Skidam ti kapu za Natronkub lajkan wrote:Uhhh, tek maloprije se rijesih Natrona... nesto vise od +30% za 15 dana straha...sto je vrlo pristojno za dionicu za koju tvrde da ne vrijedi nista...
![]()
Mona je u pravu, na spekulativnim dionicama je puno bolja zarada (barem trenutno), ma sta mi mislili o tome...
sarajevska berza
Moderator: anex
-
bengin
-
mona
fabrika wrote:Jedno pitanje za sve prisutne: koju brokersku kucu preporucujete, sa kojm imate najbolja iskustva i koja od brokerskih kuca nudi uslugu e-tradinga. Prema mojim informacijama samo raiffaisen brokers imaju e-trading !?
ma nude skoro sve.
-
mona
nije bila velika količina.....zato mi je malo, pojedu me troškovi...Jonx wrote:To je nesto, skoro 50%.... daj malo skromnostimona wrote:ja sam ga u martu kupila na 0,38 i nisam vala mogla čekati.
iskrcala se na 0,62 prije 2 sedmice.
elisr je firma u mirovanju ali moglo bi...do 1,5-2,00:):).... Da nisi slovenka!?
:):)
-
mona
kub lajkan wrote:Pridruzujem se cestititkama!Jonx wrote:Nadam se da si ga uspjela odbraniti. Cestitam!mona wrote:branila diplomski, ako je to valjano opravdanje![]()
![]()
![]()
JPESR 188,00
šta sm ti rekla:):)
Ti si cudo, govorim im ja... Pojavom tjeras u zeleno...
:):):):)
Vjerovatno nisi bez posla, pa da ti sad pozelim brzo zaposlenje...
HVALA, HVALA
- Zavatoni
BOSNALIJEK ANALIZA
Thx Jonx. Thx marco-x.
Malo su vam stavovi u suprotnosti, ali svakako ste dali dosta kvalitetnih info za sve koji ovo prate. Ja se licno ne bavim, ali mi je svakako interesantno sve posmatrati - zasad sa strane. U svakom slucaju oni koji imaju dionice Bosnalijeka (a znam ih par), bi nakon svega ovoga trebali malo razmisliti i sami procjeniti sta je najpametnije uraditi. Vasi komentari svakako dosta pomazu.
Hajd' kad me je krenulo da vam zadam jos jedan zadatak (naravno ako vam se da). Jucer je neko spomenuo KTK Visoko. Jutros osvanu ova vijest: http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=59
Eh sad sta se tu desava? Pretpostavljam da bi odredjeni dijelovi KTK mogli postati veoma profitabilni. S druge strane neki ce i propasti. Sta se desava sa dionicama KTK, kada Vlada odluci da firmu ''iscjepka''?
Thx Jonx. Thx marco-x.
Malo su vam stavovi u suprotnosti, ali svakako ste dali dosta kvalitetnih info za sve koji ovo prate. Ja se licno ne bavim, ali mi je svakako interesantno sve posmatrati - zasad sa strane. U svakom slucaju oni koji imaju dionice Bosnalijeka (a znam ih par), bi nakon svega ovoga trebali malo razmisliti i sami procjeniti sta je najpametnije uraditi. Vasi komentari svakako dosta pomazu.
Hajd' kad me je krenulo da vam zadam jos jedan zadatak (naravno ako vam se da). Jucer je neko spomenuo KTK Visoko. Jutros osvanu ova vijest: http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=59
Eh sad sta se tu desava? Pretpostavljam da bi odredjeni dijelovi KTK mogli postati veoma profitabilni. S druge strane neki ce i propasti. Sta se desava sa dionicama KTK, kada Vlada odluci da firmu ''iscjepka''?
-
mona
Marco-x wrote:@Jonx i @Mona opomena br. 1 (iliti žuti karton)![]()
Licitirate s cijenom u budućnosti ili o kvalitete dionice bez ijednog argumenta. Navedite argumente, ako je čaršijska priča - čaršijska priča, samo jasno naznačite izvor. Tko voli nek izvoli...
@Alfons i @Karanana pomalo![]()
nema frke
danas ulazim u HKLNR na 0,49
nemam argument samo dobru nadu da će se vratiti na 0,99 na kojoj je već bio.
istorija se (valjda) ponavlja
-
revolutia
nepotvrdjena (jos) informacija govori da ce 10%vlasnistva u bosnalijeku sto ga drzi drzava biti prodata libijskoj vladi preko berze slobodnim trzistem po cijeni od 120KM...s tim ce libija biti drugi vlasnik po velicini u bosnalijeku, i skopice neki ugovor kojim ce bosnalijek imati pristup bez carina na trziste drzave libije..
zvuci jako perspektivno,sad...ima li ko kakvih dodatnih informacija????
sutra je sjednica vlade federacije na kojoj ce raspravljat o ovome svemu...
valjda se vodi lavovska borba oko pitanja koja brokerska kuca ce zastupati vladu bih i libije,...dobre provizije su u igri
valjda se vodi lavovska borba oko pitanja koja brokerska kuca ce zastupati vladu bih i libije,...dobre provizije su u igri
-
mona
revolutia wrote:nepotvrdjena (jos) informacija govori da ce 10%vlasnistva u bosnalijeku sto ga drzi drzava biti prodata libijskoj vladi preko berze slobodnim trzistem po cijeni od 120KM...s tim ce libija biti drugi vlasnik po velicini u bosnalijeku, i skopice neki ugovor kojim ce bosnalijek imati pristup bez carina na trziste drzave libije..
mislim da će to biti eurohaus.
kao i obično.
