k'o da sam na zapadu školovan
Kome stvarno smeta Erdogan
- JThomas
#251 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
konstruktivnom kritikom usmjerenom da unaprijedi procese
- spreca
#252 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Sudeci kako i koliko Bake lupeta nista me nemoze zacuditidetroit-mercy wrote:A sta mislis, kako se postaje baketov savjetnikspreca wrote:Zar niko od savjetnika nema da mu kaze da je dosta vise da nas sramoti svojim postupcima.....shvatam da se moze desiti ponekad, ali stalno je brate previseDr. Kuca wrote:
Tako nam je kako nam je.
- choxnox
#253 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Eh ko se nasao spocitavati Baketuspreca wrote: Sudeci kako i koliko Bake lupeta nista me nemoze zacuditi
I onda se cudimo sto je na vlasti k'o da je narod ista bolji...
- Dr. Kuca
#254 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Sta bi ti, da si savjetnik i jos da se zamjeras sefu koji vjerovatno ima golemo misljenje o sebi ?spreca wrote:Zar niko od savjetnika nema da mu kaze da je dosta vise da nas sramoti svojim postupcima.....shvatam da se moze desiti ponekad, ali stalno je brate previseDr. Kuca wrote:
Tako nam je kako nam je.
- pustopoljina
#255 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
ma hej...i kraljica elizabeta je vrhovni poglavar engleske crkve
i nju je Bog odabrao.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#256 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
pa jes, u pet deka je biti podrumaš i ratni profiter sa lošom gramatikom i neodvajanju "ne" glagola.choxnox wrote:Eh ko se nasao spocitavati Baketuspreca wrote: Sudeci kako i koliko Bake lupeta nista me nemoze zacuditi
još ako ne zna č i ć pravilno koristiti, treba da nam Zukić bude Predsjednik, a Sarajlić reis.
- spreca
#257 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Izgleda da si puko na Baketa...jel ti se toliko svidja?...choxnox wrote:Eh ko se nasao spocitavati Baketuspreca wrote: Sudeci kako i koliko Bake lupeta nista me nemoze zacuditi
- Sanjarko
#258 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Sjajan posao odradzen. Stela prava. Je li vi mislite da ono nije bilo nastimano. Bakir dobro odglumio i zakuhao pravo i sa onim bog ga poslao. A vama dalo svima raspravu zestoku, zakuhala se pravo.
PS. Cmoljo da meteorit nije bio sarkastican. Nesto cudno od njega da onako ono napise.
PS. Cmoljo da meteorit nije bio sarkastican. Nesto cudno od njega da onako ono napise.
- choxnox
#259 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Poenta je bila da smo inace kao narod pokupili svu pamet svijeta, a nigdje nismo izasli izvan granica BIH. Ovdje je opozicija isto sto i pozicija, samo nisu na vlasti. A zbog cega je to tako? Zato sto mi generalno kao narod ne valjamo bez obzira koliko pojedinci bili dobri, a i pozicija i opozicija su iz naroda.Chmoljo wrote:pa jes, u pet deka je biti podrumaš i ratni profiter sa lošom gramatikom i neodvajanju "ne" glagola.choxnox wrote:Eh ko se nasao spocitavati Baketuspreca wrote: Sudeci kako i koliko Bake lupeta nista me nemoze zacuditi
još ako ne zna č i ć pravilno koristiti, treba da nam Zukić bude Predsjednik, a Sarajlić reis.
Smijemo se i sprdamo se sa vjernim SDA-ovim glasacima (ne ukljucujuci tu uhljebe koji su ionako redovno glasacko tijelo koji se u 8 ujutro nacrtaju na mjestima za glasanje), a sta je npr. sa SDP-ovim vjernim glasacima (navodim njih jer imaju politickog staza koliko i SDA) koji isto tako po defaultu glasaju bez obzira kakav im plan i program bio? Za mene licno ce SDP ostati upamcen kao stranka koja je zajedno sa SDA izglasala jos jedan nivo cijepanja ove drzave i produbila razlike u vidu "entitetskog drzavljanstva". I samo da je to nisu zasluzili da ikada vise budu dio vlasti kao ni SDA, a nije im prvi politicki gaf. O SDA i bilo kome ko dolazi iz te strane suvisno je i govoriti vise, a njihove politicke gafove u ovih 30 godina nije moguce sve ni nabrojati.
