Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fudo387

#251 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Fudo387 »

exliberal-ex wrote:
Fudo387 wrote:Mene to nisu nikad pitali, to, r u muslim...mozda si malo tamnijeg tena?

jok brate skoro pa plac, visok, plecat ... znas kako ide dalje :) ......

ne bez zajebancije desilo mi se ne jednom da me pitaju to...nemam razlog da lazem
E jbg, onda je zbog brade, nema sta drugo. :D
moonca

#252 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

Da, da -znali su pitati, dok je trajala agresija. Doduse oprezno, nakon duze price.
exliberal-ex

#253 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by exliberal-ex »

Fudo387 wrote:
exliberal-ex wrote:
Fudo387 wrote:Mene to nisu nikad pitali, to, r u muslim...mozda si malo tamnijeg tena?

jok brate skoro pa plac, visok, plecat ... znas kako ide dalje :) ......

ne bez zajebancije desilo mi se ne jednom da me pitaju to...nemam razlog da lazem
E jbg, onda je zbog brade, nema sta drugo. :D

jebi jebi :lol:
Hadzi Lojo

#254 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Hadzi Lojo »

Havan vam je najljepse dao odgovor!
Edin H.

#255 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Edin H. »

exliberal-ex wrote:
jok brate skoro pa plav, visok, plecat ... znas kako ide dalje :) ......

Dobro si ti onda prosao, u Londonu su jednog takvog naseg ovi njihovi nacisti, sto mrze strance BNP,Mohamed se zove iki nesto slicno, muntali da im se pridruzi. Plav frajer, razvijen, kontaju ovaj je nas. :D
exliberal-ex

#256 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by exliberal-ex »

Edin H. wrote:
exliberal-ex wrote:
jok brate skoro pa plav, visok, plecat ... znas kako ide dalje :) ......

Dobro si ti onda prosao, u Londonu su jednog takvog naseg ovi njihovi nacisti, sto mrze strance BNP,Mohamed se zove iki nesto slicno, muntali da im se pridruzi. Plav frajer, razvijen, kontaju ovaj je nas. :D
vjerujem, svasta je bilo....meni ili govore da sam rus ili da sam iz libana ?...na tu foru sam bio sa jednom koja je bas iz libana :wink:
a smijem se na tvoj komentar za ulaz ...meni se to desilo ne jednom...stoje fino u redu ja naidjem i nemislim da udjem....ma ulazi ... must be Russian mafia :lol:

zajebanciju nastranu, ima dosta naseg naroda koji nije sretan ali se nevraca dole prvenstveno radi djece
isto tako neki koji bi se mozda i vratili nemogu da se vrate jer nemaju gdje...i za njih se moze redi da oni pate
znam par ljudi koji su kupili stanove i planiraju da se vrate kad se penzionisu ali niko nije kupio odakle je dosao....trebinje i istra su najpopularnije destinacije
ostatak mislim da se vec naviko...sad dali su se navikli sto im se svidja ovdje ili sto su skontali da druge opcije nemaju neznam...ja spadam u prvu grupu
ExNihilo

#257 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by ExNihilo »

Itsoktobealone wrote:Dosao u London prije 5 dana na godinu dana studija. Evo me već sada bi dao i dušu i tijelo da se vratim kući svojoj u Bosni.
Kupi li ti laptop? :D
pirmin

#258 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by pirmin »

Da nemam interneta moozda bi me i ponijela nostalgija. A ovako otvorim neki portal, vidim glave tipa "Radeljas, Dodik ili onaj vodja studenata, kako se ono zove" koje vedre i oblace i onda ne da se ne bih vracao nego pocnem kontati kako da razgulim jos dalje. :bih:
pirmin

#259 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by pirmin »

A "svoj na svom" je prazna i prevazidjena floskula danas kad se landara s kraja na kraj svijeta.
moonca

#260 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

pirmin wrote:Da nemam interneta moozda bi me i ponijela nostalgija. A ovako otvorim neki portal, vidim glave tipa "Radeljas, Dodik ili onaj vodja studenata, kako se ono zove" koje vedre i oblace i onda ne da se ne bih vracao nego pocnem kontati kako da razgulim jos dalje. :bih:
:thumbup: :roll:
djevojka bez imena

#261 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by djevojka bez imena »

Po prilici, bit ce dodatna pogodnost sto ovi turci stvarno gotive bosance, i poznaju nas poprilicno, imala sam par slucajeva gdje mi je lakse s njima komunicirati na maternjem nego na engleskom :lol:
insomnia78

#262 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by insomnia78 »

Odvadi malo.
djevojka bez imena

#263 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by djevojka bez imena »

insomnia78 wrote:Odvadi malo.
:lol: ozbiljno bolan, toliko su losi s engleskim, mislim na prosjecno stanovnistvo, ljude koje sretnes u cajdzinici, u prodavnici itd. I rekla sam 'par slucajeva', ali da su blagonakloni prema bosancima to je definitivno.
mr nice

#264 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by mr nice »

pirmin wrote:Da nemam interneta moozda bi me i ponijela nostalgija. A ovako otvorim neki portal, vidim glave tipa "Radeljas, Dodik ili onaj vodja studenata, kako se ono zove" koje vedre i oblace i onda ne da se ne bih vracao nego pocnem kontati kako da razgulim jos dalje. :bih:
haha isti sam
Melbourne_Australia

#265 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Melbourne_Australia »

