elem nije samo on,bio je i velez u igri..pa ibrak price talovi,raskidi dovodjenja,jesic i mijanmarci...
neka te kuca neka te...
Gore, puno gore.Chmoljo wrote:eh, da je Jali da zasmrdi ko Milja...
Pasha moj ko je to igdje i rekao. Napatili ste se vi vise nego mi, al ovdje ispade mi se nismo nikako napatili.ilkbahar wrote:
Pasa moj zar mislis da je u sarajevu situacina bila bolja? Nama konvoji hrane nisu mogli uci jer smo bili zatvoreni. Spominješ hljeb namazan uljem.i secerom, mi ni to nismo imali. Secer misaona imenica. Jeo.se solo grah i tvrdi makaroni bez hljeba ili hljeb mekinjas sa malo.maslacka ko.je imo bastu. Vjerujem.da.vam.je.bilo tesko, rat je uzas, ali odakle ti ideja da smo mi.imali sta jest?
Ko je reko da je Sarajevo krivo.ilkbahar wrote: I sta sad vam sarajevo krivo što ste spali u ratu na krisku hljeba? Ne kontam.poentu.
Sto se tice trenutne situacije, vjeru i Po sarajevu ima bijede vise nego dobrostojecih. Uglavnom su dobrostojeci oni koji su dosli iz drugih gradova i uliva sw u institucije.
Ne kontam gdje to spomenu Ja.Tomahawk11 wrote:Cuj jeli se lunch paketi iz muzeja, dva-tri obroka dnevno...ono, inace se u ratu jede po restoranima, pun frizider i to![]()
I prica ostali gladni, Sarajevo se gradilo....
Nisi to ti.Vizionar 1985 wrote:Ne kontam gdje to spomenu Ja.Tomahawk11 wrote:Cuj jeli se lunch paketi iz muzeja, dva-tri obroka dnevno...ono, inace se u ratu jede po restoranima, pun frizider i to![]()
I prica ostali gladni, Sarajevo se gradilo....
Jbt i cudi te se sto ima animoziteta.
Ovdje me ni krivog ni duznog napadoste.
Imo sam Ja jednog prijatelja iz maglaja.edo_79 wrote:
Pajdo ako ikad navratiš u Maglaj mahalu (to mi ovi što živimo u gradovima u pokušaju, kako reče uzoriti građanin glavnog grada) javni se imaš piće od Ede za ovaj komentar. AFERIM JARANE
Ej jbg sad. Mazio nas rat, teklo nam med i mlijeko i sad tece.edo_79 wrote: Najbliža bila bitka za Maglaj, koji je baj d vej 60 i kusur km od Zenice.
Ja sa starim bio 93 u Zenici, ispaljenje granate negdje u pozdićima, i čuje se kako zvižduće granata, ode dalje a konobar zaleg'o pod sto u kafiću, svi se razbježaše ja i stari mtrvi hladni, ja čaj on kafu lagano ispijamo, kaže konobar bjež jarane eto je .... kaže stari e sine moj, čim si ti nju čuo ode ona dalje
Kukuruzni hljebčić na četvoro, poslastica bila kad odeš u pakete i bog te pogleda kad zamijeniš nešto iz kuće (suđe, nakit) za par kila bijelog brašna da mati napravi bijeli hljeb.
Nemoj pričat vizionar ono što nije .... budimo realni .... niste vi rata očima vidjeli ....
Bato i poso._BataZiv_0809 wrote:Ako cemo iskreno, vise izljeva mrznje prema Zenici sam cuo od ljudi koji su u istoj bili izbjeglice, nego od Sarajlija.
Koliko je sizofreno mrziti grad u kojem si nasao skloniste, druga je prica.
Nisam druže rođo od tvoje komšinke.Vizionar 1985 wrote:Ej jbg sad. Mazio nas rat, teklo nam med i mlijeko i sad tece.edo_79 wrote: Najbliža bila bitka za Maglaj, koji je baj d vej 60 i kusur km od Zenice.
