Kome stvarno smeta Erdogan

Post Reply
JThomas

#251 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by JThomas »

konstruktivnom kritikom usmjerenom da unaprijedi procese :mrgreen:

k'o da sam na zapadu školovan :mrgreen:
spreca

#252 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by spreca »

detroit-mercy wrote:
spreca wrote:
Dr. Kuca wrote:
Tako nam je kako nam je.
Zar niko od savjetnika nema da mu kaze da je dosta vise da nas sramoti svojim postupcima.....shvatam da se moze desiti ponekad, ali stalno je brate previse
A sta mislis, kako se postaje baketov savjetnik :mrgreen:
Sudeci kako i koliko Bake lupeta nista me nemoze zacuditi
choxnox

#253 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by choxnox »

spreca wrote: Sudeci kako i koliko Bake lupeta nista me nemoze zacuditi
Eh ko se nasao spocitavati Baketu :lol:

I onda se cudimo sto je na vlasti k'o da je narod ista bolji...
Dr. Kuca

#254 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by Dr. Kuca »

spreca wrote:
Dr. Kuca wrote:
Tako nam je kako nam je.
Zar niko od savjetnika nema da mu kaze da je dosta vise da nas sramoti svojim postupcima.....shvatam da se moze desiti ponekad, ali stalno je brate previse
Sta bi ti, da si savjetnik i jos da se zamjeras sefu koji vjerovatno ima golemo misljenje o sebi ?
pustopoljina

#255 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by pustopoljina »

ma hej...i kraljica elizabeta je vrhovni poglavar engleske crkve :D i nju je Bog odabrao.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#256 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by Chmoljo »

choxnox wrote:

pa jes, u pet deka je biti podrumaš i ratni profiter sa lošom gramatikom i neodvajanju "ne" glagola.

još ako ne zna č i ć pravilno koristiti, treba da nam Zukić bude Predsjednik, a Sarajlić reis.
spreca

#257 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by spreca »

choxnox wrote:

Izgleda da si puko na Baketa...jel ti se toliko svidja?...
Sanjarko

#258 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by Sanjarko »

Sjajan posao odradzen. Stela prava. Je li vi mislite da ono nije bilo nastimano. Bakir dobro odglumio i zakuhao pravo i sa onim bog ga poslao. A vama dalo svima raspravu zestoku, zakuhala se pravo.

PS. Cmoljo da meteorit nije bio sarkastican. Nesto cudno od njega da onako ono napise.
choxnox

#259 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by choxnox »

Chmoljo wrote:
choxnox wrote:

pa jes, u pet deka je biti podrumaš i ratni profiter sa lošom gramatikom i neodvajanju "ne" glagola.

još ako ne zna č i ć pravilno koristiti, treba da nam Zukić bude Predsjednik, a Sarajlić reis.
Poenta je bila da smo inace kao narod pokupili svu pamet svijeta, a nigdje nismo izasli izvan granica BIH. Ovdje je opozicija isto sto i pozicija, samo nisu na vlasti. A zbog cega je to tako? Zato sto mi generalno kao narod ne valjamo bez obzira koliko pojedinci bili dobri, a i pozicija i opozicija su iz naroda.

Smijemo se i sprdamo se sa vjernim SDA-ovim glasacima (ne ukljucujuci tu uhljebe koji su ionako redovno glasacko tijelo koji se u 8 ujutro nacrtaju na mjestima za glasanje), a sta je npr. sa SDP-ovim vjernim glasacima (navodim njih jer imaju politickog staza koliko i SDA) koji isto tako po defaultu glasaju bez obzira kakav im plan i program bio? Za mene licno ce SDP ostati upamcen kao stranka koja je zajedno sa SDA izglasala jos jedan nivo cijepanja ove drzave i produbila razlike u vidu "entitetskog drzavljanstva". I samo da je to nisu zasluzili da ikada vise budu dio vlasti kao ni SDA, a nije im prvi politicki gaf. O SDA i bilo kome ko dolazi iz te strane suvisno je i govoriti vise, a njihove politicke gafove u ovih 30 godina nije moguce sve ni nabrojati.

