Izuvanje po kućama :D
- animals
#251 Re: Izuvanje po kućama :D
Ne vjerujem...
Tito je i ebavao u cizmama..
Tito je i ebavao u cizmama..
- animals
#252 Re: Izuvanje po kućama :D
Cuj , Hrvati se ne izuvaju..
koja glupost
koja glupost
- Cherry-Cherry
#253 Re: Izuvanje po kućama :D
U većini kuća u Bosni, Srbiji i Hrvatskoj, u kojima sam bila, se ne izuva.
Ništa gore nego kad je puno gostiju i onda u hodniku gomila cipela ili još gore u stubištu, to je baš seljački, pa nek priča ko šta hoće.
Ništa gore nego kad je puno gostiju i onda u hodniku gomila cipela ili još gore u stubištu, to je baš seljački, pa nek priča ko šta hoće.
- Zejnep
#254 Re: Izuvanje po kućama :D
E vala u govnetu nije sjedioCherry-Cherry wrote:Imate li prekrivače za trosjed kada vam gost dođe, jer ko zna gdje je sve sjedio? Pa vam onda dijete sjedne na taj trosjedPod se obriše, izgleda da to neki ne rade.
Ovo neizuvanje je pomodarstvo. Nadati se da če ljudi vremenom uvidjeti da je pogrešno.
- insomnia78
#255 Re: Izuvanje po kućama :D
Tito je, makar ovaj kojeg su nam poslali bio Rus. Kakav Hrvat frajer nije znao progovoriti na Hrvatskom
Salu na stranu. Kod ovih svih mojih ‘rvata se u kuci skida. Doduse oni su mahom i alijini pa mozda zato
Salu na stranu. Kod ovih svih mojih ‘rvata se u kuci skida. Doduse oni su mahom i alijini pa mozda zato
- Zejnep
#256 Re: Izuvanje po kućama :D
E čuj seljački izuti seCherry-Cherry wrote:U većini kuća u Bosni, Srbiji i Hrvatskoj, u kojima sam bila, se ne izuva.
- Zejnep
#257 Re: Izuvanje po kućama :D
insomnia78 wrote:Tito je, makar ovaj kojeg su nam poslali bio Rus. Kakav Hrvat frajer nije znao progovoriti na Hrvatskom![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#258 Re: Izuvanje po kućama :D
Cherry-Cherry wrote:U većini kuća u Bosni, Srbiji i Hrvatskoj, u kojima sam bila, se ne izuva.
a kao urbano je uci u neciji stan i hodati po tepihu koji je mozda dva dana ranije opran u obuci u kojoj se hodalo po blatnjavoj cesti?
- Zejnep
#259 Re: Izuvanje po kućama :D
Jel se meni čini il se stvarno uglavnom dijaspora ne izuva? 
- Cherry-Cherry
#260 Re: Izuvanje po kućama :D
Baš tako. Na selu se uvijek izuvalo zbog blata, štale i slično. Taj običaj su donijeli u gradove.Zejnep wrote:E čuj seljački izuti seCherry-Cherry wrote:U većini kuća u Bosni, Srbiji i Hrvatskoj, u kojima sam bila, se ne izuva.
- azurna_obala
#261 Re: Izuvanje po kućama :D
Znači, ti drito iz javnog wc-a ostaješ u obući i kući i u gostima?Cherry-Cherry wrote:U većini kuća u Bosni, Srbiji i Hrvatskoj, u kojima sam bila, se ne izuva.
Radije po "seljački" nego tako kao ti.
- insomnia78
#262 Re: Izuvanje po kućama :D
Pa jesi ga cula kad kakp pricaZejnep wrote:insomnia78 wrote:Tito je, makar ovaj kojeg su nam poslali bio Rus. Kakav Hrvat frajer nije znao progovoriti na Hrvatskom![]()
Salu na stranu. Kod ovih svih mojih ‘rvata se u kuci skida. Doduse oni su mahom i alijini pa mozda zatosad sranite svi. Kakav ba rus?
