I gdje organizujete proteste?kox wrote:Teško je breme na vama ali vjerujemo da ste dorasli tom zadatku.zposao wrote:
Spala Bosna na mene i Kikija? Fino bogami..
Slijedeće dvije hefte je kiša kažu.
I gdje organizujete proteste?kox wrote:Teško je breme na vama ali vjerujemo da ste dorasli tom zadatku.zposao wrote:
Spala Bosna na mene i Kikija? Fino bogami..
Evo je, intelektualka br1:Kikibombona wrote:A da li je odgovornost Sarajeva/Sarajlija i Maglaja/Maglajlija jednaka?Tomahawk11 wrote:Pa eto, zavidiš nam na tome što mi kao imamo priliku mijenjati stvari u ovoj državi, ti nemaš.
Uspavana je cijela BiH, nije to samo Sarajevo. Zato nije korektno i pošteno uprijeti prstom ni u jednog građanina Sarajeva i okriviti ga za inerciju koja je svepristuna.
Nisu građani Sarajeva dužni nositi taj teret. Ne sami. To upiranje prstom ti nikako ne stoji.
Sarajevo je veliki grad, kako kazes akademski, kulturni, studentski centar, grad intelektualaca i umjetnika... U cemu se ogleda mentalitet velikog grada, mentalitet GLAVNOG grada, stuba drzave? Gdje je ta inteligencija i gradska raja da povede?
Vi bi trebali biti, s obzirom na sve preduvjete, 100 puta angozovaniji od Maglajlija. Sramota je, sramota, velika sramota, da budete jednako uspavani.
MarshalDodik wrote:![]()
![]()
![]()
Nemojte davati Dodiku i njegovim glasilima povoda![]()
Kao da nas Mile nije naucio da on moze na dnevnoj bazi izmisliti 101 povod i to sve cisto iz zayebancije.
Kikibombona wrote:
Sarajevo je veliki grad, kako kazes akademski, kulturni, studentski centar, grad intelektualaca i umjetnika... U cemu se ogleda mentalitet velikog grada, mentalitet GLAVNOG grada, stuba drzave? Gdje je ta inteligencija i gradska raja da povede?
Nije nemoj davati povoda..., ali bolje nemojSaraFina wrote:MarshalDodik wrote:![]()
![]()
![]()
Nemojte davati Dodiku i njegovim glasilima povoda![]()
Kao da nas Mile nije naucio da on moze na dnevnoj bazi izmisliti 101 povod i to sve cisto iz zayebancije.
Nije nemoj davati povoda... Nego kako je znao Mile povući VNI i proći mu ta glupost još ( ko sjedi tamo? Ljudi na ivici retardacije i glasaju za Bajine firme)... Tako isto neka i organizuju i isceniraju proteste u BL.
Ako neće, a neće jer je ugušio "Pravdu za Davida" bilo kakva incijativa iz Sarajeva bi jednostavno bila izlišna i dočekana na nož.
Pa čemu onda?
Kako mislite da Sarajevo predvodi proteste protiv nuklearnog otpada a Srbin u NSRS glasa da mu je VNI Pelješki most.
Dakle to su ljudi relativno obrazovani i upućeni u politiku. Zar ne? Šta ti očekuješ od polupismenog jadnika srpske nacionalnosti kad mu Dodikovi mediji stvore konfuziju u glavi da u Sarajevu protesti nisu radi nuklearnog otpada, nego rušenja Mileta i RS?
SaraFina wrote:@Maršale, ne piši stvari u koje ni sam ne vjeruješ.
Stanje uma te građanske svijesti i želje za čistom životnom okolinom nema apsolutno nikakvog utjecaja na konzumente Dodikovih medijskih nebuloza.
Tako da bilo kakve usporedbe na tu temu su izlišne. I tačno je onako kako sam napisala u predhodnom upisu.
Nema nikakve svrhe Sarajlija da se trsi u patriotizmu i svemu što si naveo kad to ne dopire do ispranih mozgova. Niti će doprijeti u skorijoj budućnosti.
Boli nas brige za konzumente Dodikovih nebuloza i da li ce iste nesto doticati. Oni neka pometu ispred sebe, ako zele odnosno ako ih vec medjunarodna zajednica nece pomest.SaraFina wrote:@Maršale, ne piši stvari u koje ni sam ne vjeruješ.
Stanje uma te građanske svijesti i želje za čistom životnom okolinom nema apsolutno nikakvog utjecaja na konzumente Dodikovih medijskih nebuloza.
Tako da bilo kakve usporedbe na tu temu su izlišne. I tačno je onako kako sam napisala u predhodnom upisu.
Nema nikakve svrhe Sarajlija da se trsi u patriotizmu i svemu što si naveo kad to ne dopire do ispranih mozgova. Niti će doprijeti u skorijoj budućnosti.
zposao wrote:Nezna šta drugo pisati i pričati ljudima kada ovde nemali broj ljudi se ponaša kao da RS nije država Bosna i Hercegovina nego neka druga zasebna? Šta dalje raspravljati?
Vidim to je isto stanje svijesti kao ono "potpiši Alija taman da je ko avlija".
Vazda puna usta cjelovite, nedjeljive države a dobar dio ljudi uopšte ne interesuje šta se dešava izvan Sarajevske kotline.