Ja sa starim bio 93 u Zenici, ispaljenje granate negdje u pozdićima, i čuje se kako zvižduće granata, ode dalje a konobar zaleg'o pod sto u kafiću, svi se razbježaše ja i stari mtrvi hladni, ja čaj on kafu lagano ispijamo, kaže konobar bjež jarane eto je .... kaže stari e sine moj, čim si ti nju čuo ode ona dalje
Kukuruzni hljebčić na četvoro, poslastica bila kad odeš u pakete i bog te pogleda kad zamijeniš nešto iz kuće (suđe, nakit) za par kila bijelog brašna da mati napravi bijeli hljeb.
Nemoj pričat vizionar ono što nije .... budimo realni .... niste vi rata očima vidjeli ....
Ja svojim ocima vidio kad je mljekaru Zenicku JNA avijacija pogodila tad prvi put skoro poginuo.
Da nisi ti taj rodzo od moje komsinke. Vidi prethodni komentar. U notifikacijama.
Kako nisam, ranjenike u Stacionaru Zenickom, dijete bio od 6 godine, jos mi te godine i nena umrla.edo_79 wrote:
Nisam druže rođo od tvoje komšinke.
Nisam rekao da vas je rat mazio ..... ali jesil vidio djevojku ugljenisanu u haustoru poslije pada 155mm granate?
Jel ti jaran izašao iz haustora sa svojom lijevom rukom u desnoj i vikao ti nije mi ništa?
Niste vi rata očima vidjeli drug moj .... nemoj se ljutiti ali niste .....
Tako je.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Daj vas dvojica pustite se te priče, zar ne vidite da je tema ciljano otvorena da se posije mržnja. Ja sam iz SA, rođen u SA ali volim svaki pedalj ove zemlje, Tuzlu, Zenicu, Zavidoviće, Brčko, Mostar...kakva mržnja. Šta bi Tuzla bila bez Sarajeva, Zenice i obratno? Ne bi ni postojala na ovim prostorima i ovakvoj političkoj situaciju. Baš znate biti naivni, da ne kažem glupi. Eto oprostite ako sam koga uvrijedio ali mislim da znate šta govorim. Pamet u glavu!
mala rijeka malo smrdi, malo veca, malo vise...Chmoljo wrote:eh, da je Jali da zasmrdi ko Milja...
Ja znam za jednu osobu sto je iz Sarajeva i svaki dan na poso u Zenicu dolazi.Dr. Kuca wrote:Sarajlije su majonizirane u vlastitom gradu od ovih sto dolaze i daju nadprosjecne plate i uzimaju radna mjesta. Hajd nek sarajlija dobije posao u tz il zenici u opstini, sudu negdje. Dobit ce al u kurcu, jer ga nemre ni ovdje dobit od ovih doslja.
ko je reko da ce na sud?Dr. Kuca wrote:Na sudu dokazali nema staizbacili nas u kantonalnu.
![]()
sta ba ti vrijedjas?Vizionar 1985 wrote:Ja znam za jednu osobu sto je iz Sarajeva i svaki dan na poso u Zenicu dolazi.Dr. Kuca wrote:Sarajlije su majonizirane u vlastitom gradu od ovih sto dolaze i daju nadprosjecne plate i uzimaju radna mjesta. Hajd nek sarajlija dobije posao u tz il zenici u opstini, sudu negdje. Dobit ce al u kurcu, jer ga nemre ni ovdje dobit od ovih doslja.
Al jbg mane posla, u govnima smo, fukara skoro.
U Zenici je tesko stanje haos. I sve je teze.
Jbg tako ispalo.sumirprimus wrote:sta ba ti vrijedjas?Vizionar 1985 wrote: Ja znam za jednu osobu sto je iz Sarajeva i svaki dan na poso u Zenicu dolazi.
Al jbg mane posla, u govnima smo, fukara skoro.
U Zenici je tesko stanje haos. I sve je teze.
kakve veze imaju fukare i vase slabo imovno stanje?
to je vas problem,nemamo mi nista s tim...
Jarane Ja sve sto mi se svidi tefterim. Ovo uteftereno.edo_79 wrote:
supercali .... seljak nije onaj kome je slama pred kućom, već onaj kome je slama u glavi![]()
Stas kad si fukarasumirprimus wrote:nemoj ti meni tu slucajno,ec dvaput rece..nije to slucajno upratio sam ja.
oklen si ti ono?da znam sta cu hejtat![]()