"Inteligentna kreacija" ili jednostavno los dizajn

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
avicena

Post by avicena »

STA BI SA ODGOVORIMA???
@JACINA

Mnogo pitanja, svako skoro zahtijeva posebnu temu, a i bile su.....zadržimo se trenutno na ovoj.....

Naučnici stalno jedan drugog derogiraju što i ti sam potvrdi.....neka nauke i naučnika neka rade svoj posao koji bi trebao biti oslobođen ideologije. Prije pola godine Harvard dobio dvije milijarde dolara za unapređenje teorije evolucije. Zašto baš Harvard?Dobro poznati geneticar Ričard Levontin(Richard C. Lewontin) sa Univerziteta Harvard, priznaje da je on "prije svega materijalista, a onda naučnik", ovim riječima:
"Mi imamo jednu materijalističku vjeru, koja je a priori vjera. Ono što nas
primorava da na svijet donosimo materijalistička objašnjenja nisu naučne
metode ni principi. Naprotiv, zbog naše apriorne privrženosti materijalizmu
mi montiramo istraživačke pojmove i principe koji će iznijeti neko
materijalističko objašnjenje. A i s obzirom da je materijalizam apsolutan,
mi ne mozemo dozvoliti pojavljivanje nekih stavova koji upućuju na
religiju."

....ali...

Da su Ramirez Rozzi i Bermudez de Castro (Nature, 2004, vol. 428, travanj, str. 936 – 939), analizirali razvoj cakline u Neandertalca (146 zubi), u Homo antecessora (8 zubi), Homo Heidelbergensisa (106 zubi) i Homo sapiensa (100 zubi). Praćenje Retziusovih pruga na površini cakline ili perikymata (na deset odjeljaka cakline, od vrška kvržice do zadnje stvorene količine cakline u području vrata krune sjekutića ili očnjaka), ukazalo je da Neandertalac ima najkraći rok rasta zubi. Rast zuba izvrstan je pokazatelj razvoja tijela. Na taj način došli su do zaključka da postoji značajna razlika između H. Sapiens i H. Neanderthalensis, tj. prema njihovom mišljenju Neandertalac nije mogao bit predak modernoga čovjeka.
Image

...ili...

......Svojevrstan referendum za izjašnjavanje o Darwinovoj teoriji pokrenuo je američki Institut Discovery iz Seattlea, privatna istraživačka organizacija koja sponzorira znanstvenike koji tragaju za načinima koji bi odredili jesu li neki oblici života mogli biti proizvod inteligencije radije nego evolucije. John West, jedan od direktora tog instituta, naglasio je da je dio istraživanja koja su u tijeku posvećen provjeravanju kombinacija ishoda nastalih kad se udruže šansa za nastanak s odabirom na temelju nužnosti, plus nasumična mutacija te kolika je vjerojatnost da bi to sve zajedno moglo stvoriti žive sustave kakve danas vidimo.

"Bijeli slon" suvremene misli
Ta je institucija već 2001. objavila dokument iz pera jednog od svojih vodećih ljudi, dr. Davida Berlinskog, matematičara i filozofa Centra za znanost i kulturu Instituta, koji je nazvao "Dokument neslaganja s Darwinom". Kako piše na internetskim stranicama Instituta (<a>www.discovery.org</a>), na to su ga potaknule tvrdnje da danas u svijetu ne postoji znanstvenik koji se ne slaže s darvinističkom evolucijskom teorijom. Ustvrdio je da je "Darvinistička teorija evolucije veliki bijeli slon suvremene misli, gotovo u potpunosti neupotrebljiv predmet praznovjerja". Na web stranici detaljno je opisano zašto je Institut krenuo u taj pothvat, a tu je i popis s više od 400 znanstvenika svih disciplina koji su dosad potpisali izjavu koja nosi naziv "Znanstvene ograde od darvinizma". Svaki je znanstvenik svojim potpisom potvrdio svoje neslaganje s tom teorijom evolucije te mogućnošću da se slučajnim mutacijama i prirodnim odabirom može objasniti nastanak života.
U Institutu tvrde kako je činjenica da velik broj znanstvenika ne smatra da darvinistička teorija može objasniti nastanak života, a West očekuje još veći broj potpisa stručnjaka nakon šire rasprave o materijalističkim evolucijskim teorijama u znanstvenim krugovima. West naglašava kako se u posljednje vrijeme u medijima dosta govori o sukobu znanosti i religije, što je za njega pogrešno postavljena dvojba jer, kaže, "i ovaj popis svjedoči o rastućoj grupi znanstvenika koji propituju darvinističku teoriju na znanstvenom temelju".

