Eh... ta divna stara vremena!
-
kub lajkan
Prvo sto pamtim s televizije su Sandokan i Kapelski kresovi...
- Fair Life
Pata, pata...Bajrin najmladji wrote:
Živa li je Nada Knežević, ex. YU Mahalija Džekson?
http://www.balkanshare.com/download.php?file=789610
-
basta sljezove boje
mi smo to zvali sinagogawater wrote:Dom sindikata Djuro Djakovic: sta je sad pojma nemam. Kad malo bolje razmislim Djuro je bio ponajbolje kino, (najvece svakako), kad smo vec kod Djure, koncert Elvisa (promocija albuma) to je bila mocna primitivna festa (iako su ko D'Boys bili glavne zvijezde, sva raja napustila nakon Elvisa.basta sljezove boje wrote:pa ne znam gdje je Djuro u Sarajevu niti se sjecam tog koncerta Idola. U Zagrebu se zove "Gjuro 2" ali svi ga zovemo Djuro. Sjecam se koncerata u Domu mladih, Parni valjak, Pusenje, Atomsko skloniste, Cickovih maratona, ... u velikoj dvorani su bili cjelodnevni koncerti, Rory Gallagher, Wishbone Ash, Elton John je bio u Zetri, sjedenje. Bilo je koncerata po raznim domovima kulture, bilo je odlicnih demo-bendova, ali gdje je Djuro pojma nemam.
-
basta sljezove boje
legendokub lajkan wrote:Prvo sto pamtim s televizije su Sandokan i Kapelski kresovi...
nedavno je njemacki Kabel 1 reprizirao Sandokana i danas ga je super gledati. Ja se sjecam crnogorske serije Salajko i Kapetana Mikule Malog, Vlaka u snijegu, Vuka samotnjaka sa Slavkom Stimcem. Super je ona pjesma iz Vlaka u snijegu - kad se djecje ruke sloze sve se moze sve se moze. Inace sam bila fan Malog slagera sezone
-
The_Fluid
basta sljezove boje wrote:Djuro je u Zagrebu. Zajednicke svirke Pusenja i Orkestra se nesto ne sjecam, ali se sjecam koncerta Orkestra u Trasi neposredno pred odlazak u vojsku. U Valentinu su svirali Zijo, Niksa Bratos, Ademir iz Bonton Baje, Jaka i Emir Colakovic. Meni je najdraza njihova pjesma "Zaboravi moj broj", a "Volim te jos" je jaka zbog Amile. A ovaj danasnji Valentino ... bas i nema veze sa onim starimJan Komel wrote:Ej... Fair-i super tema i ovo je moj skromni doprinos...
U zimu 84' ili 85' ne sjecam se tacno, VIS Idoli su imali nezaboravni koncert u "Djuri". Ja mislim da je to bila promocia albuma odbrana i psljedni dani.
Pojava "new primitives" 84'-85'
Pusenje, Orkestar i Elvis su organizovali zajednicku svirku da bi skupili dovoljno raje da bi pokrili troskove u Trasi ili na Filozofskom.
![]()
Duca Markovic te iste godine najavjuje da je "hit meseca" Valenino iz Sarajeva sa pesmom "Volim te jos"
Od sredine '80ih pa do rata Sarajevo je bio centar i lider kulturnih desavanja na Balkanu !
http://www.youtube.com/watch?v=zCgYhytgi48
a tek demo snimci Plavog Orkestra, sa sasvim drugacijom muzikom od one koja je objavljena na prvom albumu. Cisti New Primitiws, od svih tih pjesama samo je koliko se sjecam Suada usla na prvi album.
Da je sada tih demo snimaka, koji su bili na tamo nekoj kaseti zabiljezeni.
-
kub lajkan
A Jelenko? Pa Trinaestogodisnjaci...basta sljezove boje wrote:legendokub lajkan wrote:Prvo sto pamtim s televizije su Sandokan i Kapelski kresovi...![]()
![]()
![]()
nedavno je njemacki Kabel 1 reprizirao Sandokana i danas ga je super gledati. Ja se sjecam crnogorske serije Salajko i Kapetana Mikule Malog, Vlaka u snijegu, Vuka samotnjaka sa Slavkom Stimcem. Super je ona pjesma iz Vlaka u snijegu - kad se djecje ruke sloze sve se moze sve se moze. Inace sam bila fan Malog slagera sezone
-
The_Fluid
No_Comment wrote:Ja mislim da je on i reziser bio ,da je rezirao serije,,Kapelski kresovi,,i ,,Kuda idu divlje svinje,,...ili grijeshim...pape wrote:Evo, ... pronadjoh mu i slicicu. Preminuo je 1999. god.Edit wrote: Ivan Hetrich je to bio... posljednje cega se od njega sjecam bila je serija "Srdacno vasi", a jeste, prije toga je vodio kvizove.