Onda imas Radoncica i SBB kojima su usta bila puna ekonooomije i na prvim izborima su dobili izuzetno veliki broj glasova. Onda je Radoncic proveo cijeli svoj mandat ganjajuci fantomsku prijetnju po sigurnost BIH u vidu vehabija dok su mu se istovremeno cetnici redovno postrojavali po stratistima Bosnjaka po istocnoj Bosni. Evo sada je SBB i dio vlasti i od ekonooomije vise ni rijeci. Samo borba za fotelje.
Onda imas Komsica i DF koju su osvojili toliko glasova na izborima 2014. godine, a pasivniji su cak i od opozicije i pokazali svoju potpunu politicku nesposobnost.
Zbog cega ovo govorim? Zato sto je Izetbegovic kao 5-ogodisnjak iz vrtica kojem je data politicka moc:
-predsjednik koji za 8 godina svog mandata nije nasao motiva, razloga niti vremena da obidje BIH i lokalno stanovnistvo kao predsjednik
-predsjednik cije je izjave mucno gledati, a jos mucnije slusati jer iz svake njegove rijeci isijavaju politicka nezrelost i amaterizam
-predsjednik kojem se cijeli politicki zivot, a i drzava BIH svode na geografsko podrucje od Sebilja do Zemaljskog muzeja
-predsjednik koji je za 8 godina svog mandata vise puta bio u Istanbulu nego Zenici, Tuzli, Bihaću, Banja Luci, Mostaru, pa cak i Briselu zajedno, a ni u Istanbul nije isao radi dobrobiti BIH nego samo vlastite
- itd. itd.
Niti jedna od ovih znacajnijih stranaka nije zrela da bude pozicija kao sto niko sa cela ovih stranaka nije zreo da bude u predsjednistvu. Eto, to je sve u 5 deka.
- choxnox
#260 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Neka hvala, ne bih da vam pravim ljubavni trougao.spreca wrote:Izgleda da si puko na Baketa...jel ti se toliko svidja?...choxnox wrote:Eh ko se nasao spocitavati Baketuspreca wrote: Sudeci kako i koliko Bake lupeta nista me nemoze zacuditi
- Sanjarko
#261 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Mislim da je namjerno odradzeno zbog mijesanja Rusije ovdje a igranja gluhih telefona od strane EU i Amerike prema nama i u vezi Covica i Dodika. Kazem sjajan posao. Stimaljka pravo odradzena da se isprovocira neka reakcija.
- Chmoljo
#262 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
choxnox wrote:
produbila razlike u vidu "entitetskog drzavljanstva".
entitetsko državljanstvo je ustavna kategorija. nije nešto novo ni izmišljeno naknadno. dakle, ustav, Dayton, 1995. postoji entitetsko državljanstvo.
dobro, glasaj za nekoga desetog.Niti jedna od ovih znacajnijih stranaka nije zrela da bude pozicija kao sto niko sa cela ovih stranaka nije zreo da bude u predsjednistvu. Eto, to je sve u 5 deka.
samo nemoj očekivati da će se narod sam od sebe promijeniti. to je kolektivno skidanje krivice sa svih onih koji su u vlasti. neko mora artikulisati inicijatvu, a to ne može bezoblična masa koja se zove "narod". ta masa može to samo manje ili više podržati ili usvojiti, ali neko mora potegnuti.
na "niko ne valja" SDA godinama lopatom uzima, i godinama joj niko ništa ne može. a istina je kada bi se na 2 godine potpuno izbacila iz vlasti, ali kažem potpuno, napredak bi bio očit. jer bi znali da ako ne rade kako treba, ode pozicija. tu je jedino gdje bi narod mogao napraviti razliku.
ali priča "niko ne valja", "šta god uradiš biće isto" je SDA priča.
