetero postanu gay. bolje je da im omogucimo da jednog dana imaju svoju licnu djecu, nastalu iz njihove sperme ili jajasca, i izaslu iz maternice njihove zene/djevojke ili njih samih.
-
_BosanaC
A ko je taj ko odredjuje sta je pozeljno a sta ne?madner wrote:Genetska mutacija se vrši slučajno, ono što se prođe test evolucije se usvaja. Dakle nije riječ o devijaciji prirode, jer svi smo mi rezultat niza istih, već je riječ o nepoželjnoj karakterstici sa psihološke, biološke, kulturne i sojialne tačke gledišta.luciferino wrote:Zašto mislite da je u pitanju devijacija prirode? Vjerovali ili ne, i određene životinjske vrste pokazuju homoseksualne pretenzije (konkretno su zabilježeni slučajevi kod delfina i bonobo majmuna) i sama priroda je prilično pohotna i nemoralna. Znači argument "to nije prirodno" pada u vodu.
Cini mi se da je kod starih Grka, a kasnije i kod Rimljana, jedno vrijeme jebao ko je sta stigao, i to uopste nisu bile nepozeljne karakteristike s bilo kojeg od tih aspekata.
Da ne spominjemo da svijet nije od Njemacke do Crne Gore i da bi se iznenadio sta je sve prihvatljivo sa svih tih aspekata koje nabroja u nekim tebi nepoznatim dijelovima zemaljske kugle.
Milijarde muha jedu govna, pa ih mi ne jedemo
-
LjepoticaiZvjer
ovo je zvjercallmethebreeeze wrote:jel' ovo misli ljepotica ili zvijerLjepoticaiZvjer wrote:koje vi gluposti valjate...
mislite da i oni izmedju toga da ih neko pljuje i tuce na svakom koraku , i da su im ugrozena sva prava sami odabrali da budu pederi radi furke. svaka cast onom malom iz mostara, cula sam za njega, popio je batina ko malo ko, i opet ima petlje da izadje onakav na ulicu.![]()
svaka cast na razmisljanju u svakom slucaju.
ide mi na zivce taj primitivizam, narocito kod ljudi koji se furaju nekim intelektualcima a u isto vrijeme bi da onima razlicitim od njih ukinu osnova ljudska prava, samo zato sto je to aman njima neprirodno. kad ce ljudi shvatiti da poenta covjecanstva nije da svi budemo isti,nego da prihvatimo da smo svi razliciti.
- madner
Cini ti se pogrešno, i kod Rimljana i kod Grka bilo je prihvatljivo biti jebac, ali ne biti jeban._BosanaC wrote: A ko je taj ko odredjuje sta je pozeljno a sta ne?
Cini mi se da je kod starih Grka, a kasnije i kod Rimljana, jedno vrijeme jebao ko je sta stigao, i to uopste nisu bile nepozeljne karakteristike s bilo kojeg od tih aspekata.
Da ne spominjemo da svijet nije od Njemacke do Crne Gore i da bi se iznenadio sta je sve prihvatljivo sa svih tih aspekata koje nabroja u nekim tebi nepoznatim dijelovima zemaljske kugle.
Otkud ti ideja da nisam izašao van granica, vidio šta je sve prihvatljivo u drugim krajevima i došao do zaključka da ne treba uzimat lošije običaje?
Moralni relativizam to da nema dobro i loše, da je sve jednako ali drugačije, to je istočnjačko razmišljanje. Potpuno pogrešno i neprihvatljivo za društvo koje prihvata naučni način razmišljanja.
Ja odredim za sebe šta je prihvatljivo i šta nije, glasam za one koje dijele večinu mojih stanovništva i onda se neki zajednički moralni kodeks pretvori u zakone.
Jedino ako misliš da zakoni ne prestavljaju moralne norme društva, ali to je bar lako dokazat.