Među potpisnicima i 70 biologa
Među potpisnicima su najvećim dijelom znanstvenici iz SAD-a, ali ih ima i iz drugih zemalja svijeta: Rusije, Velike Britanije, Kine, Italije, Novog Zelanda, Finske, Australije, Južne Afrike, Norveške, Nizozemske, Južne Koreje, Njemačke... Dodatna je zanimljivost da je među potpisnicima i više od 70 biologa. Institut je na web stranici istaknuo dvojicu ruskih biologa s moskovskog državnog sveučilišta, Leva V. Beloussova i Vladimira L. Voeikova, koji su nedavno potpisali spomenuti dokument. Voeikov je ondje profesor bioorganske kemije, a Beloussov embriologije te je i član Ruske akademije prirodnih znanosti.
Objavljena je Voeikova izjava da "ideologija i filozofija neodarvinizma, koja je prema riječima današnjih zagovornika "znanstvena osnova biologije", ozbiljno šteti razvoju znanosti i krije prava pitanja i probleme u biologiji".
Autor Zvonimir Despot i Nikola Sever Šeni Večernji list

Evo šta su o "teoriji evolucije" rekli neki od poznatih naučnuka, koji se bave izučavanjem prirodnih nauka.

"Darwinov je pravac znanstvena greska, neistinita u osnovi. Njegova metoda nema nikakve veze s naukom i od njegovog pravca nema nikakve koristi."- Agasir

"Shodno jasnim dokazima koje posjedujemo, nemamo nikakvog argumenta da je neka biljna ili zivotinjska vrsta nastala prirodnim ili vjestackim odabirom."- Heksli

"Razvoj prirodnom predestinacijom nije primjeren covjeku i neophodno je reci da je stvoren odjednom." - Densel&Daglas

"Jasno nam je, iz zivotne prakse, da izmedju covjeka i majmuna postoji ogromna razlika. Mi ne mozeno prosudjivati da je covjek potomak majmuna ili neke druge zivotinje i nije llijepo da o tome upste govorimo." - prof. Ferho

"Darwinov pravac nije moguce podrzati i to je stav djeteta."- Mejfert

"Mi ne znamo kako su se formirale vrste. Znamo samo da nisu sposobne da se transformiraju, kao sto sasvim sigurno znamo da Darwin i Lemark nisu otkrili istinsku zakonitost u pogledu nacina njigovog formiranja" -prof.Katrfaz

...ili...

Genetske analize publikovane u New Scientist (Novi znanstvenik), na primjer, su nedavno otkrile 75% sličnost između DNA gliste i čovjeka (New Scientist, 15 maj 1999, str. 27). To definitivno ne znači da postoji samo 25% razlika između čovjeka i ovih glista.

Na drugu stranu analize urađene na nekim proteinima pokazuju bliskost čovjeka nekim izuzetno različitim živim organizmima. U istraživanju kojeg su znanstvenici na Kembridž (Cambridge) univerzitetu poduzeli upoređivani su neki proteini kopnenih životinja. Na veliko iznenađenje gotovo u svim uzorcima čovjek i pile su se slagali kao najbliži srodnici. Sledeći čovjeku po bliskosti srodnik je bio krokodil. (New Scientist, V. 103, 16 august 1984, str. 19)

Drugi primjer kojeg evolucionisti koriste kao dokaz "genetske sličnosti između čovjeka i majmuna" je prisustvo 48 hromozoma u šimpanzama i gorilama i 46 hromozoma u čovjeku. Evolucionisti uzimaju brojčanu sličnost hromozoma kao indikaciju evolucijske veze. Kako god, ako je ova logika ispravna onda bi čovjek mogao imati srodnika koji mu je bliži i od samog majmuna: krompir! Broj hromozoma u krompiru je tačno jednak broju hromozoma u čovjeku: 46.