- Smrcak15
#263 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Pogledajte govor Redžepa Tajipa Erdogana iz 1993.godine: Narod traži da pošaljete vojsku u Bosnu
http://saff.ba/pogledajte-govor-redzepa ... snu-video/
i onda se nadje neki nadobudni bosnjo da nama kaze , nemoj erdogana ni mitinge ovdje, da se ko ne bi zamjerili evropi koja je ta ista evropa zabranila uvoz oruzja da se ne bi mogli braniti
i onda se slusa polupijani Kazaz sta ima da kaze
http://saff.ba/pogledajte-govor-redzepa ... snu-video/
i onda se nadje neki nadobudni bosnjo da nama kaze , nemoj erdogana ni mitinge ovdje, da se ko ne bi zamjerili evropi koja je ta ista evropa zabranila uvoz oruzja da se ne bi mogli braniti
i onda se slusa polupijani Kazaz sta ima da kaze
- dustaban
#264 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
odvukoste temu u krivom pravcu

On bi u Evropu al nesta ga vuce nazad...

On bi u Evropu al nesta ga vuce nazad...
- choxnox
#265 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Naravno, da je ustavna kategorija. Zato krivim i SDP i SDA (obje bile na vlasti od kraja rata) sto nisu uradile sve u njihovoj mogucnosti da dodje do izmjene ustava i izbacivanja ovakvih i slicnih nevidjenih gluposti iz ustava dok je sve jos bilo frisko.Chmoljo wrote:choxnox wrote:
entitetsko državljanstvo je ustavna kategorija. nije nešto novo ni izmišljeno naknadno. dakle, ustav, Dayton, 1995. postoji entitetsko državljanstvo.
Ja sam za to da se da sansa nekome drugome ko do sada nije bio na vlasti. Ovi su vec 25 godina bili na vlasti u raznim kombinacijama i valjda je i vrapcima na grani jasno da su potpuno nesposobni za bilo kakav napredak. Gledaj u Hrvatskoj kako je MOST dobio glasove jer su Hrvati jednostavno postali siti HDZ-ovog i SDP-ovog prepiranja i njihove vlasti. I tup - MOST osvoji veliki broj glasova. Naravno, sada na stranu sto se poslije pokazalo da je MOST bio bez politickog pravca i ideje, ali o tome neki drugi put.Chmoljo wrote:dobro, glasaj za nekoga desetog.choxnox wrote: Niti jedna od ovih znacajnijih stranaka nije zrela da bude pozicija kao sto niko sa cela ovih stranaka nije zreo da bude u predsjednistvu. Eto, to je sve u 5 deka.
Slazem se, ali ko bi "uskocio" u vlast umjesto SDA? Pogledaj samo animozitet SDP-a i DF-a kada je bilo govora oko kandidata za clanove predsjednistva i ono tvrdoglavo "necemo podrzati onog drugog". Zato SDA uzima glasove jer su sve ostale stranke same premale, a zajedno ne mogu.Chmoljo wrote:na "niko ne valja" SDA godinama lopatom uzima, i godinama joj niko ništa ne može. a istina je kada bi se na 2 godine potpuno izbacila iz vlasti, ali kažem potpuno, napredak bi bio očit. jer bi znali da ako ne rade kako treba, ode pozicija. tu je jedino gdje bi narod mogao napraviti razliku.
A da se evo i usput vratimo na temu jer je relevantno. Erdogan se nije preko noci pojavio sa svojom AKP strankom i uzeo izbore 2003. lopatom. Ne, nego je nesto vise od 4 godine bio gradonacelnik Istanbula i u tom vremenu je bukvalno preporodio grad. Ljudi koje znam, a koji su u Istanbul isli prije nego je Erdogan postao gradonacelnik svi redom govore da je Istanbul bio jedno veliko nista - govna su doslovno plutala gradom, cijeli vodovodni sistem je bio u kolapsu, smeće gdje god se okrenes, saobracajna komunikacija je davno bila dotakla dno - jednom rijecju katastrofa. Za malo vise od cetiri godine je od rugla uspio postaviti temelje metropole kakav je danas Istanbul i koji moze komotno po svojoj sredjenosti parirati bilo kojoj izvikanoj zapadnoj metropoli, a u nekim segmentima su otisli i korak dalje.