-
_BosanaC
Bravo! Ti odredis za sebe, i pusti druge da odredjuju za sebe.madner wrote:Cini ti se pogrešno, i kod Rimljana i kod Grka bilo je prihvatljivo biti jebac, ali ne biti jeban._BosanaC wrote: A ko je taj ko odredjuje sta je pozeljno a sta ne?
Otkud ti ideja da nisam izašao van granica, vidio šta je sve prihvatljivo u drugim krajevima i došao do zaključka da ne treba uzimat lošije običaje?
Moralni relativizam to da nema dobro i loše, da je sve jednako ali drugačije, to je istočnjačko razmišljanje. Potpuno pogrešno i neprihvatljivo za društvo koje prihvata naučni način razmišljanja.
Ja odredim za sebe šta je prihvatljivo i šta nije, glasam za one koje dijele večinu mojih stanovništva i onda se neki zajednički moralni kodeks pretvori u zakone.
Jedino ako misliš da zakoni ne prestavljaju moralne norme društva, ali to je bar lako dokazat.
A lajao bi na sav glas da je neko, ne daj Boze, dirnuo u tvoju privatnost i ono sto je tebi bitno, isto kao sto mnogi rade koji seru na ovoj temi kako nesto nije normalno, pokusavaju odrediti sta je prirodno i normalno, a to je obicno samo ono sto je njima samima prihvatljivo.
A na pitanje otkud mi to - sorry drug, ali svojim postovima ne pokazujes da si makeo dalje od Izacica. Balkanac 1/1.
- homo_sapiens
LjepoticaiZvjer wrote: ovo je zvjer![]()
ide mi na zivce taj primitivizam, narocito kod ljudi koji se furaju nekim intelektualcima a u isto vrijeme bi da onima razlicitim od njih ukinu osnova ljudska prava, samo zato sto je to aman njima neprirodno. kad ce ljudi shvatiti da poenta covjecanstva nije da svi budemo isti,nego da prihvatimo da smo svi razliciti.
I onda se jednog dana s posla vratiš kući, i u stanu zatekneš supruga s kicky, npr. u seksualnom zanosu, koristeći svoja osnovna ljudska prava
Valjda bi i ti morala prihvatiti činjenicu da smo svi različiti ("poanta čovječanstva")
- Tesssa
joooojhomo_sapiens wrote:
I onda se jednog dana s posla vratiš kući, i u stanu zatekneš supruga s kicky, npr. u seksualnom zanosu, koristeći svoja osnovna ljudska prava![]()
Valjda bi i ti morala prihvatiti činjenicu da smo svi različiti ("poanta čovječanstva")
uhvatiti muza sa bilo kim u krevetu kad se vratis kuci nije normalno, poredjenje ti je
- BHG
jesi ti ovo fakat napiso zaozbiljehomo_sapiens wrote:LjepoticaiZvjer wrote: ovo je zvjer![]()
I onda se jednog dana s posla vratiš kući, i u stanu zatekneš supruga s kicky, npr. u seksualnom zanosu, koristeći svoja osnovna ljudska prava![]()
-
luciferino
Zar brak nije = zarobljeništvo? Odakle muževima ljudska prava? Jednom kad se objesiš, nema više ta tlane, to je više valjda jasno.homo_sapiens wrote:LjepoticaiZvjer wrote: ovo je zvjer![]()
- madner
Opet ovaj moralni relativizam._BosanaC wrote: Bravo! Ti odredis za sebe, i pusti druge da odredjuju za sebe.
A lajao bi na sav glas da je neko, ne daj Boze, dirnuo u tvoju privatnost i ono sto je tebi bitno, isto kao sto mnogi rade koji seru na ovoj temi kako nesto nije normalno, pokusavaju odrediti sta je prirodno i normalno, a to je obicno samo ono sto je njima samima prihvatljivo.
A na pitanje otkud mi to - sorry drug, ali svojim postovima ne pokazujes da si makeo dalje od Izacica. Balkanac 1/1.
