statixx wrote: Sto vise dogme u javnom zivotu, to manje kriticke misli, a sto manje kriticke misli to vlastodrzcima bolje.
Um se stisk'o k'o ćuna u potoku, fatalizam rasteg'o do koljena. Al' haj'. Nek je barem nešto do koljena.
statixx wrote: Sto vise dogme u javnom zivotu, to manje kriticke misli, a sto manje kriticke misli to vlastodrzcima bolje.
Tipfeler, nije puška - na rame facebook peticiju. Oni čim vide peticiju, odmah se predaju i kažu - pogriješili smo.Alfons Kauders wrote: Kakva crrrrrna puška?
Sad to rade agencije za nekretnine, samo reci hoces li Poljine, Jahorinu, Bjelasnicu itd.
Mojne mi Majevice ziv bio.TLR wrote:Tipfeler, nije puška - na rame facebook peticiju. Oni čim vide peticiju, odmah se predaju i kažu - pogriješili smo.Alfons Kauders wrote: Kakva crrrrrna puška?
Sad to rade agencije za nekretnine, samo reci hoces li Poljine, Jahorinu, Bjelasnicu itd.
Poljine, Jahorina i Bjelašnica će se na kraju osloboditi. Puna Bosna planina. Majevica, Treskavica, Prenj...
Hoće li se takav rasplet (cijepanje društva na zdravi i bolesni dio) desiti ove, naredne ili one tamo godine .. ne znam, ali sam prilično siguran u ovakav rasplet.
Samo je bitno pismeno sastaviti peticiju...
Piupiu!??? WTFpiupiu wrote:statixx wrote: Sto vise dogme u javnom zivotu, to manje kriticke misli, a sto manje kriticke misli to vlastodrzcima bolje.![]()
Um se stisk'o k'o ćuna u potoku, fatalizam rasteg'o do koljena. Al' haj'. Nek je barem nešto do koljena.
Ma to si ti nesto pomijesala.Toffee karamela wrote:Ova tema me je toliko istraumirala da sam sinoć sanjala onog smrada Bakira kako potpisuje neki papir, kao kapitulacija zemlje.
Još me drži taj jeziv osjećaj, ne mogu se rashavizati ni kafom, ni milkom ni kolom, ničime od jutros
Vidi, totalno te razumijem ako si i ti Bošnjak. Nemoj me krivo shvatiti i ja sam za odvajanje religije od države. I ja sam za sekularno uređenje. Međutim ne na ovaj način. Džuma je nama najmanji problem. Problem je što Bošnjaci generalno nemaju vizije kako da vode državu. Ti kad vidiš ko je nama na čelu od Bakira turkofila do Fahre kriminalca preko konobara mudrosera Nikšića i onog demagoga Komšića. Očigledno je da nema zdravog vodstva među političarima iz reda Bošnjačkog naroda. Ja bi najviše volio kada bi se po radnim navikama i disciplini ugledali na Kršćanski zapad, a po moralnim načelima i na važnosti očuvanja porodice i braka, na Islamski svijet. Barem bi se riješio problem bijele kuge ako ništa.Ripicipi wrote: Ovdje nije stvar samo dzume, ovdje je rijec o nizu stvari koje se naprasno desavaju u zadnje vrijeme.
U svjetlu svih ovih svjetskih desavanja, pobjede Trumpa, "islam vs zapad" itd. ovdje ljudi umjesto da budu mudriji nego ikad(makar i glumili sekularnost), oni pocinju forsirati vjeru vise nego ikad, gurajuci je gdje nikad nije bila, arapima se rasprodaje zemlja, Bakir dize 4 prsta![]()
Postali smo fokus po takvim vijestima, ne samo komsijskih vec i stranih.
Strah me da to nista nije spontano, vec planski.
Vidiš da živi u Švicarskoj: te kahva, te milka, te kola...Sve luxuz. U nas se čovjek uhaviza kad rano izađe navliju, podapere se s malo snijega i razbudi s kriglom rasola, iz bureta na balkonu...Alfons Kauders wrote:Ma to si ti nesto pomijesala.Toffee karamela wrote:Ova tema me je toliko istraumirala da sam sinoć sanjala onog smrada Bakira kako potpisuje neki papir, kao kapitulacija zemlje.
Još me drži taj jeziv osjećaj, ne mogu se rashavizati ni kafom, ni milkom ni kolom, ničime od jutros
To je Alija potpisao, Bakir nije.
Mislim, nije jos...