Zato kazem, dati glas nekome drugom, nekome ko se mozda dokazao na lokalnom nivou da zna upravljati, ali vecina ljudi ce nastaviti glasati kao i dosada, "za svoje", jer su politicki kratkovidi.
- Chmoljo
#266 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
nije bitno ko će uskočiti u vlast. bitno je mijenjati i bitno je stvoriti atmsoferu političke odgovornosti, malo pomalo.
koliko je to istinski ostvarivo, pitanje je, ali bitno je stvoriti atmosferu nesigurnosti vršenja javnih političkih funkcija. tada se više zapne.
koliko je to istinski ostvarivo, pitanje je, ali bitno je stvoriti atmosferu nesigurnosti vršenja javnih političkih funkcija. tada se više zapne.
-
detroit-mercy
#267 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Erdogan je imao jako dobar zalet u ekonomiji uradio je dosta toga, posebno u vremenima o kojim pricas. Erdogan danas, polako gubi zamah i pretvara se u nesto sto ne bi trebao biti. Okruzuje se klimoglavcima, sve vise price o unutrasnjim i vanjskim neprijateljima, svi da se prihvate jednog uzeta. Ideja ponestaje onda na scenu stupa oprobani recept, populizam.choxnox wrote:Naravno, da je ustavna kategorija. Zato krivim i SDP i SDA (obje bile na vlasti od kraja rata) sto nisu uradile sve u njihovoj mogucnosti da dodje do izmjene ustava i izbacivanja ovakvih i slicnih nevidjenih gluposti iz ustava dok je sve jos bilo frisko.Chmoljo wrote:choxnox wrote:
Ja sam za to da se da sansa nekome drugome ko do sada nije bio na vlasti. Ovi su vec 25 godina bili na vlasti u raznim kombinacijama i valjda je i vrapcima na grani jasno da su potpuno nesposobni za bilo kakav napredak. Gledaj u Hrvatskoj kako je MOST dobio glasove jer su Hrvati jednostavno postali siti HDZ-ovog i SDP-ovog prepiranja i njihove vlasti. I tup - MOST osvoji veliki broj glasova. Naravno, sada na stranu sto se poslije pokazalo da je MOST bio bez politickog pravca i ideje, ali o tome neki drugi put.Chmoljo wrote:dobro, glasaj za nekoga desetog.choxnox wrote: Niti jedna od ovih znacajnijih stranaka nije zrela da bude pozicija kao sto niko sa cela ovih stranaka nije zreo da bude u predsjednistvu. Eto, to je sve u 5 deka.
Slazem se, ali ko bi "uskocio" u vlast umjesto SDA? Pogledaj samo animozitet SDP-a i DF-a kada je bilo govora oko kandidata za clanove predsjednistva i ono tvrdoglavo "necemo podrzati onog drugog". Zato SDA uzima glasove jer su sve ostale stranke same premale, a zajedno ne mogu.Chmoljo wrote:na "niko ne valja" SDA godinama lopatom uzima, i godinama joj niko ništa ne može. a istina je kada bi se na 2 godine potpuno izbacila iz vlasti, ali kažem potpuno, napredak bi bio očit. jer bi znali da ako ne rade kako treba, ode pozicija. tu je jedino gdje bi narod mogao napraviti razliku.
A da se evo i usput vratimo na temu jer je relevantno. Erdogan se nije preko noci pojavio sa svojom AKP strankom i uzeo izbore 2003. lopatom. Ne, nego je nesto vise od 4 godine bio gradonacelnik Istanbula i u tom vremenu je bukvalno preporodio grad. Ljudi koje znam, a koji su u Istanbul isli prije nego je Erdogan postao gradonacelnik svi redom govore da je Istanbul bio jedno veliko nista - govna su doslovno plutala gradom, cijeli vodovodni sistem je bio u kolapsu, smeće gdje god se okrenes, saobracajna komunikacija je davno bila dotakla dno - jednom rijecju katastrofa. Za malo vise od cetiri godine je od rugla uspio postaviti temelje metropole kakav je danas Istanbul i koji moze komotno po svojoj sredjenosti parirati bilo kojoj izvikanoj zapadnoj metropoli, a u nekim segmentima su otisli i korak dalje.