Onda imas Radoncica i SBB kojima su usta bila puna ekonooomije i na prvim izborima su dobili izuzetno veliki broj glasova. Onda je Radoncic proveo cijeli svoj mandat ganjajuci fantomsku prijetnju po sigurnost BIH u vidu vehabija dok su mu se istovremeno cetnici redovno postrojavali po stratistima Bosnjaka po istocnoj Bosni. Evo sada je SBB i dio vlasti i od ekonooomije vise ni rijeci. Samo borba za fotelje.

Onda imas Komsica i DF koju su osvojili toliko glasova na izborima 2014. godine, a pasivniji su cak i od opozicije i pokazali svoju potpunu politicku nesposobnost.

Zbog cega ovo govorim? Zato sto je Izetbegovic kao 5-ogodisnjak iz vrtica kojem je data politicka moc:
-predsjednik koji za 8 godina svog mandata nije nasao motiva, razloga niti vremena da obidje BIH i lokalno stanovnistvo kao predsjednik
-predsjednik cije je izjave mucno gledati, a jos mucnije slusati jer iz svake njegove rijeci isijavaju politicka nezrelost i amaterizam
-predsjednik kojem se cijeli politicki zivot, a i drzava BIH svode na geografsko podrucje od Sebilja do Zemaljskog muzeja
-predsjednik koji je za 8 godina svog mandata vise puta bio u Istanbulu nego Zenici, Tuzli, Bihaću, Banja Luci, Mostaru, pa cak i Briselu zajedno, a ni u Istanbul nije isao radi dobrobiti BIH nego samo vlastite
- itd. itd.

Niti jedna od ovih znacajnijih stranaka nije zrela da bude pozicija kao sto niko sa cela ovih stranaka nije zreo da bude u predsjednistvu. Eto, to je sve u 5 deka.
choxnox

#260 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by choxnox »

spreca wrote:
choxnox wrote:

Izgleda da si puko na Baketa...jel ti se toliko svidja?...
Neka hvala, ne bih da vam pravim ljubavni trougao.
Sanjarko

#261 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by Sanjarko »

Mislim da je namjerno odradzeno zbog mijesanja Rusije ovdje a igranja gluhih telefona od strane EU i Amerike prema nama i u vezi Covica i Dodika. Kazem sjajan posao. Stimaljka pravo odradzena da se isprovocira neka reakcija.
Chmoljo

#262 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by Chmoljo »

choxnox wrote:
produbila razlike u vidu "entitetskog drzavljanstva".

entitetsko državljanstvo je ustavna kategorija. nije nešto novo ni izmišljeno naknadno. dakle, ustav, Dayton, 1995. postoji entitetsko državljanstvo.
Niti jedna od ovih znacajnijih stranaka nije zrela da bude pozicija kao sto niko sa cela ovih stranaka nije zreo da bude u predsjednistvu. Eto, to je sve u 5 deka.
dobro, glasaj za nekoga desetog.

samo nemoj očekivati da će se narod sam od sebe promijeniti. to je kolektivno skidanje krivice sa svih onih koji su u vlasti. neko mora artikulisati inicijatvu, a to ne može bezoblična masa koja se zove "narod". ta masa može to samo manje ili više podržati ili usvojiti, ali neko mora potegnuti.

na "niko ne valja" SDA godinama lopatom uzima, i godinama joj niko ništa ne može. a istina je kada bi se na 2 godine potpuno izbacila iz vlasti, ali kažem potpuno, napredak bi bio očit. jer bi znali da ako ne rade kako treba, ode pozicija. tu je jedino gdje bi narod mogao napraviti razliku.

ali priča "niko ne valja", "šta god uradiš biće isto" je SDA priča.
Smrcak15

#263 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by Smrcak15 »