- vazi
#263 Re: Izuvanje po kućama :D
Meni nije glupo da svakom ko dodje u moju kucu kazem da se izujeCherry-Cherry wrote:Meni je nekako glupo reći nekome da se izuje, dovodim ljude u neprijatnu situaciju. šta znaš kakve su kod kog čarape, ima li gljivice...A i neću da uživam u raznim opojnim mirisima. Plus što je obuća dio stajlinga, središ se i onda bez cipela to nije to. Ili središ se i obučeš soknice ispod čizmica i onda se izuješ a tamo mede i zeke na čarapama.. Ili muškarac u odijelu i kravati i bez cipela, nekako nije mi to to... Ili neko sređen maksimalno a dole papuče sa medom.... U gostima uvijek pitam, ali procvjetam kad mi kažu da ne treba. Posebno ne volim tuđe papuče, bljak... Ili kad ih domaćin izuje da mi ih da, dođe mi da bljucnem... onda trebam stalno nositi svoje pape u tašni, šta znaš možda gdje ćeš sve ići...A što se tiče prljavih ulica, može doći gost koji je sjedio u tramvaju a prije njega neko na toj stolici...ili na klupi u parku... Pa onda treba imati i prekrivače za goste...
Totalno mi je nehigijenski hodati po kuci u obuci koji nosim vani.
A sto se tice sredjivanja, pa ne glumim ono sto nisam i soknice s medicama su mi bas slatke
Kad smo svi izuveni atmosfera je pitomija, prijatnija, prisnija i toplija
Osim toga, necu ja hodati abdestli nogama po tepihu po kojem je neko hodao u cipelama
- insomnia78
#264 Re: Izuvanje po kućama :D
Pa da. Stvar je jasna. “Srbi i Hrvati” su vazda nbili čaršijaCherry-Cherry wrote:Baš tako. Na selu se uvijek izuvalo zbog blata, štale i slično. Taj običaj su donijeli u gradove.Zejnep wrote:E čuj seljački izuti seCherry-Cherry wrote:U većini kuća u Bosni, Srbiji i Hrvatskoj, u kojima sam bila, se ne izuva.
-
Juliuscezar
#265 Re: Izuvanje po kućama :D
Rekoh ja u 21:35, 3.11.azurna_obala wrote:Znači, ti drito iz javnog wc-a ostaješ u obući i kući i u gostima?Cherry-Cherry wrote:U većini kuća u Bosni, Srbiji i Hrvatskoj, u kojima sam bila, se ne izuva.
bhnapoleon1 wrote:forum ce me razocarat ako se u narednih 10 postova ne utvrdi da se samo seljaci izuvaju
Et malo sam promasio
-
tap3ah75
#266 Re: Izuvanje po kućama :D
De ne glupirajte se .... navedite mi jednog jedinog čovjeka u BiH kod koga se ne skidaju cipele kad ulaziš u kuću?
Ili ženu.
Ili ženu.
- Zejnep
#267 Re: Izuvanje po kućama :D
Pa jesam al kontala sam da se tako u njegovom selu pričaloinsomnia78 wrote:Pa jesi ga cula kad kakp pricaZejnep wrote:insomnia78 wrote:Tito je, makar ovaj kojeg su nam poslali bio Rus. Kakav Hrvat frajer nije znao progovoriti na Hrvatskom![]()
Salu na stranu. Kod ovih svih mojih ‘rvata se u kuci skida. Doduse oni su mahom i alijini pa mozda zatosad sranite svi. Kakav ba rus?