Kratko i jasno!!! Ja nikad nisam cuo da se neko iz dijaspore vratio u Kladanj ili bubam u Olovo.....Znaci ove gradove sam naveo za primjer..Poenta je da vecina ljudi koji su se vratili su sarajlije.....Jer ipak tesko je napustiti Sydney i vratiti se u Zepce na primjer...Tako da vecina ljudi ovde koji seru protiv BIH su iz manjih mjesta i sa sela..( nista lose protiv seljaka i protiv sela)...Recimo ja imam sigurno 15 prijatelja koji su se vratili u Sarajevo iz Australije....Znaci nije isto u Sarajevo se vratiti ili u Sanski most...
HAVANA

#266 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

Muzicki intermeco.Ova mi je najskuplja bila u dijaspori :kontrabas: :pijani:
Gledam i zelim sve da pamtim ulicu kamen i ptice u letu gledam i kad zatvorim oci bicu daleko u dalekom svijetu beskrajne ravnice gledam pozdravljam te zemljo zemljo moja ti ces me cekati jedina ti... https://youtu.be/ou-Pa_e4wcw
insomnia78

#267 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by insomnia78 »

Melbourne_Australia wrote:Kratko i jasno!!! Ja nikad nisam cuo da se neko iz dijaspore vratio u Kladanj ili bubam u Olovo.....Znaci ove gradove sam naveo za primjer..Poenta je da vecina ljudi koji su se vratili su sarajlije.....Jer ipak tesko je napustiti Sydney i vratiti se u Zepce na primjer...Tako da vecina ljudi ovde koji seru protiv BIH su iz manjih mjesta i sa sela..( nista lose protiv seljaka i protiv sela)...Recimo ja imam sigurno 15 prijatelja koji su se vratili u Sarajevo iz Australije....Znaci nije isto u Sarajevo se vratiti ili u Sanski most...
Nije. U Sanskom ima vode
HAVANA

#269 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

Pa kaze...ja se vise nicemu ne diviiim,zato pijem za ona vremenaaa :violina: :pijani: https://youtu.be/dND75XJb9kc
Last edited by HAVANA on 23/09/2017 19:46, edited 1 time in total.
HAVANA

#270 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

Haj zdrao odosmo u kino.Vi nemate kino. :lol:
HAVANA

#271 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

Haj jos jednu dok zene cipele proberu...sad mi se pije,jeblo ih kino...https://youtu.be/iTYwhD09IU4
Better Man

#272 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Better Man »

Radio Sarajevo wrote:
Better Man wrote:
Nisam vani- Živim ovdje, ali kad odm vani sve mi je jasno. Moja sestra živi vani već 25 godina i prvi put nakon rata kad je došla nama u posjetu rekla je da se nikad ne bi mogla vratiti ovamo živjeti, pa taman kad bi joj ponudili debelo, debelo plaćen posao ovdje. ovdje je kulturni i društveni život na običnoj nuli da sad ne objašnjavam šire.
Dakle, uopšte ne znaš kako je vani, ali imaš mišljenje jer ti je neko rekao. Pa tako reci :) :sax:
Ne živim, ali sam proputovao i dovoljno vidio da mogu donositi zaključke.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#273 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

HAVANA wrote:Haj jos jednu dok zene cipele proberu...sad mi se pije,jeblo ih kino...https://youtu.be/iTYwhD09IU4
Ponesi čokanjčić štoka i prespi u coca colu :wink:
512MB

#274 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

HAVANA wrote:Haj zdrao odosmo u kino.Vi nemate kino. :lol:
Imatel barem 3D, da ne pitam za imax :D
Melbourne_Australia

#275 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Melbourne_Australia »

Better Man wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Better Man wrote:
Nisam vani- Živim ovdje, ali kad odm vani sve mi je jasno. Moja sestra živi vani već 25 godina i prvi put nakon rata kad je došla nama u posjetu rekla je da se nikad ne bi mogla vratiti ovamo živjeti, pa taman kad bi joj ponudili debelo, debelo plaćen posao ovdje. ovdje je kulturni i društveni život na običnoj nuli da sad ne objašnjavam šire.
Dakle, uopšte ne znaš kako je vani, ali imaš mišljenje jer ti je neko rekao. Pa tako reci :) :sax:
Ne živim, ali sam proputovao i dovoljno vidio da mogu donositi zaključke.
Decko, nije isto kao kad odes kao turista i kad zivis..Kad odes u Veneciju na odmor , ona te odusevi a da vidis kako je tesko zivjeti ..E tako je za svaki grad......Ja sam boravio 3 mjeseca u Londonu....Znaci ne bi ni da mi platis zivio u Londonu i u Eng opcenito..Jedino je dobro zbog tekmi :lol: Klima fuj, skupo do bola....Znaci London za Melbourne zaostaje jedno 100 godina u svemu.... :D Jbt ti grad ma gdje god da je on,kad kisa uglavnom pada i nema ljeta....Znaci prije bi u Splitu zivio nego u Londonu......Klima je bitan faktor za zivot..A pogotovu ako volis skijanje onda si u Eng zalutao..Tamo je dobro za Pakistance i Indijce i Engleze koji ne znaju za bolje :lol: Uvjek sam se pitao sto Eng hoce toliko da zive u Australiji dok nisam i sam bio 3 mjeseca :D :D Ruzni zena nigdje na planeti ja mislim nema kao u Engleskoj :D
Post Reply