???
Eh, Kuda idu divlje svinje, odlicna serija, sa Ljubisom Samardzicem u glavnoj ulozi, da je to negdje sada jos jednom pogledati.
-
basta sljezove boje
znas da sam mislila na Trinaestogodisnjake ali se nisam mogla sjetiti kako se zvala serija. U toj seriji su igrali i neki iz moje skole ali starija generacija. A sjecas li se ti filma "Dvije polovine srca" i jesi li citao itd? Volim sve sto vole mladi i sakupljam slicice?kub lajkan wrote: A Jelenko? Pa Trinaestogodisnjaci...
-
kub lajkan
Filma se ne sjecam, ali Itd-a itekako... Eeeeeeeeeeee sad se sjetih - Korjenko!!basta sljezove boje wrote:znas da sam mislila na Trinaestogodisnjake ali se nisam mogla sjetiti kako se zvala serija. U toj seriji su igrali i neki iz moje skole ali starija generacija. A sjecas li se ti filma "Dvije polovine srca" i jesi li citao itd? Volim sve sto vole mladi i sakupljam slicice?kub lajkan wrote: A Jelenko? Pa Trinaestogodisnjaci...
-
basta sljezove boje
pretpostavljam da postoje na Radio Sarajevu, bila je neka emisija na kojoj su se vrtile iskljucivo demo snimke. Meni je draga pjesma Zelene rezdelije od Enole Gay, pojma nemam je li ta stvar ikad objavljena, ali svi smo je imali na kasetamaThe_Fluid wrote:
a tek demo snimci Plavog Orkestra, sa sasvim drugacijom muzikom od one koja je objavljena na prvom albumu. Cisti New Primitiws, od svih tih pjesama samo je koliko se sjecam Suada usla na prvi album.
Da je sada tih demo snimaka, koji su bili na tamo nekoj kaseti zabiljezeni.
- zauzeto
Sto bih ja voljela gledati tog Sandokana. Nadam se da ce se i ovi nasi sjetiti pa nekad reprizirati tu seriju.basta sljezove boje wrote:legendokub lajkan wrote:Prvo sto pamtim s televizije su Sandokan i Kapelski kresovi...![]()
![]()
![]()
- Fair Life
Cesto je vodio emisije zajedno sa Sandom Langerlolz...The_Fluid wrote:Eh, Kuda idu divlje svinje, odlicna serija, sa Ljubisom Samardzicem u glavnoj ulozi, da je to negdje sada jos jednom pogledati.No_Comment wrote:Ja mislim da je on i reziser bio ,da je rezirao serije,,Kapelski kresovi,,i ,,Kuda idu divlje svinje,,...ili grijeshim...pape wrote:Evo, ... pronadjoh mu i slicicu. Preminuo je 1999. god.
???
-
Bajrin najmladji
Uvodna špica sa muzikom Čajkovskog....ulice puste u 09.30, nakon Dnevnika koji je išao u 08:00...., a kod mene sijelo ispred c/b tv. RR Niš, svi iz komšilooka došli da odgledaju Čkalju i Raku...Ne sjećam se imena serije sa Čkaljom i Mijom, ali je jedna od njih imala i pjesmicu SAMO-U-PRAV-LJAČ NI-JE O-TI-RAČ...spreca wrote:Da li se neko sjeca serije Pokorni gradjanin Cule sa Mijom Aleksicem i Ckaljom? zatim serije Honda nesto kao kaubojsko.

Nezaboravni Dervenćanin-muzika koju niko ne bi očekivao od nekoga iz Bosne, davno...
- Fair Life
Nije "Pokorni gradjanin" nego "Ogledalo gradjanina Pokornog" u rezijispreca wrote:Da li se neko sjeca serije Pokorni gradjanin Cule sa Mijom
Aleksicem i Ckaljom? zatim serije Honda nesto kao kaubojsko.
Radivoje Lole Djukica (mislim 1964. godina).
Sarlatan taj stari
sarlatan taj laze.
To moje ogledalo staroOOoo...
A prije te serije je bila serija "Muzej vostanih figura", a poslije Ogledala "Crni
snijeg", zatim "Ljudi i papagaji"- 1966. (rezija Radivoje Lola Djukic i Novak Novak)
-
Nancy Drew