Ima toga joššššššš....tako da ovo ostavljam naučnicima da se dogovore, a od mene hvala Allahu dž.š. na........
JACINA

Post by JACINA »

avicena,
navadi ti meni materijala pravo, samo mi je sve to pravo providno i diskutabilno. Nemam sada nesto puno vremena (na poslu sam), pa samo ukratko dok ne sjednem na svoj racunar;
-Vidimo iz prilozenog da je doticni R.C. Lewontin sa Harvarda zagrizeni materijalisticki fundamentalista (s cijim se navodnim stavovima ja licno, apsolutno ne slazem);
-Rozzi i Castro sto su pokusavali dokazati za Neadertalca davno je dokazano i pokazano da nam oni nisu preci nego rodjaci potekli od zajednickog nam pretka Homo Erectus-a;
-Ovaj privatni institut mi je pravo sumnjiv, samim tim sto je iz SAD-a (s obzirom da su se bas u toj zemlji desila dva glavna sudska procesa Kreacija-Evolucija, i da napomenem da je oba puta izgubila kreacija!);
-"Bijeli slon"; (Institucija?, Dr, je matematicar i FILOZOF?) Prvo mi je sumnjivo sto si ovo izvadio iz ZG Vecernjaka; po ovim ovdje ispade da je citava zvanicna biologija predmet praznovjerja, a znamo da je Evolucija oficijelno prihvacena kao naucno dokazana teorija u svim nastavnim udzbenicima;
-"nekih naucnika"... "Jasno nam je, iz zivotne prakse, da izmedju covjeka i majmuna postoji ogromna razlika. Mi ne mozeno prosudjivati da je covjek potomak majmuna ili neke druge zivotinje i nije llijepo da o tome upste govorimo." - prof. Ferho - ovo mi je smjesno!
-Sto se tice genetskih analiza, pa normalno je da su aminokiseline, njih 4 (A, C, G i T) iste u svim zivim organizmima, a ako se ne varam po teoriji koju ja preferiram svi zivi organizmi imaju zajednicke korijene (pretke);
-A ovo na kraju je pravo smijesno ili je neko zlonamjerno istrgnuo iz konteksta: proteini i brojcana slicnost!!!
krompir.....hahahahaha..... dobra im ova...
a dok ne dodjem kuci, evo ti malo da se zabavis ako hoces:

http://magma.nationalgeographic.com/ngm ... ltext.html
http://magma.nationalgeographic.com/ngm ... index.html
JACINA

Post by JACINA »

avicena, druže moj
pošto uvidjeh da volis vaditi citate, odlučih da te malo update-ujem (obrati pažnju na Hakslija, posto si ga naveo prošli put):

 Kada ne budemo više posmatrali organsko biće onako kako divljak posmatra brod, kao nešto sasvim izvan njegovog razumjevanja; kada svaki plod prirode budemo vidjeli kao nešto što ima dugu istoriju; kada budemo razmatrali svaku složenu strukturu i instikt kao zbir mnogih majstorija, od kojih je svaka korisna za svog vlasnika, na isti način kao što i bilo koji veliki mehanički pronalazak sumira rad, iskustvo, razum pa čak i greške brojnih radnika; kada ovako sagledamo organsko biće, koliko će nam interesantnije – govorim iz iskustva – izgledati studije prirodne istorije!
Charles Darwin,
Porijeklo vrsta

Vjerovatno nam nijedan red sisara ne daruje tako izuzetnu seriju gradacija kao što je ova (korak po korak, od ljudi, preko čovjekolikih majmuna, preko repatih majmuna do lemura) – vodeći nas bezosjećajno od krune i vrha životinjske kreacije naniže, do stvorenja od kojih je samo korak, kako izgleda, do najnižeg, najmanjeg i najmanje inteligentnog među svim pripadnicima Mammalia sa posteljicom. Moglo bi se pomisliti da je sama priroda predvidjela aroganciju čovjeka, pa je rimskom strogošću obezbjedila da njegov intelekt, kroz sopstvene trijumfe, može da unaprijedi robove, najavljujući osvajaču da je i on samo prah.
Thomas Henry Huxley,
Svjedočanstvo o čovjekovom mjestu u Prirodi

 Pošto smo dokazali da su tijela ljudi i zvijeri istog tipa: gotovo je suvišno razmatrati umove.
Charles Darwin,
Sveske o preobražavanju vrsta