Pogledajte govor Redžepa Tajipa Erdogana iz 1993.godine: Narod traži da pošaljete vojsku u Bosnu
http://saff.ba/pogledajte-govor-redzepa ... snu-video/

i onda se nadje neki nadobudni bosnjo da nama kaze , nemoj erdogana ni mitinge ovdje, da se ko ne bi zamjerili evropi koja je ta ista evropa zabranila uvoz oruzja da se ne bi mogli braniti

i onda se slusa polupijani Kazaz sta ima da kaze :-)
dustaban

#264 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by dustaban »

odvukoste temu u krivom pravcu :mrgreen:

Image

On bi u Evropu al nesta ga vuce nazad...
choxnox

#265 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by choxnox »

Chmoljo wrote:
choxnox wrote:

entitetsko državljanstvo je ustavna kategorija. nije nešto novo ni izmišljeno naknadno. dakle, ustav, Dayton, 1995. postoji entitetsko državljanstvo.
Naravno, da je ustavna kategorija. Zato krivim i SDP i SDA (obje bile na vlasti od kraja rata) sto nisu uradile sve u njihovoj mogucnosti da dodje do izmjene ustava i izbacivanja ovakvih i slicnih nevidjenih gluposti iz ustava dok je sve jos bilo frisko.
Chmoljo wrote:
choxnox wrote: Niti jedna od ovih znacajnijih stranaka nije zrela da bude pozicija kao sto niko sa cela ovih stranaka nije zreo da bude u predsjednistvu. Eto, to je sve u 5 deka.

Ja sam za to da se da sansa nekome drugome ko do sada nije bio na vlasti. Ovi su vec 25 godina bili na vlasti u raznim kombinacijama i valjda je i vrapcima na grani jasno da su potpuno nesposobni za bilo kakav napredak. Gledaj u Hrvatskoj kako je MOST dobio glasove jer su Hrvati jednostavno postali siti HDZ-ovog i SDP-ovog prepiranja i njihove vlasti. I tup - MOST osvoji veliki broj glasova. Naravno, sada na stranu sto se poslije pokazalo da je MOST bio bez politickog pravca i ideje, ali o tome neki drugi put.
Chmoljo wrote:na "niko ne valja" SDA godinama lopatom uzima, i godinama joj niko ništa ne može. a istina je kada bi se na 2 godine potpuno izbacila iz vlasti, ali kažem potpuno, napredak bi bio očit. jer bi znali da ako ne rade kako treba, ode pozicija. tu je jedino gdje bi narod mogao napraviti razliku.
Slazem se, ali ko bi "uskocio" u vlast umjesto SDA? Pogledaj samo animozitet SDP-a i DF-a kada je bilo govora oko kandidata za clanove predsjednistva i ono tvrdoglavo "necemo podrzati onog drugog". Zato SDA uzima glasove jer su sve ostale stranke same premale, a zajedno ne mogu.

A da se evo i usput vratimo na temu jer je relevantno. Erdogan se nije preko noci pojavio sa svojom AKP strankom i uzeo izbore 2003. lopatom. Ne, nego je nesto vise od 4 godine bio gradonacelnik Istanbula i u tom vremenu je bukvalno preporodio grad. Ljudi koje znam, a koji su u Istanbul isli prije nego je Erdogan postao gradonacelnik svi redom govore da je Istanbul bio jedno veliko nista - govna su doslovno plutala gradom, cijeli vodovodni sistem je bio u kolapsu, smeće gdje god se okrenes, saobracajna komunikacija je davno bila dotakla dno - jednom rijecju katastrofa. Za malo vise od cetiri godine je od rugla uspio postaviti temelje metropole kakav je danas Istanbul i koji moze komotno po svojoj sredjenosti parirati bilo kojoj izvikanoj zapadnoj metropoli, a u nekim segmentima su otisli i korak dalje.