Na koji bi način to trebali objasniti drugima da je teritorija Bosne i Hercegovine jedinstvena, nedjeljiva i cjelovita, ako ljudi ne smatraju da treba da ih interesuje šta se desava u polovici BiH?
Kako nekome dati pravo da se pita na 100% BiH, kad ga ne interesuje ništa šta se dešava mimo 30% BiH?
Jesam li ja prespavao aminovanje da je Bosna podijeljena? Da se bezveze ne izofiram u društvu? Ja još konto da je to jedna cjelovita i nedjeljiva država. Ako je to tako da me bezveze ne zanima šta se dešava u drugim dijelovima BiH..
Znaci standardno prebacivanje loptice. Bi bakir ali mu mile ne da basTomahawk11 wrote:Bišćani mogu biti ljuti na politički vrh koji sjedi u Sarajevu.
Na građane Sarajeva nikako ne mogu biti.
Da li bi trebale Sarajlije organizovati protest zbog odlaganja nuklearnog otpada na granici? Bi, slažem se.
Da li će? Čisto sumnjam. Za to treba kritikovati.
Bolan, kako će ti Sarajlija riješiti pitanje Pelješkog mosta? Pitanje nuklearnog otpada?
Dođe Mile i kaže - to je pitanje od vitalnog interesa za RS![]()
I šta onda?
MarshalDodik wrote:Boli nas brige za konzumente Dodikovih nebuloza i da li ce iste nesto doticati. Oni neka pometu ispred sebe, ako zele odnosno ako ih vec medjunarodna zajednica nece pomest.SaraFina wrote:@Maršale, ne piši stvari u koje ni sam ne vjeruješ.
Zelim da je stanje svijesti ljudi koji su u mojoj neposrednoj blizini, kojoj btw. laska kad ju se determinise kao probosanska sredina, onakvo kakve sam opisao.
Jašta, od Bakira zavisi da li će Hrvatska graditi odlagalište. Još ako mu se i Šefik pridruži i mi neke proteste u Sarajevu organizujemo...Bodkin wrote:Znaci standardno prebacivanje loptice. Bi bakir ali mu mile ne da basTomahawk11 wrote:Bišćani mogu biti ljuti na politički vrh koji sjedi u Sarajevu.
Da li bi trebale Sarajlije organizovati protest zbog odlaganja nuklearnog otpada na granici? Bi, slažem se.
Bolan, kako će ti Sarajlija riješiti pitanje Pelješkog mosta? Pitanje nuklearnog otpada?
I šta onda?
zposao wrote:Zapravo, kad malo bolje pogledam, ljude nije briga ni za Krajinu ni za migrantsku krizu (istočnu Bosnu neću ni spominjat), a ja budala mislio objašnjavat da RS nije druga država nego dio BiH... kad malo pogledam kome ja to objašnjavam?
Ne da je prodana RS, nego su pojedini halalili i sve izvan KS.
Nema ovdje spasa
Prebacivanje loptice u BiH je nacionalni sport.Bodkin wrote:Znaci standardno prebacivanje loptice. Bi bakir ali mu mile ne da basTomahawk11 wrote:Bišćani mogu biti ljuti na politički vrh koji sjedi u Sarajevu.
I šta onda?
Vise nego dovoljno od tebe, hvala na iskrenosti i olicenju ŠeheraSaraFina wrote:MarshalDodik wrote:Boli nas brige za konzumente Dodikovih nebuloza i da li ce iste nesto doticati. Oni neka pometu ispred sebe, ako zele odnosno ako ih vec medjunarodna zajednica nece pomest.SaraFina wrote:@Maršale, ne piši stvari u koje ni sam ne vjeruješ.
Zelim da je stanje svijesti ljudi koji su u mojoj neposrednoj blizini, kojoj btw. laska kad ju se determinise kao probosanska sredina, onakvo kakve sam opisao.
Pa dobro ako želiš, a ti pokreni. Niko ti ne brani? Ja sam mišljenja da nema svrhe pokretati bilo kakvu lavinu nezadovoljstva koja bi možda izmakla i kontroli u Sarajevu, radi zoombiranog dijela u RS. Jer niti bi im mogao dokazati pozitivu incijative, niti bi ti vjerovali. Uporedila sam ti zastupnike koji su glasali da je Pelješac VNI i polupismenog konzumenta Dodikovih medija.
Pa ako je prvi digao poput kmeta ruku za tako nešto nebulozno, očekivati da će polupismeni konzument dignuti glavu i ispraviti kičmu je glupost na kub.
Dakle,ti se ložiš na priču kako je BiH jedinstvena,multi-kulti ,nedjeljiva pa se naglo trzneš pa vidiš da je druga država na Kozijoj ćupriji i na Kobiljači...jesu li sarajlije krive za to?zposao wrote:Zapravo, kad malo bolje pogledam, ljude nije briga ni za Krajinu ni za migrantsku krizu (istočnu Bosnu neću ni spominjat), a ja budala mislio objašnjavat da RS nije druga država nego dio BiH... kad malo pogledam kome ja to objašnjavam?
Ne da je prodana RS, nego su pojedini halalili i sve izvan KS.
Nema ovdje spasa

Kvariš narativ.PM72 wrote:odlagalište nuklearnog otpada mi također ne smeta,prave ga na svojoj zemlji i po nekim pravilima jer je to ipak EU a u toj istoj EU ima na desetine tih skladišta pa nešto ne primjećujem da narodu uši i noge otpadaju od radijacije...