 (Lj)udski mozak je nesavršen instrument, a razvijan je kroz duge geološke periode. Neki nivoi njegovih operacija primitivniji su i arhaičniji od drugih. Naše glave, naučio je moderni čovjek, mogu sadržati čudne i iracionalne sjene naše subhumane prošlosti – sjene, koje se, pod uticajem stresa, ponekad izdužuju i pomračuju prag naših racionalnih života. Čovjek je izgubio vjeru osamnaestog stoljeća u prosvjetljujuću moć zdravog razuma, shvativši da nije dosljedno razumna životinja. Zaplašili smo sebe sopstvenom mračnom prirodom i, umjesto da mislimo ''Sada smo ljudi, a ne zvijeri, pa treba da živimo kao ljudi'', međusobno se sumnjičavo posmatramo s oprezom i šapatom u srcu – ''Nikome nećemo vjerovati, Čovjek je zao. Čovjek je životinja. Došao je iz mračnih šuma i pećina.''
Loren Ajsli (ovo sam preuzeo sa srbijanskog prijevoda),
Darvinov vijek

 Nije moguće ne znati kraj stvari ako im znamo početak.
Thomas Aquinas,
Summa Theologica

Jedino sto moja malenkost želi jeste da progledamo! Ništa više, da me pogrešno ne shvatiš. Nisam za borbu (u fazonu Vjera - Nauka), nego da sačuvamo ovaj nam jedini planet!!!
Ako si spreman da se još malo opovrgavamo, imam opasnog fotografskog materijala! Pa, očekujem odgovor........
digger

Post by digger »

avicena wrote:
JACINA wrote:Ima toga jos........
Ponovo hocu da kazem da ne zelim nikoga da povrijedim, tu smo da razmjenimo svoja misljenja!
http://www.evolutiondeceit.com/bosanski/index.php
Uuuu avicena, posjetih ovaj tvoj naucni link.

Brale, ako ti je to odbrana, onda ja odustajem od daljih "napada."

Evo jednog od "bisera" pod naslovom " Teorija je pobijena u prvom stadiju."

Teorija evolucije je teorija koja je pobijena u samom startu. Ovaj zaključak zasniva se na činjenici da evolucionisti još nisu u stanju objasniti čak ni nastanak samo jednog proteina neophodnog za život. Proračuni mogućnosti, fizičke i hemijske formule su dokazale nemogućnost slučajnog postanka života. 

Dok još nije postojao niti jedan protein koji bi mogao slučajno nastati, da li smatrate razumnom i logičnom tvrdnju da su se ovi proteini, kao produkt miliona slučajnosti, spajanjem u jedan red oformili živu ćeliju, da su ove ćelije, opet trilionima slučajnosti, međusobnim udruživanjima oformili živa bića, od kojih su potom nastale ribe, da su ribe izašle na kopno i da su se preobratile u reptile, ptice i sisare i da su tako nastali milioni različitih vrsta?

Čak iako vi i ne vjerujete u to, evolucionisti su zaista ubijeđeni u istinitost ove bajke.

Ovo je, međutim, zasnovano samo na jednom pukom ubjeđenju i vjeri pošto ne postoji nijedan dokaz koji bi potvrdio ovu priču. Nisu mogli naći prijelazne forme pola riba-pola reptil, pola reptil-pola ptica, a niti su u krajnje razvijenim laboratorijama uspjeli dokazati da je moguć nastanak jednog proteina, pa čak i jedan molekul aminokiseline iz građe proteina, u, kako to oni nazivaju, uvjetima primitivnog svijeta. Naprotiv, svim svojim naporima evolucionisti su sami dokazali da se ni u jednom periodu historije nije, a niti će se ikada dogoditi proces evolucije.

Daj boze, opali me gromom, pa da pocnem da vjerujem.

|
|
|
|
|
|
|
|
|

( Evo cek'o sam 5 minuta i nista se nije dogodilo.
Nepobitan dokaz: Boga nema!).
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Ih, Digger, kad bi Bog uslišavao sve naše molitve..... :D
digger

Post by digger »

Ahmmed wrote:Ih, Digger, kad bi Bog uslišavao sve naše molitve..... :D
E nemere bas ni tako... kako mu se cejfne... :)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Mere,mere :D

Vidi i zna Bog da je digger ok insan....
avicena

Post by avicena »

JACINA wrote:Ako si spreman da se još malo opovrgavamo, imam opasnog fotografskog materijala! Pa, očekujem odgovor........
avicena wrote:
......Ima toga joššššššš....tako da ovo ostavljam naučnicima da se dogovore...........
Moje mišljenje se u dobroj mjeri poklapa sa pristupom na prije ponuđenom linku koji si ti izgleda preskočio:
http://www.ibn-sina.net/stampanaIzdanja ... ekstID=494