Zato kazem, dati glas nekome drugom, nekome ko se mozda dokazao na lokalnom nivou da zna upravljati, ali vecina ljudi ce nastaviti glasati kao i dosada, "za svoje", jer su politicki kratkovidi.
- Connaisseur Karlin
#268 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
amenpustopoljina wrote:ma hej...i kraljica elizabeta je vrhovni poglavar engleske crkvei nju je Bog odabrao.
- choxnox
#269 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Erdogan je i prije imao neke fiks ideje kao sto je ono blokiranje Twittera, Facebooka i cega vec ne. Ne kontam sta je time htio postici kada se zna da se takve zastite mogu jednostavno zaobici, ali svakako da je imao mnogo vise dobrih ideja. Gdje ide dalje ostaje nam da vidimo.detroit-mercy wrote:Erdogan je imao jako dobar zalet u ekonomiji uradio je dosta toga, posebno u vremenima o kojim pricas. Erdogan danas, polako gubi zamah i pretvara se u nesto sto ne bi trebao biti. Okruzuje se klimoglavcima, sve vise price o unutrasnjim i vanjskim neprijateljima, svi da se prihvate jednog uzeta. Ideja ponestaje onda na scenu stupa oprobani recept, populizam.
-
Fudo387
#270 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Ne znam.detroit-mercy wrote:A sta mislis, kako se postaje baketov savjetnikspreca wrote:Zar niko od savjetnika nema da mu kaze da je dosta vise da nas sramoti svojim postupcima.....shvatam da se moze desiti ponekad, ali stalno je brate previseDr. Kuca wrote:
Tako nam je kako nam je.
Kako?
Prosvijetli me pa da apliciram, i ostatak zivota provedem duboko zavaljen u sjediste najnovijih audija, hotela sa pet zvjezdica, charter letova, zajebanih destinacija, i da me pri tome bude briga posluje li firma. Hocu li morati Sebiji popusit?
-
detroit-mercy
#271 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
To ti je ono, ja tvog malog tisnem tamo a ti mog malog ovamoFudo387 wrote:Ne znam.detroit-mercy wrote:A sta mislis, kako se postaje baketov savjetnikspreca wrote: Zar niko od savjetnika nema da mu kaze da je dosta vise da nas sramoti svojim postupcima.....shvatam da se moze desiti ponekad, ali stalno je brate previse
Kako?
Prosvijetli me pa da apliciram, i ostatak zivota provedem duboko zavaljen u sjediste najnovijih audija, hotela sa pet zvjezdica, charter letova, zajebanih destinacija, i da me pri tome bude briga posluje li firma. Hocu li morati Sebiji popusit?
- Dr. Kuca
#272 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Ma samo vices yes yes.
-
detroit-mercy
#273 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Nije bas, tu je malo drugacija povijest. Kad je onaj sto je volio zene puno pa ih mijenjao ko na traci odlucio da se ne bi trebao papi moliti bas za svaku koju ocerapustopoljina wrote:ma hej...i kraljica elizabeta je vrhovni poglavar engleske crkvei nju je Bog odabrao.
- cyprus
#274 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Šta bi ovo?
http://www.6yka.com/novost/139810/steva ... etbegovicaSTEVANDIĆ ŠOKIRAO SRBIJU: Pred kamerama javnog servisa Srbije NAPAO DODIKA, a branio Erdogana i Izetbegovića!
-
rz brzotrz
#275 Re: Kome stvarno smeta Erdogan
Para vrti gdje burgija neće.cyprus wrote:Šta bi ovo?
http://www.6yka.com/novost/139810/steva ... etbegovicaSTEVANDIĆ ŠOKIRAO SRBIJU: Pred kamerama javnog servisa Srbije NAPAO DODIKA, a branio Erdogana i Izetbegovića!