Sram da te bude, nasi brezuljci i planine rezervisani su za arapske turiste...TLR wrote:Kaput na leđa i pušku na rame pa u planine i tamo kao Kurdi proglasiti autonomiju. Za djecu izgraditi škole i univerzitete u prirodi, raditi u prirodnom i zdravom
okruženju i živjeti ko ljudi.
Ovim odozdo skupo naplaćivati zrak, stelju, rehabilitacione centre i vrhunske škole.
Ko(nj)ih jebe kad su glupi.
Bude li ko o'zdo dolazio da provocira i dira, samo ga proguta mrak ... i to je to.
Maoča je mala maca.
Nije tacno.Alfons Kauders wrote: Zao mi je, ali ovo jednostavno ne stoji... Jer vidis... Ta averzija je konstanta koja nema veze s Bosnjacima, a ni s Islamom.
To je iskljucivo do Srba i Hrvata.
Nema potrebe da idemo u detalje, dovoljno je reci da su Srbi i Hrvati optuzli svakog Bosnjaka koji je primirisao vlasti za islamizam, fundamentalizam ili neki kurac. To se cak radilo u komunizmu. Kod mase Hrvata u BiH, SDP je postao sinonim za islamizam, a vodjene su i "ozbiljne" diskusije u kojima su sekularni Bosnjaci, komunjare i ateisti opisivani kao najveca opasnost.
Zasto?
Zato jer su prikriveni fundamentalisti, naravno. Zato jer je prosjecnom Srbinu i Hrvatu jako tesko prihvatiti da ima "muslimana" koji zapravo nisu muslimani. Ne uklapa im se u njihovo vidjenje svijeta i jednostavno ne mogu biti objektivni, jer su odgojeni da razmisljaju na odredjeni nacin i da u Bosnjacima vide prijetnju i neprijatelja bez finesa.
Kad bi sutra ja dosao na vlast, vec prekustra bi postao fundamentalista u ocima vecine Srba i Hrvata. Zvuci ruzno, ali tako je. To nije problem koji mogu rijesiti Bosnjaci, vec iskljucivo Srbi i Hrvati, zato jer u svakom Bosnjaku vide islamistu, teroristu, neprijatelja...
Dok god Srbi i Hrvati po defaultu mrze sve sto ima veze s Bosnom i Bosnjacima, napretka nema. Islam s tim nema neke velike veze. Podjednako bi nas mrzili i da smo neke druge vjere, ili da nikako ne vjerujemo.
To jednostavno nije nas problem.
I meni to prodje kroz glavu. Cuj @piu ovo da napiseTLR wrote:Piupiu!??? WTFpiupiu wrote:statixx wrote: Sto vise dogme u javnom zivotu, to manje kriticke misli, a sto manje kriticke misli to vlastodrzcima bolje.![]()
Um se stisk'o k'o ćuna u potoku, fatalizam rasteg'o do koljena. Al' haj'. Nek je barem nešto do koljena.Zar takve riječi mogu izaći iz tako majog kjuna. Ko bi rekao da piupiu zna psovat' k'o kočijaš.
KO SI TI I ŠTA SI URADILA SA PIU?!piupiu wrote:statixx wrote: Sto vise dogme u javnom zivotu, to manje kriticke misli, a sto manje kriticke misli to vlastodrzcima bolje.![]()
Klevete i laži!Bodkin wrote:I meni to prodje kroz glavu. Cuj @piu ovo da napiseTLR wrote:Piupiu!??? WTFpiupiu wrote:
![]()
Um se stisk'o k'o ćuna u potoku, fatalizam rasteg'o do koljena. Al' haj'. Nek je barem nešto do koljena.Zar takve riječi mogu izaći iz tako majog kjuna. Ko bi rekao da piupiu zna psovat' k'o kočijaš.
Sorry, šefe, neću više, ponijela me misao...Chmoljo wrote:KO SI TI I ŠTA SI URADILA SA PIU?!
Ma ja j... ljudska prava i slobode...PeppermintSA wrote:
Ljudska prava, povelje i ustave okačite mačku o rep.
Izgleda da ovo pise Cica Macapiupiu wrote:Sorry, šefe, neću više, ponijela me misao...Chmoljo wrote:KO SI TI I ŠTA SI URADILA SA PIU?!![]()
Jeste, jeste.Bodkin wrote:Nije tacno.Alfons Kauders wrote: Zao mi je, ali ovo jednostavno ne stoji... Jer vidis... Ta averzija je konstanta koja nema veze s Bosnjacima, a ni s Islamom.