Kako mi se čini tebe ova tema posebno interesuje pa evo još jedan kontrastav......nisam totalno suglasan, ali ima stvari koje navode na razmišljanje......da ne vadim citate, ima mnogo, a i meni ovo nije struka......

http://www.cps.org.yu/index.html
avicena

Post by avicena »

digger wrote: Daj boze, opali me gromom, pa da pocnem da vjerujem.

|
|
|
|
|
|
|
|
|

Onaj koji ograničava svoje želje uvijek je veoma bogat. (Volter) ...

Ne mogu da se sjetim doslovno jedne, mislim Geteove, gdje je rekao da bi Bog bio demon ili čudovište kada bi svima ispunjavao želje......razmisli...

Nejasno ti i ovo vezano za proteine, nastanak ćelije.....

... ''Postoje tri osnovna uvjeta za formiranje upotrebljivog proteina:

Prvi uvjet - da su sve aminokiseline u proteinskom lancu odgovarajućeg tipa i da su poredane u pravilnom redoslijedu.

Drugi uvjet - da su sve aminokiseline u lancu ljevoruke.

Treći uvjet - da se sve ove aminokiseline međosobno spajaju formiranjem hemijskih veza zvanih ''peptidne veze''.

Da bi se protein formirao slučajno sva tri osnovna uvjeta moraju postojati istovremeno. Vjerovatnoća slučajnog formiranja proteina je jednaka umnošku vjerovatnoća za realiziranje svakog od ova tri uvjeta posebno.

Naprimjer, za prosječnu molekulu koja se sastoji od 500 aminokiselina:

1. Vjerovatnoća da se aminokiseline spoje u pravilnom redosljedu

Postoji 20 tipova aminokiselina koji sudjeluju u formiranju proteina. Prema tome:

Vjerovatnoća da svaka od aminokiselina bude korektno izabrana između ovih 20 tipova iznosi 1/20 (dakle jednom u 20 pokušaja)

Vjerovatnoća da sve od ovih 500 aminokiselina budu korektno odabrane iznosi 1/20500 što je jednako 1/10650 (jednom u 10650 pokušaja)

2. Vjerovatnoća da su aminokiseline ljevoruke

Vjerovatnoća da samo jedna aminokiselina bude ljevoruka iznosi 1/2 (jednom u dva pokušaja)

Vjerovatnoća da sve od ovih 500 aminokiselina budu ljevoruke u isto vrijeme iznosi 1/2500 što je jednako 1/10150 (jednom u 10150 pokušaja)

3. Vjerovatnoća da sve aminokiseline budu spojene sa ''peptidnim vezama''

Aminokiseline se mogu kombinirati međusobno sa različitim vrstama hemijskih veza. Da bi se formirao upotrebljiv protein sve aminokiseline u lancu moraju biti kombinirane sa specijalnom hemijskom vezom zvanom ''peptidna veza''. Izračunato je da vjerovatnoća da se aminokiseline spajaju baš sa peptidnom, a ne nekom drugom vrstom veze iznosi 50%. U odnosu na ovo:

Vjerovatnoća da dvije aminokiseline budu spojene peptidnom vezom iznosi 1/2 (jednom u dva pokušaja)

Vjerovatnoća da od 500 aminokiselina sve budu spojene peptidnim vezama iznosi 1/2499 što iznosi 1/10150 (jednom u 10150 pokušaja)

UKUPNA VJEROVATNOĆA (vjerovatnoća da jedan protein nastane slučajno prim. autora) IZNOSI: 1/10650 X 1/10150 X 1/10150 = 1/10950 (JEDNOM OD 10950 POKUŠAJA)'' ...

Da bi bila jasnija ogromnost ove cifre podsjećam te da je to cifra u kojoj iza jedinice imamo niz od čak 950 nula. Podsjećam te i na to da se u matematici vjerovatnoća koja je manja od 1/1050 (jedan naprema 1050) smatra nultom vjerovatnoćom. Drugim riječima svaka vjerovatnoća manja od ove granične se smatra matematski nemogućom.
Šta onda reći za vjerovatnoću koja iznosi jedan naprema 10950, a što je, kako smo upravo vidjeli, matematska vjerovatnoća da se slučajno formira SAMO JEDNA AMINOKISELINA KOJA JE SAMO JEDAN DIO SAMO JEDNE ĆELIJE?!

http://www.evolutiondeceit.com/bosanski ... je11_1.php
El-Vedex

Post by El-Vedex »

Ehm . . . samo vas gledam . . . kako se naduravate :)

Nisam pratio ovu diskusiju . .. pa opet "ulecem" iz kornera.