Naše društvo ne radi tako da možeš radit šta hoćeš, nego se definiše šta ne smiješ, i ostalo je dozvoljeno. Ali opet ne znači da to drugi moraju odobravat. Moraju tolerisat, dok njih ne dira. Pokušaj oženit 3 žene u Holandiji, iako ce one pristat pa mi reci da nema moralnih vrijednosti u zakonima.
Konkretno, homosexualnost je kolko dugo bila kazneno dijelo?
Opet klasična argumentacija "progresivnih" medija, ko ne misli ili bar kaže da je to sasvim super i odlično primitivac je ili u najmanju ruku zaostao. U svakom slučaju moralno inferioran nad progresivnim i motropolitanskim pogledima toleranih masa.
-
_BosanaC
Cek, cek, a ko je donosio te zakone? Isti oni koji su spaljivali 'vjestice', slali vojsku na Jeruzalem?madner wrote:Opet ovaj moralni relativizam._BosanaC wrote: Bravo! Ti odredis za sebe, i pusti druge da odredjuju za sebe.
Naše društvo ne radi tako da možeš radit šta hoćeš, nego se definiše šta ne smiješ, i ostalo je dozvoljeno. Ali opet ne znači da to drugi moraju odobravat. Moraju tolerisat, dok njih ne dira. Pokušaj oženit 3 žene u Holandiji, iako ce one pristat pa mi reci da nema moralnih vrijednosti u zakonima.
Konkretno, homosexualnost je kolko dugo bila kazneno dijelo?
Opet klasična argumentacija "progresivnih" medija, ko ne misli ili bar kaže da je to sasvim super i odlično primitivac je ili u najmanju ruku zaostao. U svakom slučaju moralno inferioran nad progresivnim i motropolitanskim pogledima toleranih masa.
Ili prethodni oni koji su nabijali ljude na krst, kolac, i sta im se vec naslo pod rukom?
Znas kako se kaze - nije brava izmisljena zbog lopova, nego zbog postenog svijeta. Isto tako i zakoni, pogotovo kada (gle apsurda) te zakone donose i izglasavaju upravo moralno najnizi slojevi drustva, ljudi koji nemaju pravo nikome nista da kazu sa bilo kog aspekta moralnosti jer su sami lopovi nevidjeni
Btw. u Holandiji ozeni serijatski 27 zena, ako te hodza htjedne vjencati s njih 27, i ne znam da ce ti doci policija na vrata i istjerati njih 26 iz kuce, ili da ce te neko utuci kakvim kamenom pred kucom.
A ovo su tvoje rijeci:
P.S. Znam puno pismenijih gay osobamadner wrote:Mrzim sve pedere i lićno bi ih našuto/kamenjao kad bi imao priliku za takvo nešto.
Kvare mi koncepciju.
To be homophobe is okey
-
LjepoticaiZvjer
nidje vezehomo_sapiens wrote:LjepoticaiZvjer wrote: ovo je zvjer![]()
al haj da ti objasnim i na tvom primjeru
cak i da uhvatim supruga sa drugim postovala bih njegovu odluku,razvela bih se od njega isto kao sto bih se razvela od njega da ga uhvatim sa drugom. znaci ponasala bih se prema njemu jednako.
- mrs. zurbrigen
ja bih cak rekla, da bi mi bilo draze ili - bolje receno - manje uzasno naci muza u krevetu sa muskarcem nego sa zenom. bar se ne bih morala pitati, sta sam mozda pogrijesila, nego bih znala, da nije do mene...dinchy84 wrote:joooojhomo_sapiens wrote:
Valjda bi i ti morala prihvatiti činjenicu da smo svi različiti ("poanta čovječanstva")![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
uhvatiti muza sa bilo kim u krevetu kad se vratis kuci nije normalno, poredjenje ti je![]()
![]()
![]()
(muzu, ako citas - budem li te ja nasla u krevetu sa bilo kim, pazi se!