To je iskljucivo do Srba i Hrvata.
Nema potrebe da idemo u detalje, dovoljno je reci da su Srbi i Hrvati optuzli svakog Bosnjaka koji je primirisao vlasti za islamizam, fundamentalizam ili neki kurac. To se cak radilo u komunizmu. Kod mase Hrvata u BiH, SDP je postao sinonim za islamizam, a vodjene su i "ozbiljne" diskusije u kojima su sekularni Bosnjaci, komunjare i ateisti opisivani kao najveca opasnost.
Zasto?
Zato jer su prikriveni fundamentalisti, naravno. Zato jer je prosjecnom Srbinu i Hrvatu jako tesko prihvatiti da ima "muslimana" koji zapravo nisu muslimani. Ne uklapa im se u njihovo vidjenje svijeta i jednostavno ne mogu biti objektivni, jer su odgojeni da razmisljaju na odredjeni nacin i da u Bosnjacima vide prijetnju i neprijatelja bez finesa.
Kad bi sutra ja dosao na vlast, vec prekustra bi postao fundamentalista u ocima vecine Srba i Hrvata. Zvuci ruzno, ali tako je. To nije problem koji mogu rijesiti Bosnjaci, vec iskljucivo Srbi i Hrvati, zato jer u svakom Bosnjaku vide islamistu, teroristu, neprijatelja...
Dok god Srbi i Hrvati po defaultu mrze sve sto ima veze s Bosnom i Bosnjacima, napretka nema. Islam s tim nema neke velike veze. Podjednako bi nas mrzili i da smo neke druge vjere, ili da nikako ne vjerujemo.
To jednostavno nije nas problem.
Niko nikad nije rekao da je sdp islamisticka stranka ili da su lagundzija, niksic ili hadzic islamisti. Ni kad su bili na vlasti ni danas.
Znaci to sto pricas nije tacno.
Statisticki gledano... Nije.Problem je u necem drugom. U bosnjastvu je religija puno vise prisutna nego u srpstvu ili hrvatstvu.
5% jede ribu petkom, a haman 95% Bosnjaka ide na dzumu?Iako su hrvati veci katolici od pape, njima drugi ktolici nisu braca. Njih ne zanima tlacenje katolika negdje 2000km daleko. Njima misa nije nesto sto idredjuje identitet i 5% ih jede ribu petkom
Pa jesu, a usput su nas i pretekli, pa tako Srbija danas ima fundamentalisticku stranku koju je osnovala SPC. Toga kod nas nema, a nema ni kod Hrvata.Srbi koji su medju vecim nacionalistima u evropi su poceli furati vjeru unzadnjih 20 godina. Vrhunac im je da zovnu popa na bozic iki da odnesu hljeb u crkvu. Upoznao sam jako mali broj njih koji posti kad treba. Njima su rusi braca (jaka braca koja nista dobro za njih nije napravila od 1914) ne zato sto su pravoslavci.
Koja medjusobna mrznja? Koliko ja vidim, super se slazu...Srbi i hrvati prvo mrze na nacionalnoj osnovi pa tek onda na vjerskoj. To pokazuje i njihova medjusobna mrznja
Arzuhal, ako se iskreno pokaješ za brojne greške iz mladosti mogao bi daleko dogurati, vjerujem i do ministra u budućem sekularistanskom ministarstvu slobodne misli.arzuhal wrote:
Vidiš da živi u Švicarskoj: te kahva, te milka, te kola...Sve luxuz. U nas se čovjek uhaviza kad rano izađe navliju, podapere se s malo snijega i razbudi s kriglom rasola, iz bureta na balkonu...
Ko kaže da Bošnjaci ne žele nacionalnu državu. Bošnjaci itekako hoće nacionalnu državu gdje će moći helaćit ko nekad.. očito ne poznaješ Bošnjake dovoljno dobro. Svaki Bošnjak bio on Ateista, Musliman, Agnostik, Komunjara ili Socijalista će uvjek teško reći ne nekoj bošnjačkoj nacionalnoj državi gdje bi isti uživao ultimativnu vlast.animals wrote:U tome i jeste caka..
Da Bosnjaci zele Bosnjacku drzavu, niko ne bi dizao halabuku..
bili bi isti kao i Srbi i Hrvati..
ali Islamska drzava je to sto bode u oci..
vjerska nit je ono sto Bosnjake satanizira..