-
kakavdanakneiskustvu
#268 Re: Izuvanje po kućama :D
Cherry-Cherry wrote:Baš tako. Na selu se uvijek izuvalo zbog blata, štale i slično. Taj običaj su donijeli u gradove.Zejnep wrote:E čuj seljački izuti seCherry-Cherry wrote:U većini kuća u Bosni, Srbiji i Hrvatskoj, u kojima sam bila, se ne izuva.
ja citav zivot,vise od 40 godina u gradu zivim i izuvam se kad ulazim kod nekoga u stambeni prostor,i kod mene isto tako,kod zenine familije u italiji sam ulazio u obuci jer tako oni praktikuju,e sad sto je to tako,možda nam je neko davno bio zivio na selu pa nam ostala ta navika da skidamo prljavu,blatnjavu obucu kad ulazimo o kucu
- Zejnep
#269 Re: Izuvanje po kućama :D
mosa sporadijatap3ah75 wrote:De ne glupirajte se .... navedite mi jednog jedinog čovjeka u BiH kod koga se ne skidaju cipele kad ulaziš u kuću?
Ili ženu.
-
Fudo387
#270 Re: Izuvanje po kućama :D
Seljacki, neseljacki, izuj se molicu lijepo.
Ako ti je problem, boli me kita, ne moras ni ulaziti.
Treba da mi neki ludi virus na opancima doneses? Ako ti smrde noge i sramota te, nema problema, razvuci ti slauf iz garaze i operi ih. Ima i sprej za dezinfekciju.
Ako ti je problem, boli me kita, ne moras ni ulaziti.
Treba da mi neki ludi virus na opancima doneses? Ako ti smrde noge i sramota te, nema problema, razvuci ti slauf iz garaze i operi ih. Ima i sprej za dezinfekciju.
- Zejnep
#271 Re: Izuvanje po kućama :D
Obuća je vazda prljava
- irac300
#272 Re: Izuvanje po kućama :D
Ja još nisam sreo, ali evo ubjeđuju nas da samo seljaci to rade.tap3ah75 wrote:De ne glupirajte se .... navedite mi jednog jedinog čovjeka u BiH kod koga se ne skidaju cipele kad ulaziš u kuću?
Ili ženu.
- azurna_obala
#273 Re: Izuvanje po kućama :D
Jbg ne kontam kako uvijek ispada da su seljaci najgor vrsta ljudi i sve sto ne valja od njih je. Bar znaju sta je higijena, pojedinci bi mogli nešto i naučiti od njih!
Lijepo građanstvo nastalo samo od sebe...

Lijepo građanstvo nastalo samo od sebe...
bhnapoleon1 wrote:Rekoh ja u 21:35, 3.11.azurna_obala wrote:Znači, ti drito iz javnog wc-a ostaješ u obući i kući i u gostima?Cherry-Cherry wrote:U većini kuća u Bosni, Srbiji i Hrvatskoj, u kojima sam bila, se ne izuva.
bhnapoleon1 wrote:forum ce me razocarat ako se u narednih 10 postova ne utvrdi da se samo seljaci izuvaju
Et malo sam promasio
- Zejnep
#274 Re: Izuvanje po kućama :D
irac300 wrote:Ja još nisam sreo, ali evo ubjeđuju nas da samo seljaci to rade.tap3ah75 wrote:De ne glupirajte se .... navedite mi jednog jedinog čovjeka u BiH kod koga se ne skidaju cipele kad ulaziš u kuću?
Ili ženu.I da se većina neizuva. Haman nismo u istim dimenzijama, šta li?
-
zijancer
#275 Re: Izuvanje po kućama :D
japanci su kraljevi po tom pitanju
ne samo da ćes skinuti obuću kad stupis u nečiju kuću, nego postoje i posebne papuče u kupatilu,
koje jel' obuješ samo tu
smatra se barbarstvom zaboraviti, pa u tim kupatilskim papučama izaći van kupatila i kretati se po kući
a i kupanje je na istom nivou
nema šanse da uđu u kadu, a da se predhodno nisu izribali pod tušem
ne samo da ćes skinuti obuću kad stupis u nečiju kuću, nego postoje i posebne papuče u kupatilu,
koje jel' obuješ samo tu
smatra se barbarstvom zaboraviti, pa u tim kupatilskim papučama izaći van kupatila i kretati se po kući
a i kupanje je na istom nivou
nema šanse da uđu u kadu, a da se predhodno nisu izribali pod tušem