Sve ove cinjenice koje su upisnog karaktera sam ja davno vec iscito i razmisljao o njima . . .

Cudim se samo kao se tako jednostavno moze "stajati na stanovistu" , kad su u pitanju ove stvari o kojima ljudi vjekovima razbijaju glavu . . . PA i dalje ne mogu da zaokruze nista.

Nikao ne mogu a da ne napisem dug post . . . a mrzim citati duge postove....

Ako me sta inspirishe . . . mozda cu poceti temeljito da razjashnjavam da josh nismo saznali dovoljno da donesemo tako cvrste dokaze za bilo koje "stajanje na stanovistu" . . .

OStavicu ovo za drugi trenutak . . . Echoes . . . Shine on Your Crazy Diamond. . .
Zadig

Post by Zadig »

avicena wrote:
digger wrote: Daj boze, opali me gromom, pa da pocnem da vjerujem.

|
|
|
|
|
|
|
|
|

Digger inace na faksu predaje antropologizam
:D
digger

Post by digger »

Nemoj ba avicena... ovaj tvoj zadnji post je bas pišanje uz vjetar.

Bez obzira da smo dijametralno razliciti oko vjere, ja te stvarno postujem posto si ti posten borac oko svojih ubijedjenja.

Ali kada pocnes da mi postavljas i "objasnjavas" kompleksne hemijske procese i njihove mogucnosti kroz terminologiju koju ne razumijemo, onda pretjerujes. Ja znam da si ti "copy/paste" par excellence sto se tice kontra argumenata, i ta tvoja istrajnost da dokazes svoje poglede je za pohvalu. Medjutim, nas dvoje nismo dovoljno potkovani da bi sve to mogli naucno diskutovati.

Generacije naucnika imaju isuvise mnogo znanja i dokaza oko razvitka prirode. Na nama je da nesto od toga prihvatimo ili ne.

Zato predlazem da ostanes na metafizici koja ti je bliža, da slijedis "šta je On šćeo da kaže", i svi cemo biti srecniji.

Posto si poceo svoj post sa izrekom, daj da i ja zavrsim:

"Da boga nema, morao bi se izmisliti."
(Digger, cca 2006) :)
Propast1

Post by Propast1 »

Citam ovih nekoliko komentara i pade mi na um staro moje pitanje

Zbog cega nekome smeta predpostavka da je covjek nastao prema
unaprijed određenom planu - sto religija tumaci da je to djelo Boga.

Trenutno nema niko nikakve konkretne dokaze kji ce pokazati da se u protekle 3 milijarde godina sve dogodilo sasvim slucajno. Da se zivot na zemlji sam od sebe stvorio, da su nebeska tijela slucajno pogađala zemlju u slucajno odabranim periodima, da je slucajno bas prije milion godina nastao homo eractus... i da je sasvim slucajno od njega nastao homo sapiens koji je prvi zivi organizam koji je shvatio da mozda i nebi bilo tako lose da se malo proseta izvan Afrike i da nastani ibizu, havaje, bali, bora bora, majami i na kraju plaze brazila.

Sve je to savrseno slucajno i bas onog momenta kada su se poceli 'priviđati' anđeli i demoni nekim ljudima koji su poceli govoriti da nije sve slucajno i da je svemu uzrok Bog, odjednom shvatismo da smo ljudi i u jednom danu (u odnosu na 2 miliona 4 hiljade godina je kao jedno popodne u odnosu na jednu godinu) od majmuna dođosmo do marsa?