-
senadd
Ide li se u Bugojno?mona wrote:Jonx wrote:Uletio sam u ELISR na 0,97, istina, sa jako malim iznosom.[/quote
što nisi u HKLNR ?
elis čim budeš u plusu frkni jer je firma (kao što sam danas već pomenula) od 2001. u mirovanju.
Pa to stoji 10 god..
Vidi kako ne prođe,neće niko.
Šta misliš o EBOS-u,jel finta?
Pozzzz
-
mona
pitam te sutra šta misliš o HKNLRsenadd wrote:mona wrote:Ide li se u Bugojno?Jonx wrote:Uletio sam u ELISR na 0,97, istina, sa jako malim iznosom.[/quote
što nisi u HKLNR ?
elis čim budeš u plusu frkni jer je firma (kao što sam danas već pomenula) od 2001. u mirovanju.
Pa to stoji 10 god..
Vidi kako ne prođe,neće niko.
Šta misliš o EBOS-u,jel finta?
Pozzzz
ebosr gotovo...trebalo se ulaziti na 0,60 prije 15 dana.
ja sada ne bih.
-
Jonx
revolutia wrote:nepotvrdjena (jos) informacija govori da ce 10%vlasnistva u bosnalijeku sto ga drzi drzava biti prodata libijskoj vladi preko berze slobodnim trzistem po cijeni od 120KM...s tim ce libija biti drugi vlasnik po velicini u bosnalijeku, i skopice neki ugovor kojim ce bosnalijek imati pristup bez carina na trziste drzave libije..
Prvih deset vlasnika vrijednosnih papira Naziv | Adresa | Procenti % | Tip računa
FEDER.MINIS.ENER.,RUD., I IND. ("drž.vl") | MOSTAR, BIH | 28.90 % | VLASNIČKI |
--------------------------------------------------------------------------------
International Finance Corporation (IFC) | WASHINGTON D.C., USA | 11.34 % | VLASNIČKI |
--------------------------------------------------------------------------------
IF "BIG-Investiciona grupa" d.d. Sarajevo | Sarajevo, BIH | 5.00 % | VLASNIČKI |
POTEZA BPD | LJUBLJANA, SVN | 2.20 % | VLASNIČKI |
HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d. Mostar | MOSTAR, BIH | 2.17 % | SKRBNIČKI |
KD BPD d.o.o | LJUBLJANA, SVN | 1.93 % | VLASNIČKI |
Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb | ZAGREB, HRV | 1.29 % | VLASNIČKI |
IF "PROF-PLUS" d.d. Sarajevo | Sarajevo, BIH | 1.26 % | VLASNIČKI |
IF CROBIH FOND d.d. Mostar | MOSTAR, BIH | 0.87 % | VLASNIČKI |
IF "BOSFIN" d.d. Sarajevo | Sarajevo, BIH | 0.80 % | VLASNIČKI |
-
Jonx
Izletio sam prije tog tipa.mona wrote:Jonx wrote:Uletio sam u ELISR na 0,97, istina, sa jako malim iznosom.[/quote
što nisi u HKLNR ?
Nema veze, uletio sam sitno; 134 kom. Zadovoljan cu biti i sa sicom. Kazu mudraci, kamen po kamen palaca!
-
mona
samo na vakat fataj krivinu.Jonx wrote:mona wrote:Izletio sam prije tog tipa.Jonx wrote:Uletio sam u ELISR na 0,97, istina, sa jako malim iznosom.[/quote
što nisi u HKLNR ?
Nema veze, uletio sam sitno; 134 kom. Zadovoljan cu biti i sa sicom. Kazu mudraci, kamen po kamen palaca!
nije ti to bosnalijek
-
mona
sada ti je jasno što je meni na elisu bilo malo sa 0,38 na 0,62Jonx wrote:Mudricemona wrote: samo na vakat fataj krivinu.
nije ti to bosnalijek... Tako sam i planirao... Cvaknut sitno i razguliti. Ovo mi je ostalo nesto sitno od avansne uplate, pa rekoh bolje da ih ja okrecem kako bilo, nego oni.
mla količina a troškovi veliki
ili me to nisi ti pitao
-
Jonx
Nisam pitao, ali je bilo jasno... Ono sa slovenkom je bila cista zezamona wrote: sada ti je jasno što je meni na elisu bilo malo sa 0,38 na 0,62
ili me to nisi ti pitao
A sto se tice troskova, oni su zaista veliki. Uzimaju duplo, a sakom grabe...
Cim mi natankaju dizela za 20KM izljecem ko flak
-
mona
ma znam da je zezaJonx wrote:Nisam pitao, ali je bilo jasno... Ono sa slovenkom je bila cista zezamona wrote: sada ti je jasno što je meni na elisu bilo malo sa 0,38 na 0,62
ili me to nisi ti pitao![]()
A sto se tice troskova, oni su zaista veliki. Uzimaju duplo, a sakom grabe...
Cim mi natankaju dizela za 20KM izljecem ko flak
ma ja po malo pa u sljedeće brze i špekulativne
samo nešto se kasno uključuješje (tek iza 12H) li to zbog radnog vremena ili dok progledaš
-
Jonx
Polako, jos sam mali. Dok progledammona wrote:
ma znam da je zeza![]()
ma ja po malo pa u sljedeće brze i špekulativne
samo nešto se kasno uključuješje li to zbog radnog vremena ili dok progledaš
Kad sam izletio sa posla da dam nalog sa 0,90 skoci na 0,97... Kontam, kad sam vec tu daj sta das....