Zato kazem, dati glas nekome drugom, nekome ko se mozda dokazao na lokalnom nivou da zna upravljati, ali vecina ljudi ce nastaviti glasati kao i dosada, "za svoje", jer su politicki kratkovidi.
Chmoljo

#266 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by Chmoljo »

nije bitno ko će uskočiti u vlast. bitno je mijenjati i bitno je stvoriti atmsoferu političke odgovornosti, malo pomalo.

koliko je to istinski ostvarivo, pitanje je, ali bitno je stvoriti atmosferu nesigurnosti vršenja javnih političkih funkcija. tada se više zapne.
detroit-mercy

#267 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by detroit-mercy »

choxnox wrote:
Chmoljo wrote:
choxnox wrote:

Naravno, da je ustavna kategorija. Zato krivim i SDP i SDA (obje bile na vlasti od kraja rata) sto nisu uradile sve u njihovoj mogucnosti da dodje do izmjene ustava i izbacivanja ovakvih i slicnih nevidjenih gluposti iz ustava dok je sve jos bilo frisko.
Chmoljo wrote:
choxnox wrote: Niti jedna od ovih znacajnijih stranaka nije zrela da bude pozicija kao sto niko sa cela ovih stranaka nije zreo da bude u predsjednistvu. Eto, to je sve u 5 deka.

Ja sam za to da se da sansa nekome drugome ko do sada nije bio na vlasti. Ovi su vec 25 godina bili na vlasti u raznim kombinacijama i valjda je i vrapcima na grani jasno da su potpuno nesposobni za bilo kakav napredak. Gledaj u Hrvatskoj kako je MOST dobio glasove jer su Hrvati jednostavno postali siti HDZ-ovog i SDP-ovog prepiranja i njihove vlasti. I tup - MOST osvoji veliki broj glasova. Naravno, sada na stranu sto se poslije pokazalo da je MOST bio bez politickog pravca i ideje, ali o tome neki drugi put.
Chmoljo wrote:na "niko ne valja" SDA godinama lopatom uzima, i godinama joj niko ništa ne može. a istina je kada bi se na 2 godine potpuno izbacila iz vlasti, ali kažem potpuno, napredak bi bio očit. jer bi znali da ako ne rade kako treba, ode pozicija. tu je jedino gdje bi narod mogao napraviti razliku.
Slazem se, ali ko bi "uskocio" u vlast umjesto SDA? Pogledaj samo animozitet SDP-a i DF-a kada je bilo govora oko kandidata za clanove predsjednistva i ono tvrdoglavo "necemo podrzati onog drugog". Zato SDA uzima glasove jer su sve ostale stranke same premale, a zajedno ne mogu.

A da se evo i usput vratimo na temu jer je relevantno. Erdogan se nije preko noci pojavio sa svojom AKP strankom i uzeo izbore 2003. lopatom. Ne, nego je nesto vise od 4 godine bio gradonacelnik Istanbula i u tom vremenu je bukvalno preporodio grad. Ljudi koje znam, a koji su u Istanbul isli prije nego je Erdogan postao gradonacelnik svi redom govore da je Istanbul bio jedno veliko nista - govna su doslovno plutala gradom, cijeli vodovodni sistem je bio u kolapsu, smeće gdje god se okrenes, saobracajna komunikacija je davno bila dotakla dno - jednom rijecju katastrofa. Za malo vise od cetiri godine je od rugla uspio postaviti temelje metropole kakav je danas Istanbul i koji moze komotno po svojoj sredjenosti parirati bilo kojoj izvikanoj zapadnoj metropoli, a u nekim segmentima su otisli i korak dalje.

Zato kazem, dati glas nekome drugom, nekome ko se mozda dokazao na lokalnom nivou da zna upravljati, ali vecina ljudi ce nastaviti glasati kao i dosada, "za svoje", jer su politicki kratkovidi.
Erdogan je imao jako dobar zalet u ekonomiji uradio je dosta toga, posebno u vremenima o kojim pricas. Erdogan danas, polako gubi zamah i pretvara se u nesto sto ne bi trebao biti. Okruzuje se klimoglavcima, sve vise price o unutrasnjim i vanjskim neprijateljima, svi da se prihvate jednog uzeta. Ideja ponestaje onda na scenu stupa oprobani recept, populizam.
Connaisseur Karlin