Sve je slucajno? Bas?
avicena

Post by avicena »

digger wrote:

Ali kada pocnes da mi postavljas i "objasnjavas" kompleksne hemijske procese i njihove mogucnosti kroz terminologiju koju ne razumijemo, onda pretjerujes. Ja znam da si ti "copy/paste" par excellence sto se tice kontra argumenata, i ta tvoja istrajnost da dokazes svoje poglede je za pohvalu. Medjutim, nas dvoje nismo dovoljno potkovani da bi sve to mogli naucno diskutovati.
Ja i ne "objašnjavam" nego čitam te tekstove i citiram, da citiram jer mi nije struka. Ovo me interesovala vezano za proteine i cijeli tekst sam dao jednoj poznanici koja je studirala hemiju i biologiju i predaje trenutno u školi. Pročitala pažljivo, rekla da je to nezaobilazno na tom faxu i da su to isto tako učili, naravno bez ovih ulaženja u matematske vjerovatnoće o slučajnosti. Meni više nije ni trebalo.
Davno sam nekada rekao mosoru1, mislim, da ja ovdje ništa ne dokazujem........zar nije u polemici bitan i kontrastav. Na Netu sam od '97. i znam mnogo foruma koji su 'izumrli' u momentu kada bi ostali samo istomišljenici. Pošto iz iskustva znam da moje mišljenje neće promijeniti tvoje kao ni tvoje moje, ove diskusije su mi poput šaha gdje su nužni originalni potezi, ali nije zabranjeno kopirati i one koji su omiljeni majstorima.
digger

Post by digger »

avicena wrote:Davno sam nekada rekao mosoru1, mislim, da ja ovdje ništa ne dokazujem........zar nije u polemici bitan i kontrastav. Na Netu sam od '97. i znam mnogo foruma koji su 'izumrli' u momentu kada bi ostali samo istomišljenici. Pošto iz iskustva znam da moje mišljenje neće promijeniti tvoje kao ni tvoje moje, ove diskusije su mi poput šaha gdje su nužni originalni potezi, ali nije zabranjeno kopirati i one koji su omiljeni majstorima.
Ma nemam ja nista protiv, samo nisam ti ja za nekakvu visokoparnu fiziku i hemiju... shvatam ja sto-sta, ali rekoh... da bas ne pretjeramo. :)
jusuff

Post by jusuff »

avicena, nijesi valjda diggera "sahranio" :D
halal ti vjera :)
avicena

Post by avicena »

jusuff wrote:avicena, nijesi valjda diggera "sahranio" :D
Ma jok, igramo šaha pa stalno pat pozicija.... :wink:
jusuff

Post by jusuff »

avicena wrote:
ja, nazalost, samo brzopotezne partije volim
avicena

Post by avicena »

jusuff wrote:
avicena wrote:
ja, nazalost, samo brzopotezne partije volim
Ko pravljeno za tebe, imaš ovdje često simultanke...... :lol: :lol: :lol:
Propast1

Post by Propast1 »

:-)
Murisno1

Post by Murisno1 »

jebiga digger mislim da ti je avicena pošteno dokundiso :D

haj znam da ćeš sad reći, s obzirom da te je čovjek malo izprevrto na vlastitoj temi :D , da sam ja ovakav i onakav al nema veze :D ...
digger

Post by digger »

Murisno1 wrote:jebiga digger mislim da ti je avicena pošteno dokundiso :D

haj znam da ćeš sad reći, s obzirom da te je čovjek malo izprevrto na vlastitoj temi :D , da sam ja ovakav i onakav al nema veze :D ...
Ne brini: razumijemo se on i ja bolje nego sto mislis.

Ujedno, drago mi je da si ti meni dobro i zdravo... nisii se nesto cuo u zadnje vrijeme pa se zabrinuh... :)
Murisno1

Post by Murisno1 »

ma znam ja da se dobro razumijete....

prvo si tražio da ti nešto objasni pa kad ti objasni ti kažeš nemoj copy/pasty pa kad ti čovjek udari i na to kontru ti reče ...
Ma nemam ja nista protiv, samo nisam ti ja za nekakvu visokoparnu fiziku i hemiju... shvatam ja sto-sta, ali rekoh...
al dobro sam...
mašala ide život i sve super... :D

srdačan pozdrav za diggera :thumbup:
Murisno1

Post by Murisno1 »

nisii se nesto cuo u zadnje vrijeme pa se zabrinuh
ma zauzet sam ovih dana ... na rasporedu su mi demonstracije diljem svijeta ... :-D
digger

Post by digger »

Murisno1 wrote:
nisii se nesto cuo u zadnje vrijeme pa se zabrinuh
ma zauzet sam ovih dana ... na rasporedu su mi demonstracije diljem svijeta ... :-D
To je dobro... Vazno je raditi pa makar i na zijan... :)
Post Reply