#268 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by Connaisseur Karlin »

pustopoljina wrote:ma hej...i kraljica elizabeta je vrhovni poglavar engleske crkve :D i nju je Bog odabrao.
amen :D
choxnox

#269 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by choxnox »

detroit-mercy wrote:Erdogan je imao jako dobar zalet u ekonomiji uradio je dosta toga, posebno u vremenima o kojim pricas. Erdogan danas, polako gubi zamah i pretvara se u nesto sto ne bi trebao biti. Okruzuje se klimoglavcima, sve vise price o unutrasnjim i vanjskim neprijateljima, svi da se prihvate jednog uzeta. Ideja ponestaje onda na scenu stupa oprobani recept, populizam.
Erdogan je i prije imao neke fiks ideje kao sto je ono blokiranje Twittera, Facebooka i cega vec ne. Ne kontam sta je time htio postici kada se zna da se takve zastite mogu jednostavno zaobici, ali svakako da je imao mnogo vise dobrih ideja. Gdje ide dalje ostaje nam da vidimo.
Fudo387

#270 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by Fudo387 »

detroit-mercy wrote:
spreca wrote:
Dr. Kuca wrote:
Tako nam je kako nam je.
Ne znam.
Kako?
Prosvijetli me pa da apliciram, i ostatak zivota provedem duboko zavaljen u sjediste najnovijih audija, hotela sa pet zvjezdica, charter letova, zajebanih destinacija, i da me pri tome bude briga posluje li firma. Hocu li morati Sebiji popusit? :D
detroit-mercy

#271 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by detroit-mercy »

Fudo387 wrote:
detroit-mercy wrote:
spreca wrote: Zar niko od savjetnika nema da mu kaze da je dosta vise da nas sramoti svojim postupcima.....shvatam da se moze desiti ponekad, ali stalno je brate previse
Ne znam.
Kako?
Prosvijetli me pa da apliciram, i ostatak zivota provedem duboko zavaljen u sjediste najnovijih audija, hotela sa pet zvjezdica, charter letova, zajebanih destinacija, i da me pri tome bude briga posluje li firma. Hocu li morati Sebiji popusit? :D
To ti je ono, ja tvog malog tisnem tamo a ti mog malog ovamo :mrgreen:
Dr. Kuca

#272 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by Dr. Kuca »

Ma samo vices yes yes.
detroit-mercy

#273 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by detroit-mercy »

pustopoljina wrote:ma hej...i kraljica elizabeta je vrhovni poglavar engleske crkve :D i nju je Bog odabrao.
Nije bas, tu je malo drugacija povijest. Kad je onaj sto je volio zene puno pa ih mijenjao ko na traci odlucio da se ne bi trebao papi moliti bas za svaku koju ocera :mrgreen: nego da je on gazda u svom dvoristu onda je odlucio da odjebe papu koji je boziji ambassador na zemlji. Sad posto zemlja ne moze biti bez bozijeg amabasadora, onda se je on odlucio prihvatiti te nezahvalne duznosti :mrgreen: za Henglesku i za vijeke vijekova ostade da je kralj/kraljica hambasador :mrgreen: .
cyprus

#274 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by cyprus »

Šta bi ovo?
STEVANDIĆ ŠOKIRAO SRBIJU: Pred kamerama javnog servisa Srbije NAPAO DODIKA, a branio Erdogana i Izetbegovića!
http://www.6yka.com/novost/139810/steva ... etbegovica
rz brzotrz

#275 Re: Kome stvarno smeta Erdogan

Post by rz brzotrz »

cyprus wrote:Šta bi ovo?
STEVANDIĆ ŠOKIRAO SRBIJU: Pred kamerama javnog servisa Srbije NAPAO DODIKA, a branio Erdogana i Izetbegovića!
http://www.6yka.com/novost/139810/steva ... etbegovica
Para vrti gdje burgija neće.
Post Reply